ויזות

syair

New member
ויזות

אחרי שסיימנו עם רשימת ציוד. הרשימה כבר קיימת ברשימת המאמרים. אני רוצה לפתוח שרשור חדש בנושא ויזות (לא כרטיסי האשראי). אני לא יודע אם נושא זה כבר מטופל באיזה אתר ישראלי אחר, אבל אשמח אם תרשמו פה את תהליך קבלת הויזה עבור מדינות שטילתם בהן. אמנם פרטים אלה משתנים מדי כמה זמן, אבל עדיין זה לא משתנה כל יום. אני אנסה לרשום פה את מצב המדינות שאני יודע לגביהן. אם אתם יכולים תנסו לחלק את זה לקבלת ויזה (בארץ) ישירות מהשגרירות, דרך סוכן וויזת טרנזיט (מעבר). מה הפרוצדורה לקבלת הויזה, ומחיר.

shaishoo

New member
ונצואלה ../images/Emo65.gif

הכי כדאי תוך תשלום 100 שח (מעודכן מלפני שנה וחצי+-) לשגרירות ונצואלה בת"א נמצאת מול גן צארלס קלור, הם מכינים את הויזה תוך יומיים שלושה, בלי בעיות מיוחדות. ביררתי בקשר להאריך ויזה בפרו ובקולומביה וזה סיפור מהתחת, תור ארוך פחד, אנשים דוברי ספרדית, שומרים עם קלאצ/גליל/קרבין/סטנים וסתם בזבוז זמן וכסף בחול במקום לטייל... והמחיר לא יותר זול בחו"ל !!!!
תומר

syair

New member
לכמה זמן מקבלים?

מה התורף, כלומר האם זה מתחיל מיום קבלת הויזה או רק מההגעה וכו'?

syair

New member
ויזות לדרום אמריקה

לאיזה מדינות לא צריך ויזה? וכמה זמן אפשר להשאר שם?

shaishoo

New member
המדינות שאני מכיר:

ונצואלה: כבר מפורט גניאה הצרפתית: אישית אני לא הוצאתי ויזה,אבל חבר שלי שהוציא רק כדי לבר באי עונשין המפורסם של גניאה הצרפתית, עשה את זה בעיירת גבול בין גניאה להרזיל, ואם אני לא טועה היה צריך לעשות משהו גם בBELEM (בית לחם בפורטוגזית), לפני עיירת הגבול. לכל שאר המדינות הכניסה לישראלים היא בחיוך ושמחה... הערה: דרכון אוסטרלי הוא בעייתי, בגלל שאוסטרליה עושה בעיות למדינות אחרות.. לדוגמא בבוליביה הם מקבלים רק 30 יום בלי אפשרות הארכה ללא תשלום, לי לדוגמא האריכו ל90 יום בלי תשלום...

דרום אמריקה

רק ונצואלה מצריכה ויזה או אחת מהגויאנות וזה תלוי אם אין לך דרכון ישראלי. מה שכן ביציאה מקולומביה משלמים על שהות במדינה משהו כמו דולר על כל יום (28 דולר על פחות מחודש)

shaishoo

New member
לא רוצה לנפץ את הבועה...

לגבי גניאה הצרפתחת, רק דרכון ארופאי לא צריך להוציא ויזה למדינה. לגבי קולומביה, צר לי לבשר לך , אבל הייתי שם מספיק, ולא משלמים ביציאה שום עמלה על פי ימים, כשנכנסתי קיבלתי חותמת יפה(באמת נחמדה החותמת) עם המספר 90 והמילה DIAS וידעתי שסבבה יש לי 90 יום.. בלי עמלה בל אמייתים

ויזה לארה"ב

יש לי באתר על איך להגיש בקשה דרך השגרירות....וגם אפשר להוריד שם את הטפסים המתאימים... זה נמצא ברשימת טיפים (מעבר לעברית על הדגל

