ויזת H4

ilanvag

New member
תשובה מנותקת מהמציאות...

סעיף 1 שלך הוא לא חוקי, פשוט כך. אני עוד לא שמעתי על אף חברה שעשתה זאת, ואני גם לא מאמין שחברה רצינית תעשה זאת. אני גם בספק גדול אם את באמת מכירה באופן אישי חברה שביצעה מהלך שכזה.
&nbsp
סעיף 2, בשביל שהוא יתקיים, הבחורה עדיין צריכה למצוא מעסיק - ושהמעסיק יהיה ישראלי!
נכון שבשביל לקבל ויזת E אין מכסות, אבל עדיין צריך למצוא חברה ישראלית שיש לה קשרי מסחר ענפים בארה"ב, ושמוכנה להוציא ויזה ספציפית כזו עבור הבחורה. בשביל מה שהם יעשו זאת, כשהם יכולים לשכור מישהו בשוק המקומי, שיש לו היכרות הרבה יותר טובה עם השוק המקומי, המערכות הספציפיות, אנגלית ברמת שפת-אם, ועוד ועוד?
ובנוסף גם יש למעסיק הוצאות נוספות על כל תהליך הוצאת הוויזה?
בקיצור, יופי של פיתרון תיאורטי, אבל ממש לא רלבנטי במציאות.
&nbsp
סעיף 3, לא ממש הבנתי איך מקבלים את הגרין קארד בתוך פחות משנה, אבל לא משנה. הנקודה היותר מהותית היא שאחרי לא מעט שנים בארה"ב, אני יכול לספור על כף יד אחת (ויישאר לי עודף) את מספר האנשים שהכרתי אישית, ושאני יודע בוודאות שהמעסיק הסכים להתחיל עבורם תהליך של גרין קארד באופן מיידי, עם המעבר. זאת, מתוך מאות רבות שאני מכיר, שהגיעו לפה עם ויזות עבודה. מי שהחלו עבורם בתהליך גרין קארד החל מהרגע הראשון היו אנשים מאוד בכירים, שעברו עם תפקידי ניהול בכירים ומשכורות די גבוהות, רחוק מאוד ממה שהבחור מתאר פה. הסטנדרט שאני מכיר, אצל רוב המעסיקים, הוא שצריכים לעבוד *לפחות* שנתיים לפני שהמעסיק מוכן להתחיל בתהליך גרין קארד (ואצל מעסיקים סופר נדיבים, זה רק שנה, אבל אלה די נדירים).
&nbsp
ליאת, אחד הדברים הטובים בפורום הזה הוא שאנחנו נותנים לאנשים תמונת מצב ריאלית, ולא מטפחים אצלם אשליות שווא שלאחר מכן יתפוצצו להם בפרצוף - שזה בדיוק מה שעשית בפוסט שלך. שום דבר שבאמת מועיל, אלא סתם תקוות שווא שאין להן בסיס אמיתי במציאות. חבל.
&nbsp

