ויזה לתאילנד

קרלטון

New member
בתור מי שאמר שהוא לא מתכוון להתווכח...

..תגובתך מפתיעה מאוד...
אבל כיוון שאתה חדש בפורום כנראה שאינך יודע עם מי אתה מדבר, ולכן הרשה לי לתקן אותך - הדברים בדיוק הפוכים:

כיום אני אכן מגיע לתאילנד מעת לעת בתור תייר בלבד, ודווקא בסטטוס זה, השינויים בכלל לא מטרידים אותי, שכן אני מגיע לפחות מחודש ואם הייתי רוצה יותר, הרי ששלושה חודשים היו מספקים אותי מעל ומעבר.

ההתרעמות שלי היא דווקא לגבי השנים בהן גרתי ועבדתי בתאילנד לאורך זמן (עם ויזות שאינן ויזות תייר כמובן, work permit וכולי) - לשינויים יש פוטנציאל להשפיע בצורה מהותית *דווקא* על מי שגר באופן קבוע בתאילנד ולא על תיירים שהם הרבה יותר גמישים, שכן הוא "מושקע" יותר בתאילנד, אם מבחינה כספית / דירה / עסק או מבחינת ההתחייבויות ואורח החיים. אני מניח שאתה מחדש את הויזה שלך כל שנה ולא נמצא במעמד של Residency. תיאורטית, כל שינוי שלטוני או שינוי חקיקה כזה יכול למנוע את חידוש non-immigrant-visa הבא שלך. נכון שאין הרבה מה לעשות מעבר ללקוות לטוב אבל כדאי להיות מפוכחים ומודעים למצב, לעצום עיניים ולטמון הראש בחול זו גם גישה. אם היית בתאילנד בבוקר שאחרי ההפיכה נגד טאקסין ב-2006, אולי הרגשת שמץ ממה שאני מדבר עליו עכשיו.

לא שויזת תייר או ויזה עסקית משנה לי כל כך כיום, אני יכול לקבל בתאילנד גם ויזה על בסיס נישואין. ועם כל האופציות האלה שפתוחות בפני אני עדיין לא הולך לצייר תמונה ורודה מדי.

prizman

New member
אני לא יודע עד כמה אתה עוקב

אחרי מה שקורה בתאילנד בזמן האחרון אבל בשבועות האחרונים יש כמעט כל יום
הפגנה מול בניין הפרלמנט בבנגקוק, פעם של הצהובים ופעם של האדומים שלא
מרוצים מהממשלה. זה תפקידם וזו בעיה שלהם. הזרים לא אמורים לקחת חלק
בעניין. מבחינתי זה כבר אפילו משעמם עד כדי כך שאני לא טורח לצלם את זה. אם
וכאשר תהיה הפיכה כבר יעדכנו אותי.

סיפור קטנצ'יק. יש לי איזו ידידה שהיא בעלת עסק קטן. בשבוע שעבר באו אליה
מהמשטרה כשהייתי שם במקרה ובישרו לה שהיא צריכה לשלם להם עוד 1000 באט
לחודש. זה כמובן כסף שהולך לכיס שוטרי התחנה, לא מס רשמי. בשבילה זה
הרבה כסף. אז להגיד שהכל נפלא כאן זה מוגזם אבל שוב עם כמה שהיא ידידה
שלי זו בעיה שלה ולא שלי.

עוד סיפורון. לפני לא הרבה זמן חידשתי ויזה. כשגמרתי את ההליך החברה שלי
הציעה לי לתת 500 באט לשוטרת באימיגריישן.
די מופתע שאלמי אותה מדוע והיא ענתה שכשנחזור בשנה הבאה נוכל להיכנס בלי תור. אולי.
אמרתי לה שאני בה מתרבות שבה לא משחדים שוטרים ואין לי כוונה לשנות את זה גם אם
אשב עוד שעה בתור.

