ויזת H4

rose1eso

New member
ויזת H4

שלום,
עקב התעניינות חברה מחו"ל, מעסיק הציע לי לעבור לארה"ב על ויזת h1b , אני מבין ששבמקרה זה אישתי לא תוכל לעבוד.
מה הסיכוי להצליח להשיג עבודה לH4 כך שתוכל לשנות לאותו סטטוס כמוני ולעבוד?
האם ישנן עוד אופציות לויזה שיאפשרו לה לעבוד? ומהו משך זמן משוער לכל אופציה?
אני נשוי+1
החברה ממוקמת בהדסון , קרוב לבוסטון.
תודה מראש לעונים ��

Boston Guy

New member
היא תצטרך למצוא מעביד שיסכים להוציא עבורה H1

ולעבור את אותו תהליך בדיוק כמוך. זה שיש לה H4 לא נותן לה שום יתרון על אדם אחר שאין לו ויזה כלל.
ולגבי הסיכויים שלה למצוא מעביד כזה - אין לנו מושג. אנחנו לא יודעים מה היא עושה לפרנסתה, כמה היא טובה במה שהיא עושה ואם המקצוע שלה אפליקטיבי לארה"ב.

AlicePJ

New member
זה נותן לה יתרון בכך שהיא יכולה בינתים

לשהות חוקית בארה"ב וליצור קשרים וכך יקל עליה למצוא עבודה, אם היא עובדת בתחום שיכול להוציא ויזת עבודה והיא מתאימה לכך בכישוריה, כפי שפירטת.

כן יתרון בחיפוש העבודה כי היא יכולה

לענות לטלפונים ולהגיע לראיונות ולציין כתובת ומס' טלפון אמריקאים ומקומיים בקורות החיים.

Boston Guy

New member
עד שמגיעים לשאלה " ARE YOU ELIGIBLE TO WORK IN THE U.S."

זו שאלה שהיום נשאלת פחות או יותר בסבב הראשון של הסינון לכל משרה - ותשובה שלילית במקרים לא מעטים מסיימת את הראיון.

ברור שיותר קל לחפש עבודה בהדסון, מסצ'יוסטס כשנמצאים בהדסון מסצ'יוסטס.
אז יותר קל לחפש - אבל לא בהכרח יותר קל למצוא...
למצוא מעביד שיהיה מוכן להיכנס לפרוצדורה של בקשת והוצאת ויזת עבודה עבור אדם - דורש שלאדם יהיה משהו שהמעביד הזה ממש מוכן להתאמץ עבורו.
ובלי לדעת מה המקצוע של הגברת ומה הרקורד המקצועי שלה - אין שום דרך להעריך כמה ריאלי הרעיון.

eladts

New member
גם עם עוברים את המכשלה הזו

ומוצאים מעביד שמוכן להוציא ויזת H1B, יש את הבעיה של הזמינות המוגבלת של הויזות האלו. רק מעט מאוד מעסיקים שהינם מלכ״ר (כמו למשל אוניברסיטאות) פטורים מהמכסה וממועדי ההגשה הספציפיים.

AlicePJ

New member
מדובר כאן בשואל שאלה שמוציא ויזת H1B

כלומר אני מניחה שהוא מודע לקושי במציאת מעסיק שמוכן לעשות את הפרוצדורה הזאת, ובמהלך התהליך להוצאת הויזה הוא יכיר אותה ואת הדרישות אליה, וידע אם זה רלוונטי לאישתו.

rose1eso

New member
תודה לעונים

אישתי כלכלנית עם 5 שנות ניסיון
יש לה בנוסף ניסיון בייבוא וייצוא

rose1eso

New member
שאלה נוספת

בהתחשב בניסיון שלה, מה הסיכוי למצוא ספונסר?

ilanvag

New member
לא מזהירים, וזה בלשון עדינה.

כלכלנים עם 5 שנות ניסיון יש פה בלי סוף (מדובר על אנשים בני פחות מ-30), ואפילו כאלה עם תארים שניים ודוקטורט אשר מתקשים למצוא עבודה - אתה מדבר על העיר והאזור עם הכי הרבה אקדמאים בעולם כולו, לא רק בארה"ב (בגלל ריבוי האוניברסיטאות).
&nbsp
בנוסף, אני לא יודע מה זה בדיוק "ניסיון בייבוא וייצוא", אבל מדובר בפונקציה שהיא מאוד סטנדרטית בכל חברה בינונית ומעלה בארה"ב (ואפילו בחברה קטנה), אשר מוכרת את מוצריה ברחבי העולם, או מייבאת מוצרים לארה"ב - ויש בלי סוף כאלו.
&nbsp
אני לא רוצה חס וחלילה לזלזל באשתך ובכישוריה, אבל אלא אם יש משהו נוסף ומאוד ייחודי מעבר למה שתיארת, וגם היא תצליח להרשים מעסיק בצורה יוצאת דופן - אני לא רואה אף מעסיק אשר נכנס לכאב הראש, הלוגיסטיקה והעלויות הכרוכות בהוצאת ויזת עבודה בעבור סט הכישורים הללו.

rout

New member
חלאס עם השליליות שלך....צא כבר מהפורום...

אם אנשים יקשיבו לך הם צריכים לדפוק לעצמם כדור בראש ולגמור את הסיפור.

ilanvag

New member
תודה נשמה

מאוד מעריך את הפידבק שלך, זה מחמם לי את הלב

KallaGLP

New member
כן, אי הוצאת ויזה לארה"ב

זו באמת סיבה נהדרת להתאבד. אפשר לחשוב.