ליאת59

New member
כרגיל הצביעות חוגגת

סעיף 1 קיים בשטח ואני באמת מכירה באופן אישי חברה שביצעה מהלך כזה ועוד חברה שהציעה לבצע. גם כשכתבתי פה שאנחנו יכולים לבחור איפה לגור בארה״ב כולם קפצו ואמרו שזה בטח לא נכון אבל עובדה שזה כן היה המצב אז אולי אתה לא יודע הכל?
לחשוב שמה שאתה לא רואה לא קיים זו צורת מחשבה של ילד קטן.
&nbsp
סעיף 2- גם קיים בשטח! מלא חברות מוציאות ויזת e. אתה לא מכיר את אשתו של פותח השרשור, את היכולות שלה, את הניסיון או את הקשרים שלה. נשאלה שאלה לגבי פתרונות אפשריים למי שמגיעה על ויזת H4 וניתנה תשובה שכולה מבוססת על עובדות קיימות בשטח. לגבי סיכויה למצוא מעסיק זה רק היא יודעת. אתה רוצה שגם אמצא לה מעסיק?
&nbsp
סעיף 3- מי שלא צריך LC יכול בהחלט לקבל גרין קארד בתוך שנה ופחות מזה. מי שכן צריך את זה יכול להגיע למצב של I-140 מאושר בתוך שנה פחות או יותר. כמו שכתבתי- זה יכול גם להימרח אבל עם עו״ד טוב וזריז זה בהחלט אפשרי. ולגבי הזמן עד לתחילת התהליך- הכל שאלה של עד כמה המעסיק רוצה את העובד שם. אגב, אני בחיים לא שמעתי על כלל השנתיים, המקסימום ששמעתי זה שנה והסטנדרט זה חצי שנה, אז כנראה שאנחנו פשוט מסתובבים במעגלים שונים.
&nbsp
אילן, אחד הדברים המרגיזים בפורום הזה זו הצביעות. בכל יום אתה ואחרים ממליצים לאנשים שרוצים לעבור לארה״ב:
- להשתתף בהגרלה שהסיכויים לזכות בה הם אפסיים.
- להתחתן עם אמריקאי/ת כאילו שבעלי אזרחות אמריקאית הולכים עם שלט ברחוב ואפשר גם לבחור במי להתאהב.
- לסיים צבא וללמוד תואר רלוונטי ואז לחפש מעסיק של רילוקיישן כאילו שזה עניין של מה בכך וכל אחד יכול.
&nbsp
אבל כשאני נותנת 3 אפשרויות למצב שנראה כמו מבוי סתום (והוא לא), ואלו 3 אפשרויות שאני מכירה אישית מניסיון אישי או ממקור ראשון (ולא ממישהו ששמע ממישהו)- אז אתה קופץ ואומר שהסיכויים נמוכים. מה שלא באמת מועיל זו התגובה המזלזלת שלך, אבל לזה אני רגילה בפורום

Boston Guy

New member
טלי קורה מבין עינייך

אאל"ט, בן הזוג שלך (בעל ויזת H1) ואת נמצאים בארה"ב כבר יותר משנה.
אאל"ט - את עדיין בלי ויזה שמאפשרת עבודה, ובלי אישור עבודה. להלן - בסעיף "נסיון אישי של הצלחה בכל הלהטוטים שכתבת למעלה" - נראה שיש לסמן "אין".
אאל"ט, אין לכם עדיין גרין קארד. להלן - בסעיף "נסיון אישי בהצלחה בהשגת גרין קארד תוך שנה" - יש לסמן "אין".

ה"עובדות בשטח" שעליהן את מדברת קיימות - כי גם אני מכיר מקרים כאלו. אבל מה שאת כותבת זה חצי מהסיפור... לכל מקרה כזה יש "סיפור רקע" של מתכון שכולל המון מרכיבים שעליהם את לא מדברת - לפעמים מנה גדושה של ויטמין P, לפעמים עניין של יכולות יוצאות מגדר הרגיל... אלו סיפורי "אדם נשך כלב" - היוצאים מן הכלל שמעידים על הכלל.

ליאת59

New member
לא תמיד משחק הניחושים שלך עובד

השיטה שלך היא תמיד להניח את הגרוע ביותר לגבי אנשים ואז להטיח להם את זה בפרצוף, כאשר אם מתברר שזה נכון כולם מתפעלים איך ידעת ואם מתברר שלא אז אתה מתקפל ונעלם מהדיון בשקט. זה הזמן להתקפל ולהיעלם מהדיון בשקט....

KallaGLP

New member
אצל כל חבריי ומכריי כאן המעסיק התחיל תהליך גרין קארד

באופן מיידי. עניין אחר הוא שרק מי שהגיע על ויזת O מקבל אותו תוך שנה פחות או יותר. אצל כל היתר התהליך לוקח שנתיים במקרה הטוב. חברים רבים שלנו על ויזת H אחרי יותר משנה, ואף שנתיים, עוד לא הגיעו אפילו לשלב הבדיקות הרפואיות וההתקדמות אינה נראית באופק.
אז לפחות ממה שאני ראיתי - להתחיל גרין קארד מיד ריאלי, לקבל אותו תוך שנה עם ויזת H, או להיות כבר בשלב מתקדם המאפשר לעבור מעסיק מבלי להתחיל את כל התהליך מהתחלה - לא ריאלי בכלל.
בקשר לעניינים האחרים שהוזכרו - אין לי ידע.

ליאת59

New member
לא צריך גרין קארד בתוך שנה

מספיק I-140 מאושר בתוך שנה כדי שהיא תוכל לעבוד, כאשר אפשר לעשות את אישור ה I-140 בפרימיום (תוך שבועיים) ובעצם מדובר על שנה בשביל להוציא את ה- LC.
ובינתיים פותח השרשור אמר שיש לו תואר שני אז זה בכלל יקצר לו תהליכים.

