לאיזה מהמדינות הבאות אני צריך ויזה לפני הגעה למדינה: קניה, טנזניה, מאלאווי, זמביה, זימבאבואה, מוזמביק, בוצוואנה ונאמיביה. והאם אני יכול להשיג ויזות גם אם אני לא בישראל? תודה אחלה פורום יש לכם...
שלקניה מקבלים את הויזה בשדה התעופה. זה 50 דולר נכון ללפני שנתיים, ואת השאר מקבלים בגבול או בעיר הבירה במדינה שלפני. אני טיילתי מדרום לקניה לפני 8 שנים, ככה שאני מאמין שדברים השתנו. אני זוכר שלמלאווי לא היה צריך ויזה.
מוזמביק - דרושה ויזה, גם אם רק רוצים לעבור עם האטובוס ולא להישאר. יש ויזת מעבר. משך המתנה לויזה (הוצאתי בזימבבוה בשנת 97) שבוע עבודה!!! צריך לקחת את זה בתכנון. זימבבוה -לא זוכרת איך נכנסתי לשם, אבל כשעברתי במפלי ויקטוריה לזמביה ורציתי לחזור אחרי כמה ימים, דרשו ממני ויזה.(לא זוכרת איך יצאתי מזה, ויזה לא היתה לי.) דרום אפריקה - אין צורך בויזה, מקבלים אשרת כניסה לשלושה חודשים כשמגיעים. נמיביה - יש צורך בויזה, יש ויזה לכניסה חד פעמית ויש ויזה משולשת, לדעתי היא עדיפה כי בדרך כלל חוזרים לד"א , אבל כמובן תלוי במסלול. שני דברים חשובים לסיכום : * האינפורמציה הזו דיי ישנה, יתכן ויש שינויים וחשוב לבדוק, כמו כן מה שנכון לגבי אזרחות אחת לא תקף לאחרת, אז למי שיש דרכון זר יתכן ובמקומות מסוימים יזדקד או לא יזדקק לויזה ע"פ הדרכון שיציג. *בקשר לזנזיבר - חובה להיות מצוייד בפנקס חיסונים בין לאומי עם אישור ל- " ילוו פיבר", אחרת לא ניתן להכנס לאי. זהו בקיצור רב.. אשמח לענות על שאלות נוספות אם אזכור את התשובות
אבל אולי עדיין תקפה: קניה- בכניסה למדינה (נכנסנו לקניה מספר פעמים דרך שדה"ת בניירובי וגם במעברים יבשתיים מאתיופיה, אוגנדה וטנזניה). טנזניה- צריך ויזה מראש .אנחנו הוצאנו ויזה בהרארה (ממש על התפר של התקופה שבכלל לא הסכימו לתת ויזה לישראלים) ולקח לנו שלושה חודשים לקבל אותה! לא יודע איך זה כיום מקווה שהשתנה מאלווי- לא צריך ויזה אבל הקפידו על "קוד לבוש" לבנים/בנות, כולל תספורת... זמביה- לא צריך ויזה זימבבואה- צריך ויזה. עשינו בדרא"פ פעמיים ויזה לזימבבואה פעם אחת בפרטוריה ופעם שניה בקונסוליה בדרבן, לקח כשבועיים. מוזמביק- צריך ויזה. עשינו בהרארה ולקח כשבועיים. בוצואנה- צריך ויזה. עשינו בהרארה ולקח משהו בין שלושה שבועות-חודש. נמיביה- צריך ויזה. עשינו פעמיים פעם אחת בהרארה ופעם שניה בדרא"פ נדמה לי שזה היה תוך יום. כמו שאתה מבין, אפשר לעשות ויזות למדינות שונות גם אם אתה לא בישראל, ולפעמים אין ברירה כי בד"כ יש תקופה לניצול הויזה כלומר אם תוך "X" חודשים לא נכנסת למדינה הויזה פגה תוקף. פשוט ניגשים לשגרירות ו/או קונסוליה הקרובה, משלמים וממלאים טפסים (ותמונות וכיוב') וכל מה שצריך בדיוק כמו שהיית עושה בישראל . אם אתה נוסע לזמן ממושך סביר להניח שלא תהיה לך ברירה אלא להוציא ויזות תוך כדי טיול. קח בחשבון שלפעמים זה לוקח זמן רב (לא ברור למה, אבל זה אפריקה...) אז כדאי להגיש את הבקשה איזה חודש מראש, ללכת לטייל ולחזור לקחת את הויזה כשהיא מוכנה. אגב, בתור דוגמא להוציא ויזה למצרים בישראל זה עניין של שבוע, כשעשיתי ויזה למצרים בנפאל זה לקח לי שלושה חודשים. לך תבין... אולי הדברים השתנו והכל היום מהיר ולוקח צ'יק צ'ק להוציא ויזה, אבל לא הייתי בונה על זה
לא שאלת על דרא"פ, אבל לפחות מתי שאנחנו טיילנו שם היה צריך ויזה מראש.