ויזה?

טוליילה

New member
ויזה?

הבנתי שצריך להוציא ויזה לתאילנד אם נוסעים מעל 30 יום. אני נוסעת ל-34 ימים וסוכנת הנסיעות שלי לא אמרה לי כלום בנושא. האם 4 ימים נוספים הם משמעותיים ויעשו לי בעיה כשאגיע לשם?

no 33

New member
יש אפשרות

להוציא ויזה בתאילנד לכמה ימים או אם יש לך תיכנון לטיול קטן בקמבודיה אז שאת נכנסת שוב לתאילנד את מקבלת עוד 30 יום ויזה והכי טוב להוציא כאן ויזה -אם אין תיכנון לצאת למדינה נוספת

no 33

New member
את ניגשת ל מחלקת ההגירה התאית

נראה לי בכול עיר בתאילנד ושם מאריכים לך

Billulla

New member
יא

גם לי יש את אותה בעיה. הבנתי מסוכנת הנסיעות שלי שאני לא צריכה להוציא ויזה לתאילנד כי מקבלים שם בשדה תעופה אישור שהייה ל-30 יום, ועכשיו קראתי איפה שהוא שמקבל את זה רק מי שיש לו כרטיסה טיסה שמוכיח שהוא הולך באמת לשהות שם פחות מ-30 יום ואין לי דבר כזה כי משם אני מתכננת לקנות כרטיס... מה אני עושה? הטיסה עוד יומיים...
יעשו לי בעיה בכניסה?

אני מעריך שלא תהיה בעיה

על פי חוקי ההגירה, מי שמגיע לתאילנד ורוצה ויזה ל-30 יום עם נחיתה, צריך להראות שברשותו כרטיס טיסה החוצה מתאילנד לתאריך שהוא 30 יום או פחות מתאריך כניסתו למדינה. זה חוק ישן מ-1922 אבל רק לפני שלושה חודשים התחילו לאכוף אותו ועדיין לא התקבלו דיווחים על סירוב כניסה לשראלים שהגיעו עם כרטיס יציאה שהוא רק כמה ימים מעבר ל-30 יום. מי שנשאר רצוף בתאילנד ל-34 יום יהיה בחריגה של 4 ימים מהויזה. הקנס הוא 500 באט על כל יום חריגה, כלומר 2,000 באט אבל ניתן להאריך את הויזה ב-7 ימים נוספים במחלקת ההגירה תמורת 1,900 באט. לכן כדאי לעשות ויזה לחודשיים בארץ תמורת 120 ש"ח בשגרירות תאילנד בתל אביב. לכאורה, המחשבה היא שבשביל עוד 100 באט לא שווה את הטירחה של לגשת להגירה אבל...מאוד לא מומלץ לחרוג מהויזה התאילנדית אפילו ביום אחד. במידה ונתפסת על ידי המשטרה התאילנדית או מחלקת ההגירה בחריגה מהויזה, אפילו ביום אחד, באופן אוטומטי תובא לפני שופט. שם תצטרך להראות שיש לך כרטיס טיסה לכיוון אחד לישראל (ולא יתנו לך לטוס למדינה אחרת,גם אם תיכננת לטייל במדינות נוספות) ומספיק כסף לתשלום הקנס ולנסיעה לשדה התעופה. אולם כאן לא מסתיימות הצרות, אלא רק מתחילות... החלטת השופט מתחילה את תהליך הגירוש מתאילנד. אם לא היה לך כרטיס טיסה ליום למחרת וכסף להראות במקום, אתה נעצר ומובל למרכז המעצר הידוע לשמצה של משטרת ההגירה בבנגקוק (שאירגון אמנסטי העולמי הגדיר את התנאים בו כ-`אכזריים, משפילים וצפוצים בצורה מחרידה`). קצין ההגירה שבפניו אתה אמור להציג את כרטיס הטיסה והכסף אינו נמצא בבית המעצר אלא במשרדי ההגירה ורק הוא מוסמך לשחרר אותך, מצד שני, אתה לא יכול לצאת מבית המעצר כדי להגיע אליו כי אתה עצור... לכן את הסידורים של שינוי מועד כרטיס הטיסה או רכישתו (ואם הטיסות מלאות, אתה תהיה עצור עד ליום הטיסה...), והצגת כרטיס הטיסה וכסף בפני קצין ההגירה הממונה על השיחרור צריך לעשות מישהו מטעמך, כלומר עורך דין, והוא לא עובד בחינם... וכל עוד אין מישהו מטעמך שמקדם את הצגת כרטיס הטיסה והכסף אתה תמשיך להיות עצור. אם נעצרת בים שישי בצהריים למשל, תהיה עצור לפחות עד יום שני כי משרדי ההגירה לא עובדים בסוף השבוע ואם במקרה יום שני הוא יום חופש לאומי בתאילנד אז תהנה מ-`יום אירוח` נוסף על חשבון הממלכה... כל מי שמגורש מתאילנד מוכנס ל-`רשימה שחורה` ואינו יכול לחזור לתאילנד לעולם. למרות הסיכוי הנמוך שהתסריט שתיארתי אכן יקרה, לא כדאי לקחת את הצ`אנס ולהיכנס לגירסה התאילנדית של `אקספרס של חצות`. טיול מהנה, מרטין - סוכן נסיעות בבנגקוק

