ויזות ומעברי גבול

gidlin1

New member
ויזות ומעברי גבול

שלום לכולם (פרסמתי גם בפורום עוברים לאירופה, ליתר ביטחון :) ),
יש לי ויזת סטודנט בגרמניה לשנה וחצי הקרובות. אני מעוניינת לחיות תקופה בספרד ורציתי לשאול אם אני יכולה לחיות בספרד עם ויזת הסטודנט הגרמנית שלי (כלומר לא על ויזת תייר רק לשלושה חודשים)?
שאלה נוספת - אם אני נכנסת לאירופה מישראל דרך גרמניה ורוצה לטוס לספרד - יחתימו לי את הדרכון כשאגיע לספרד?
תודה :)

Petit Nicolas

New member
כן ולא

התשובה הקצרה היא לא - ויזה של מדינה אחת באיחוד לא מאפשרת לך לחיות במדינה אחרת באיחוד. מצד שני (וזה מתקשר לשאלה השנייה שלך), בנסיעה מגרמניה לספרד לא תעברי ביקורת גבולות ולא יחתימו לך את הדרכון. העובדה הזאת יוצרת מצב שבעצם אם יבדוק אותך שוטר (ואני מאמין שהסבירות לכך די נמוכה בכל מקרה), הוא לא יוכל לדעת בואפן מיידי מתי נכנסת לספרד, ומבחינתו יכול להיות שהגעת אתמול. יחד עם זאת, לא הייתי ממליץ לפעול כך מכמה סיבות:
1. אם למישהו יהיה ממש חשוב, כן אפשר לדעת מתי הגעת. בעידן של היום אין שום בעיה לברר במאגרי מידע מתי כל אחד מאיתנו היה על טיסה, מאיפה ולאן. בוודאי שזה תהליך די פשוט עבור הרשויות. אני לא מאמין שמישהו יעשה את זה סתם ככה (אלא אם כן את נוסעת בשיל לעשות צרות...), אבל טכנית את בספרד בצורה לא חוקית, וזה לא נעים.
2. על מנת לחיות כמו שצריך במקום צריך קצת יותר מלהגיע לשם. צריך לשכור דירה, לפתוח חשבון בנק, ביטוח רפואי ועוד הרבה דברים. את כל הדברים האלה יהיה מאוד לא קל להשיג במעמד תייר.
3. באופן אישי לא מאוד ברור לי המצב שבו מצד אחד יש לך ויזת סטודנט בגרמניה (מה שרומז שאת אמורה להיות רשומה ללימודים בגרמניה), ומצד שני את יכולה להיעדר לתקופה ארוכה של יותר משלושה חודשים. אם האינסטינקט שלי נכון שמדובר באחד מאותם "קורסים ללימוד שפה" או משהו בסגנון שרק נרשמים אליהם כדי לקבל את הויזה, למה לא פשוט לעשות את אותו הדבר בספרד ולפתור מראש את כאב הראש?

למעלה