ויזה תאילנד

yardenh48

New member
ויזה תאילנד

שלום לכולם,
הבנתי שהויזה לתאילנד תקפה ל30 ימים.
רציתי לשאול אם יש אפשרות להישאר בתאילנד 30 ימים, וביום ה31 לפנות בוקר לטוס הביתה,
לדוגמא ביום ה31 בשעה 00:30 הטיסה, כלומר מגיעים לשדה התעופה בתאילנד לפני היום ה31 (ביום ה30 בשעה 21:00 נניח), האם הויזה תקפה במצב כזה או שצריך להאריך אותה?

תודה מראש

kogawa

New member
למה להסתבך?

ראשית אל תשלה את עצמך - אתה לא תישאר בתאילנד 30 יום כמו שכתבת אלא 31. אבל את מעבר הגבול תעשה עוד ביום השלושים וזה בסדר מבחינתם מכיוון שלאחר מכן אתה לא בתאילנד. יחד עם זאת, אין כל בעיה לגשת לשגרירות תאילנד בארץ ולנפק אשרה לשישים יום ולא לבנות על האשרה שתקבל או לא בשדה התעופה, מכיוון שעקרונית אם אין לך טיסה החוצה תוך שלושים יום הם יכולים לא לאשר לך כניסה ולגרש אותך משם בלי יכולת לשוב בחיים. לא בטוח שיעשו זאת אבל זהו החוק היבש אותו לא תרצה לבדוק.

סוליסטי

New member
ויזה תאילנד

בנחיתה תקבל ויזה ל30 יום. במידה ותצא לאחר 30 יום,תשלם 500 בהט עבור כל יום איחור.
אם תאחר רק ביום אחד-לא תשלם 500 בהט,כי הקנס מתחיל מהיום השני.
אין דבר כזה שלא תקבל ויזה בכניסה,או גירוש או שאר הפחדות.

kogawa

New member
אין דבר כזה?

אנא הועל בטובך לקרוא את החוק התאי ובמיוחד את סעיף 2 שבו.
זה שלרוב החוק אינו מוקפד על ידי הרשויות אינו אומר שתמיד זה כך יהיה
מבקש לא לעודד מעבר על החוק גם אם לדעתך הוא טפשי או שמחפפים בהקפדה עליו.
בטיולך תעשה מה שבראש שלך אבל אל תמליץ זאת לאחרים

Visa Exemption
Passport Holders who can enter Thailand without a Visa
The VISA EXEMPTION RULE allows tourists from 48* countries to enter without a visa. They are granted a stay of maximum 30 days but only if entering Thailand via an international airport. However, persons, entering through a land border checkpoint from neighboring countries will be granted a maximum stay of 15 days.

Under the new provisions of the VISA EXEMPTION RULE effective December 6, 2008, passport holders of 48* countries are entitled to enter Thailand under this rule provided that they meet the following criteria:
1.The visit is strictly for tourism purposes.
2.They must have a confirmed return ticket to show that they are flying out of Thailand within 30 or 15 days of entry, as appropriate. Open tickets do not qualify. Travelling overland out of Thailand by train, bus, etc to Cambodia, Laos, Malaysia (including en route to Singapore), Myanmar, etc is not accepted as proof of exiting Thailand.
You may be asked to show your flight ticket on entering Thailand. If you do not possess a flight ticket to show you will be exiting Thailand within 30 or 15 days of entry you will be most likely to be refused entry.

סוליסטי

New member
אין דבר כזה?

אין לי עניין להכנס איתך לויכוח ואני יודע שסה''כ הכוונה שלך טובה,
ומהכרותי הוירטואלית איתך (על סמך דברים שאתה כותב פה) ברור לי שאתה אדם בעל ידע מקצועי רב.
החוק היבש ברור. אבל תכל'ס בפועל גם אם תחפור עכשיו באינטרנט עד מחר אתה לא תמצא שום איזכור לכך
שמישהו סורב כניסה לתאילנד בגלל שהכרטיס שלו היה יום לאחר שפגה הויזה. גם אם תפשפש בזכרונך לא תוכל להזכר במישהו ממכרייך או מכר של מכרייך שדבר כזה קרה לו. גם הזנות אסורה ע''פ החוק היבש בתאילנד, נו אז? בפועל מה?
גם חבישת קסדה בעת רכיבה על אופנוע בתאילנד היא הכרחית ע''פ חוק,ובפועל מה?

sailor

New member
ואם יבדקו דוקא את מי שקיבל את עצתך והוא/היא

יתבעו אותך על הנזק?
אתה רוצה לעבור על החוק? תעבור, זו בעיה שלך, אבל להמליץ לאחר? בשביל מה? חסכון בעלות ויזה שעולה חלק זעיר ובלתי מורגש מהעלות הכוללת?

