ויזת H4

KallaGLP

New member
האישה לא יכולה לעבוד, אבל מקבלים אישור עבודה

תוך חצי שנה בערך כחלק מההליך המזורז של הגרין קארד.

Boston Guy

New member
בהנחה שהמעביד של מחזיק הויזה מוכן לספנסר גרין קארד

אני מבין שמבחינתך מעביד שמוכן להיות ספונסור של גרין קארד מיידית ברגע תחילת העבודה זה טריוויאלי ו"מקובל".
המציאות של רוב מקבלי ויזות H1 שונה.
גם זה בצורה מסויימת סיפור של "אדם נשך כלב".

KallaGLP

New member
ראשית, כרגע זאת בהנחה שמדובר ב-O ולא ב-H.

שנית, אני כותבת על סמך ניסיוני בעמק הסיליקון. עוד לא שמעתי כאן על מישהו שהגיע (שלא לדבר על כך שהגיע על O) ושלא התחילו לו מיד הליך גרין קארד. ברור שזה לא ודאי, ובמקרה של H גם מדובר בתהליך של שנים, אבל הניסיון מלמד שלפחות החברות הגדולות כאן עושות את זה.

Boston Guy

New member
הידעת שרק כ 10,000 איש בשנה מקבלים ויזת O ?

לעומת זאת, יותר מ 20,000 איש בשנה מקבלים ויזת P (ספורטאי).
כלומר - יש שני אתלטים על כל חנון.

ומהנתונים הסטטיסטיים - אם מסתכלים על המספר הממוצע של ויזות H שמונפקות בשנה, ועל המספר הממוצע של אנשים שמוציאים גרין קארד בעדיפויות EB2 ו EB3 כל שנה - מגיעים למסקנה שפחות מ 50% מהאנשים שעל ויזות H מוגשים בכלל לגרין קארד.
כמובן שמאוד קשה לעשות קורלציה בין הנתונים - כי הרבה מאוד אנשים מוגשים לתהליך הגרין קארד שנים אחרי שקיבלו את ה H1, ובקטגוריות הנ"ל התהליך יכול להימשך שנים רבות... אנשים לא מהודו שהגישו בקשות לגרין קארד על EB-3 בשנת 2009 רק עכשיו מגיעים להנפקת ויזת ההגירה, ואנשים מהודו שהגישו בקשות 2003 ו 2004 עדגיין לא סיימו תהליך.
ובכל זאת - עם שימוש ב"חוק המספרים הגדולים" - בקושי אחד משניים מסיים תהליך גרין קארד בהצלחה.

KallaGLP

New member
אני הגבתי במסגרת ההצעה של אילן שאולי כדאי

לבחור להוציא ויזת O, כלומר מה יקרה אם אכן זו תהיה הוויזה שיוציא. לא חשבתי וגם לא כתבתי כאן שזה קל להוציא ויזת O או שיש סיכוי גדול שזו הוויזה שיקבל - אין לי מושג, כמובן. אבל היות שאילן העלה את האפשרות, הגבתי לדבריו שנגעו לאפשרות הזאת. אני יודעת שרק מעטים מקבלים את הוויזה הזאת, וגם בקרב חברינו ומכרינו אין רבים עם ויזת O. יחד עם זאת, גם לאלה שעם H התחילו הליך גרין קארד, רק שהוא נגרר הרבה הרבה יותר לאט. וזה גם מה כתבתי קודם - שהתהליך, גם אם הוא מתחיל מיד, הוא מאוד מאוד איטי.

למעלה