KallaGLP

New member
תראי, אני מניחה שאת יודעת על מה את מדברת,

אבל על פניו מה שכתבת נראה לי תמוה. זה מה שמצאתי על הטופס הזה:

An I-140 petition is the second step in the employment based Green Card process. Once your PERM Labor Certificate is approved, your employer will file a Form I-140 - known as Petition for Immigrant Worker - on your behalf.

אף אחד מחברינו עם ויזת H לא נמצא במצב שכבר יש בידיו PERM Labor Certificate כעבור שנה בלבד. אפילו לא קרוב.
התחושה שלי היא שאילו זה היה כל כך קל ופשוט הרבה אנשים היו עושים זאת, אך בפועל לא שמעתי ולו על מקרה אחד כזה.

ליאת59

New member
זה ממש לא קל ופשוט

אבל זה אפשרי. זה מאוד תלוי גם בכמה זמן לקח לעורכי דין להגיש את הטפסים ל- LC (יש עורכי דין שמכינים הכל תוך חודש ויש כאלו שתוך שלושה ויותר). ואז זה תלוי האם מקבלים audit או לא.
ובכל מקרה אולי את לא מכירה כאלה כי האפשרות לעבוד עם I-140 מאושר תיכנס לתוקף רק במאי השנה, וההחלטה פורסמה לפני שבועיים נדמה לי, אז זה עדיין לא רלוונטי וגם עדיין לא חלחל. עד היום לא היה ממש טעם לשלם אקסטרא בשביל פרימיום כי I-140 מאושר לא אפשר לעבוד.
ושוב כאמור פותח השרשור בעל תואר שני ולכן הוא יכול להגיש במסלול EB2 המהיר יותר.

אם כבר מדובר על "מציאות",

אז בימים אלו הכי מציאותי יהיה אם האישה תעבור ברגל ממכסיקו לאריזונה (למשל)
ותדאג שיתפסו אותה כמה שיותר מהר, עדיף באופן מיידי אחרי המעבר.

בצורה כזאת יובטח לה מיידית רישיון עבודה עם כל הצ'ופארים של תושב מקומי,
והכל יבוא על מקומו בשלום.....

"שמעתי" שמתחילים לדבר על קדנציה שלישית......

John the Savage

New member
המעסיק לא חייב להיות ישראלי לויזה E

המעסיק צריך להיות חברה המקיימת מסחר בהיקף משמעותי בין ארה"ב לישראל. גם חברה אמריקאית שמקיימת פעילות מסחר משמעותית עם ישראל תתאים.

onetwo5

New member
לא ל E-1

החברה צריכה להיות לפחות ב 50% בעלות ישראלית.

John the Savage

New member
נשמע שהיא מועמדת קלאסית למשרת E1

ובכדי לאזן קצת את התמונה שציירו לך משתתפים אחרים, קח בחשבון שיש כאן משתתפים בפורום שבאופן קונסיסטנטי נוטים לצייר תמונה פאסימית יתר על המידה. זכור לי לא פעם ולא פעמיים שהיו אנשים שחזרו לפורום וסיפרו שהצליחו לאחר שאמרו להם שמה שהם רוצים לעשות חסר סיכוי.

אז נכון, זו לא תהיה הליכה בפארק. מציאת עבודה תדרוש מאמץ, סבלנות והתמדה, ושום דבר לא מובטח, אבל זו גם לא משימה בלתי אפשרית.

קודם כל, כפי שכתבתי בכותרת, עם הרקע שלה ביבוא ויצוא, נשמע שהיא יכולה להתאים למשרת E1 קלאסית, כלומר משרה בחברה שמקיימת קשרי מסחר משמעותיים עם ישראל, או לחלופין חברה ישראלית שמקיימת קשרי מסחר עם ארה"ב וזקוקה לנציגים בארה"ב. הויזה הזו לא כפופה למכסות והיא ויזה שקל יותר להוציא מבחינת דרישות מאשר ויזת H1B ואחרות.

שנית, שוק העבודה התעורר בשנים האחרונות. שיעור האבטלה כיום בארה"ב הוא 5.5, שזה שיעור אבטלה נמוך למדי. הביקוש לעובדים בכל התחומים עולה, ומחפשים עובדים טובים בנרות. למצוא עבודה בתור זר ללא אישור תעסוקה מתאים זה אף פעם לא קל, אבל אם היא טובה במה שהיא עושה, בסופו של דבר אני מעריך שהיא תמצא עבודה.

