ויזת אירוסין

סקוטית2

New member
ויזת אירוסין

שלום לכולם,
אני ישראלית (בעלת אזרחות ישראלית) ובן זוגי הוא סקוטי (גר בסקוטלנד עם אזרחות בריטית), אנחנו מתכננים להגיד בקשה לויזת אירוסין על מנת שנוכל להתחתן ולגור בסקוטלנד לאחר ששילמנו המון כסף להתייעצות עם עורך דין באדינבורו שייעץ לנו איזה ויזה אנחנו צריכים במצבנו. החלטנו לא להשתמש בעורך דין שוב מאחר והעלות גבוהה ונראה לנו שאין לנו צורך.
בחודשים האחרונים שנינו נוברים באתר UKBA ולהן מה שהבנתי ממה שאני צריכה לשלוח עם הבקשה לויזה - אשמח אם תוכלו מניסיונכם לעזור לי ולומר לי אם הבנו נכון את הדרישות :)
1. תעודות לידה של שנינו - שנינו מעל גיל 18, אני קיבלתי העתק ממשרד הפנים (עברית ואנגלית) והוא ביקש מהregister office את תעודת הלידה שלו, מאחר שזו נגנבה מבית הוריו לפני שנים.
2. תוצאות מבחן IETLS אקדמאי שלי (מופיע על הטופס מספר תעודת הזהות הישראלית שלי, שם ותמונה)
3. הוכחה כי מערכת היחסים שלנו אמיתית וכי נפגשנו ופגשנו את המשפחה אחד של השנייה:
- התכתבויות יום יומיות ב- whats app (יש לי גם התכתבויות עם אחותו)
- הודעות מהFACEBOOK שלי עם אמא שלו, אחותו, אחיינית שלו וחברים שלו
- תמונות שלנו יחד מביקורים וחופשות + תמונות שלו עם המשפחה שלי
- צילום של הפספורט שלו עם כל הביקורים שלו בארץ עם מיילים של כרטיסי טיסה של שנינו
- כמה חשבוניות במייל של מתנות ששלחתי לו
4. הוכחה שאנחנו מתכננים להתחתן ולגור יחד בסקוטלנד - מניחה שכאן הכוונה למכתב ממנו שמצהיר על כוונות + ביקשתי ממנו שישלח מייל ל registration office כדי לברר על חתונה, למרות שאנחנו לא יכולים להגיש בקשה כי עד שאני לא מקבלת ויזה אנחנו לא יכולים לתכנן חתונה
5. הוכחה פיננסית - הוא מרוויח מעל 18600 פאונד לשנה - האם יש צורך ממכתב מהמעסיק בו הוא מאשר את המשכורת ומשך הזמן שהוא עובד בחברה?
6. MAINTANANCE - לא הבנתי אם הם רוצים מכתב מהבנק שלו שמפרט את מצב החשבון שלו בחצי שנה-שנה האחרונה
7. צילום של תעודת הזהות שלי - כדי שיראו התאמה למבחן IELTS שעשיתי
8. 2 תמונות פספורט שלי
9. מסמכים של הדירה שברשותו + המשכנתא שלו

אני מבינה שיש צורך לשלוח מסמכים מקוריים ולצרף גם צילום שלהם.
האם יש משהו נוסף שעליי להוסיף לבקשה?

אשמח לעזרתכם.

בקר12

New member
עבדתם הפוך

שילמתם "המון כסף" לעורך דין בשביל שיגיד לכם איזה ויזה אתם צריכים? אפשר באתר של UKBA או פה בפורום לקבל את המידע הזה חינם בשתי דקות. אפשר לחשוב כמה ויזות יש במצבכם (רמז: בין אחת לשתיים).
דוקא מה שכן דורש עזרה מקצועית הוא בדיוק לעבוד על הפרטים בהגשה שלך כי כל מקרה שונה וצריך מישהוא עם נסיון אמיתי שרואנ הרבה מקרים.
אני לא יודע מה זה "המון כסף" אבל בהגשה לא נכונה את מסתכנת באיבוד האגרה ( וזה כבר קרה פה) של קרוב ל 1000 פאונד כך שהנסיון לחסוך יכול להוביל למצב ההפוך פלאס עגמת נפש. לידיעתך

סקוטית2

New member
אם לדעתך חסר משהו אשמח לפידבק

היי, תודה על התשובה.
בן זוגי חשב שיש אופציה אחרת שלא כתובה באתר ולכן החליט לשלם לעו"ד שלקח 500 פאונד לשעה על ייעוץ. אני הפכתי את כל האתר ואת הפורומים השונים כך שהבנתי שאני לא חייבת לשלם שוב לעו"ד מאחר ולא נראה שיש לנו על מה ליפול כי אנחנו עוברים את כל המבחנים, בעיקר את הפיננסי שעל זה לרוב ראיתי שנופלים או על תמונות שמישהי פה הפורום ציינה שלאחר מכן היא פשוט שלחה שוב בקשה עם דף פתיח שמפרט את המסמכים שצורפו.

