אי אפשר להאריך, צריך להוציא חדשה...
tני עשיתי את זה לפני שנה, ואת יכולה לבקש ישירות דרך האתר של השגרירות ואין צורך בסוכן נסיעות שיעשה לך את זה תמורת תשלום נוסף!!!!!! הויזה עצמה עולה מספיק (משהו בסביבות ה 140$ - כלומר כמעט 500 ש"ח). את צריכה למלא איזשהו טופס אונליין שנקרא DS-160 ולקבוע ראיון עם קונסול, מה שאת יכולה לעשות דרך לינקים מהעמוד הבא:
http://hebrew.israel.usembassy.gov/he/apply.html
יש איזשהו תשלום שאת צריכה לשלם בדואר, אבל את ההוראות מה לבקש תמצאי באתר למעלה או דרך הטפסים הנ"ל. את צריכה גם לסרוק תמונת פספורט כדי למלא את הטפסים, אבל יש להם דרישה לתמונת פספורט בגודל לא סטנדרטי שאת צריכה להביא איתך לראיון, אז תדאגי מראש להצטלם בפורמט המתאים.
כשאת קובעת תור לראיון, את מקבלת שעה. אני חשבתי שמדובר על שעה שבה נכנסים, אבל מסתבר שהם קובעים למאסות של אנשים בבת אחת ואז כולם עומדים בתור לכמה עמדות של טביעות אצבעות וראיון עם כל מיני פקידות. אז שווה לקבוע לשעה הכי מוקדמת שאת יכולה - וגם אז להקדים קצת כדי לחסוך כמה שיותר תור.
אם מדובר על ויזת תייר, אז לראיון עצמו שווה להביא כמה שיותר הוכחות שיש לך שורשים בישראל: אם יש לך עבודה - תבקשי מהמנהל שלך או מכ"א מכתב שכתוב בו שאת מועסקת ושיש לך עבודה לטווח הארוך. אם את סטודנטית תביאי הוכחה שאת רשומה לאוניברסיטה. אם את שוכרת דירה - תביאי את החוזה להראות להם שיש לך בית פה בארץ לטווח הארוך. אם יש לך רכוש כמו אוטו או דירה משלך - אז תביאי הוכחות שיראו שיש לך קשר חזק לארץ. אני קראתי גם על המלצה להביא תדפיס חשבון בנק במיוחד אם מצבו טוב (אם יש לך חסכונות וכו'), אבל זה יכול להיות מידע רגיש.
אני יודעת שזה נשמע הרבה, ואם היתה לך ויזה בעבר ואת בסה"כ עובדת ומבוססת בארץ, רוב הסיכויים שלא תעוררי חשד ולא תזדקקי לכל הניירת הזאת. במקרה שלי הקונסולית פשוט ביקשה שאראה לה אם יש לי ויזות שפג תוקפן והיא סימנה אותן כמבוטלות - ואז שלחה אותי לדרכי עם אישור לקנות כרטיסי טיסה (הם ממליצים מאוד לא לרכוש כלום עד שאת לא מקבלת מהם אישור שיש לך ויזה) בלי לבקש אף מסמך או לשאול מה כוונותי בארה"ב. אבל ראיתי שהיו חבר'ה (בעיקר צעירים יותר) שתיחקרו אותם הרבה יותר לעומק והזהירו אותם שהויזה לא נועדה לעבודה. אבל שוב - מכיוון שהיתה לך ויזה בעבר, ואם יש לך היסטוריית שימוש טובה בה (תמיד נכנסת ויצאת בצורה מסודרת, ולא נתפסת על עבודה לא חוקית בארה"ב), יש סיכוי טוב שלא יעשו לך בעיות ותעברי בקלות.
ורק אזהרה אחרונה: האמריקנים מאוד מרובעים ופוצים, ולא ממש מעריכים אנשים עם הומור מוגזם. אז מומלץ להיות מנומסת וחייכנית, אבל לא לעשות להם שטיקים - או שהם לא יבינו אותך ולכן סתם יפסלו לך את הבקשה, או מה שיותר סביר שיקרה זה שהם יבינו אבל לא יחשבו שזה מצחיק וגם אז יפסלו לך את הבקשה. אני יכולה לספר לך שאני התגוררתי כמה שנים בארה"ב (עבדתי בצורה חוקית לחלוטין עם ויזסה מטעם חברה שמימנה אותי) והיתה לי שם מכרה שהיתה מורה והחליטה אחרי שנה לעבור לביה"ס אחר. היא קיבלה ויזה, אבל עורך הדין שלה שלא ממש הבין ענייני ויזות (הוא התמחה בגירושים אבל בגלל שהם היו מיודדים היא לשבה לחסוך כך כסף) בטעות הכניס את שם בית הספר הישן לבקשה ולא את החדש. וכשגילו את זה כשהיא חזרה מחופשה בארץ - פשוט הובילו אותה לתא מעצר עם אזיקים לטיסה הבאה לארץ, ולקח לה כמה חודשים לסדר מחדש את הויזה....