ויזאבל

ophir1234

New member
ויזאבל

שלום לכולן.

שמעתי שהתרופה החדשה הגיעה לארץ ואני מאוד מתעניינת. אני לוקחת גלולות כבר הרבה שנים. מישהי יודעת אולי מה היתרונות שאמורים להיות בה, אם ממשיכים לקבל מחזור כשלוקחים אותה ואם אפשר להיכנס איתה להריון, וגם כמה היא עולה?

תודה מראש,
אופיר
:)

פז08

New member
הי....

סורי על האיחור בתגובה, ראיתי את ההודעה רק היום....
טוב- אז חדשות טריות ישר מן התנור:
החודש התחלתי לקחת ויזאבל, אני בדיוק באמצע החפיסה, בינתיים חודש ראשון (טפו טפו) של שקט תעשייתי מצד השחלה הימנית שלי שבדרך כלל מציקה לי. אפילו לא שמתי לב, רק כשחשבתי על זה אתמול (במקרה) שמתי לב שהחודש (שוב, טפו טפו) אין כאבים / מחושים.
הרעיון בויזבל הוא שילוב של דיכוי, משמע לא אמורה להופיע ווסת, לא אמור להתרחש ביוץ, ובמקביל פעילות אנטי דלקתית כנגד הדלקת שנוצרת על ידי המוקדים.
עם זאת, ויזבל לא מוגדרת כגלולה נגד הריון, למרות שהסבירות להרות בנוכחותה לא גבוה, אך עדיין היא חד משמעית לא אמורה להיות גלולה למניעת הריון.
ווסת כאמור ממש לא אמורה להופיע, כי לוקחים את החפיסות ברצף והרעיון הוא דיכוי. עם זאת, בשל העובדה שזו תרופה המכילה פרוגסטרון בלבד, ללא אסטרוגן, למיטב הבנתי אם לא מקפידים לקחת בכל יום באותה השעה, ייתכנו דימומים / הכתמות חומות במהלך החודש.
תופעות לוואי - כמו כל תרופה, על הנייר יש תופעות.
יכולהלומר מנסיוני שחוץ ממיגרנה שאני סובלת ממנה בכל חודש עם / בלי גלולות או תרופות אחרות, בינתיים לא שמתי לב לתופעה מיוחדת.
החסרון הגדול שלה מבחינתי, כרגע, היות והיא לא בסל - המחיר.
היא עולה סביב 280 ש"ח שלדעתי זה המון.
ועדיין- מול אנדומטריוזיס, על שלל תופעותיו כנראה שזה לא מחיר נוראי.
אבל לי מאוד קשה עם המחיר ואני מאוד מאוד מאוד מקווה שבעתיד התרופה תכנס לסל.
זהו, אלו רשמיי האישיים ומה שאני יודעת על התרופה (ממה שקראתי ושמעתי עליה) ומנסיוני האישי.
ממליצה תמיד להתייעץ עם רופא מומחה לאנדו', כי לא כל תרופה מתאימה לכל אחת.....
אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות.

ophir1234

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת :)

אני חיה די בשלום עם גלולות אבל עדיין מעדיפה לקחת את התרופה המיטבית למצב. המחיר בהחלט מכביד. אולי אקבע תור לרופא ואתייעץ.
תודה רבה,
אופיר
:)

היייי

קיבלתי מרשם ל-3 חודשים מד"ר גיא ביבי בתל השומר. מסתבר כשהייתי בחו"ל אמא שלי קנתה לי חפיסה, וחפיסה אחת עולה בסביבות ב-300 שח! זה עסק מאוד יקר. ולגבי מידע את יכולה לכתוב ביוטיוב ולקבל סירטון שממש מסביר לגבי התרופה הזאת. היא נמכרת כבר תקופה ארוכה בחו"ל.

למעלה