ויזת סטודנט

ili1208

New member
ויזת סטודנט

אני מעוניין לדעצ איך מקבלים את הויזה הזאת והם התנאים שונים ממדינה למדינה ? אני מסיים יב השנה מה אני צריך לעשות בשביל ללמוד בחול (גרמניה)

ruti75

New member
ויזת סטודנט

- התהליך שונה ממדינה למדינה, ואתה צריך לברר על כל מדינה בנפרד. על מנת ללמוד בגרמניה, אתה צריך: - לעבור בחינת ידע בשפה הגרמנית (תלוי באוניברסיטה ובפקולטה שבהם בחרת) - לקבל הכרה על תעודת הבגרות שלך מן המדינה (בגרמניה) שבה תהיה מעוניין ללמוד. - להתקבל... על מנת לדעת יותר, מומלץ שתיכנס לאתר ה - DAAD או תלך למכון גתה (יש בירושלים, ת"א וחיפה): חפש בגוגל, וחפש גם לגבי אוניברסיטאות או מגמות שאותן אתה מעוניין ללמוד. בנוסף, בתור תלמיד י"ב, כדאי שתדע, שאתה צריך להציג אישור מן הצבא, על מנת לצאת ללימודים לחו"ל. זאת, גם אם אתה קיבלת פטור מסיבות כלשהן מן הצבא.

ili1208

New member
תודה אבל....

יש לי כבר את האוניברסיטה שאני מעוניין http://www.uni-regensburg.de/ אוניברסיטה ברגנסבורג ,אמרו לי שמה שויזת סטודנט אני מקבל מהם ברגע שאני נירשם אם זנ נכון אז ברגע שאני מקבל את ויזת הסטודנט מהם הצא לא יעשה לי בעיות נכון? ולפי האתר אני לא ראיתי שיש תנאי לבחינה אלה אני צריך אישור ל800 שעות לימוד גרמנית תודה רותי

ili1208

New member
תיקון

יש לי כבר את האוניברסיטה שאני מעוניין http://www.uni-regensburg.de/ אוניברסיטה ברגנסבורג ,אמרו לי שמה שויזת סטודנט אני מקבל מהם ברגע שאני מתקבל אם זה נכון אז ברגע שאני מקבל את ויזת הסטודנט מהם הצבא לא יעשה לי בעיות נכון? ולפי האתר אני לא ראיתי שיש תנאי לבחינה אלה אני צריך אישור ל800 שעות לימוד גרמנית תודה רותי התגובה שלך

Taliy

New member
לא יודעת לגבי גרמניה ספציפית

אבל הסבר קטן לגבי ויזות לימודים: ברגע שאתה מתקבל למוסד אתה יכול ל"קבל" ויזת לימודים ולא לפני. זה לא מבטל את הדרישות של המדינה לגבי ויזת לימודים (שזה מבחן הידע בגרמנית). בו אני אתן לך דוגמא : ויזת לימודים באוסטרליה- המוסדות לא בהכרח דורשים את מבחן ה-IELTS , אלא מבחני TOEFL או מכתב מהמוסד בו סיימת ללמוד, שהלימודים הם באנגלית. אחרי שהתקבלת למוסד, אתה יכול להגיש בקשה לויזת לימודים, כאשר ההמוסד אליו התקבלת ינפיק לך אישור שאכן תהיה סטודנט. אתה תקפץ לך בצעדים קלילים אל השגרירות ושם תגלה שאתה בכל מיקרה חייב לעבור את מבחן ה-IELTS כיוון שעל-מנת לקבל ויזה תצטרך לעבור את מבחן הIELTS. לגבי הויזה הייתי בודקת בשגרירות גרמניה בישראל, ומנסה להתקשר גם עם נספח התרבות שלהם. חוץ מזה הייתי בודקת במשרד החוץ שלנו לגבי מילגות לימודים בגרמניה.

ili1208

New member
מסובך:)

הסיבה שאני רוצה דווקא בגרמניה היא בגלל שאחות של אימא שלי גרה שם והקליטה שלי תיהיה הרה יותר קלה זאת אומרת אם אני מתקבל לאוניבסיטה שרשמתי למעלה אז אני טס בשביל לעשות מיבחן בגרמנית מטעם המדינה ואם אני לא עובר אני חוזר לארץ ? הבנתי נכון? ואם אני עובר את כול הבחינות אני צריך להגיד משהו לצבא?