Billulla

New member
אני בצרות אז...?

יש לי טיסה לתאילנד עוד יומיים, אני כנראה לא אספיק להוציא ויזה לתאילנד לפני זה, (מה שלא היתה לי בעיה לעשות אך הסוכנת נסיעות הסבירה שאין צורך בזמנו כשקניתי את הכרטיס) ואין לי כרטיס יציאה מתאילנד. התכנון הוא לקנות כרטיס מתאילנד להודו לפני שנגמרים השלושים יום, לא רוצה להיות בתאילנד יותר משלושה שבועות. הכרטיס חזרה לארץ הוא מהודו והוא רק עוד חצי שנה. מה אני אמורה לעשות? אוף
יש סיכוי שיעשו לי בעיות בכניסה?

לכל דבר יש פיתרון - הוא רק עולה כסף... ../images/Emo13.gif

Billulla שלום, אכן יש סיכוי לבעיות (אמנם סיכוי קטן אבל למה לקחת צ'אנס) אבל יש שני פיתרונות אפשריים. הפיתרון הראשון הוא לעשות מחר ויזה בשגרירות תאילנד בתל אביב או להתקשר היום לסוכנת הנסיעות שלך ולשאול האם את יכולה לתת לה את הדרכון שלך היום ולקבל אותו מחר לפני הטיסה. הפיתרון השני הוא להיכנס לאתר של אייר אסיה ולרכוש כרטיס טיסה לכיוון אחד לפנום פן, בירת קמבודיה, לתאריך של שבועיים-שלושה אחרי כניסתך לתאילנד. העלות? 2,209 באט (כ-66 דולר). כמובן לפי חוק מרפי, אם תרכשי כרטיס טיסה של אייר אסיה לא יבקשו ממך כלום בכניסה...
אפשר כמובן לנצל את הכרטיס ולטייל במקדשי אנגקור ואט המפורסמים בקמבודיה וה-'סיבוב' יארך כ-4 ימים (יום לטיסה לפנום פן והמעבר לסיאם ריפ + יומיים בסיאם ריפ + יום נסיעה לבנגקוק) במקרה שאת אומרת לעצמך 'טוב, אז נוסיף את קמבודיה', חשוב לזכור שני דברים: 1. שינוי תאריך בכרטיס של אייר אסיה עולה הרבה כסף ולכן תחשבי טוב על התאריך של הטיסה לפנום פן 2. כשאת חוזרת לתאילנד יבשתית, שיהיה ברשותך כבר את כרטיס הטיסה להודו, כדי שלא תהיה לך את אותה בעיה בגבול קמבודיה-תאילנד. אני מניח שיש לך ויזה להודו, אם לא, תכתבי לי כי גם זה מחייב תיכנונון קטן לניצול זמן. טיול מהנה, מרטין - סוכן נסיעות בבנגקוק

sailor

New member
אם את רוצה לטוס להודו

הגיוני יותר לחפש כרטיס טיסה לשם ברשת.

sailor

New member
אם ישאלו אותך בכלל על כרטיס

תסבירי בסבלנות מה בכוונתך לעשות. אם תהיי רגועה וחד משמעית בכוונותיך ותציגי תכנית טיול הגיונית, מירב הסיכויים שיקבלו את הסבריך ויתנו לך חותמת ל-30 יום.

אפשרי לחפש טיסה להודו אבל....

