ויטמין בי12

רותי 2905

New member
ויטמין בי12

אני אוכלת מאוזן ונמצאת במעקב דיאטנית
רמת B12 אצלי ורמת PROTEIN אצלי נמוכות מאד (על גבול המינימלי של הטווח)
ניסיון להוסיף בשרי לתפריט (אני אוכלת צמחוני בגדול) לא הועיל.
האם יש דרך לשפר ולהעלות את רמת הבי 12 והפרוטאין?
ואיזה תוסף הכי מומלץ לספיגה אופטימלית?
תודה

תשובה לשאלתך

רותי שלום רב,

ויטמין B-12 הוא ויטמין בעל חשיבות רבה לקיומם התקין של תהליכים רבים בגוף: ויטמין זה משתייך לקבוצת ויטמיני ה-B ומשתתף במכלול הפעילויות הכימיות המתרחשות בגוף. עבודות מדעיות מראות כי חסר, ולו קל, ברכיב זה, עלול לגרום לשיבושים ולהפרעות בתפקוד היומיומי.

ויטמין B-12 מגיע בטבלית למציצה מתחת ללשון בטעם דובדבן, שפותחה על-ידי חברת סולגאר, מאפשרת ספיגה ישירה של ויטמין B12 למחזור הדם ויכולה להוות תחליף מצוין לטיפול הניתן בזריקה.
כטיפול ראשוני מומלץ ליטול במשך שבועיים עד שלושה שבועות, מדי יום, שתי טבליות תת לשוניות של 1,000 מיקרוגרם כל אחת. לאחר תקופה זו יש להמשיך בנטילת הטבליות בהתאם לסיבה לחסר.

אם מדובר בצמחוני קיצוני, שערכי הוויטמין בתחילת הטיפול היו אצלו נמוכים מאוד, טיפול האחזקה יימשך לאורך החיים.

את הוויטמין B12 ניתן לקחת לאורך כל היום רצוי במקביל לשתיית מים או מיץ לימון, שמזרז את הפרשת הרוק. את הטבלייה יש למצוץ תחת הלשון עד שכולה נמסה. כעבור כמה דקות ניתן לאכול, כי הספיגה מתבצעת דרך הנימים המצויים מתחת ללשון.

אני מזמינה אותך לקרוא אודות מחקר אשר נערך בארץ, על יעילות הטיפול ב B12 :

[URL]http://www.solgar.co.il/?CategoryID=389&ArticleID=[/URL]86

PROTEIN הינו חלבון, רמה נמוכה שלו מצביעה על רמה נמוכה של חלבונים. בשביל להעלות את הרמה שלו בדרך הכי טובה ניתן לצרוך אבקת חלבון איכותית.
אבקת חלבון מי גבינה נחשב לחלבון בעל זמינות ביולוגית גבוהה מזו אשר בחלבון המופק מביצים, סויה, חלב, בשר או קזאין.
חלבון מי גבינה Whey To Go מבית סולגאר הוא מוצר איכותי. לצורך קבלת תוצאה מושלמת השתמשו בהכנתו בתהליכי מיצוי ייחודיים ומתקדמים, ובהם: סינון דק, ריכוז ובידוד. תהליכים אלו מתרחשים בטמפרטורה נמוכה וללא כימיקלים. תהליכים אלו מוסיפים לחלבון מי הגבינה של סולגאר זמינות ספיגה גבוהה יותר ומשפרים את יכולת הגוף לקלוט את החלבון ביעילות.

בכל מנת הגשה מצוי 20 גרם חלבון. צריך לחשב את הכמות היומית המומלצת לפי 0.8 גרם חלבון לכל קילוגרם גוף.
כמובן יש להתחשב בפעילות גופנית ולעלות בכמות החלבון בעת הצורך.

אשמח לעזור בכל שאלה נוספת,
בברכת בריאות שלמה.
אביבית שלום.

רותי 2905

New member
בקשת הסבר

אשמח אם תוכלי להסביר לי מה הקשר בין אומגה 3 לבין רמות חלבון ו - B12 נמוכות?
שאר הערכיים שנבדקו היו תקינים.
בתודה מראש !

לכאורה זה אומר על בעיה

של ספיגה במעי ו/או תפקוד הכבד
וזה לא יהיה רציני לקבל תשובה כללית בפורום

למעלה