ויזה תאילנד

קרלטון

New member
עניין של סובלנות לדיעות שונות

בבואנו עם אג'נדה להטיף ולחנך עלינו להיזהר לא לסתום פיות או לשכוח שמדובר בפלטפורמה להחלפת דיעות, בדיון, ולא במלחמה מי צודק ולא לא.
בבואנו לכפות על הזולת את דעותינו במטרה להתנער מהשם ש"רכשנו", הרי אנו רק מדגימים שוב את הצד הגרוע ביותר שלו.

קרלטון

New member
ושוב

מי שסובלנות לדיעות שונות לא מעניינת אותו, והטפה וחינוך נראים לו חשוב דיים כדי לבטל ערך זה, רצוי לכל הפחות שיעשה זאת בנקיון כפיים בבחינת "נאה דורש נאה מקיים"...

sailor

New member
מצטער

אני סובלני למי שמספר שעבר על החוק, אבל לא למי שממליץ על זה כאפשרות למישהו אחר, שלא יודע כלום ויכול להתפתות בקלות.
ולמה? לחסוך כמה שקלים על ויזה מראש?
יובל הסביר לו היטב שאם הטיסה שלו ביום ה-31 אחרי חצות, הוא יעבור למעשה את בקורת הגבולות עוד ביום ה-30 ואם זה המקרה, אין בעיה, אבל בכל מקרה אחר, למה לסבך את מי ששואל שאלה תמימה?

קרלטון

New member
אנחנו עוסקים פה באנשים בוגרים

שיודעים לקבל החלטות בעצמם ולא בילדים קטנים.
נכון שתמיד עדיף להימנע מסיבוכים שלא לצורך, אבל מצד שני גם לעורר פאניקה מיותרת יכול לגרום נזק.
נגיד שבאתי לתאילנד ל-29 יום (ללכת על בטוח), ואז חברת התעופה מודיעה לי שבגלל עיכובים כאלה ואחרים הטיסה בוטלה (והדברים האלה קורים) ואאלץ לקחת את הטיסה הבאה בעוד יומיים.
באיזה מצב אהיה, אם סיפרת לי שהחריגה ביום היא עבירה כל כך חמורה ואני לקחתי את זה קשה? מה עלי לעשות עכשיו, לנסוע לקמבודיה וחזרה בשביל היום היחיד הזה? הקצנת הבעייה היא לדעתי הטעיה גדולה לא פחות. אם אדע שב-99.9999% מהמקרים אשלם כמה מאות באט בשדה התעופה ובזה יגמר העניין זאת אינפורמציה חשובה, נכונה ומדויקת ברמה עובדתית, שגם תעזור לי להתמודד עם המצב הזה בלי להיכנס לחרדות מיותרות. אוכל לקחת החלטה שקולה.

sailor

New member
אם אתה אדם חושב והגיוני

"תבזבז" כמה שקלים, תגיע לתחנת משטרה ותאריך ביום.
מידע אמין איך לעבור את זה באופן חוקי מבורך, "מידע" ש"כדאי" לעבור על החוק בלי לפרט את הסנקציות שעלולות לחול הוא חמור והוא בגדר פשע.
אני יודע שאתה לא מאמין שאפשר לתבוע במקרה כזה את גורם הנזק, אבל אנשים שנתנו עצות יותר תמימות ופחות פוגעניות כבר אכלו אותה.

קרלטון

New member
בתור אדם חושב והגיוני

אתה יכול ללכת לכמה תחנות משטרה שאתה רוצה ולא תקבל הארכה. אתה צריך ללכת ל-immigration. אפשר גם את זה לכתוב במקום לספר ששתי נסיעות להרצליה (מה לעשות, לא כולם גרים קרוב) הן האפשרות היחידה, או לחילופין, להיכנס להפחדות לא מבוססות ולהשתלחות במגיב שסך הכל מנסה לעזור.

האמת שכל הדיון הזה מצחיק. הידעת, שכל מטייל עם ויזת תייר שנכנס לתאילנד, חייב לפי החוק שיהיו ברשותו לפחות 20,000 באט במזומן (או שווה ערך במטבע אחר), או שהוא עלול להיות מסורב בכניסה? אז בוא עכשיו נתחיל לעשות גם על הקשקוש הזה שאף אחד לא בודק ואף אחד לא לוקח ברצינות מסע הפחדות?

פשוט נכנסו לכם לראש כמה פרטים ספציפים לגבי הכללים בתאילנד, והפכתם דווקא אותם לקדושים. אין לך מושג עד כמה זה מגוחך.

sailor

New member
אתה יכול לחשוב מה שאתה רוצה

אבל המלצה לעבור עברה אינה קבילה, ולא משנה כמה תתעקש על זה.

sailor

New member
נכון, התקליט שלך, ואתה עוד חושב שאתה הגיוני

מעבר לזה, יש לי ספק אם אתה חושב על מה שאתה עושה.

קרלטון

New member
וואלה!

עם הטיעון הזה שכנעת אותי! אתה צודק בהכל! אתה מרוצה?

sailor

New member
הבהרתי את עמדותי במדויק

ואם היית באמת חושב, היית מבין מזמן ממה אני לא מרוצה.

למעלה