ויזת עבודה בגרמניה

ויזת עבודה בגרמניה

היי,
אני שוקל לעבור לגרמניה. אני מהנדס חשמל ואלק' בן 27 בעל מספר שנות נסיון ללא דרכון אירופאי וללא מקום עבודה בגרמניה.
הבנתי שבמצבי ניתן לעבור לגרמניה, לקבל ויזת חיפוש עבודה לשישה חודשים, ולאחר מציאת עבודה לקבל ויזת עבודה. אך לא מצאתי יותר פרטים בנושא (כמה זמן לוקח לקבל כל אחת מהויזות, התנאים והקלות בהן ניתן לקבל את הויזות, האם אנשים במצבי יצליחו למצוא עבודה בגרמניה וכו').
אם יש מישהו בעל רקע דומה לשלי (או ששמע/הכיר מישהו בעל רקע דומה) שהיגר ויש לו הארות נוספות, יותר מאשמח לשמוע.
תודה רבה!

forglemmigej

New member
אם אתה מדבר על ויזת ההסכם בין ישראל לגרמניה

היא לא מה שאתה מחפש , זוהי לא ויזה שמאפשרת הגירה או חיפוש עבודה במקצוע שלך, היא יותר טעימה של התרבות המקומית ולמיטב ידיעתי יש תחום מוגבל של עבודות בהן אפשר להיות מועסק, יש מצב בזמן שאתה עובד בויזה הזו לחפש עבודה ואז שהמעסיק יוציא לך ויזת עובד לאחר שלא מצא בכל רחבי היבשת מישהו שמתאים לעשות זאת.

לא דיברתי על הויזה הזו

דיברתי על ויזת חיפוש עבודה (http://www.tel-aviv.diplo.de/contentblob/3890516/Daten/3433756/MerkblattArbeitsplatzsuche.pdf)
ואני מהנדס חשמל, שלפי מה שהבנתי זה אחד מהמקצועות שנמצא בתוך אותו תחום מצומצם שדיברת עליו, ולכן אמור להיות לי קל יותר למצוא שם עבודה, וזה בדיוק מה שאני רוצה לשאול, כמה קל אמור להיות לי למצוא עבודה בגרמניה אם אני מהנדס חשמל, למרות שאני זר, והאם במידה ואמצא עבודה יעשו לי בעיות להשיג את ויזת העבודה.
תודה רבה על ההתיחסות,

לא נראה לי שיש דבר שנקרא "ויזת חיפוש"...

עד כמה שאני מבינה, זה בדיוק מה שהמדינות באיחוד מנסות למנוע: שאנשים יבואו לחפש דרכי השתקעות אצלם

אספרסו2

New member
יש משהו.

סטודנט זר שמסיים את לימודיו בגרמניה,רשאי להשאר
תקופה מסוימת על מנת לנסות להשיג מקום עבודה.

pichinan

New member
דווקא קיימים

למרות שמהותם שונה בין המדינות. בגרמניה מדובר בד"כ בהיתר מבוסס על אשרה של עד 6 חודשים (D), בספרד זו בד"כ אשרה של עד 3 חודשים. בכל אופן מדובר בהסכמים בילטרליים שבד"כ מוגבלים בזמן ובמספר הכולל של המהגרים תחתם. 3 חודשי שהות ניתנים אמנם ממילא לתייר, ההבדל הוא שבמידה ונמצאה עבודה אשרת החיפוש עצמה מומרת לאישור המגורים והשהיה ואין צורך לחזור ועבור במדינת המוצא. כמובן שבניגוד לאשרת עבודה לא ניתן לעבוד איתה טרם התקבלה תעודת התושב, אבל בניגוד לחודשים ההמתנה ה"רגילים" מדובר בימים ספורים. אבל שוב, לא מדובר בכלי נפוץ מדי, בעיקר בתקופה האחרונה.

pichinan

New member
שלום

בניגוד למדינות אחרות באיחוד האירופאי, גרמניה מציעה לאזרחי 7 מדינות (ישראל אחת מהן) את האפשרות לחפש עבודה בעת ביקורם בגרמניה ולהגיש בקשה לאישור עבודה ומגורים במידה ונמצאה. למעשה מדובר על דילוג שלב האשרה (ויזה) - אין צורך באשרת חיפוש עבודה שבכלל קיימת רק לעתים נדירות לתקופה מוגבלת בהסכם בין עם מדינה מסוימת. אתה לא מקבל אשרה בדרכון שכן אתה לא מתנהל מול שגרירות או קונסוליה אלא ישירות מול רישום זרים (Ausländerbehörde). יותר מכך, אזרחי מדינות אלו לא צריכים אשרה D (המכונה National) לצורך שהיה ארוכת טווח (עד 6 חודשים). גם את זה הם יכולים לעשות ישירות מול ה Ausländeramt. מדובר באישור שניתן לא מעט, בעיקר כשמדובר במקרים להם הוא נועד: סטודנטים שסיימו לימודים בגרמניה ואנשים כמוך צעירים בעלי מקצועות הנדסיים, רפואיים וכו'. חשוב לדעת שעם האישור הזה לא ניתן לבקר במדינות שנגן אחרות מעבר ל-3 החודשים הבסיסיים. מה שבאמת חשוב בכל העניין הוא שתהיה עם אצבע על הדופק, תערוך כמה שיותר ראיונות בכמה שפחות זמן ותגיש את הבקשות הנחוצות לצורך השהות. כמובן שכל השהות צריכה להיות מבוטחת רפואית ועם אמצעי כלכלה עצמית. בהצלחה.

למעלה