ויה דולורוזה

ויה דולורוזה

אני מחפש סיכום מסודר וממצה של הויה דולורוזה (לא כולל כנסיית הקבר אם כי אני בטח שלא אתנגד). אם למישהו יש בנמצא על המחשב דבר כזה ולא אכפת לו לחלוק עם סטודנט "מורה דרך" (שאין לו כסף לקנות ספרות מקצועית כול יומיים ונמאס לו ממקורות לא אמינים) - אשמח אם יוכל לעזור לי (תודה)

pinzo01

New member
קח סיכום שנמצא ברשת

אך זה עדיין לא פותר אותך מלהכנס לספריה ולעיין יש ספר בהוצאת אריאל ששמו ויה דלורוזה מומלץ

הנה האתר שלעולם אינו מכזיב:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7%99%D7%94_%D7%93%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%96%D7%94 תמצא סיכום יפה על אודות הדרך. עדיך צמי דלומר ויה דולורוזה ולא דרך הייסורים משום שתרגום הוא לעיתים גם פירוש: וכך הפכה "הדרך הכואבת" ל'דרך היסורים'. Via היא דרך Dolore הוא כאב. Dolorosa היא אם כן 'דרך כואבת' לא בה' הידיעה ובוודאי שאינה יסורים ברבים, שהרי אם חושבים על זה מהזווית התואלוגית נוצרית, מי שראה את ישוע והדרך שעליה דרך המשיח הם שסבלו. ישוע עתיד היה בקרוב מאד לחזור אל מקומו הטבעי, אל אביו ולכן ייסוריו אינם המהות אלא יסוריינו אנחנו, יסורי הדרך. אבל זה רק פרט שולי, האתר המצ"ב יתןלך סקירה יפה ומלאה על אודות הדרך.

ועוד דבר קטן:

סליחה על שגיאות ההקלדה... במקרים רבים ויה דולורוזה נקראת גם :ויה קרוֹצְ'יס" כלומר, דרך הצלב. אפילו לא דרך הצָּלוּב.

למעלה