ויטמין די

ספר יקר

New member
ויטמין די

בגלל שאני כמעט לא נחשף לשמש, הרופא רשם לי טיפות ויטמין D (בדיקות דם א"א לעשות, כי עשיתי בשנה האחרונה).
אמר לי להתחיל מ-5 טיפות (בכל אחת 400 י.ב.). כאשר אמרתי לו שעל האריזה כתוב לקחת טיפה אחת ביום, הוא הסביר לי שהצריכה המומלצת היא בין 2,000 י.ב. ל- 4,000 י.ב. ביום, ולכן הוא לא מבין את ההוראה שלהם לקחת טיפה אחת!

מישהו יכול להסביר? האם הרופא צודק?

תודה

ההוראות הן תמיד "בהיעדר הוראה אחרת מרופא"

יכול להיות שהוא החליט שמה שאתה צריך זה מינון גבוה יותר ממה שמקובל.

ספר יקר

New member
בסדר, אבל ציינתי שהרופא בעצמו אמר,

אחרי ששאלתי: "אמרת לי לקחת 5 טיפות ורשום על האריזה טיפה 1, אז רציתי להיות בטוח"

תשובה הרופא:
(ממש במילים אלה:) "מומלץ ביום בין 2,000 ל-5,000 י.ב. ויטמין D ביום, אז אני לא מבין למה כתוב טיפה 1 ביום (=400 י.ב.). אני התחלתי איתך עם המינימום (5 טיפות=2,000 י.ב) עוד.."

(אחרי זה אמרתי לו "אולי זה בגלל שהויטמין D בטיפות מגיע עם שומן, שאז הספיגה טובה יותר" -דבר שלמדתי פה בפורום- אז הוא אמר "אולי", והשיחה המשיכה).

בגלל שהרופא עצמו לא נתן לי הסבר מלא, אני שואל פה.

פצית219

New member
המינון הרצוי למי שאין חסר הוא 200 יחידות. אם

יש לך חסר, והרופא אמר לקחת יותר, קח יותר.
פעם גרתי בארה"ב והיה לי חסר, והרופאה נתנה לי כדורים של 50000 יחידות לקחת פעם בשבוע. אחרי חודשיים שלקחתי את הכדורים האלו, הרמה של הויטמין עלתה רק בקושי לתוך הנורמה. אז כנראה שצריך להפציץ את המערכת כדי להיפטר מהחסר.

ויטמין D

ההמלצה לצריכת ויטמין D השתנתה בשנתיים האחרונות וכיום עומדת על 600 יחב"ל ליום. כמובן שמדובר על המלצה לאנשים שאינם סובלים מחסר.
אני מעריכה שהמינון שהמליץ הרופא נובע מכך שיש לך חסר בויטמין D+העובדה שאינך נחשף לשמש, לכן אתה זקוק למינו גבוה.

ספר יקר

New member
תודה לך על התשובה. למעשה,

1. אין לי חוסר בדוק. הבדיקה האחרונה שנעשתה לי לגבי ויטמין D, הייתה לפני כ-8 חודשים, ואז זה היה בטווח נורמה ("לא טווח שמטפלים", כלשון הרופא). אני פשוט אמרתי לרופא שנראה לי שהויטמין D שלי נמוך, או יהיה נמוך בקרוב, כי אני כמעט לא נחשף לשמש בתקופה האחרונה. ניסינו לעשות את הבדיקה הרבה פעמים, ואז הבנו שזה חסום לשנה מאז הפעם האחרונה שעשיתי. אז ביקשתי טיפול לויטמין D למרות שלא ראינו שהוא נמוך והוא רשם לי את הטיפות (סה"כ 2,000 י.ב. ליום).

2. מאד משונה שהצריכה עומדת על 600 י.ב. ביום. יש מקור באינטרנט? קשה לי להאמין שהרופא שלי עד כדי כך לא מעודכן, ודיבר על אלפי י.ב. ביום (אפילו לאנשים עם חסר, ואני הבנתי מדבריו שה2,000-4,000 זה לאדם רגיל)..

תודה.

ספר יקר

New member
*עכשיו בדקתי בדיוק כמה היה לי: 22,

כאשר הגבול הוא התחתון 20 (עליון 100).

זה היה לפני 7 חודשים בדיוק.

למעלה