ויזה לאנגליה

Etty101

New member
ויזה לאנגליה

אני מעוניינת להוציא ויזת בת זוג (נשואה לאזרח בריטי)
כרגע שנינו גרים בישראל אבל ייתכן שנרצה לעבור לאנגליה ועומדות בפנינו כמה בעיות
ביררתי כאן בפורום בנוגע למבחן שליטה באנגלית ויש לי עוד כמה שאלות
אחת בנוגע למבחן, ראיתי שיש כמה סוגים של מבחנים שניתן לעשות בישראל : TOFEL, TOEIC ו IELTS
האם מישהו יודע האם ניתן לעשות רק את החלק של השמיעה והדיבור או שצריך לעשות את כל המבחן?
השאלה השניה שלי היא בנוגע לויזה- הבנתי שעל מנת לקבל את הויזה אני צריכה להגיש אותה לשגרירות בישראל והם מעבירים אותה לאיסטנבול ולוקח להם כ 3 חודשים להחזיר את הדרכון שלי . הבעיה שלי היא שבמסגרת העבודה שלי אני צריכה לטוס (כרגע יש לי טיסה מתוכננת ליולי ואני לא רוצה להמתין עם הגשת הבקשה עד אחרי יולי) מה אני עושה במקרה כזה שאני לא יכולה לותר על הדרכון שלי ל3 חודשים?
אמרו לי בקונסוליה שאני לא יכולה להכנס לאנגליה עם ויזת תייר ואז לשנות מעמד אני חייבת לעשות זאת מחוץ לאנגליה ממדינת המקור שלי
אם בעלי יצטרך לנסוע בקרוב לאנגליה אני לא אוכל להצטרף אליו אלא אצטרך להישאר כאן כמה חודשים לטפל בכל עינייני הויזה? האם אין דרך לעשות זאת מתוך אנגליה כאשר אנחנו ביחד (כמובן שאני לא אעבוד באותה התקופה)

תודה מראש על העזרה.
ביליתי היום כמה שעות בטלפונים לקונסוליה ובירורים ועדיין לא יצאתי עם כל התשובות :(

בקר12

New member
את בעצמך כותבת שאמרו לך שאינך יכולה לשנות

מעמד מתיירת מתוך בריטניה אז לא הבנתי את השאלה? זה שלא תעבדי זה ברור כי לתיירים ממילא אסור לעבוד.

Etty101

New member
הבהרה

כשבעלי היה בארץ מקום העבודה הוציא עבורו אשרת עבודה ב/1 (לפני שהתחתנו)
המסמכים הוגשו שהוא היה בישראל ואז כאשר עיבדו את הבקשה יצרו איתו קשר והוא נסע לאנגליה ל12 יום להוצאת הויזה ניגש לשגרירות בלונדון וחזר לישראל עם אשרת עבודה . בעצם הוא עבר מאשרת תייר לאשרת עבודה
השאלה שלי האם מהניסיון שלכם יש אפשרות כזו גם במקרה ההפוך , שאנחנו נהיה באנגליה ואז כאשר דנים בבקשה אני אצא מאנגליה בחזרה לישראל ואחזור עם האשרה החדשה או שאני חייבים להיפרד למעלה מ3 חודשים מכיון שהוא יאלץ להיות באנגליה ואני בישראל?

והשאלה השניה שחשובה לי היא מה בנוגע לדרכון? מה עושים במידה ואני לא יכולה לוותר על הדרכון שלי ל3 חודשים מאילוצי עבודה ?
האם יש אפשרות להוציא דרכון שני ?

עד כמה שהבנתי את השיטה הנוכחית

אין דרך "מזורזת" שבו הדרכון ישאר אצלך. ככה הבריטים עובדים וגם בזמן שמטפלים בבקשות בתוך בריטניה הדרכון נשלח אליהם לתקופה ארוכה.

CCNA

New member
בקשר לבחינה

לויזת בת זוג בבחינת TOEIC יש להבחן בחלקים הבאים: דיבור, שמיעה וקריאה.
בקשר לדרכון אין ברירה מאחר והדרכון חייב להיות חתום (או לא) באיסטנבול. להגיד לך אם זה לוקח 3 חודשים, אני לא יכול כי כל טיפול הוא אינדויידואלי, לי אישית לקח חודש.

