ויהי חושך ויהי אור

פרשנות מאירת עיניים.

ובכול זאת, הערה כלשהי על הסדר: אין ספק כי התגובה הרפקלסיבית שהצפייה בסרט מעוררת היא תגובה של הזדהות המהולה בדמעות וחמלה גדולה, לצד זעם גדול על אופן התנהלותם המחפירה של בני המשפחה החרדיים ובראשם ההורים. ולכן אילולא שהואלת הבל הבלים יקר לפרוס ולחלוק עמנו פה את הפרשנות המלומדת להפליא שלך על הסרט טיבו ואופיו, הייתי מעדיף להישאר מכונס באותה תגובה רגשית מיידית ומותנית, ולא לנסות לפרשן את הסרט ולנתח אותו מנקודת מבט חיצונית. ולו רק לאור העובדה שתהא הסיבה אשר תהא, זאת היתה התגובה שלי, הסרט ריגש אותי, מחיתי בו דמעה, אפילו נסחפתי אותו לרגעים, הזדהיתי עמוקות עם הדמויות, וגם אם הוא יצר לי בראש יחס בינארי של 'טובים' מול 'רעים', של 'בני אור' לעומת 'בני חושך' (על משקל שמו של הסרט), לא ממש מעניין אותי לבחון אם זה באמת כך במציאות ה'אובייקטיבית'. בסופו של דבר השיפוט גם הוא מוטעה לעיתים, הוא עדיין נמצא אצלי תחת ההגדרה של 'ההכרח הבלתי יגונה' כנגזרת לוואי מהצפייה בסרט. אך בכול זאת נחשפתי וקראתי פה לדברי הביקורת והניתוח המאלפים שלך, דבר שאיכשהו גרם גם כמעט אינסטנקטיבית לשחזר בפריזמה ביקורתית את הסרט וטיבו (מה גם שהוא שוכן כבוד פה אצלי על המחשב, דבר שללא ספק מקל על עבודת ה'שחזור' הזו). אז כך, בעיני בשורה התחתונה הסרט הוא סוג 'מסחטת דמעות'. וכמו בכול דבר אחר כמעט - יש דורשים לשבח, ויש דורשים לגנאי. 'לשבח', כי בסופו של דבר זה לכאורה בדיוק תכליתו של כול מסמך קולנועי-אומנותי בכלל, ודקומנטארי בפרט, לרגש ולעורר אצל הצופה תחושת הזדהות עמוקה, תוך כדי שהוא מביא אותו להתכתב עם מנעד רחב ככול האפשר של רגשות ותחושות. ו'לגנאי', כי כאשר זה בא במאסה כה קריטית ודחוסה של התרחשויות, ובעיקר, כאשר זה המקרה מיסודו הוא כה קיצוני וכה יוצא דופן, והדמויות באופיין הן אקסצנטריות בצורה חריפה, זה כבר יכול לעלות חשד שיש פה גם אלמנט מניפולטיבי כלשהו. תחושת ה'מניפולציה' מתעצמת בייחוד כאשר בפני הצופה נפרסת תמונה בספקטרום תקופתי רחב ביותר על הדמויות וחייהם, החל מהתקופה בו הם עוד היו עמוק עמוק במחשכי החרדיות ועד לתקופה האחרונה ממש. ואם עוד היה חסר משהו בספקטרום הרוחב, חובר לו ספקטרום האורך - מספר הדמויות היחסית גדול הנסקרות בסרט. אז נכון שבסופו של דבר כולם הם סוג של 'שחקני משנה' לצד ה'שחקן הראשי' - שזה כמובן מני עצמו. אך בכול זאת, אי אפשר להתעלם מכך שהסיפור שנחשף לצופה הוא סיפורם של הדמויות כולן. כאשר גם מהחומרים הקיימים ניתן לזהות על נקלה כי סיפורו של כול אחד מהאחים ראוי להקדשת סרט בפני עצמו (בוודאי שסיפורה שלי האחות 'לי'). וכאן בדיוק נכנסת תחושת הדחיסות. אין ספק כי במקרה שכזה כול ניסיון להכניס את כמות כה עצומה של