הבעיה עם כרטיס טיסה ברשת להודו שהוא יקר או לא נתון לשינוי או ששינוי עולה כסף. בחברות התעופה הזולות להודו, ב-INDIAN AIRLINES אי אפשר לקנות כרטיס ברשת, ב-AIR INDIA מדובר בנוהל מסובך של לקבל את הכרטיס בבנגקוק (כלומר לא יעזור לה), ב-DRUK AIR אי אפשר לקנות כרטיס ברשת ול-NOK AIR יש אמנם טיסה, אבל היא לבנגלור (ואין לי מושג איפה זה בהודו) ושינוי עולה הרבה כסף וב-THAI כרטיס הטיסה יקר.. כשנוחתים בתאילנד, מאחורי כל דלפק של קצין הגירה בביקורת הדרכונים יש שלט ובו כתוב שצריך להכין לביקורת: 1. דרכון 2. ויזה לתאילנד 3. כרטיס טיסה 4. כרטיס עלייה למטוס של הטיסה איתה באת לתאילנד והנה השלט ששמו רשויות ההגירה לפני כשלושה חודשים במעבר הגבול קמבודיה-תאילנד ובו כתוב במפורש על אכיפת חוק ההגירה (שקיים כבר מ-1992 אבל לא נאכף עד היום ומטרתו לגרום לבאים לתאילנד להוציא ויזה מראש). כשהתחלתי לקבל דיווחים על ויכוחים במעבר הגבול, שנינו יודעים שויכוחים, ישראלים ותאילנדים, לא הולכים טוב יחד... ולכן המלצתי היא להכין ויזה מראש לתאילנד ואם לא, לדאוג לפיתרון, גם אם הוא עולה כסף. להתחיל טיול בהסברים לקצין הגירה הוא להתחיל ברגל שמאל את הטיול, וההיגיון הישראלי של 'תסבירי בסבלנות מה בכוונתך לעשות. אם תהיי רגועה וחד משמעית' עלול לא לתפוס מול קצין הגירה תאילנדי איש שפועל לפי הספר. יום יפה לך מתאילנד, מרטין - סוכן נסיעות בבנגקוק

sailor

New member
אם כך ואם הכרטיס בא במקום ויזה

ולא כדי לטוס בפועל, יש טיסות זולות בהרבה, כמו ינגון, לואג פראבנג ועוד.

לא בדיוק...

לואנג פראבנג יותר יקר (גם הטיסה של לאו אייר) ואילו הטיסה לינגון עולה כמו הטיסה לפנום פן (2,209 באט). מהנסיון שלי, פנום פן הוא היעד הזול לטיסה מחוץ לתאילנד אבל כמובן שאני לא יודע הכל ושמח ללמוד על אפשרות זולה יותר...
בינתיים לא נתקלתי בכזאת אבל אשמח שתעדכן אותי אם כן. יום יפה לך מתאילנד, מרטין - סוכן נסיעות בבנגקוק

sailor

New member
בבקשה

טיסה לינגון בעוד כ- 3 שבועות. אני לא יודע מה סך המיסים שנוספים על זה אבל נראה לי שמ-500 בהט זה לא יעלה ל 2200. האם אפשר לקנות ברשת כרטיס רכבת לנונג קאיכדי להוכיח כונה? כרטיס זול עולה פחות מ 500 בהט.

sailor

New member
אופס הקובץ שלא עלה

טיסת אייר אסיה. לא ניסיתי לבדוק טיסות אחרות. דוקא במקרה זה, הכללת מס הנמל בכרטיס מזיקה.

ל-sailor

sailor שלום, הוספתי שתי תמונות שתוכל לראות איך בודקים מחיר סופי באייר אסיה עם מיסים. יום יפה לך מתאילנד, מרטין - סוכן נסיעות בבנגקוק

sailor

New member
לי אין סיבה ממשית לחפש

פשוט, כשבדקתי את הלינקים שלך לחברות תעופה, נפלתי על טיסות זולות ליאנגון וללואנג פראבנג. למי שזקוק לכך מציע לעשות חיפוש יסודי. אחרי שבשלושת השנים האחרונות ביליתי לא פחות זמן במזרח ובאוקיאניה מאשר בארץ, פני דוקא מערבה. רומניה ובחורף קובה (להגיע לפני שהאמריקאים יאפשרו לאזרחיהם להציף אותה).

למעלה