ויזה לאנגליה

אספרסו2

New member
תנוח

ספור שוב את המדינות החברות באיחוד
וייקל עלייך לחלום על מציאות מדומה שבה כולם שווים.

Nobilis

New member
שוין

אז כמו בשרשור הקודם, אתה קודם כל משמיץ ואחר כך מתחמק מלענות. בעצתך אלך לנוח.

אספרסו2

New member
לא היה

שמץ של השמצה במה שאמרתי.
וכמה פעמים צריך לחזור על אותו הדבר.

Nobilis

New member
באמת כמה?

הנה, אנסה שוב.

אני טענתי שיש צורך בטפסים ואגרות בתהליך הגירת בני זוג של אזרחים מקומיים גם במדינות גדולות באיחוד שאינן בריטניה. אתה אתה טענת שאני לא יודע שאני לא יודע מאחר שאני סבור שאני יודע.

אז בוא ננסה שוב - רוצה להסביר באיזה מהמדינות הגדולות אין צורך בטפסים ואגרות?

בקר12

New member
וכדי לחדד - הפרמטרים הם לא אם צריך למלא טופס

זה או אחר אלא: אפשר לעשות את התהליך מתוך המדינה ובינתיים לגור יחד (זה הפרמטר הכי קריטי לבני זוג), מבחן שפה (כן/לא), מבחן הכנסה וקיום (כן/לא) וגם עלות.
ממה שהתרשמתי בריטניה מחמירה לעומת גרמניה, צרפת, ספרד או איטליה. האם זה באמת כך?

Nobilis

New member
המשך

תפוז אכל לי הודעה ארוכה יותר, אז אקצר...
* במכלול הזה לדעתי בריטניה אכן במחמירות ביחד למדינות הגדולות האחרות באיחוד האירופי, אבל זה לא מדעי (קרי - עבר זמן מאז התעמקתי בפרוצדורות הללו לאחרונה).
* אני לא חושב שההחמרה מגיעה למחוזות האבסורד.
* ובהערת אגב, אני לא רואה במבחן בשפה האנגלית שווה ערך למבחן בשפה הצרפתית/ספרדית/גרמנית/איטלקית מבחינת הקושי שהוא מערים.

בקר12

New member
תודה. אז אתה מאשר פחות או יותר את ההתרשמות

שלי. לא טענתי שהאנגלים הביאו את הקשיים לרמת האבסורד (אפילו כתבתי קושי "בינוני") .
פשוט כתבתי שזה צורם מול חוקי האיחוד ומול המדיניות הפרטנית של המדינות הגדולות באיחוד. זה הכול.
אגב, לא לכולם ממבחן באנגלית הוא הכי קל. לדעתי למהגרים ממרוקו או אלג'יריה יהיה יותר קל לדבר בצרפתית מאנגלית ומהגרים דרום אמריקאים לספרד יהיה יותר קל להיבחן בספרדית וכו כו'

בקר12

New member
אגב, אבחנה מעניינת שקראתי בפורום אחר בנושא

ב1955 זה נראה בלתי אפשרי לחשוב על כך שלאיטלקי או גרמני יהיה יותר קל להתיישב בבריטניה מאשר לאוסטראלי או קנדי למשל (רק 10 שנים לפני כן הבריטים ובני בריתם הקנדים והאוסטראלים נלחמו מלחמת הישרדות מול הגרמנים ובני בריתם האיטלקים) ואולם כבר 20 שנה לאחר מכן (1975) זה בפירוש היה כך.

Etty101

New member
תהליך מוגזם

לא הייתה לי בעיה לחכות לאשרה, למלא את הטפסים ולשלם אגרה - אין לי דבר להסתיר, אני לא בורחת מישראל ואני מבינה שיש צורך בתשלום אגרה
אבל כן יש לי בעיה להיות שבויה למשך כמה חודשים ולשלם את הסכומים שהם דורשים
בעצם הברירות שהם מעמידים בפניי הן : לומר לבוסית שלי שאני צריכה לבטל פגישות כי אין לי דרכון
או להיפרד מבעלי ל3 חודשים מינימום ולעבור את התהליך הקשה גם ככה של המעבר לבדי בלי האפשרות לטוס אליו אפילו לסופ"ש בתקופה הזו
התשלומים והאגרות הנלווים הן לא עיניין של מה בכך- כמעט 900 פאונד על הגשת הבקשה , 1000 ש"ח על מבחן שליטה באנגלית וההוצאות על תשלום חשבונות כפולים באנגליה ובישראל מכיוון שלא אוכל להפקיד את הדרכון שלי עד שלא אסיים את כל ההתחייבויות שלי במקום העבודה ואז עד בעלי כבר יהיה באנגליה כנראה.
כמו שכתבו כאן , יכלו להקל על האזרח הבריטי משלם המיסים שגר שם כל חייו ויש לו רכוש באנגליה ומבקש להגיע עם אישתו

