וידוי

וידוי

כשהייתי בבריכה באילת היה רק בורגראנץ' (אני לא יצירתית אז אני לא אתחיל להמציא כל מיני שמות). בכל מקרה- הייתי רעבה. החלטתי לקנות צ'יפס אפילו שלא הרגשתי טוב עם זה שאני משלמת לרשת כזו. בסוף ההורים שלי הזמינו לעצמם תרנגולת ונתנו לי את הצ'יפס. אני הרגשתי (ועדיין קצת מרגישה) חרא. אתם לא חייבים להגיב, אני רק מנסה להוריד אבן מהלב..

skin blues

New member
אני לא חושבת שאת צריכה להרגיש רע

אין הרבה הבדל בין לקנות טופוטבע לבין לאכול צ'יפס בבורגראנץ'.

איכסה

New member
זה לא נכון,

לצערי - צ'יפס בבורגראנץ' מטוגן עם שומן המבורגרים, לכן שטכנית זו אכילת בשר. אגב, ידעתם שאחרי עשרות שנות צמחונות מפתחים אלרגיה מסויימת למוצרי בשר?

Neta558

New member
מי סיפר לך את זה?

הסיפור היה שגילו כי במדינות מסוימות השתמשו מקדונלדס בשמן מן החי לטיגון צ'יפס. מאיפה הגיע הסיפור של בורגר ראנץ פתאום?

MooN aka asdfgh

New member
לפי מיטב ידיעתי-לא בארץ!

בחו"ל חברות ההמבורגר באמת מטגנות את הצ'יפסים בשומן הבשר, אבל בארץ בגלל ענייני כשרות וכד', הן לא.

איכסה

New member
לפי ידעותיי (שיש לקחת אותן בע"מ)

בורגר-ראנץ' מאחסנים כמה סירי שמן גדולים בהם הם מטגנים את הכל, הם לא מחליפים את השמן במהלך היום ובכולם מטגנים הכל. אמנם הם לא מטגנים צ'יפס והמבורגר ביחד, אבל הם מטגנים אותם אחד אחרי השני באותו שמן. זאת אני יודע ממקור שני (מישהו שעבד שם סיפר לי)... בתיאבון!

MooN aka asdfgh

New member
../images/Emo12.gif

אני מקווה שאתה טועה... (לא רק בשביל שאני אצא צודק
) בינתיים אני מחכה לאישור מגורמים מוסמכים יותר...

איכסה

New member
גם אני מקווה שאני טועה,

אבל כדי להוכיח את זה צריך להכניס לשם מצלמות נסתרות. אני מניח שהם לא עושים את זה באופן רשמי, ולכן קשה לבסס כל טיעון. בכל מקרה, אני אשמח אם תוכיחו אחרת (למרות שאני לא אוכל שם בכל מקרה)

rastotman

New member
מה זה משנה השמן?

לא כל המטרה זה לא לצרוך בשר ומוצריו? איך ניסחפנו ללבדוק מה טיגנו קודם בשמן?
.

Inoni

New member
זה משנה כי זה גועל נפש.....

ועד כמה שידוע לי, גם מחבר שעבד פעם שם, כן מטגנים באותו השמן. יאק... (ולא טיבטי) ינון.

EaTit442

New member
hell no!

לא קשה להבחין, לפחות בסניף הבורגר ראנץ הקרוב למקום מגורי, שהצ'יפס מטוגן במיכלים שונים ונפרדים ממיכלי טיגון הבשר. טיגון הצ'יפס נעשה ליד הקופות, בצ'יפסר משעשע שאומר לילדה הניורטית שעובדת שם מתי הוא מוכן. לא, לא סומכים על שיקול דעת של עובדי פאסט פוד. ממש מפתיע. בקיצור, לא, אין לכם ממה לחשוש, מבטיחה, נשבעת במפקד חיל האוויר הראשון (אל תשאלו) -יעל-

לימור75

New member
יש לי חברה שעובדת שם

ואמרה לי חד משמעית שזה לא נכון. אין הפרדה מוחלטת, אבל את הציפס מטגנים בשמן עמוק ואת ההמבורגר לא. השמן הוא שמן צמחי לטיגון. נכון שמשתמשים בכפות ושאר כלים לכל הדברים ויש מגע - אבל זה לא הופך את הציפס למשהו שאינו אכיל מבחינתך.

ר ו ב י ן

New member
שכחתי...

הקטע של האלרגייה הוא נכון אבל לא בדיוק- הגוף פשוט כבר לא מסוגל\רגיל לעכל בשר.

למעלה