חומר, לצד פירוט אינפורטיבי בסיסי על כול אחד מהדמויות בסרט, הוא ניסיון יומרני וכושל מיסודו, ולכך כך או אחרת יש צורך לחתוך בבשר החי של האינפורמציה המועברת, לדלג על פני תקופות שונות וארוכות, להתעלות מעל פני ריתמיות כרונולוגית וכיו"ב, ולנסות ולהציג בפני הצופה איזשהו רצף בלתי דיאכרוני בעליל של מגמה והלך רוח מסוים שמתאפיין ורווח בסיפורם של הדמויות כולם, ומשתקף בביוגרפיה היחידינית והקבוצתית שלהם. והמגמה הזו במקרה דנן היא - רשע ! הרבה רוע, ניכור, אדישות, אפטיות, אכזריות, ועוד שאר ירקות באושים שכאלה, זה המכנה המשותף שעולה מסך הסצנות בסרט (ואם ב'מניפולציה' עסקינן, בלט לי היעדרותה של אינפורמציה כלשהי מצולמת או מדובבת, על מה באמת אירע בלונדון באותה נסיעה משותפת של המשפחה כולה לחתונתה של לי. שהלוא כפי שמני בעצמו אומר בדרכו לשדה התעופה, קיים פוטנציאל אמיתי של התקרבות בין חלקי המשפחה השונים, גם אם לא מתוך רצון תמים לקרב ולהתאחד. ומאידך רגעים ארוכים בסצנה זו דוקא מוקדשים לאותן הערות ציניות ופוגעניות שמטיחות האחיות/גיסות באחים ועל מראיהם וסגנון לבושם). אך דא עקא, כי זו בדיוק האליה והקוץ. 'רוע', ועוד בגירסה גרוטסקית שכזו, הוא בהחלט קטליזטור מעולה לתגובה רגשית מאזו'רית. מאידך 'נגטיב' הוא בסה"כ 'נגטיב'. יש בו משהו עקר. חוויית הזדהות שמורכבת מיסודות כמו 'כעס' 'רחמים' ו'חמלה', יש בה משהו לקוי ופגום, ולו רק בשל העובדה שהיא לא משיתה את זיקת ההזדהות הזו על מצע פוזיטיבי של ייחודיות ושאר רוח. והנה דוקא שתי הדמויות המרכזיות שבסרט 'מני' ואחותו 'לי', ניחנו להפליא באותם תכונות, ובביוגרפיה שהיא רצופה ייחודיות פוזיטיבית, אך למצער הנרטיב הנגיטיבי של הסרט עושה סוג של עוול לאותה פוזיטיביות אישית. שניהם ניחנו בכישורים אסתטיים יוצאים מגדר הרגיל, שניהם בעלי רצון וכמיהה טוטאלית לחירות והגשמה אישית, שניהם נכונים לשלם מחיר אישי ונפשי קשה ביותר (ולעיתים אף קשה מנשוא, אם לא שאתה למד 'לשים זין' כפי שאומר מני),על מנת לממש את אותה חירות ועצמאות אישית וכו' וכו'. אך בסופו של דבר אותה פוזטיביות 'נבלעת' באג'נדה הנגטיבית של הסרט. דבר שיוצר תחושה של החמצה ופספוס. אז זהו, שאני באמת שלא מחפש את האלמנטים ה'יפים' של תהליך החזרה בשאלה. אני בהחלט יודע גם יודע שמדובר בתהליך קשה וכואב ביותר, אך אני בהחלט מחפש את האלמנטים ה'פוזיטיביים' של התהליך הזה. ואלמנטים שכאלו יש, והרבה ! בוודאי שבמקרה של משפחת פיליפ. ואם להיצמד לשם הנפלא של הסרט, במקום לזהות את יתרון האור מתוך היחשפות לחסרונו הנגטיבי של החושך, אני מעדיף לזהות את חסרון החושך מתוך היחשפות ליתרונו הפוזיטיבי של האור. ויחי ההבדל הגדול. ואחרי הכול - תודה גדולה ליוצרי הסרט על החוויה הרגשית המטלטלת שהסרט הזה הקנה לי.