קרלטון

New member
אין פה בסיס לתביעה

אם כבר, יש הרבה יותר מה לתבוע במקרה בו רכשתי טיול מאורגן והמדריך נעלם לו באמצע הטיול כי הפר את חוקי מדינת היעד בעובדו ללא אישור עבודה (נגיד אם "דרך על האצבעות" של מתחרה תאילנדי וההוא התעצבן עליו והלשין) והוא נזרק מתאילנד באמצע הטיול.

שני אזרחים סינים נעצרו בפוקט, עבדו כמדריכי טיולים בניגוד לחוק:
http://www.thaivisa.com/forum/topic/637588-phuket-tourist-police-arrest-illegal-chinese-guides/

מדריכי טיולים רוסים וסיניים נעצרו בפשיטה של המשטרה, "גונבים" עבודה מהמשטרה:
http://www.bangkokpost.com/news/investigation/351846/russians-blamed-for-phuket-job-stealing

sailor

New member
אם אין לך מושג, עדיף שלא תכתוב

זה לא שיך לחוק ואכיפתו בתאילנד אלא לחוק בישראל.

קרלטון

New member
אם כך אשמח לקבל הסבר על החוק בישראל

מגיב אנונימי בפורום (לא עו"ד, לא רו"ח, לא מומחה עם אחריות ברורה שמוגדרת בחוק) אמר לי את דעתו, אני פעלתי לפיה ועכשיו אני תובע אותו כי הוא טעה.

אני באמת לא משפטן אבל נראה לי שכל שופט יזרוק אותך מהמדרגות עם תביעה כזאת.

kogawa

New member
סתם לידיעה - "מדריך טיולים בחו"ל"

מה שבפי העם נקרא "מדריך טיולים בחו"ל", גם אם בפועל מדריך וגם אם סותם את הפה למדריך המקומי, הגדרתו היא "מלווה קבוצה" והוא אינו מקבל ישירות כסף בארץ הטיול אלא אש"ל ומשכורת בישראל, ולכן לא עובר על חוקי המדינה בה הוא מטייל. אין באפשרות מלווה הקבוצה לטייל ללא המדריך המקומי.

קרלטון

New member
כפי שאמרתי

כולם עושים זאת, ולזהירים מביניהם יש את הדרכים להעמיד פנים כאילו אינם עוברים על החוק.
אין זה משנה את המהות, והסיפורים השחוקים האלה לא יתפסו אם תגיע שעת מבחן.
אפילו המתנדבים הזרים שהגיעו לסייע אחרי הצונאמי בסוף 2004 בתאילנד היו צריכים להגיש בקשה לאישור עבודה, מבלי שקיבלו גרוש תמורת עבודתם, וכל פעילותם הומניטרית וללא אינטרסים כלכליים.
אני מקווה שאת עצמך אתה משכנע.

http://www.thaivisa.com/forum/topic/26847-charity-workers-must-get-work-permits/

קרלטון

New member
לא שיש בזה משהו יוצא דופן

כאשר מדברים על תאילנד.
זרים לא יכולים להפעיל עסק (חוץ מכמה תחומים יוצאי דופן), אז מוצאים עוד 6 "בעלי מניות" תאילנדים, נכנסים כמיעוט, ופועלים מאחוריהם עם שליטה מלאה...
זרים לא יכולים לקנות קרקע בתאילנד, אז פותחים חברה עם הסידור שלעיל, מנסחים כמה מסמכים משפטיים מתחכמים כדי להתכסות פה ושם, החברה קונה את הקרקע במקומם. (הדברים מסתבכים אם מתחילים לבדוק מאילו בעלי מניות הגיע הכסף...)
כשזרים רוצים לקנות דירה (להבדיל מקרקע / בית) הם צריכים להוכיח שהביאו את הכסף מבחוץ. אז אם הכסף בתאילנד, מוציאים אותו ומחזירים חזרה...
זרים לא יכולים לעבוד כמוכרים בחנות, אז הם רושמים את עצמם באישור עבודה כמנהלי החנות, ברור שהם גם מבצעים עבודת מכירה בפועל כשצריך...
מדריכי טיולים זרים לא יכולים להדריך, אז מתחבאים מאחורי בובה מקומית (הדוגמאות הקודמות עוד עוברות את מבחן החוק ברוב הפעמים, האחרונה פשוט מסתמכת על קושי באכיפה).

לא שישתמע שיש לי בעייה עם זה, ממש לא, אבל כפי שאמרתי, זה "קצת מצחיק" להשתמש בטריקים האלה מצד אחד ומצד שני להציג עצמך כאביר הצדק והחוק.

רק קצת מצחיק.

