ויזבאל

רונה125

New member
ויזבאל

שלום לכן,
אני עדין לא מבינה מהו היתרון של גלולות ויזבאל על גלולות אחרות?
לפני 4 חודשים החלפתי אליהן בהמלצת הרופא (החדש) שלי-
הן יקרות מאוד, עושות לי תחושה מטורפת של נפיחות וגודש בחזה, בהתחלה עשו לי מצב רוח ממש רע, וזו כבר הפעם השניה שיש לי דימום למשך שבוע.....

יש להן יתרון בכלל?! לא מבינה מה ההבל בין שאר הגלולות?

גם היתי מאוד מופתעת שאין הפסקות "מחזור" איתן- הרופא שלי שכח לציין זאת בפניי לפני שהחלטתי לקחת אותן.
אני פחות מחבבת את הענין הזה שאין בכלל יציאה (אפילו אחת ל....) לדם הזה.
יש מישהי שלוקחת ויזבאל ועושה הפסקות "למחזור"?
תודה :---)

שמיץ1

New member
הפסקות

גם בנטילת של גלולות רגילות כטיפול לאנדו' לא אמורים לעשות הפסקות למחזור.
לגבי הדימומים - לי אישית הפסיקו הדימומים מהיום הראשון שהתחלתי לקחת ויזאבל ולא הופיעו שוב כבר שנה וחצי. אני לא היחידה, אבל בדר"כ מה שקורה זה שיש דימומים לא סדירים בהתחלה, ואז אחרי כמה חודשים זה מסתדר ונעלם לגמרי.

לגבי הייתרון... ויזאבל היא תרופה שמכילה פרוגסטרון מדור חדש שנקרא דיאנוגסט. יש 3 תכונות בולטות לדיאנוגסט:
1. מאפשר פעילות ממוקדת על תאי האנדומטריוזיס, כלומר השפעה ספציפית על תאי אנדומטריוזיס, מה שמאפשר טיפול במינונים נמוכים ביעילות גבוהה.
2. אין לדיאנוגסט תכונות אסטרוגניות. אסטרוגן הוא הורמון שמעודד את האנדומטריוזיס וקיים בתכשירים הורמונליים אחרים, אך אינו קיים בדיאנוגסט.
3. בניגוד לתכשירים אחרים, לדיאנוגסט אין תכונות אנדרוגניות. אלו הן תכונות שמופיעות בתכשירים הורמונליים רבים ואחראיות לחלק גדול מתופעות הלוואי. דיאנוגסט אינו בעל תכונות אנדרוגניות, ואפילו יש בו מעט תכונות אנטי-אנדרוגניות, כלומר כנגד אותן תופעות. לכן, פרופיל תופעות הלוואי של דיאנוגסט הינו נמוך ביחס לתרופות אחרות.

לא נעשתה השוואה בין ויזאבל לבין גלולות, אלא בין ויזאבל לבין לוקרין, ונמצא שהן יעילות באותה מידה מבחינת שיכוך כאב ולויזאבל היו פחות תופעות לוואי. זה שעשו השוואה דווקא ללוקרין מראה שויזאבל היא מעבר לגלולה...

בשורה התחתונה... את צריכה להתמיד כמה חודשים (לי אמרו 5-6) ואם זה לא עובד אז להחליף. אין תרופה אחת שמתאימה לכולן.

רונה125

New member
תודה

שמיץ תודה רבה!
נתת לי עוד כיוונים להתייחס אליהם.
אני באמת אתן לזה עוד כמה חודשים.

פז08

New member
וואו!!! איזו השקעה

שמיץ ענתה לך בפירוט....
אכן ויזאבל מיועד ספציפית לאנדו' ואמור כאמור להקטין מוקדים ולהפחית פעילות דלקתית......
לדברי הרופאים אין שום ייתרון ביציאה של הדם אחת ל...... זה לא שהגוף מתנקה או משהו כזה כמו שנשים רבות מאמינות.......
ולגבי התופעות לוואי, לרוב זה בהחלט חולף תוך מספר חודשים. גם לי היה גודש איום ונורא שפשוט חלף באיזשהו שלב. וגם הדימומים חלפו.......
שיהיה לך בהצלחה!!

liats80

New member
אז זהו ש

כמו ששמיץ אמרה השוו בין ויזאבל ללוקרין ולא לגלולות אחרות.
לטענת הרופא שלי (וזה נשמע ילי ממש הגיוני בעיקר לאור זה שבסופו של דבר מדובר בפרוגסטרון) זה בגלל שאין לויזאבל יתרון משמעותי (עם דגש על משמעותי) לעומת גלולות.
גלולות כמובן הרבה יותר זולות.
אני חושבת שאם גלולות עושות את העבודה "משתלם" יותר להשתמש בגלולות. אם גלולות אחרות לא עבדו אפשר לנסות את הויזאבל..
ויזאבל אכן ייעודית לאנדו, אבל זה שההתוויה של גלולות אחרות לא כוללת את האנדו לא אומר שהן לא פועלות באותה צורה ובאותה מידה.

שמיץ1

New member
נראה לי

שהשוואה ללוקרין נעשתה בגלל שלוקרין הייתה פעם תרופת "gold-standard" ורצו להראות שויזאבל לא נחותה ממנה.
אני מסכימה שאם גלולות רגילות יוצרות דיכוי מספק, אז כנראה שאין סיבה להחליף לויזאבל, ולו בגלל העלות הגבוהה.

פז08

New member
למיטב הבנתיהייתרון של ויזאבל מול גלולות אחרות

הוא היעדר אסטרוגן שנחשב "דלק" לאנדו וקיים ברוב הגלולות האחרות כמו גם שהפרוגסטרון הוא פרוגסטרון שונה מרוב הגלולו האחרות- דיאנוג'סט. יכולה לומר שלי ויזאבל מאוד עזר ואיך שהפסקתי חזרו הכאבים. אבל העלות אכן מאודדדדדדדדד יקרה וזה לדעתי חסרון גדול.

liats80

New member
אבל יש גלולות רק על בסיס פרוגסטרון

וההבדל בסוג הפרוגסטרון לא נראה לי כ"כ משמעותי.
בכל מקרה אם זה עוזר לך אז זה בטוח שווה.

liats80

New member
זה נכון

אבל זה שלא עשו השוואה גם לגלולות שהן בהחלט טיפול מתחרה זה קצת מוזר.
באייר משווקת גם גלולות אז אין להם ממש אינטרס לעשות השוואה כזו.

למעלה