עם כל הביקורת שלי למשרד הפנים , התהליך כאן הרבה יותר פשוט .
כאשר בעלי היה צריך לעבור מויזת תייר ואשרת עבודה - הוא יצא מישראל למשך 12 יום החתים את הדרכון שלו בלונדון וחזר
כאשר עוברים את התהליך המדורג בתור בני זוג אפשר לעבור מויזת תייר לבן זוג בתוך ישראל ואין הפקדת דרכון

forglemmigej

New member
אני חושבת לא בטוחה

שהרבה מדינות היום מקשות מאד על הליך ההגירה כדי לראות עד כמה אתה רציני ואם יש לך בכלל אמצעים לכך ,זה נשמע כאילו היה למדינות ניסיון רע עם הגירה בשנים קודמות ולכן הגזירות החדשות.
הם כנראה טוענות אם אין לך כסף (לא לך אישית אלא סתם איזה ג'ון דו) למבחן, לאגרות אז איך בעצם תוכל להגר כשההליך עצמו לוקח כל כך הרבה כסף., מבחן שפה דוקא מובן לי בהחלט, המדינות רוצות שאלו שבאים לארץ החדשה יבינו את התרבות שלה וכל מיני מנהגים, בקטנה כמובן, אבל שזה יהיה להתחלה לפחות.
תארי לך שמדינת ישראל תבקש גם מבחן שפה למי שירצה להגר אליה -בלי חוק השבות הכוונה- עברית זו אחת השפות הקשות עולם אני רוצה לראות מי יעמוד במכשול הזה..

Etty101

New member
ולכן הם מקבלים תצהירים על כסף ורכוש

סכום האגרה הוא גזלה , זה לא מראה האם יש לאדם כסף להגר -לא על 900 פאונד יקום וייפול עיניין ההגירה
אם אעבור לאנגליה זה כי בעלי אזרחמשלם מיסים ובעל רכוש ועדיין זה לא השיקול , הם צריכים לתת לי לעבור איתו גם אם היה מקבל משכורת מינימום כי זו זכותו כאזרח
בנוגע למבחן שפה אין לי בעיה (האגרה המטורפת היא של ישראל , באנגליה המבחן עולה פחות ...)
אבל בטוחה שניתן להוכיח שליטה בשפה ע"י ראיון בשגרירות ולא ע"י מבחן אקדמי כשעבור ויזת בת זוג דרושה רמת A1
עם זאת אני בהחלט מבינה את הדרישה שלהם למבחן אזרחות לפני קבלת אזרחות

כפי שרשמתי למרות כל הביקורת שלי למשרד הפנים , התהליך שלהם לא מקשה כמו האנגלים

forglemmigej

New member
שוב

נראה לי שבבריטניה נפגעו מהליך איחוד משפחות (וזה מה שאתם עושים בעצם) אנשים הגיעו ממדינות מתפתחות בלי שלזה שביקש את האיחוד היתה אפשרות בכלל לתמוך בהם עד האזרחות והם ישר נפלו לנטל על הרווחה ,זה לא מה שהם רוצים ,הרעיון הוא שאתה תבוא ותתרום מיכולתיך וכישוריך לפני שתבקש משו לטובתך , אם אדם חי על מינימום איך הוא בדיוק יוכל לתמוך בזה שמתאחד עימו ,זה נראה לי לגמרי טבעי אגב המדינה ממש לא חייבת לקבל כל אחד שהתאהב או התחתן עם מישהו יש להם אפשרות להקשות את זה וזה בדיוק מה שהם עושים. דוקא ישראל עם כל הביקורות על משרד הפנימה הרבה יותר גמישה ממקומות אחרים.

