ויזת עבודה

Jack Daniel

New member
זהו פורום לשאלות טכניות ולא להטפת מוסר

אני בטוח שאיתך "נעים" לעשות עסקים

Jack Daniel

New member
חשוב לציין

שלא אני ולא הוא לא מתכוונים לעבור על שום חוק ולא לחפף בשום דבר
אלא מעסיק גרמני והעסקתי טרם קבלת אזרחות
אנחנו מתכוונים לעמוד בכל דרישות החוק ולא שאלתי בשום שאלה מעלה אם ניתן "לחפף"

תודה למי שיכול לענות תשובה עניינית.

בקר12

New member
אתה עדיין סבור שתוכל לקבל פה הנחיות מדויקות

ואמינות לדרך שבה מעביד בגרמניה יכול לעמוד בדרישות להעסיק עובד זר ועל בסיס זה להנחות גם אותו?
זה עדייו נראה לך רציני? זו התשובה הכי עניינית שתוכל לקבל.
אם אתה רציני תפנה את המעביד הפוטנציאלי שלך לרשויות העבודה המתאימות ו/או לעורך דין מומחה לנושא.

Jack Daniel

New member
גישושים ראשונים

באינטרנט
בסוף נשלם על מידע

תן למי שיודע לענות

בקר12

New member
אני לא חוסם פה אף אחד ולמה אתה חושב

שבדיקה עם רשויות העבודה בגרמניה עולה כסף?
למה החבר שלך לא מרים טלפון או מברר באינטרנט?

גוזליה

New member
תשובות

בכדי לנפק לך ויזה עליך/על המעביד שלך לעמוד בתנאים הבאים:
1) עליו להעסיק אותך בתנאים זהים לגרמני שהיה מועסק באותה משרה (קרי: אסור לו לשלם לך, למשל, חצי משכורת רק כי זה משתלם לשניכם)
2) עליו להוכיח כי אין אנשים בגרמניה/באיחוד שיכולים למלא את התפקיד
3) עליך להוכיח שיש לך תואר אקדמי (ברוב המוחלט של המקרים)
4) על החברה להיות רשומה ברשם החברות, ולקבל Corporate Registration Number.

זה מאוד מאוד בגדול.
אני לא יודעת להגיד לך מה העלויות הכרוכות בתהליך, אבל מקווה שזה קצת עוזר ומכווין.
בהצלחה.

Jack Daniel

New member
תודה לגבי נטל ההוכחה

זה נשמע קצת אבסטרקטי להוכיח שאין בכל גרמניה אירופה אדם שיכול למלא את התפקיד, אשמח להסבר קצר.
האם זאת רק דרישה פורמלית? (הצהרה)

mish07

New member
כן, במידה מסוימת זו דרישה פורמלית, כלומר

אם המעביד מכיר אותך ומעוניין מאד להעסיק אותך הוא מתגבר על מכשול ההוכחה די בקלות. תמיד אפשר למצוא דרך להוכיח שיש לך סט של מיומנויות מאד מוצלח בהשוואה למועמדים אחרים. במקום העבודה הקודם שלי, במסגרת ה NHS הייתה בחורה מניו זילנד שעבדה דרך סוכנות כוח אדם ובשלב מסוים הגישה מועמדות לעבודה קבועה והארגון היה צריך לעזור לה עם הויזה ולהוכיח שהיא המועמדת היחידה המתאימה לתפקיד. לא זכור לי שהיו עם זה בעיות מיוחדות והרי ברור שיש מספיק אנגליות מקומיות שיכלו לקבל את התפקיד. המעסיק במקרה הזה הכיר אותה ועזר לה בתהליך כי היה לו אינטרס שהיא תשאר בתפקיד.

mish07

New member
במקרה של ה NHS היו חייבים לפרסם מודעה לגבי

המשרה הפנויה במשך חודש לפחות ואז מתוך המועמדים שסוננו צריך כביכול להוכיח שאותו אדם הכי מתאים לתפקיד. לגבי השוק הפרטי לא בטוחה איך זה עובד.

Nobilis

New member
תשובה

באופן כללי (בלי להיכנס לפרוצדורה בגרמניה דווקא) בדרך כלל בשביל לעמוד בדרישה מן הסוג הזה מעסיק צריך להראות ש:
א) המשרה היא בתחום שבו אכן יש מחסור בעובדים (במילים אחרות - דורשת עובדים מקצועיים בתחום שהממשלה מכירה בו כתחום עם מחסור בעובדים).
ב) להראות שהוא אכן חיפש ברצינות עובדים ולא מצא (פירסם מודעה בעיתונות/אפיקים מקבילים, ראיין מועמדים, וכו').

אם המעסיק נחוש להוציא ויזת עבודה והמשרה אכן מתאימה זה ניתן לביצוע, אבל כפי שאתה רואה זה יעלה למעביד זמן וכסף. הוא צריך באמת לרצות אותך.

בקר12

New member
דוקא הפרוצדורה המקומית לא פחות חשובה

לא יודע איך זה בגרמניה אבל בבריטניה מעסיק שרוצה להעסיק עובדים מחוץ לאיחוד נדרש להוציא רשיון קודם על מנת להיות מורשה בכלל לעשות זאת.

Nobilis

New member
ברור, אבל...

הנקודה שלי היא אחרת: המעביד צריך להשקיע מאמץ וכסף. זה לא משהו שחבר מסדר לחבר עם איזו הצהרה כללית. המעביד צריך לרצות את העובד, מספיק בשביל להשקיע בתהליך.

בקר12

New member
נכון אבל

מספיק מאמץ ומספיק כסף יביאו הכול (או כמעט הכול). זן אמירה כללית.
אני ניסיתי להצביע על כך שזה אולי לא מעשי. לדוגמא, הממשלה לא נותנת לחברות עם מספר עובדים קטן רשיון להעסיק עובד זר מלכתחילה.
כבר לא זוכר אם זה רלוונטי בבריטניה אבל ממילא מה שקובע זה התקנות בגרמניה.

למעלה