רוכב בערבות מלך עולמים,קבל את הערתי הקצרה

להערתך המקוצרת.. גם אתה במסתרי לבך,בגלל עיסוקך הרב בשאלות פילוסופיות קיומיות,נפלת לתוך המשבצת שאותה תיאר אבזץ (מכיון אחר,בהמשך). ועל כן אתה היית שיפוטי כבר בראית הסרט,אך אמרת לעצמך שדי לךבכך שהסרט ריגש אותך.מהו הכיון שרמזתי לו? אבזץ תיאר את נקודת מבטו של החילוני המצפה לאיזה תהליך רוחני פילוסופי העובר על החוזר בשאלה.נכון אגב,וגם אבזץ הזכיר זאת,שבין אם נרצה ובין אם לו כל אחד עובר תהליך כזה.אי אפשר לנטוש אמונת ילדות מבלי להתבגר אפילו בע"כ.אבל יש בכך רמות יש שנוטים לההשתחר מיד מהנטיה להתעסק בשאלות תאולוגיות ותאוסופיות או שמלכתחילה רמתם לא היתה גבוה בכך ויש שזה חזק מהם.יש משהו פשוט אך חכם בהבנה שהיציאה אינה בהכרח בגלל השאלות הללו, כמו גם החזרה בתשובה,ובנוסף להבין שיש מחיר נפשי לעיסוק זה.אתה,למרבה הצער או האושר,תלוי את מי שואלים,(אני לא מכיר אותך אבל עקבתי אחריך כתיבתך)עמוק עמוק בפנים בעיסוק בשאלות הכפירה והאמונה ושאר מיני ירקות. זה גורם לךלבנות דגם של חוזר בשאלה רצוי -בחור שהתיסר בשאלות פילוסופיות ויושרו הפנימי לא נתן לו מנוח עד שהחליט לשים את הכל מאחוריו. דגם אחר שמנסה לייצג פן או פנים רבים אחרים מתנגש עם הדגם המושכל שלך. זה לא אומר שאינך מבין את הדגם האחר או שאתה לא חושב כמוני.אבל הציפיות שלך,גם מדרמה אנושית פשוטה ומיוסרת גבוהות מהרגיל.אתה מחפש את הרקע הפילוסופי (אני מאמין שכותבי הפורום "עצור כאן חושבים" סובלים מאותה בעיה.השם הבומבסטי שלהם אומר הכל..) מה שאמרת לעצמך כתוצאה מהדיכוטומיה הזו שאתה מסוגל לראות את הסרט רק "כמסחטת דמעות" אבל ברגע שתבקר אותו כבר תצטרך לבדוק אותו דרך הפריזמה של האינלקטואל (אגב,אני לא אמר את זה בציניות.בכלל לא!) ולראות האם היציאה הזו מתאימה לדגם. עכשיו לגופם של הערותיך. נכון שהסרט מנסה להראות שיש כאן שני צדדים-בני אור מול בני חושך- אבל הוא לא עושה זאת בצורה בוטה.דוקא המפגש בשדה התעופה בדרך ל"חתונת לונדון" (על משקל חתונת אוסטיליה המפורסמת-שכמה ליטאים ירוצו לחפש בספרות על זה...) מפתיעה.בגרע שראיתי את זה חברתי מיד פלטה "זה מענין,אבי לא היה נוסע איתי ק"ו מדבר אלי או מרשה לצלם".אילו היה בכוונתו של מני להציג מצג של שחור לבן הוא לא היה מביא את הקטע שהאברכיות לבית פיליפ מצחקקות על סוג וטעם הלבוש של אחד האחים. זה דוקא לא קיצוני ולא נורא בודאי אם נשוה את זה שאנשים נחמדים אלה החרימו את הבר מצוה של נכדם ובן משפחתם. כך גם בטלפונים עם האם יש דיבור על אהבה (מושג לא מוכר כמעט במשפחה חרדית אוטנטית). מה שכן,וזה מתיחס בעיקר לסיפור על לי,גם לי היה חסר את המצלמה שמתעדת את התהליך.אפילו רמזתי על כך שמה שאנו יודעים זה את פרשנותו של האח וכל מי שמבין יודע שיש הרבה מעבר לכך. אבל די לי בראית התפרצות הזעם ווהדיבור לדעת ששנים של השתקה והכנעה איימו לפרוץ .ואני צופה כרגע בזמן התפרצות. אלה רגעים מזוקקים מבחינת האנושיות שלהם. בכלל,אתה צריך להבין שמני אינו בחור טיפש בכלל הוא ידע כשהסתכל על המוצר הסופי שיהיו שיפטירו (לא אתה חלילה) מזוית פיהם שיש כאן בעיה מנטלית. אבל הוא הלך עם מה שהוא הבין כסדר כרונולוגי ודיסקרפטיבי של הארועים. מה שמחשיד במניפולציה זה עוצמת הזעם וביטוי שלה המעט ילדותיאבל אסור לנו לשכוח שמדובר גם בילד בן 17 שש-באופן מרגש ונוגע ללב-על פליי סטיישן לאפיקומן.יש נטייה לשכוח שגם מני כשהתחילאת דרכו היה עדיין צעיר ולא בשל.אנו שופטים אותו היום מרומי גילו והרושם הבוגר והאחראי שהוא עושה. זו לא מניפולציה זו הטרגדיה כאן.יש כאן שילוב של חסכי ילדות,תלישות, בדידות ,שמביאה לידי הזעם הבלתי נשלט.וכן מה לעשות המילה זיין על שלל פועליה נאמרת בשעת הזעם. ואני מדגיש,לא את סיפור חיי שלי ראיתי כאן כי אני עברתי תהליך שונה בתכלית. בקשר לתחושה הדחיסות,אני מודה שלא שמתי לב.חשבתי על זה ואני חושב שהסיבה פשוטה,ובעצם כבר אתה בעצמך ענית על כך,יש כאן סיפור משפחתי.מהצד הדתי המשפחה מתאגדת ופועלת כגוף אחד.ומהצד החילוני האחים יוצרים משפחה אלטרנטיבית,שכל קיומה עומד כהתרסה אל המשפחה האם. ההתרסה הזו אכן עלולה ליצור רושם של מניפולציה בגלל נקמנות אני לא ראיתי את זה כך הייתי סלחן כלפי זה באותה מידה שלא הייתי יותר מידי שיפוטי כלפי החלק החרדי.