Etty101

New member
ביררתי בנוגע ל TOEIC

בתאריך הקרוב ביותר אני לא יכולה להיבן בגלל אילוצי עבודה
ולמבחן ה TOFEL יש יותר תאריכים זמינים אז רציתי לדעת האם ניתן לעשות רק חלק מהמבחן, שלחתי להם מייל לברר זאת
והתקשרתי הבוקר למשרד הפנים בנוגע להוצאת דרכון שני אבל לא קיבלתי תשובה חד משמעית ...
אנסה שוב מחר
::(

יעלי9

New member
אפשר להחזיק בשני דרכונים ישראלים?

אם התשובה תהיה חיובית, זה מאד יפתיע אותי. תעדכני מה התשובה שקיבלת כי זה מאד מסקרן.
לגבי המבחן, יש עוד מוסד מוכר שמציע בחינות - PEARSON הם יושבים בר"ג
http://www.pearsonpte.com/PTEACADEMIC/Pages/home.aspx
(תקליקי בצד ימין - CHECK AVAILABILITY כדי לראות מתי המבחן הקרוב) אני נבחנתי אצלם כי באמת התארכים היו הכי נוחים.
לגבי הרצון לתהליך מזורז, קשה לי להאמין שאפשר, הבריטים לא מרגישים שום צורך להקל על חיי המבקשים ומאד מקובל לדרוש שתוותרי על הדרכון שלך בתקופת הבקשה.

Etty101

New member
אם רק הייתי יודעת ...

התקשרתי הבוקר למשרד הפנים והבחור שהיה לי לא ממש היה בטוח בתשובות שלו
הוא כל רגע שם אותי בהמתנה והלך לבדוק בסוםו של דבר הוא אמר לי שעל מנת לקבל דרכון חדש אני צריכה לתת את הישן שלי
אם מאיזה שהיא סיבה אין לי את הדרכון הישן (אבד, נמצא בשגרירות להוצאת ויזה וכו') אני יכולה להוציא דרכון חדש ולשלם קנס על כך שאין לי את הישן עימי
בעצם התשלום יהיה כפול כאילו קיבלתי שני דרכונים ...
ואז שאלתי אותו מה קורה אם יש לי ויזה לארה"ב בדרכון (שאכן יש לי עד 2018) ואני מגישה אותו להוצאת דרכון חדש האם מעבירים את הויזה והוא אמר שמחזירים לי את שניהם ואז אני צריכה לנסוע עם שניהם , שאלתי אם מסמנים את הדרכון הישן איכשהוא והוא אמר שלא , זה דרכון רגיל
אבל הוא היה נשמע לי לא בטוח כ"כ .. ולפני שהספקתי לשאול עוד שאלות הוא ניתק
הבחורה בשגרירות אנגליה אמרה לבעלי שאין בעיה להוציא דרכון שני וזה בד"כ מה שעושים אם צריך לטוס בתקופה הזו
אז אני כבר מבולבלת ! ומיואשת. אנחנו לא רוצים להגיע למצב שבעלי צריך לנסוע ואני נאלצת להישאר כאן לכמה חודשים

אני מבטיחה לעדכן :)

בקר12

New member
לדעתי אין אפשרות לעשות דרכון שני באופן חוקי

מה ששכחו לספר לך בסיפור עם הויזה האמריקאית זה שמחזירים לך את הדרכון הישראלי הישן (עם הויזה) עם קיצוץ בצד כדי לסמן שהוא לא בתוקף.
לדעתי אין בישראל נוהל להוצאת דרכון שני ולמה שיהיה בכלל כזה?
אין כנראה מה לעשות. כבר כתבתי איך לדעתי אזרחים בריטים (כמו בעלך) עם בני זגכ לא אירופים מופלים לרעה במדינתם. אם בעלך היה צרפתי או גרמני היית כבר נכנסת לבריטניה בשתי שניות.
אבל כפי שנוביליס כבר כתב מדובר בסך הכול בבירוקרטיה קלה וקצת כסף - בסוף תגיעי לבריטניה. (הצלחתי להעביר טוב את הציניות?)

Nobilis

New member
זה לא שחור ולבן

אני מסכים איתך שהיה נכון לבחון השוואת התהליך לזה שעוברים בני זוג זרים של אזרחים אירופיים שאינם מקומיים (בכל המדינות, לא רק בבריטניה).