לי אין בעיה להביע ביקורת על תופעות מסויימות במדינה הזו וכל התאילנדים שאני מכיר
גם מוכנים לשמוע אותה.
גם על ישראל יש לי לא מעט ביקורת אבל לישראלים יותר קשה לשמוע אותה

קרלטון

New member
כמובן, זה לא מצופה ואפילו לא רצוי

שזרים ישתתפו במחאות תאילנדיות, נתתי את הדוגמא של מחאות באופן כללי בתוך מסגרת כוללת של אי שביעות כללית מהחלטות שלטוניות, לא בתור איזו הצעה קונקרטית לגבי זרים בתאילנד חס ושלום. את העיסוק הפוליטי בתאילנד יש להשאיר לתאילנדים, עם זה אני יכול להסכים ב-100%, כל התערבות של אזרחים זרים לצד זה או אחר יכולה בקלות להיות בומרנג גם כלפי העניין וגם כלפי הזרים עצמם.

prizman

New member
הבנתי את כוונתך

רק רציתי להדגיש את הנקודה.
בכל מקרה עכשיו דווקא כן יורד גשם שוטף בצ'כונה שלי אז אין לי שום דבר
יותר טוב לעשות חוץ מלקשקש איתך עד שהוא יגמר.

בקשר לביקורת על השילטון, לא ניתקלתי בבעיה כזו בתאילנד למעט שלא
למתוח ביקורת על בית המלוכה. למען האמת גם על הממשלה לא הייתי ממליץ
לתייר למתוח ביקורת גם בגלל חוסר ידע וגם בגלל שהוא לא יזכה לשיתוף פעולה
מהמקומיים. לא בגלל שיש איזו משטרת מחשבות שמסתובבת כאן אלא בגלל
האופי התאילנדי, את העניינים הפנימיים שלהם הם שומרים לעצמם.
צריך לשהות במדינה הרבה יותר מ3 חודשים כדי שיתחילו לדבר איתך באופן
פתוח חלקית אבל את זה אתה יודע לבד.

sailor

New member
הקשר - תיר/מטיל טס לבנגקוק

כי זה השער הנח למזרח (אולי אם היינו יכולים לטוס לקואלה לומפור זה היה שונה).
אם הוא רוצה לטיל באזור כולל תאילנד, כל עוד התאים נחמדים ונותנים ויזה בלי בעיות, למה לא. אם הם מערימים קשיים יש מדינות לא פחות מענינות מסביב (לטעמי יותר מענינות) והתירות הזו, גם אם היא עניה, מטיל דל תקציב מוציא לפחות פי מאה מתאי בעל שכר נמוך מאד. אז אם ממשלת תאילנד לא רוצה, שיהנו השכנים היותר נחמדים.

prizman

New member
זה לא כל כך עובד כך.

מטייל יכול לטוס גם לסין, הודו ועוד רשימה ארוכה של מדינות ולהיות במזרח, במיוחד אם הוא דל תקציב
ויטוס עם אחת החברות הזולות, בין אם מישראל ובין אם מירדן.
אם יש מדינות לא פחות מעניינות מסביב ואני מסכים שזה כך אין סיבה לטוס דווקא לתאילנד. אבל שוב, הבחורה
כן רוצה לבוא לתאילנד וגם לכך יש סיבות אני מניח. לא סתם הגיעו 12 מליון תיירים לתאילנד בשנה שעברה. לא חושב
שללאוס הגיעו עשירית מזה. לבורמה הגיעו 400,000. לישראל בערך 3 מליון כשחלק גדול מהם זו תיירות נוצרית
שנשארים לישון בה לילה אחד גג וחלק גדול מהשאר יהודים. יש סיכוי שגם אני נחשב לתייר כשאני מגיע כי אני לא
נחשב לתושב.