עוד משו על מניפולציה ומסחטת דמעות

אילו היה מני מניפולטור (ברגשות,כמובן) היה משתמש באמצעים דרמטיים בקטעים הקורעים באמת כמו שיחת הטלפון שלו עם ילדו שעורג למפגש עם האבא. אני מוכן להשבע בנקיטת חפץ,כאלעזר עבדו של אברהם אבינו,שאין לך ילדים.אילו היו לך היית מבין ששיחת טלפון כזו היתה אמורה ,בעולם נורמלי, להוציא המונים להפגנה נגד החרדים ומה שהם מעוללים ליוצאים ע"י ניתוקם מילדיהם.ואילו מני בפנים כמעט חתומות, שצריך מקרוסקופ (אנושי ורגשי) לזהות את המתחולל בתוכו, מגיב לו כמעט ביבושת שהוא ישתדל לעשות ככל יכולתו.אני,חי נפשי, הייתי בוכה כילד שאיבד את משפחתו.ואם זה לא היה יוצא באופן טבעי הייתי מקלף וקוצץ ערמות בצל או מגרר בפומפיה חזרת פולנית של ערב פסח כדי שכל מי שעומד ברדיוס של אלף קילומטר ידמע על עומק התהום והרשע שהחרדיות מסוגלת לדרדר את מאמיניה אל תוכו. זו אולי היתה מניפולציה אבל מניפולציה "טובה" וגם מזה נמנע מני-במודע או שלא במודע,זה הרי פחות חשוב כי אנו לא שופטים את האיש אלא את הסרט. כך גם בבר מצוה,אבל די לי בדוגמא זו.