אני רואה שברוב המקרים החבר'ה פה בפורום עוזרים ומייעצים וחוסכים המון כסף למישהו שבאמת אין לו מקרה מיוחד בגינו יש צורך בעו"ד ולכן החלטתי לכתוב לכם :)

אני מעולם לא סורבתי כניסה או הייתי נושא למשטרת ההגירה או כל דבר מהסוג הזה. אני הגעתי לסקוטלנד במסגרת העבודה (כך הכרנו) ומעולם לא שיקרתי בכניסה אם הגעתי לעבודה או חופשה + נתתי את הכתובת מגורים שלו.

לא היינו נשואים מעולם או גרים במדינות שונות ממדינות המוצא שלנו ואין לאף אחד מאיתנו ילדים.

מניחה שאנחנו פשוט המקרה הרגיל. מכירים שנתיים וחצי מתוכם שנה וחצי יחד...

מקווה שהצלחתי לשפוך קצת אור על הנושא ואולי בכל זאת מישהו יוכל לעזור. אני באמת מאמינה שאחרי נבירות של חודשים באתר וקריאת מסמכים הבנו מה צריך רק צריכה חיזוק :) והבנתי שאתה המומחה פה.

תודה ויום נעים לכולם

בקר12

New member
אני לא עורך דין או עובד בזה

אני מכיר את הדרישות בגדול והעיצה הראשונה שלי (שגם נתמכת בנסיון פה מהפורום) היא שנסיון לחסוך בדברים האלה יכול להוביל לאובדן אגרה ועגמת נפש וחבל. זה לא אומר שלא תצליחו אבל שימי לב שבבקשות האלה מחפשים בנרות.

סקוטית2

New member
:)

כן אני מניחה שיחפשו אותנו בנרות. לא יודעת אם יש להם מה למצוא האמת ולכן אני הולכת לצרף התכתבויות שלי עם המשפחה והחברים שלו ותמונות שלו יחד עם המשפחה שלי ובאותו עניין אנחנו גם מדברים כמעט כל היום במסרים אני יכולה להדפיס עשרות עמודים אבל לא נראה לי שהם באמת רוצים לראות את הכל :)

על מה הם בדר"כ פוסלים? כסף יש לו והוא יכול להחזיר אותי גם יותר מחצי שנה. לי יש רק ביטוח מנהלים וקרן השתלמות (משתחררת בסוף השנה ותספיק לרכישת רכב קטן בסקוטלנד) כ'חסכונות' והעובר ושב מספיק לי לכלכל את עצמי בארץ+כל הטיסות אליו כך שאין מה להציג להם אותו :(

אני אנסה לשכנע אותו לדבר שוב עם העו"ד אבל הוא פשוט משוכנע שאנחנו לא צריכים להוציא עוד כסף במקרה שלנו כי הוא 'קל'.

בקר12

New member
פסילה יכולה להיות גם על משהוא טכני

אם עורך הדין שלכם מנוסה ועדכני בסוג הבקשה הזאת אז הוא אולי צודק.

סקוטית2

New member
הבהרה

נראה לי שלא הסברתי נכון.

בזמנו היינו אצל עורך דין ולא תכננו להתחתן - חשבנו על ויזת פרטנר אבל היה כתוב באתר שיש צורך להוכיח שאנחנו גרים יחד שנתיים. בן זוגי חשב שנוכל לגשת לויזה הזו בכל אופן ולכן הלכנו לייעוץ עם עורך דין שאמר שרק אם הוא עובר לישראל או שנינו עוברים למקום אחר בעולם שהוא לא בריטניה וגרים יחד שנתיים נוכל לגשת לויזה זו.