Etty101

New member
יש לזה פתרונות

לא ניסיתי להגר לאף מדינה אז אני לא יודעת מה הנהלים בכל מקום ומקום אבל אני בטוחה שאפשר לוודא מי כן יהיה לנטל ומי לא בדרכים אחרות
סכום האגרה לא בא להראות האם אדם יכול להגר כי כמו שאמרתי בבקשה מגישים תצהירי בנק, הוכחות על רכוש, וכו'
אני לא בטוחה בדיוק מה מקבלים בבריטניה מבחינת רווחה אבל המדינה יכולה להחליט שאדם עם ויזת בן זוג לא יקבל זכויות לתקופה מסוימת וכך לנפות את האנשים שאכן מועדים להיות נטל על המערכת.
בישראל לדוגמא, אפילו שבעלי משלם מיסים דרך תלוש המשכורת שלו הוא אינו זכאי להטבות וביטוח רפואי בשנה הראשונה ויש לו ביטוח רפואי פרטי ולפני שעשינו את הביטוח הפרטי הוא שילם 6000 ש"ח לבדיקת CT ועוד 500 ש"ח לביקור רופא ומחיר מלא לתרופות מרשם . המדינה לא מנעה ממנו להיות איתי פשוט לא נתנה לו זכויות ואם לא היינו יכולים לעמוד בעלויות כנראה שהוא לא היה נשאר...
אבל לקיחת הדרכון שלי למס' חודשים פוגעת בפרנסה שלי ולא מכיחה האם אני יכולה להגר או לא

אני מניחה שהתסכול שלי הוא בעיקר בגלל שלא התכוונתי להגר לבריטניה , פשוט הוא קיבל הצעת עבודה ובחנו את האפשרות של מעבר לתקופה מוגבלת
כנראה בראייה של כמה שנים או מעבר לתמיד, 3 חודשים המתנה בנפרד לא נראים כסיפור כזה גדול אבל כשמדובר בתקופה מוגבלת זמן ההמתנה והעלויות הופכים להיות משמעותיים

בקר12

New member
את צודקת. תראי, יש הבדל בין האנגלים

והישראלים.
כשאנגלים מיששמים חוקים ותקנות למניעת הגירה הם מפעילים אותם על כולם עם שיקול דעת מינימלי- לכן כפריים מפקיסטנים, ישראלים ואמריקאים כולם בסירה אחת.
אצל הישראלים, לטוב ולרע, יש יותר שיקול הדעת ולכן בני זוג מבריטניה לא זוכים לאותו יחס כמו בני זוג מתאילנד או אוקראינה.
אגב, אם תגורו שם יותר משנתיים תיאלצו להיפרד מעוד 1000 פאונד בקירוב בשביל ויזת הקבע שלך + מבחן חיים ב UK ואח"כ גם בשביל אזרחות.

Countrybumpkin

New member
הבריטים מפעילים שיקול דעת יותר ממה שאתה חושב

הבריטים גם נותנים ויזות שהייה ותושבות מחוץ לחוקי ההגירה על בסיס "שיקול דעת" (Discretionary grant).
לפי נתוני משרד הפנים, 34% מכלל ויזות תושבות שניתנו ב 2010 היו על בסיס של שיקול דעת ומחוץ לחוקי ההגירה(רובם בהקשר של איחוד משפחות), לעומת 35% על בסיס עבודה, 29% משפחה ו 2% מקלט מדיני.

בקר12

New member
שיקול הדעת שאתה מדבר עליו הוא לא שקול לשיקול

הדעת בישראל. "שיקול הדעת" שאתה מדבר עליו, בבריטניה, מגובה בעשרות אם לא מאות של תקדימים, הוראות ותקנות ואז במקרים מאוד מיוחדים הפקיד באמת מפעיל "שיקול דעת".
לדוגמא, כל המתאזרחים בעצם עוברים בחוק הבריטי דרך מסלול "שיקול דעת" של משרד הפנים אבל זה מגובה באין ספור הוראות ותקנות ורק במקרים מאוד מיוחדים הפקיד באמת מפעיל שיקול דעת.
בארץ, ואני לא מומחה, נראה לי שאין מדיניות יותר מדי מסודרת ומוסדרת בחוק ובארץ כמו בארץ, לטוב ולרע, יש לפקידים שיקול דעת יותר משמעותי.

Etty101

New member
תודה על התשובה ועדכון

התשובה הרשמית של משרד הפנים :
אין אפשרות להוצאת דרכון שני.
במקרים חריגים אפשר להוציא תעודת מעבר חד פעמית אבל נדיר שהם מאשרים את זה

למעלה