אין לי באמת מושג על מה יצא קצפך, אדון הבלבלים

ה'ביקורת' שלי על הסרט הייתה בעיקר בכך, שבסופו של דבר על מנת לשמור על איזושהי לכידות ורציפות בין הדמויות השונות בסרט וקורותיהם, מודגש הנרטיב הנגיטיבי. דבר שבסופו של דבר בא על חשבון הנרטיב הפוזיטיבי שללא ספק אצור בסיפור האישי של כול דמות ודמות המופיעה בסרט. הסרט הוא ללא ספק קורע ומטלטל, והוא באמת מצליח במשימתו (ובהקשר זה אני מסכים שה'חשד' למינפולוציה' הוא משני. אם לא בלתי רלוונטי) לעורר זעם ותסכול עמוק אצל הצופה, ביחס להתנהגותם המבישה של המשפחה החרדית. אך בכול זאת, בערבו של יום מדובר ב'נגטיב', ונגטיב נשאר נגטיב, עמוק ונוקב ככול שיהיה. ובהקשר זה דומני שתסכים איתי ע"כ שאינה דומה הזדהות שבאה מתוך מקום פוזיטיבי, שמורכבת מתחושת של הערכה והתפעמות. לעומת הזדהות שבסה"כ גורמת לך לכעוס ולזעום או אף לעזוק זעקה גדולה ומרה. כי מה אפשר לעשות, עם 'נגטיב' שכזה יוצאים לככרות, מורחים בגרפיטי על קירות, או אפילו מעמידים למשפט בבית הדין הבינלאומי בהאג. אך למצער לא הולכים למכולת של החוויה ההזדהות האסתטית. ושוב, מה שחשוב לי להדגיש הוא כי דוקא סיפורם של גיבורי הסרט נושא בחובו את האלמנט ה'הירואי' העמוק הזה. כן 'הירואי' במונחים הניטשיאניים (שלא נס ליחם, גם בעידן הפוסט מודרני-ציני של ימינו) של ניצחון הרוח והכמיהה לחירות אישית. סיפורה של לי לדוגמא, והעובדה שהיא כיום עושה את צעדיה הראשונים בתחום המוסיקה והיצירה. וכנ"ל סיפורו האישי של מני והעובדה שהוא הגיע לאיפה שהוא הגיע כיום אחרי כול מה שעבר וכו', אלו הם סיפורים שלא אמורים לבוא בסוג של סאב-טקסט בכיתוביות בשלהי הסרט, ובוודאי שלא בפרשנות לוקאלית בפורום יוצאים בשאלה ע"י כותב אנונימי בשם 'הבל-הבלים'. זה בהחלט משהו שראוי לקבל ביטוי והוקרה דקומנטאריים, ולשמש כעצם הלוז של סרט מהסוג הזה, ולא כמשני ומסונף לסרט על רשעתם ונבזותם של החרדים. כך שעכ"פ, נראה לי שנחזפת לך שם, לייחס לי כול מיני מחשבות ונקודות מבט שלא שיערתים מעולם. אני לא יודע מה אתה יודע עליי ומה לא. ובכול מקרה, לנתח את התגובה שלי ולעשות לי באמצעותה סוג של פסאודו אנליזה מהסוג שאתה נמהרת לעשות, זה אפעס נראה לי קצת יומרני מידי ולא ממש רציני. לתשומת ליבך ידידי.

ועוד לא הזכרנו

את אלמנט האקסהיבציוניזם הקיצוני כ"כ בסרט, שלרגעים ממש מעורר מבוכה. אפילו אצל הצופה. אך שוב, גם פה אני מניח יהיו שידרשו לשבח, ויהיו שידרשו לגנאי. ואלו ואלו דא"ח. והאמת והשלום אהבו.

ותהייה קטנה ואחרונה לסיום:

מותר לתהות פה, מדוע אף לא אחד מהאחים טרח לשים ולו כיפה קטנה סמלית שכזו - לתרופה על הראש, בעת המפגש עם המשפחה בשדה התעופה ? או שמא זה סוג של מחשבות ותהיות שהס מלהזכירן פה ? כי אם כן, להלן התנצלות. ועד כאן קוראים בשבת הגדול.

אבזץ

New member
סליחה...? למה שיחבשו כיפה?

