ויטיליגו!בבקשה!

casualtie

New member
ויטיליגו!בבקשה!

שלום...אני בן 21..יש לי ויטיליגו מגיל 14-15..הוא בכפות הידיים והרגליים ועל קצות האצבעות בעיקר.. לא גדול ולא חזק במיוחד...אך לא עובר!! כנראה שאני צריך איזהשהיא השתחררות רגשית...כנראה שויטיליגו עובד דרך מערכת העיכול מכשל כלשהו.. כנראה שהוא מתחיל מאיזהשהוא לחץ או טראומה או חשיפה לשמש..בכל מקרה.. יש לי תרופה הודית טבעית..היידרוקוטייל..אבל בכלמקרה הבנתי שדיקור יכול לעזור.. האם ידוע לכם על ויטיליגו ומישהו שרפואה סינית כלשהי עזרה לו?? אני ממש מבקש עזרה כלשהי...תודה!אמיר

ויטיליגו.

שלום לך. ויטיליגו או לויקודרמה, מוגדרת ברפואה הסינית כחולשה של צ'י [אנרגיה] הריאות [העור בר"ס קשור לריאות], או לחסימה בזרימת הצ'י והדם לעור, מה שמוביל לחוסר הזנה של תאי העור- המלנוציטים, המייצרים את הפיגמנט מלנין, למוות שלהם ולהיווצרות שטחי עור בהירים. איבר נוסף שמעורב בפתולוגיה [עפ"י הרפואה הסינית] הוא כיס המרה, שבראיה הסינית [עפ"י ה CCTM] שולט במלנוציטים. הטיפול ברפואה הסינית, ישלב דיקור ומתן פורמולת צמחים ללקיחה פנימית ולפעמים גם פורמולה טופיקאלית. זהו טיפול שאינו קצר, אך ניתן לעצור את ההתפשטות ולעיתים אף לצמצם את רדיוס הנגעים. חשוב להבין, שגם טיפול מעולה ככל שיהיה, לא יכול להבטיח ריפוי מלא של הבעיה, אך ניתן להגיע לתוצאות משביעות רצון, יחסית לתוצאות שניתן להשיג ע"י שיטות טיפול אחרות. מקווה שהצלחתי לעודד אותך מעט. שבת נעימה. שירי.

casualtie

New member
אכן הועלת לי ותודה על התגובה..

רק רציתי לדעת אם מישהו יודע משהו או האם מדקר סיני כלשהו בארץ יודע על מה שנכתב במאמר הבא : http://www.pirasan.ro/en/latest_news/vitiligo_is_healed_by_acupuncture_and_apiphytotherapy.html והאם אפשרי לעשות אותו בארץ על פי אותם כללים..כי הרופא ההוא ברומניה!אז בבקשה..

למעלה