Taliy

New member
המבחן נעשה פה בשגרירות...

אתה צריך פטור מהצבא.

duncken

New member
DSH exam

Hello. To get a student visa to Germany you have to be accepted to the university. The university won't accept you if you didn't pass the DSH exam (German language) first. you can do the DSH in Israel. Check with Goethe institute in Tel Aviv. You have to notify the army in any event.​

ruti75

New member
לא אין שום קשר בין הצבא לבין הויזה

הויזה היא אישור שהייה מטעם המדינה המארחת, שנותן לך אישור לגור וללמוד שם (ובמקרה של גרמניה, גם לעבוד באופן מוגבל). אישור מהצבא אתה צריך לקבל בלי שום קשר - וכדאי שתברר בהקדם האפשרי עם לשכת הגיוס. אם אתה עדיין מלש"ב (כלומר - לא קיבלת פטור בגלל פרופיל, בן-מיעוטים וכו'), הצבא יעשה גם יעשה בעיות, כי אתה אמור לשרת באותה תקופה, לא ללמוד. SORRY.

ili1208

New member
קודם כול תודה

אני יודע שאתם מנסים לעזור כי גם ככה זה קשה לי אבל אם אתם לא בטוחים אז עדיף לא להגיד כדי לא להטעות אותי אז ככה התאריך הגיוס שלי נידחה מחודש 7 לחודש 3 שנת 2005 כנראה בגלל עתודה שנירשמתי דרך הצבא . הבעיה היא שאני לא יכל להגיד להם שאני מעוניין ללמוד בחול עוד לפני שקיבלתי איזשהי תשובה מעתודה ? אתן מבינות?

Taliy

New member
אין קשר לעתודה

אם היית כבר בגרמניה והיית מעוניין ללמוד שם אז היית מקבל דח"ש וזהו. עתודה כמו שהיא , היא רק לגבי הארץ, לא יאשרו לך לימודים בחו"ל (כרגע לימודי העתודה ממונים ע"י הצבא) מצטערת, אבל זה כן בטוח... בכל מיקרה לא משנה מה תחליט לעשות, אתה בסוף תצטרך להודיע לצבא. אתה לא חייב להודיע להם מראש.

ili1208

New member
מה???

מה זה דח"ש?????????? זאת אומרת שאני יכול להגיד לצבא שאני מעוניין ללמוד בחו"ל בלי קשר שנירשמתי לעתודה?

duncken

New member
You have a nerve

Well kid. You have a nerve to answer like that. I, who study in Germany, did my research first and then asked questions AFTER I checked with all the necessary organisations and the university. I, who spend my valuble time on answering your qustions when you are to lazy to pick up the phone and check Google for relevant information. Think before posting questions.​

ili1208

New member
ביקורת הא?????

יכול להיות שאתה צודק :) אז למדת בגרמניה אתה אולי יכול לעזור לי ? יש לך משהו פרטי(אייסיקיו,מסנגר וכו?)

duncken

New member
OK - here are some points

Well ok. I understand that this is a kind of apoligy for those who post answers to your questions. First - contact your course/program administrator and ask what are the relevant conditions for foreign students to study in that particular course or program. It is usually written in the application form. Usually it is written there that you have to show the univesity that you passed the DSH. second - to get any visa you have to show the letter of acceptence from the university to the embassy and they will provide you with a student visa. (I must say that I heard about this procedure from collegues of mine because I have an EU citizenship) In the Tel Aviv university there is a DAAD representative (check with the Goethe institute for contact details). He/she can give you specific answers about studying in Germany. Third - I can't help you with the army issue as I started this process after the army. I just know that if you contact the army itself (without giving personal details) they can give you the answers about procedures there. Fourth - Be aware that you have to translate and notarize every certificate you have. The German embassy can provide you with contact details of professionals who deal with it. The process of applying to a university in Germany is long and tedious but the end worth it

למעלה