כשאתה בא לבית הוריך בגפך מול עדר מישפוחה חרד, לא מומלץ להיות חריג מדי. אך אצלם החילוניים הם רוב או חלק בלתי מבוטל. הלוואי עלי. האמן לי שכבר היום עולות בי מחשבות להגיע בלי כיפה. לפעמים ההורים לא שווים את המעט כבוד הזה. קשר דם אינו קודש קודשים. לפעמים הורים גורמים נזק נוראי לילדיהם (וההפך). בוודאי אתה חושב שאף הורה שאונס את ילדיו ראוי לכבודם...

על שלושה פשעי..ועל ארבעה לא אשיבנו.

1)נתחיל מהסוף ,כדי שיהיה המשכיות לטענת אבזץ,למה בעצם שיחבשו כיפה? אני מבין סוג של נסיון לשכנע צד כז או אחר שינסה להתגמש ולעשות צעד למען איחוי קרעים,אבל זה גם במינון.הרי לא היית מצפה מהאב שיוריד את כובעו למען אותו איחוי.ואתה יודע למה? כי הכובע או סממן דתי מן העבר הדתי נתפס כעקרוני ומהותי שלב ליברל כמוני וכמוך לא יהין לעלות על דל מחשבתו בקשה של הודתו למען המשפחה. אבל אי שימת כיפה נתפסת כאקט חסר חשיבות.אני לא בטוח שאכן זו תמונת המצב.אי שימת כיפה יש בה למרות חוסר חשיבותה הכרזה על השתייכות,במקרה זה על אי השתייכות לצד הדתי,וגם זה משהו. אילו היו כך מופעים בבית ההורים אני מבין את הטענה אבל ברחוב בגלל שבמקרה גם האבא נמצא שם אין מקום לדרוש זאת. 2)אתה טוען שאין לכידות בין הדמויות. אני טוען שאתה טועה.אתה טועה כי אתה חשבת שיש כאן נסיון להציג אוסף סיפורים אישים שאמורים להתלכד לכדי סיפור אחד.ממש לא. הסרט בעיני הוא בעיקר על המשפחה.שני חלקי משפחה.כמובן שגם משפחה,כמו כל קולקטיב,מורכבת מאינדיבדואלים היוצרים את המארג שנקרא משפחה. אבל אין זה אומר שאין רצף כזה שבמידה מסויימת בא על חשבון האינדבדום.כאן בסרט יש ביטוי עמוק לענין זה. כל אחד מהאחים (חוץ אולי ממני,הדמות המאחדת והבוגרת) כשלעצמו תלוש ואבוד בטירוף המערכות של קריעה מחיק משפחתו הקודמת ומדתו ואמונותיו-וזה החושך- אך יחד הם מוצאים בלכידות מקום ואף ביטוי אישי (כמודגש במקרה לי-לאה)-וזה האור. מהבחינה הזו שם הסרט הוא נפלא בעיני וטוב יותר מהצעה האלטרנטיבית שלי (הטוב הרע והמכוער,כזכור). 3)אתה מדגיש את ענין הנגטיב.זו ראית חצי הכוס הריקה.מתוך אותו נגטיב מטלטל כבר בוקע ועולה הפוזיטיב. אין בחיים כמעט פוזיטיב אמיתי אם הוא לא בא מתוך יסורי הנגטיב. אין מה לעשות תמצית ההזדהות האנושית בסרט הוא דוקא לנגטיב חוששני שאילו היה כאן סוג (לא בטוח שאני יודע איזה) של פוזיטיב היה סיכון גבוה לתוצר סכריני ומלוקק.הכה בי באגרוף זעם הכה בי בחמת זעם הכה בי בנגטיב אך תראה לי את המציאות כפי שהיא על כל המשתמע מכך. זו לא רק העדפה שלי.אני לא אטעה באם אומר שזו גם ההעדפה שלך.ובעיני זו אסתטיקה .אסתטיקה חייבת להיות מותאמת למושאה.אם תעשה זר פרחים יפה וצבעוני ותשלח בתוספת זמריר למשפחה איטלקית אבלה לא נראה לי שזה יהיה אסתטי,בנוסף לכך שסביר שגופתך תמצא את עצמה בודאי באיזה פיר בטון במגדל דירות בברונקס..אבל אם תעשה מיצג על השואה וכל הזעם והרוע יבואו לידי ביטוי הצלחת במשימתך גם מהבחינה האסתטית. הסרט הזה אמור להיות כזה ובכך הוא נאמן אף לאסתטיקה. 4)האקסהיבציוניזם הקיצוני מפריע מעט בעיקר לאנשים שגדלו על הסתרה ועל המוטו של "ספאסט נישט" או מה יגידו השכנים. זה גם עקצץ לי. אבל זה היופי של הסרט שלא עשה חשבון למבקרים העתידיים שלו. 5)אני אתנצל על הרושם שנוצר,בטעות, כאילו עשיתי לך אנליזה,לא היתה כל כוונה כזו בנוסף לכך שקטונתי.