מאחר ואני ובן זוגי כלל לא דיברנו על אופציית חתונה (בכל אופן- זה משהו ששנינו ראינו כאופציה לעתיד אבל כמשהו שאמור להיות ספונטני ורומנטי) לא הגענו לעורך דין עם שאלה כזו.
והוא מבחינתו ישב ושאל אותנו שאלות, ביקש לראות את הפספורטים שלנו וכדו ואז קבע שיש לנו רק 4 אופציות: חתונה, אירוסין, עבודה, לימודים.

הוא לא פסל שום דבר הוא רק ציין שויזת עבודה/לימודים לא קושרת אותי לבן זוגי.

בקר12

New member
עורך הדין שלכם דייק

אבל האמת פה הייתם מקבלים את העיצות האלה פה בשתי דקות ובחינם
דוקא את הבקשה עצמה הייתי עושה עם עורך דין (המנוסה בתחום)
טוב, אני מתחיל לחזור על עצמי - לא?

סקוטית2

New member
תראה, לפעמים צריך לשמוע משהו כמה פעמים :)

לא חשבתי לשאול פה האמת.... טעות שלי אבל גם בן זוגי שידע מה האופציות בכל זאת היה צריך כנראה לשמוע את זה ממישהו מוסמך ולפעמים זה שאתה מוציא כסף על משהו עושה אותו רציני יותר חחח... לך תבין סקוטים.

סקוטית2

New member
אגב,

עורך הדין ביקש לדעת כמה שנינו מרוויחים בשנה, בנוסף ביקש לראות את המסמכים של הדירה והוכחה על משכנתא - שלו ושאל כל כמה זמן אנחנו מתראים, שזה בין חודש לחודשיים חוץ מפעם אחת שהייתה אחרי 3 חודשים בגלל עיכוב בעבודה.

הוא נתן לנו אופציות שהן: ויזת נשואים (אם נתחתן מחוץ לבריטניה), ויזת אירוסין או ויזת לימודים או עבודה - שלא רלוונטיים או ריאליים.

הוא ניסה ללחוץ לכיוון ויזת עבודה או לימודים ואמר שאם אנחנו לא מעוניינים להתחתן עדיין זו הדרך.

קיבלתי עליו המלצה ממישהי ישראלית שעבדה איתו אבל לה היה מקרה מורכב יותר של מעבר מויזת סטודנט לקבלת פספורט בריטי.

בקר12

New member
אבל אתם כן מתחתנים - לא?

חוץ מזה אני כבר רואה אי דיוקים בפרטים שאת מתארת: כדוגמת "מעבר מויזת סטודנט לקבלת פספורט בריטי" - אי אפשר לעבור מויזת סטודנט למעמד של אזרחות בריטית אלא אם כן מדבור מראש באזרחית בריטית שלא ידעה שהיא כזאת. . . .

סקוטית2

New member
אני לא יודעת את כל הפרטים

הבנתי שהיא למדה שם יותר מ-6 שנים... בכל אופן המקרה שלה דרש עורך דין

בקר12

New member
השטן הוא בפרטים לכן

נתתי לך את הדוגמא הזאת לאור שאלתך ההמקורית . . .

forglemmigej

New member
נישואים זה הפתרון הכי קל בשבילכם

השאלה היא אם הוא רוצה להתחתן, פשוט תשאלי ותראי לאן נושבת הרוח.

בקר12

New member
היא כבר כתבה:

אני ישראלית (בעלת אזרחות ישראלית) ובן זוגי הוא סקוטי (גר בסקוטלנד עם אזרחות בריטית), אנחנו מתכננים להגיד בקשה לויזת אירוסין על מנת שנוכל להתחתן ולגור בסקוטלנד

forglemmigej

New member
היות והיא כתבה שהיא לא רוצה שיכתיבו לה

מתי להתחתן אפשר להתחתן עכשו ולעשות את ההליך מהארץ וכל ההוכחה של חיים בצוותא שנתיים יורדת ממנה.

בקר12

New member
ההוכחה של חיים בצוותא שנתיים לא נדרשת

לויזת אירוסין.

forglemmigej

New member
אני הצעתי חתונה

על פני סאגה של איסוף מסמכים לתמיכת הקשר, חתונה זה תמיד סוף פסוק בעיני הרשויות.

סקוטית2

New member
הוא רוצה חתונה מושקעת

הוא רוצה להתחתן בסקוטלנד עם המשפחה והחברים... הוא לא רוצה להתחתן במשרד איפשהו בעולם ואני דיי מסכימה עם זה.

למעלה