כמו שכתבתי למעלה, אפשר להתחיל לצפות לבעיות עם הויזה בהגעה. כתבתי את זה גם לפני כמה שבועות.

sailor

New member
הודו לא רלבנטית

כי מהודו מזרחה האפשרות היחידה היא טיסה.
אין טיסות ללאוס, קמבודיה או ויטנאם, אפילו האוזבקים הפסיקו למכור טיסות מישראל לויטנאם, למרות שהיא מופיעה בלוח הטיסות שלהם (אבל לא הצלחתי לאתר שם טיסה בפועל).
טיסות לסין או לקוריאה יקרות בהרבה מטיסות לבנגקוק ואין מהן טיסות המשך זולות כמו מבנגקוק.
זה הופך את בנגקוק לשער הנוח להודו-סין ואף למקומות רחוקים יותר.
אם מה שדרוש כדי להמנע מבעיות הוא כרטיס טיסה לקמבודיה ב-150 ש"ח או לויטנאם ב-200 ש"ח, כנראה יהיו לא מעטים שיעשו זאת, ואחרים ישלמו סכום די דומה לויזה כניסה אחת או שתים בארץ כדי לפתור את הבעיה.

prizman

New member
כנראה לא הייתי מובן.

נסה למצוא טיסה לסין או להודו דרך החברות מעמאן, תמצא מספיק כאלה.
בדוק כמה עולה להגיע מישראל ישירות לשנגחאי מול כמה עולה לעשות את זה
דרך בנגקוק ולמרבה ההפתעה תגלח שהטיסה הישירה זולה יותר.
גם טיסה ישירה להודו זולה משמעותית מאשר דרך תאילנד. בדוק.

בהוצאת ויזה מראש לא נראה לי אבל זה סתם ניחוש שיבקשו אישור לטיסת
המשך אבל אין לדעת.

sailor

New member
תתפלא

טיסה לסין, למעט מבצעים קצרי מועד, עולה מאות דולרים יותר מאשר טיסה מעמאן לבנגקוק. במבצעים זה יכול להצטמצם ל-$150-$200 יותר לסין מאשר לבנגקוק.
בכל מועד שתבדוק, גם טיסה דרך טשקנט, שעל הניר זה אותו זמן טיסה של המטוס, זולה יותר משמעותית לבנגקוק מאשר לסין (בייג'ינג, צ'נגדו או שנגחאי).
טיסות מעמאן לסין עולות לרוב יותר מאשר טיסות מישראל לסין.

prizman

New member
אני אנסה שוב להסביר את עצמי

אח"כ באמת אתייאש.
מה הדרך הזולה ביותר להגיע מישראל לשאנגחאי?

sailor

New member
להערכתי, טיסה לבנגקוק

משם להאנוי ומהאנוי רכבת.
כמובן שאם מדובר בטיול למקומות בדרך זו גם הדרך המענינת.

prizman

New member
מעניין.

יש לנו כאן הוצאת שלוש ויזות במקום אחת, ביזבוז זמן טיול של לפחות יומיים אבל אולי שלושה
ובחישוב שלך זה נקרא זול?
מילא שלי יש את הזמן שאם אחליט ללכת ברגל מבנגקוק לשאנגחאי אז יש לי את הזמן הזה, למטייל,
סליחה, לתרמילאי הממוצע אין את הזמן הזה.

sailor

New member
תעשה חשבון שוב

לגבי זמן, זה תלוי, יש מי שבא לטיל חודש (זה על גבול תיר), יש לכמה חדשים ויש לשנה ויותר. למי מהם חסר זמן?

prizman

New member
כשתענה מה הגדרת התייר

מול התרמילאי אוכל לענות לך על זה. ליותר מ 90% מהאנושות לדעתי חסר זמן.
לא סתם באה אלינו בערך בחצות איזו מכרה, אין לה זמן ואין לה סיכוי לצאת לטיול של חודש.
גמרה לעבוד ב 10, הלכה הבייתה להתקלח ובאה לבקר. ככה מתנהל רוב העולם.
לא מכיר גם הרבה ישראלים שמרשים לעצמם טיול של שנה. אולי אלה שמתכננים טיול של שנה
ב 3$ ליום ואח"כ מתקשרים להורים שישלחו להם כסף.
תיאוריות נשמעות מאוד טוב עד שמנסים אותן.

למעלה