uri80

New member
עגל הזהב. אפילו את הארץ הקטנה הזו הרוב המוחלט

לא ממש מכיר. (תכל'ס, גם לי לא היה מזיק עכשיו איזה טיול ארוך
)

אבזץ

New member
בהחלט קטליזטור מעולה לתגובה רגשית מאזו'רית.

"להתכתב עם מנעד רחב ככול האפשר של רגשות ותחושות"? אוקי... ניחא... מה זה אקסהיבציוניזם (ועוד במרכאות...)? נגטיב ונרטיב ... התחלתי להרטיב... איפה היינו? "בספקטרום הרוחב, חובר לו ספקטרום האורך"? רגע, במישור התדר או הזמן? ואחרי ש"הפוזטיביות נבלעה באג'נדה הנגטיבית של הסרט" התחלתי לשלשל. ואז תקעת את הקוץ בזנב הכבשה (אליה וקוץ בה) מחד - בגירסה גרוטסקית שכזו בהחלט קטליזטור מעולה לתגובה רגשית מאזו'רית. ומה הקשר לפונונים? מאידך - 'נגטיב' הוא בסה"כ 'נגטיב'. אבל למה לתקוע את הכבשה?! תהא לי בריא. מה לעזאזל רצית לומר???????????????????????. נ.ב. חרה לי שלא עשית שימוש באנטרפרטציה באימפליקציה של הדטרמינציה. יום טוב.

../images/Emo3.gif

ובמחשבה שניה
אני באמת מתנצל. מדובר בתסמונת פתולוגית פרוורטית של שימוש בטרימנולוגיה פילולוגית - אטימולוגית קריפטולוגית ארכאית ואנכרוניסטית שאני לוקה בה. וע"כ נתונה לך האופולגטיקה. ועל זה היה דווה ליבנו. נ.ב. נראה לי שהל"ל מעניקים סיוע בטיפולי שיניים, עובדה שבוודאי תוכל לסייע לכול אלה מפק"ק ששיניהם נפלו שדודות מהודעותיי האומללות. לתשומת ליבך אזבץ יקר.

אבזץ

New member
אני לא דואג... ומילא היה נדרש.

ניסיתי לקרוא פעמיים (תתנצל פעמיים!), בחיי. במבט ראשון נבהלתי - האורך, הרוחב והמנסרה. במבט שני, עם כל הכבוד, הרעיון חלול וחלוד לצד מילים רבות, מיותרות ומושאלות בצורה מאולצת משהו. אחלה שיעור בדחיסות יתר. יישר כח. במחלקה לספרות בוודאי תקבל פרופסורה. ובסוף עוד תעשה מזה כסף.. כלל נקוט בידי מבית אבא... כגודל הסופרלטיביים (המילות המעצימות), קטן הרעיון. נסה בבית... נ.ב. טאקט אינו הצד החזק שלי, צ'טער. יום טוב.

אבזץ

New member
טוב, די. מתנצל. אני מרושע היום.

סלח לי. בבקשה, אל תכעס. באמת שגרמת לי לכאב ראש.

ת'שמע חבוב

המים של עזה, אתה יודע נמצאים ? כי אם כן, אתה מוזמן לקחת משם שלוק גדול. ושיהיה לך לרוויה.

למעלה