ויזה

hedvushy

New member
ויזה

עשינו ויזות דרך משרד הנסיעות ונאמר לנו שהן תקפות ל-3 שבועות. הבנתי שניתן להנפיק ויזה חדשה בסין בהונג קונג או במדינה אחרת - לאוס למשל, אבל תיכננו להגיע לאזור רק בסוף הטיול (לאחר חודשיים -שלושה. המסלול שלנו באופן כללי: בייג'ין - שנחאי - סצ'ואן - יונאן). לקחנו בחשבון אופציה לטוס משנחאי להונגקונג בתחילת הטיול להנפיק ויזה ואז לעשות את המסלול הפוך (יונאן - סצואן - וחזרה לשנחאי), אבל אנחנו מעדיפים לוותר על טיסות וגם חשבנו להכנס לויאטנם אם ישאר לנו זמן. השאלה שלי היא לגבי הארכות ויזה בביג'ין. הלוונלי פלאנט לא כל כך ברור בעיניין.
לכמה זמן ניתן להאריך את הויזה?
האם ניתן להאריך אותה לפני שפג תוקפה?
האם יש עוד מקומות בסין שניתן להאריך בהם את הויזה? תודה ואם יש לכם גם הערות לגבי המסלול הן יתקבלו בשמחה. חדווה

renjintso

New member
אפשר להאריך וויזה

בכל מקום בסין שיש בו "לשכת זרים" בתחנת המשטרה. ההארכה היא לחודש נוסף. כדאי להגיע לPSB כמה ימים לפני שפג תוקף הוויזה. מומלץ מאד לא להתקרב לPSB של בייג'ינג יען כי הם מגעילים ולוקח להם שבוע להאריך וויזה. לעומת זאת במקומות קטנים יותר מאריכים במקום ובלי שום בעיה. מקומות טובים להאריך: לשאן בסיצ'ואן, ז'ונגדיאן וליג'יאנג ביוננאן (בז'ונגידאן וליג'יאנג אפשר להאריך פעמיים, חודש כל פעם).

hedvushy

New member
אוו!!! מצאתי בלוונלי פלאנט!

PSB בשנחאי - הארכת ויזה ל-30 יום, 160Y נו... הצלחתי לבד! תודה בכל זאת.

yaelisam

New member
למיטב זכרוני

זה לוקח כמה ימים בשנחאי... אז קחי את זה בחשבון

שימי לב לנקודה חשובה -

העניינים האלה בסין משתנים ככה סתם מדי פעם (והלונלי לא ממש מצליח לעקוב), וכל זה גם לא ממש משנה כשאת מגיעה לאיזה פקיד שלא ממש מתחשק לו לעזור לך. לפעמים דווקא תגיעי לפקיד נחמד והוא יעזור לך בניגוד לנהלים הנוכחיים. שורה תחתונה - מצטרף להמלצות לגבי מקומות קטנים בעדיפות על ערים גדולות. שם יש שירות נחמד והארכות בקלות (בז'ונגדיאן האריכו לי על המקום לעוד חודש מסוף הויזה הנוכחית, שהייתה לעוד חודש קדימה - יענו לחודשיים מאותו רגע). ובסופו של דבר זה הרבה פעמים תלוי בפקיד הספציפי.

SPnage

New member
אין בעיה

קודם כל תבדקו את הויזה שקיבלתם, כי בדרך כלל נותנים ל-30, 60 או 90 יום. ואם מבקשים יפה, הם לפעמים נותנים 60 יום. יכול להיות שבסוכנות נסיעות טעו כאמרו לכם 3 שבועות. בכל מקרה, כמעט בכל עיר בסין, קטנה או גדולה, אפשר להאריך את הויזה בחודש. לא צריך לעשות את זה הרבה זמן מראש, אפשר להגיע שבוע או כמה ימים לפני תום הויזה. אני הארכתי פעמיים, פעם בצ'נגדו ופעם בדאלי, ובשני המקרים עשו לי את זה על המקום. פעם שניה יש מקומות שלא מוכנים להאריך, אבל תבדקו בלונלי יש מספיק מקומות שלא יעשו בעיות עם הארכה שניה (לשאן, דאלי, ג'ונדיאן וכ').

למעלה