ויזה

beefgallo

New member
ויזה

היי, יש לי כמה שאלות בנוגע לויזות.

1. אני מבינה שהטופס שהמוסד אליו מתקבלים צריך לשלוח לי בשביל שאוכיח לשגרירות שהתקבלתי צריך להיות עותק פיזי - אני אמורה לבקש את זה מהם? או שהם שולחים אליי בעצמם?

2. איזה סוג ויזה יש לאלה מביניכם שלומדים בארה"ב? האם זה J1? כי אני רואה שגם J1 וגם F1 מיועדים לסטודנטים

3. אם אסע, זה יהיה עם בן זוגי (אנחנו נשואים), ואני מבינה שרק עם ויזת J2 הוא יוכל לבקש אישור לעבוד. נכון? אם כן, מנסיונכם - כמה זמן לוקח לקבל אישור כזה? וגם, האם לעבוד עבור ישראלים נחשב עבירה על החוק? כלומר, עבודה מהבית ושליחת העבודה למישהו בישראל, לא מישהו ישראלי בארה"ב....

תודה.

ANZ1

New member
ויזה

המוסד ישלח לך את האישור

אם את לומדת לדוקטורט ואת שכר הלימוד את לא משלמת, אלא תקבלי מלגה (על ידי גוף כלשהוא) את כנראה (תלוי במוסד) תקבלי ויזת J
אם את משלמת את שכר הלימוד ואת לומדת לכל תואר אחר , את תקבלי ויזת F

אסור לעבוד בארצות הברית בלי אישור עבודה, עבור אף מעסיק בשום מקום בעולם

John the Savage

New member
תשובות

1. המוסד ישלח לך בדואר את הטפסים המתאימים (I20 או DS2019). הם עושים את זה כחלק סטנדרטי מתהליך הקבלה של סטודנטים זרים. לאחר שהתקבלת ואת מודיעה להם שהחלטת ללמוד במוסד מסויים, הם מבקשים ממך למלא כל מיני פרטים ושולחים לך את הטפסים. בשלב הזה גם אלו שמאפשרים זאת יתנו לך לבחור את סוג הויזה.

2. לי אישית יש J. כעקרון ויזה F זו הויזה הסטנדרטית לסטודנטים שתמיד אפשר לקבל. בתנאים מסויימים אפשר לקבל גם ויזה J (בתארים גבוהים, אם מקבלים מילגה, ואם המוסד מאפשר זאת).

3.נכון, עם ויזה J2 אפשר לבקש אישור עבודה. עם ויזה F2 לא. לוקח כ-3 חודשים לקבל את האישור. ללא אישור עבודה אסור לעבוד בכלל.

Philip Jr

New member
ענו לך על הכל

אני רק אוסיף שלנו הגיע אישור העבודה תוך חודש וחצי, כלומר הוא יכול להגיע תוך פחות משלושה חודשים. הלוואי שאישור העבודה יהיה המגבלה של בן-זוגך, אם כן מצבכם מצוין.. כתלות בלאן תעברו והמקצוע שלו, לא כל כך טריוויאלי למצוא משרה טובה תוך פחות משלושה חודשים בארץ זרה. ככל שתתכוננו טוב יותר, כך הוא ימצא משרה ביותר קלות. שווה להתייעץ, אני אשמח לעזור באופן אישי במסרים.

beefgallo

New member
תודה רבה לכולכם!

Philip Jr - אתייעץ איתך עוד כשהנושא יהיה קרוב יותר ובוער יותר.
שוב תודה!

oligomerization

New member
ויזת J

לפחות בניו יורק לא כל האונבריסטאות נותנות ויזת J - שווה לבדוק את הנושא עוד לפני הקבלה... חוסך המון כאב ראש....

beefgallo

New member
זה משהו שנקבע ע"י האוניברסיטה? לא ע"י

השגרירות בהסתמך על קריטריונים מסוימים?

d a p h n a

New member
על ידי האוניברסיטה.

האוניברסיטה היא זו שצריכה לבקש מרשויות ההגירה ויזה מסוג מסויים ולא אחר.

למעלה