אז אל תתנו לרואי השחורות לייאש אתכם.

eladts

New member
ברור, רק רציתי להדגיש

שגם אם הוא זוכה בהגרלה אשתות צריכה להתמודד בה בנפרד כדי להוציא ויזה עצמאית.

Boston Guy

New member
הערת אגב לגבי הסיפא של הודעתך

הדסון קרובה לבוסטון בדיוק כמו שזיכרון יעקוב קרובה לתל אביב.
בשעות הלחץ של הבוקר - הנסיעה מהדסון לדאונטאון בוסטון זה סיפור של שעתיים.

rose1eso

New member
כמה נקודות

תודה רבה לפאסימיים ואופטימיים
כרגע אני מחכה לחברה שיגידו לי אם ממשיכים בתהליך, הם בודקים מול עורכי הדין שלהם,
אז אני מברר מנסיון אחרים את התמונה האמיתית
בנוגע לאשתי היא עובדת ביום בחברה שיש לה מחסנים בארהב אך לא במדינה שאנחנו נגיע אליה
בנוגע אליי , אני בעל תואר שני

Boston Guy

New member
אנחנו כבר בעשירי למרץ

אם הם לא יגישו את ניירות הבקשה לויזת H1 בשבוע הראשון של אפריל - אז כל הסיפור לא רלוונטי לשנת 2015-2016.
יש בדיוק עוד 16 ימי עבודה בחודש מרץ.

rose1eso

New member
האם יששנן עוד אופציות?

אני מהנדס תעשייה וניהול תואר ראשון, מינהל עסקים תואר שני
אני עובד על תוכנה שיש לה עקומת לימוד "רצינית" כבר 5 שנים
קיבלתי כבר שתי הצעות ודחיתי אותן, בשל העיתוי , יש לי מכתב בקשה לשגרירות האוסטרלית שמעיד שאני בעל כישורים מיוחדים ולאחר חיפוש של כמה חודשים הם רוצים להביא אותי,
הייתה עוד חברה בטקסס שגם רצתה אותי כי קשה להשיג אנשים עם ניסיון כזה, אך העיתוי לא היה מתאים.
&nbsp

Boston Guy

New member
אופציות יש תמיד.

אם המעביד באמת לחוץ טילים להביא אותך ודווקא אותך אליו - האימרה Where there's a will, there's a way תופסת.

השאלה היא אם המעביד מספיק להוט.
אני לא יודע לגבי אוסטרליה (שהיא לא המומחיות של הפורום הזה), אבל בארה"ב הצעת עבודה אינה רישמית ו Binding עד שאתה מקבל offer letter - מסמך מודפס שבו מפורט מה מציעים לך (כולל מספרים של שכר מוצע והטבות סוציאליות).

ברגע שאתה כותב "אני מחכה לחברה שיגידו לי אם ממשיכים בתהליך, הם בודקים מול עורכי הדין שלהם" - זה מסמן לי שהחברה טרם הגיעה בכלל לשלב של שליחת offer letter אליך.

כלומר - מה שיש לך כרגע זה prospect - לא offer. אולי אפילו טרם הגעתם לדיון סופי בעניין הכסף והתנאים.

ilanvag

New member
אופציות יש, כמו שכבר כתב לך בוסטון גיא.

לפי התיאור שאתה נותן, ייתכן שאפשר להוציא לך ויזת O1, שהיא ויזה לאנשים בעלי כישורים יוצאי דופן (זה משהו שהעו"ד צריך לבדוק איתך, כי זו ויזה שלא קל לקבל - ועדיין יש לנו פה כמה אנשים בפורום שקיבלו אותה). היתרון שלה הוא שהיא לא תלויה במכסות ולא תלויה בלוחות זמנים ספציפיים, כלומר אפשר לקבל אותה בכל זמן בשנה. מצד שני, גם הוויזה הזו לא מאפשרת לבת הזוג לעבוד.
&nbsp
ויש עוד אפשרויות, אבל כאמור - אתה קודם צריך להגיע למצב בו מודיעים לך שהם אכן רוצים אותך, ונותנים לך הצעה רשמית ביד. ברגע שזה יקרה, ואם באמת ירצו אותך, אז עו"ד טוב כבר ימצא את הדרך, בייחוד אם אתה באמת בעל כישורים יוצאי דופן.

למעלה