ויזה להודו

gabylevy2003

New member
ויזה להודו

(פרסמתי את השאלה גם בפורום המזרח הרחוק...) מה אני אמור לעשות אם אני יוצא מהארץ כחצי שנה לפני שאני מתכנן להגיע להודו? (אני מפחד שעד שאני אגיע לשם הויזה שלי כבר לא תהיה בתוקף, או שלא ישאר לי מספיק זמן בשביל הטיול שלי - חצי שנה) יש אפשרות להוציא את הויזה לתקופה ארוכה יותר משנה? יש אפשרות להוציא ויזה להודו כשאני שוהה בדרום אמריקה? אם כן: זה אמור לעלות לי בערך אותו הדבר כמו בארץ? היא תקפה לאותו פרק הזמן כמו בארץ? יש עם זה בעייתיות כלשהי?

חי בר

New member
אני עשיתי ויזה להודו בשגרירות הודו

באדיס אבבה, אתיופיה. הויזה היתה לחצי שנה, כמות בלתי מוגבלת של כניסות. אח"כ הארכנו אותה בהודו עצמה לעוד חצי שנה. המחיר היה דומה לארץ, לא זוכר כמה זה עלה. אני מתאר לעצמי שאפשר לעשות ויזה בכל מדינה בעולם שיש בה שגרירות או קונסוליה של הודו.

gabylevy2003

New member
איך הייתה הפרוצדורה?

הלכת לשגרירות ופשוט קיבלת ויזה? או שחזרת אחרי כמה ימים לשגרירות בשביל שיחתמו לך על הדרכון? (כי הבנתי שבארץ זה לוקח כמה ימים, אבל אין לי מושג איך זה עובד, אם אני מקבל משהו בדואר, או שצריך לחזור לשגרירות... ואם אתה בחו"ל ואין לך כתובת קבועה, איך יוצרים אתך קשר בשביל להודיע לך לבוא לשגרירות אם זה בכלל עובד ככה...)

חי בר

New member
נדמה לי שמילאנו טפסים עם תמונות וכו

שילמנו, השארנו את הדרכונים וחזרנו לקחת אותם כעבור שבוע. הפקיד הסתכל עליהם בריכוז רב, ואז הוא גילה שהם שמו את החותמת הפוך (בגלל שזה דרכון ישראלי שהם כנראה לא נתקלים בהם יותר מדי שם). למרות שלא היה ממש איכפת לנו, הוא התעקש לתקן את הטעות ובזבז לנו עוד יום של המתנה והכי מרגיז זה שהוא בזבז לנו עוד דף בדרכון העמוס לעייפה, מה שבסופו של דבר גרם לצורך לעשות דרכונים חדשים בדלהי וזה היה קטע די מבאס (עשו לנו דרכון קונסולרי שהוא תקף רק לשנה ואז אח"כ היינו צריכים לעשות עוד אחד...). יוצרים איתך קשר? באתיופיה זה לא עבד ככה. פשוט הגענו מתי שאמרו לנו וזהו.

חי בר

New member
בכלל, את כל הויזות בטיול עשינו בכל

פעם כשהתקרבנו למדינת היעד, וזאת בגלל שרוב הויזות מוגבלות לשימוש תוך פרק זמן מסויים. ככה השיטה עובדת בכל מקום- אתה ניגש לשגרירות/קונסוליה, ממלא טפסים, משלם, ובא לאסוף את הויזה מתי שהיא מוכנה. המקום היחיד שיצא לי לחרוג מהנוהל הזה הוא בבוצואנה, שהחלטנו ספונטנית להכנס לשם ממפלי ויקטוריה ללא ויזה, ולחסוך את הנסיעה להררה (הבירה). במעבר הגבול הראשון שהגענו לא הסכימו לתת לנו להכנס, אז נסענו למעבר גבול אחר ושם נכנסנו ללא בעיות.

gabylevy2003

New member
אבל

הייתה צריך להשאיר את הדרכון בשגרירות... במקום לדוגמא כמו אדיס אבבה, ולך תדע אם תראה אותו שוב... וחוץ מזה איך הסתובבת בלי דרכון? ומה בכניסה לאכסניות שמבקשים דרכון ועוד מקומות כאלו? רגע על זה אני אענה בעצמי קיבלת מסמך זמני במקום הדרכון?

natyh

New member
הודו ?