Eldad H

New member
אוסטרליה

מגישים שולחים טופס + דרכון ישראלי לשגרירות אוסטרליה בתל-אביב (אפשר בדואר רשום) והם מחזירים בדואר. אפשר לבצע את הפעולה גם באמצעות סוכן הנסיעות בתמורה לעמלת שירות. הפעולה עצמה לוקחת כמה ימים. ישראלים מקבלים וויזה ל6 או ל3 חודשים (אין לי מושג מה השיקולים). מחיר, בסביבות 350 ש"ח. אני אישית עשיתי וויזה על דרכון זר אז שילמתי מחיר שונה. שגרירות אוסטרליה לא מאפשרת מתן דרכונים ואיסופן בבניין השגרירות! לחלק מבעלי דרכון זר יש אפשרות להוציא וויזת עבודה לשנה (פרטים באתר משרד ההגירה האוסטרלי). ניתן לשלוח בדואר טופס מיוחד + דרכון ישראלי + דרכון זר + המחאה ע"ס 480 ש"ח (מעודכן ליולי 2002) והפעולה תתבצע תוך מספר שבועות. בעלי דרכון גרמני יכולים להוציא וויזה כזו רק בשגרירות אוסטרליה בבון!

Eldad H

New member
אינדונזיה

אני אישית נכנסתי לבאלי עם דרכון זר, אבל נפגשתי עם מישהו שבדק את האפשרות לטוס לבאלי... מקום ההוצאה: כל שגרירות אינדונזיה בעולם. זמן הוויזה: שבועיים. מחיר הוויזה: 200 דולר ארה"ב (נכון ללפני כחצי שנה). זמן הפעולה: במקום, במידה ותואם מראש. * הערה: אינדונזיה משנה יחסה לישראל מפעם לפעם לפי המצב המדיני באזורנו. הוויזות שישראלים מקבלים מאפשרים כניסה לאינדונזיה רק בנמלי התעופה של דנפסאר (באלי) ושל ג'קארטה הבירה! לעתים מחליטה ממשלת אינדונזיה לאפשר רק לישראלים במסגרת קבוצות מאורגנות להיכנס.

Eldad H

New member
ניו-זילנד

תיירים רגילים לא צריכים להגיש בקשה לוויזה. בנמל התעופה מקבלים חותמת המאפשרת שהות של עד 3 חודשים. לפני פוג הוויזה ניתן לחדש בכל סניף של משרד ההגירה (אוקלנד, וולינגטון, כרייסטצ'רץ' או דנידן) תמורת הוכחה שיש מספיק כסף להישאר. מחיר ההארכה: 65 דולר ניו-זילנדי (נכון למרץ 2003).

עמית22

New member
הודו

לפני כשבועיים הוצאתי ויזה בשגרירות בת"א, עלות - 200 ש"ח. הויזה תקפה לחצי שנה מיום הוצאתה, ומקבלים אותה אחרי יום עבודה אחד.

Eldad H

New member
סינגפור

מקבלים בדרכון חותמת וויזה אוטומטית ל30 יום.

ofcourse

New member
תאילנד קמבודיה ולאוס

תאילנד - 30 יום בגבול או יותר בבקשה בשגרירות - חינם לאוס - בגבול לשבועיים או ליותר בשגרירות - 15$ קמבודיה - או בגבול או בשגרירות 20-25$

עוזיג

New member
אזרחות זרה

ישנן לא מעט מדינות שניתן לחסוך הרבה מהבלאגן באמצעות הצגת אזרחות אירופאית או אמריקאית לדוגמא.שווה לבדוק עם סבא וסבתא האם יש זכאות לאזרחות שכזו.

Eldad H

New member
אבל יש מדינות שהישראלית עדיפה.

טורקיה למשל די מכבידה בתנאי הכניסה, אבל לישראלים אין שום בעיה בכניסה לשם.

עוזיג

New member
ארה"ב

מי שטס עם אזרחות אירופאית לארצות הברית לא צריך ויזה

syair

New member
דרכון דיפלומטי

למישהו יש מושג איך משיגים דרכון כזה? לפי מה שאני יודע לחלק מהמדינות אם יש לך דרכון דיפלומטי לא צריך ויזה. בטיסתי האחרונה לקניה, ראיתי ישראלי שהוא קצין בטחון באיזה חברת הייטק ישראלית גדולה, והיה לו דרכון דיפלומטי ישראלי.

למעלה