ליאת59

New member
שלושה דברים

1. לפעמים החברה אשר מוציאה לך את הויזה תסכים ״להשקיע״ באשתך ולהוציא לה גם ויזה זהה. הרעיון הוא לא שהיא תעבוד שם באמת (אלא אם הם זקוקים לכלכלנית- ואז מה טוב) אלא שתיהיה לה אפשרות להעביר את הויזה למעסיק פוטנציאלי אחר, מה שיקל עליה מאוד למצוא עבודה (במקום שהמעסיק יצטרך להשקיע בה אלפי דולרים וחצי שנה של עבודה, הוא ישקיע בה מאוד בודדות של דולרים ושבועיים עד שתוכל לעבוד אצלו). זו כמובן פונקציה של כמה כסף יש לחברה שאתה עובר אליה ועד כמה היא רוצה אותך שם.
&nbsp
2. במידה וסעיף 1 לא אפשרי- במקום אשתך הייתי מנסה להתמקד בויזת e ולא h. מדובר בויזה ללא מכסות וללא הגבלת זמן (צריך לחדש כל שנתיים) שיכולות להוציא חברות ישראליות, לרוב נתקלתי בזה בסטארט אפים ישראלים. כאמור, ויזה יותר פשוטה וללא הגרלה והמתנה של חצי שנה.
&nbsp
3. אם עוד לא חתמת על חוזה אולי זה הזמן להכניס סעיף של גרין קארד. במידה ויש לך תואר שני אתה תוכל לקבל גרין קארד בתוך שנה ואפילו פחות, אם המעסיק יתחיל את התהליך מיד עם המעבר. במידה ויש לך תואר ראשון בלבד עדיין ייתכן שבתוך שנה אשתך תוכל לעבוד כי יהיה לכם I-140 מאושר ביד. שום דבר לא בטוח וזה יכול גם להיגרר ולהימרח על פני הרבה יותר זמן, אבל עכשיו זה הזמן להכניס סעיף לחוזה לפיו המעסיק מתחיל בתהליך הגרין קארד מיד עם תחילת עבודתך שם.

eladts

New member
סעיף 1 הוא בעייתי

קודם כל, זו קומבינה. היה וחברה תתפס בכזה תרגיל, סביר להניח שהיא כבר לא תוכל להוציא ויזות H1B בעתיד בכלל. קשה לי להאמין שחברה אמריקאית רצינית תסתכן בכך בשביל עובד. שנית, אם החברה כפופה למכסות אז פותח השרשור ואשתו יתמודדו בנפרד בהגרלה ויש אפשרות שרק אחד מהם יזכה. מה בדיוק תעשה החברה עם רק אשתו של פותח השרשור תזכה בהגרלה?

ליאת59

New member
זו לא בעיה בעבור האישה

וכן, המון חברות פועלות כך, בעיקר אם הן מאוד רוצות שהעובד יעבור והוא מציב את אישתו כתנאי. קשה לי להאמין שיש דרך שבה אפשר ״לתפוס״ חברה, כל עוד כל הטפסים ממולאים בצורה יסודית ונכונה ע״י עורכי דין, וגם אין פה ממש עבירה על החוק. מקסימום שטח אפור. בכל אופן כל בקשה נבדקת ע״י פקידי ההגירה ואם הכל נמצא תקין אז אין שום סיבה שלא לתת את הויזה. מה שקורה עם הויזה אח״כ זה ממש לא עניין של ההגירה, ממש כמו ההמלצה להיכנס עם ויזת תייר, להמתין 60 יום ואז להגיש בקשה לגרין קארד. פקידי ההגירה עדיין לא יכולים לקרוא מחשבות.
לגבי הסיכוי שהיא תזכה והוא לא- הרי שזה סיכון שהחברה תצטרך לקחת על עצמה. כאמור, סייגתי שזה תלוי כמה כסף יש לחברה וכמה היא רוצה את העובד אצלה, במידה ואין בעיית מזומנים אז במקרה הכי גרוע ״ייזרקו״ כמה אלפי דולרים לפח. גם ככה חברות שמגישות ל- H1B משקיעות כסף רב בעורכי דין מתוך ידיעה שאולי לא יעלו כלל בהגרלה, אז במה זה שונה?

Boston Guy

New member
אם הכל כל כך קל ופשוט - איזו ויזת עבודה יש לך?

איפה הגרין קארד שלכם?

ליאת59

New member
אתה נשמע כמו האחיין בן ה6 שלי

אם יש לך משהו מועיל ותורם להוסיף לדיון, זה הזמן. אני לא משחקת איתך בקקי.

Boston Guy

New member
A dose of reality

זה מה שיש לי להוסיף לדיון
ב 99% מהמיקרים - המעביד שמגייס את האדם שקיבל הצעת רילוקיישן לא רואה את בן הזוג שלו ממטר.
האזור שאליו עברת עכשיו שורץ בנות (ובני) זוג של עבדי H1 שתקועות\ים בלי אישור עבודה שנים על שנים.

ליאת59

New member
אולי, ואולי הוא שייך ל-1%

כואב לך שמישהו אחר נותן עצות? כל אחד מהסעיפים שציינתי זה משהו שאני מכירה אישית, מחברים או מעצמי. שים מספיק נשים משועממות על ויזת H4 באיזור אחד והן כבר יחשבו על פתרונות יצירתיים לבעיה.
&nbsp
האם זה יעזור ספציפית לפותח השרשור לא אתה ולא אני יודעים.

למעלה