סוליסטי

New member
אתה היסטרי שלא לצורך

במשך שנים אני מכיר המון המון חברים שנכנסים ויוצאים מתאילנד,או עם כרטיסים לכיוון אחד,אם עם כרטיסים לשנה וויזת תייר,שמחודשת כל פעם בצורה אחרת, פעם בלאוס,פעם קמבודיה וכו',
כן,בסדר,יש חוק יבש, שמענו על החוק היבש הזה כבר מליון פעמים, תכל'ס בפועל,לא תמצא מקרה מתועד שמישהו סורב כניסה לתאילנד בגלל שהויזה שלו הייתה קצרה ביום מהכרטיס טיסה. ואני בטוח שגם אם במקרה יפול על פקיד הגירה רע ומרושע שבדיוק באותו יום אישתו עזבה אותו,ציפור חירבנה לו על החולצה וכולו עצבים,עדיין לא יקרה כלום. וזו דעתי
וירצה השואל-יקבל את דעתי,ולא ירצה לא יקבל, וכל טוב ונסיעה טובה :)

sailor

New member
תחיה עם מוסר עקום ותהנה

דוגמא מצוינת למה יש מקומות בחו"ל שלא רוצים לראות ישראלים אפילו מרחוק.

קרלטון

New member
קצת מצחיק

הידעת, שלזר אסור לעבוד בתאילנד בלי אישור עבודה? ושזאת *עבירה פלילית*, שנמצאת במישור אחר לגמרי לעומת נחיתה בתיאלנד ללא כרטיס טיסה החוצה, ושבגינה זרים אכן חוטפים בפועל ולא בתיאוריה?

אני הייתי צריך להגיע לתחנת משטרה בתאילנד ולשלם קנס כמו אחרון העבריינים, רק כי איחרתי בשבוע *להחזיר* את אישור העבודה שלי אחרי שסגרתי את החברה, למרות שכבר לא עבדתי אחרי הסגירה. למה? כי לפי החוק הייתי צריך להחזיר אותו *מיד*.

עוד הידעת, שאפילו אם היתה לך חברה בע"מ רשומה בתאילנד ואישור עבודה, עדיין לא היית יכול לעבוד בתור מדריך טיולים (כן, גם כזה שבא ועוזב עם הקבוצה, גם זה נחשב עבודה בתאילנד) כיוון שזה אחד המקצועות ששמורים לתאילנדים בלבד?

ובכל זאת, מדריכי טיולים ישראלים (האם אתה נכלל בקבוצה זו?) יוצאים עם קבוצות ומפרים את החוק התאילנדי שוב ושוב. איך יתכן? כי כולם עושים את זה, ואת החוק במקרה זה לא ממש אוכפים.

מה יקרה לקבוצת תיירים, אם פתאום מישהו ירצה לאכוף את החוק והם יאבדו את המדריך שעליו סמכו (יש כאלה שיאמרו שרק יצאו נשכרים מכך, אבל זאת כבר נקודה אחרת...)?

ונצטט: "זה שלרוב החוק אינו מוקפד על ידי הרשויות אינו אומר שתמיד זה כך יהיה".

מצטער אך לא מבין את מהות הדיון

יש חוק וצריך לכד אותו ולדעתי מספיק הסיכוי של ה- 0.0000001% שבו הפקיד לא יאשר את הכניסה לתאילנד מה תעשה אז? תשאל למה אוכפים את החוק?
אני אישית לא הייתי לוקח סיכון אפילו אם הא קטן היות ומדובר בכניסה
למדינה זרה ולא במקסימום אני אחטוף דוח של 100 שקל כמו שאני חונה לפעמים בארץ כי אני קופץ לכה דקות. ההמלצה בפורום אמורה להיות ברורה!! וחד משמעית !! והיא שאין לעבור את חוקי המדינה אליה אתה רוצה להגיע זה הא.ב. בטיול אבל כל אחד עושה את השיקול לעצמו ולוקח את הסיכון. אני באמת מקווה שלא נשמע על כך שאסרו על מישהו את הכניסה לתאילנד בגלל זה .
שבת שלום

kogawa

New member
עניין של ניסוח

לשאלה "האם אתה עושה ויזה מראש במקרה כזה?" יש תשובה אחת ולשאלה "מה לעשות?" יש תשובה אחרת.
האם אני לוקח תרופות למלריה בהודו, או עובד בארהב או מטייל לבד או כל שאלה בניסוח זה יש תשובה שונה מאשר השאלה מה המלצתי.
עשיתי אובר-סטיי בבורמה ובלאוס ושילמתי קנס, וכנראה גם בתאילנד זה נגמר בקנס בלבד, וכנראה שיכניסו אותו בלי לבדוק כרטיס יציאה, אבל המלצה על מעבר החוק רק כדי לחסוך נסיעה לשגרירת, זו המלצה גרועה. פרט לכך, אולי בשדה התעופה זה יגמר בקנס, אבל בדיקת דרכונים במונית לשדה התעופה, וגילוי שנמצאים במדינה בלי אשרה בתוקף, זו הסתבכות ברמה אחרת לחלוטין.
לדעתי עם כל הכבוד לעונים אחרת, יש לגלות אחריות ביעוץ לאחרים, ולחנך לתרמילאות אחראית ולא זו שמוציאה לנו את השם שרכשנו זה מכבר.

למעלה