מה איבדת שם ??? טאג מאהל אולי ??? אז מה בדיוק היתה ההודעה הזו ??? ועוד אחרי שהשקעתי בך את מיטב זמני ??? תתבייש לך . בוגד !!!!! נתי

gabylevy2003

New member
אז ככה

תאמין לי שמבחינתי כבודך במקומו מונח! עד עכשיו אני מקבל מכם אחלה טיפים ובכלל אני נהנה לקרוא בפורום הזה, גם אם זה לא כל כך נוגע לטיול שלנו... רק מה? אנחנו רוצים גם את העוגה וגם את הקצפת. אז אנחנו נהיה חצי שנה בדרום אמריקה, (פרו, בוליביה, צ'ילה מצפון לדרום, ארגנטינה מדרום לצפון). אולי לפני פרו יהיה גפ אקוואדור, תלוי בתקציב... אחרי חצי שנה, כשנהיה עייפים מללכת, נעבור לריקשות של הודו (את המסלול בהודו עוד לא תכננו, זה עוד רחוק!)... דוקא נראה לי רעיון די מגניב, במקום להיות נה באותה יבשת, לעשות את הגיוון הזה, לא? למען האמת היה בתכנון גם חודש בספרד בדרך לדרום אמריקה, אבל זה היה "מחסל" לנו כמה חודשים טובים בדרום אריקה או בהודו, אז בינתיים, ויתרנו...

kogawa

New member
ההגיון נכון

אחרי שתתרגלו לאינדינים להגיע לאמא של כל האינדינים (באנגלית זה נשמע טוב יותר..) רק שאבין, לא יותר פשוט לחזור לארץ ובהזדמנות להוציא ויזה להודו? ובדבר אחד הסתבכתי, דרא"מ והודו, מי העוגה ומי הקצפת?, עוגות בהודו נעשות ע"י פרות, וגם הקצפת.. (נכתב ע"י מישהו שעשה זאת בכיוון ההפוך, וזכה לראות בשל כך את אותו היום פעמיים במעבר קו התאריך)

gabylevy2003

New member
ומה עם צירוף תמונה?

כבר הרגלת אותנו לכך שאצלך אין רק טקסטים... העניין עם החזרה לארץ ... טוב הנושא הזה עלה (גם פה בפורום) למען האמת יש כמה סיבות טובות מאוד "לקפוץ" לביקור אחרי חצי שנה טיול, אבל לפי מה שראינו לאחרונה הפרשי המחירים בין כרטיס "סובב עולם" לבין האופצייה השנייה (לעבור דרך הארץ) לא כל כך קטנים, מה עוד שבאחת מהאופציות של ה "סובב עולם" גם אמרו לנו שאנחנו מקבלים כבונוס 4 טיסות פנימיות בכל יבשת שאנחנו נוחתים בה... אבל לך תדע, איזה מבצעים יהיו ברגע קניית הכרטיסים... בינתיים אנחנו מתכוננים לשתי האופציות! גם אנחנו רצינו (מאוד מאוד) לעשות את המסלולך הזה הפוך, אבל לא הסתדר לנו כי אז לא היינו מגיעים לפטגוניה בנובמבר-ינואר! אז אם זה הפוך ממה שאתה עשית, ואתה ראית את אותו יום פעמיים, מה זה אומר? שיורד לנו יום מהחיים? ככה סתם,אנחנו מוותרים על יום יקר מהחיים שלנו???

kogawa

New member
בשבלך תמונה מהתחת

לזכר הקרנבל שמשתולל היום, והפעם בלעדי... לשאלתך, כן, אתה מפסיד יום בחיים. כשחברים שלי חיפשו טיסה מיפן להוואיי, ומהוואיי לארה"ב כל המקומות היו תפוסים חודשיים מראש, אלא מה? ביום שישי ה-13 לחודש הטיסה להוואיי היתה ריקה (אמונות תפלות..), ולמחרת (שוב יום שישי ה-13) היתה הטיסה מהוואיי לארה"ב ריקה גם כן. אצלי יום שני ה-22/6 מופיע ביומן פעמיים, פעם ביפן, ופעם בהונולולו, ולעומת זאת לאחי שעקף בסיבוב הפוך חסר דף ביומן.

natyh

New member
בחי בר כמובן

ליד הפיל ההודי יש בודקה קטנה .. הגש לפיל את דרכונך ותוך מספר ימים תקבלו בחזרה מוחתם בוויזה המבוקשת ... אשרי המאמין . נתי

למעלה