ויזה לספרד

ויזה לספרד

אהלן, בן זוגי הוא אזרח ספרדי ואילו אני בעלת אזרחות ישראלית בלבד (אין לי זכאות לדרכון זר).חשוב לציין שאנחנו כמובן לא נשואים, אבל מתכננים לעבור לגור יחד (יש כבר מקום מגורים). כמו כן, אני בעלת תואר ראשון ובעלת ניסיון תעסוקתי מוכח בתחום התמחותי. על סמך כל אלו, האם יש לי אפשרות להוציא ויזה כבת זוג של אזרח? - אני יודעת שבארץ זה אפשרי במידה ומוכיחים כי מדובר בקשר רציני. האם מישהו יודע? אם כן, במה התהליך כרוך וכמה זמן הוא אורך? תודה רבה.

גוזליה

New member
שלום ../images/Emo13.gif

לאן אתם מתכננים לעבור? אין קשר להשכלה ולנסיון שלך לנושא ויזת בת זוג. למשל, למעבר לבריטניה- באם תוכלו להוכיח שהזוגיות שלכם קיימת שנתיים לפחות, תוכלי (תיאורטית) להוציא ויזת בת זוג. התהליך כרוך בהמצאת הוכחות לנ"ל, ולוקח מספר שבועות.

היי, תודה!

הוא מתגורר במדריד. אנחנו אוטוטו שנה ביחד...אז למיטב ידיעתך קיימת חיה כזו של ויזת בת-זוג? ובאילו הוכחות מדובר? תודה על העזרה!

אשנתי

New member
קצת יותר מפורט

את תהיי זכאית לאשרת שהיה באיחוד הארופי כבת זוג רשמית אחרי שתהיי כזאת: זה אומר אחד משני דברים: או שתהיו נשואים או שתנהלו משק בית משותף למשך שנתיים לפחות. זה אומר גם חשבונות משותפים, לא רק להיות שותפים לדירה. אח"כ התהליך יכול להיות קצר ופשוט, תלוי אם את מוציאה ויזה לאיחוד או לספרד. (ויזה לספרד תהיה יותר יקרה ויותר מסובך להשיג אותה)

אני מבינה...

השאלה היא - האם ניתן להוציא דבר כזה על סמך מגורים עתידיים? כיוון שזו מטרת בואי לשם.. אנחנו מתכננים לנהל חשבון בנק משותף למשל. אני מרגישה כאילו זו ביצה ותרנגולת...אנחנו רוצים לגור ביחד, אבל בשביל זה אנחנו צריכים להוכיח שגרנו ביחד לפני
אז בקיצור, במצבי אין סיכוי לויזה כזו? יש לך אולי רעיון יצירתי מה ניתן לעשות?

אשנתי

New member
אין לי מושג

איך אפשר להוכיח כוונה להיות "ידועה בציבור" של מישהו. אבל כוונה לנישואין בהחלט ניתן ומקובל להוכיח... מעבר לזה ההמלצה של מיק נראית לי הכי טובה.

Nobilis

New member
כן, ולא

במקרה של הגירה למדינתו של האזרח (קרי - בת זוג שמהגרת עם אזרח ספרדי לספרד) חלים חוקי ההגירה של המדינה, ולא החוק האירופי הכללי. לפיכך - בשביל לענות על השאלות הללו (האם ניתן להגר ללא נישואים, מה התהליך, וכו') יש צורך בבירור מול החוק הספרדי. מאחר שבן הזוג ספרדי (דובר ספרדית, אני מניח), ניתן להתחיל בבירור מול משרד הפנים הספרדי. לדוגמא, כאן: http://www.mir.es/index.html

mic26

New member
ממליצה לך גם

לשאול בפורום זוגות מעורבים, והכי טוב, לפנות לקונסוליית ספרד בישראל ולמשרד הפנים בספרד. לשניהם. ורצוי שהוא יגיע אליהם בשני המקרים. סביר להניח שזה לא יהיה תהליך פשוט כמו בארץ.

pichinan

New member
לא ניתן לקבל אישור עבודה ע"ב מוכרים בציבור

כרגע לפחות. בכל אופן, אינכם עונים להגדרה זו ממילא אם רק עכשיו אתם מתכוונים לעבור לגור יחד.

למעלה