אבל יחד עם זאת - צריך גם להודות שאפילו התהליך הנוכחי לא נורא ביחס לתהליך בלא מעט מדינות אחרות במערב. מבחן שפה (באנגלית, לא בדיוק שפה אקזוטית), טפסים, אגרות וקצת לחכות, ומקבלים את האשרה.

האם יכלו לעשות את זה יותר קל? בוודאי. אבל זה עדיין לא מוגזם, בוודאי לא בהשוואה למדינות אחרות.

בקר12

New member
נכון, בארה"ב זה יותר קשהאבל באירופה

חוץ מהולנד או דנמרק (לא מדינות גדולות במיוחד) לא ידוע לי על מדינות גדולות שנוקטות באותו קו כמו בריטניה - קרי גרמניה, צרפת, ספרד או איטליה.

יעלי9

New member
הם פשוט מנסים לסגור את שערי האוורוה

למרות שרוב הסוסים כבר ברחו.
בכל מקום שמותר להם, הם מערימים קשיים: מהגרים מבולגריה ורומניה, מהגרים שבאים ממדינות שמחוץ לאיחוד וכל מי שקשור לאזרח בריטי. לדעתי זאת קבוצת היחוס, לא אזרחי מדינות אחרות באיחוד.
דווקא מסכימה עם נוביליס שיכול להיות יותר גרוע. (סתם דוגמא איזוטרית - מדינת ישראל.)

בקר12

New member
ישראל זה מקרה ייחודי (לטוב ולרע) מבחינת הגירה

נשים אותה בצד לצורך דיון זה.
אם הבנתי אותך נכון, אני מסכים שהם מחפשים את המפתח תחת הפנס ומערימים קשיים על מי שהם יכולים. אולם עדיין, ועם כל הכבוד, אזרח בריטי ששילים מסים כל חייו לכתר צריך שיהיו לו זכויות לפחות שוות לרומני הממוצע שמהגר עם בת זוגתו ממולדביה (סתם דןגמא)- לא?
אני שאלתי אם במדינות כמו גרמניה, איטליה, ספרד וצרפת מערימים אותה רמת קושי (שנכנה אותה "בינונית") על בני זוג של אזרחים מקומיים כמו בבריטניה.

atlanta3

New member
דווקא מאד דומה לישראל

עולה חדש (יהודי ) כמובן יכול להביא את בן בת זוגו הלא יהודים ללא שום קושי לעומת זאת ישראלי שרוצה להביא את בן בת זוגו הלא יהודים נתקל במסכת טרטורים
אין סופית.

Nobilis

New member
זאת דווקא אנקדוטה מעניינת

אכן, גם בישראל עולה חדש (שמעולם לא שילם מיסים או חי בישראל) יכול להביא את בן/בת זוגו ללא בעיה (ובן/בת הזוג אף מקבל אזרחות במקום), ואילו ישראלי שחי בישראל, שילם מיסים, שירת בצבא, וכו', דווקא יצטרך לעבור תהליך סבוך (טפסים, אגרות, תושבות זמנית, מבחנים של משרד הפנים, וכו') כשיביא בן/בת זוג.

בקר, אולי כדאי להתחיל גם בלתקן את העיוות בישראל :)

בקר12

New member
עיוות אחד לא מצדיק את השני.

הנושא המקורי שלי היה בריטניה והשוואתה למדיניות של מדינות אחרות באיחוד האירופי כלפי אזרחיהן.

Nobilis

New member
טפסים ואגרות?

כן, זה קיים גם במדינות אחרות, ברמות אלו או אחרות.

בקר12

New member
עדיף להגיד שאתה לא יודע אם אכן זה כך

ואם לא, אני אישית באמת אשמח לפרטים על התהליך בצרפת, גרמניה, איטליה או גרמניה.

אספרסו2

New member
הוא לא יודע

שהוא לא יודע
כי הוא סבור שהוא יודע
וזה חמור בגלל הטעית הציבור.

Nobilis

New member
אתה מתיש

לפני שאני טורח להשיב לך, האם אתה עומד על זה שאין טפסים ואגרות בהגירת בני זוג של אזרחים מקומיים למדינות הגדולות באיחוד האירופי פרט לבריטניה?

למעלה