וידוי.

resputin

New member
אוקיי :)

מה אני מציע? עזרים ויזואליים! תחלקי את ההרצאה לכמה חלקים ותבני מוצג חזותי כזה או אחר, שיתלה על הלוח (ויעלה לך נקודות על "ההשקעה" לרוב), וגם בכך, תתצטרכי לזכור רק חלקים חלקים. את אותם החלקים, את יכולה להשתמש במשפט מפתח ולאלתר קצת בהרצאה- כי זה לרוב מה שעושים, באים עם הרעיון, עם הכל מוכן- ומאלתרים לאור התנהגות הקהל, על מנת לשבות אותו.

adipo

New member
אני עשיתי הרצאה כזאת שבוע שעבר...

פשוט חילקתי אותה לכרטיסיות. את ההתחלה של כל כרטיסיה ידעתי, והיא הייתה מעין פתיח ואז מצי הקראתי חצי הסברתי את הנאמר. זה עובד טוב ומותר להשתמש בדפי עזר...אז למה לא? על מה ההרצאה?

erlich

New member
משפשף ידיים וניגש לעפותה :)

עדידס יקרה :) אני מניח שיש לנו כפות ידיים שונות, שלי גדולה עם שערות ושלך קצת פחות גדולה (שלא אגיד חלילה קטנה ואצטייר כשוביניסט הדורס את המין הנשי בכללותו:)), ואני מניח שעם פחות שערות. קחי עט, עדיף סטבילו בצבע שחור (אם את מכירה - את בחורה את בטוח מכירה:), ותרשמי על גב כף היד כמה משפטי מפתח מנחים. בין הסתכלות על הדף ומבטים ליד אפחד לא ישים לב שאת מסתכלת יותר מדי על אחד משניהם... האייקון שלך - (למרות שאת לא חדשה
|ככה-עוברים-בחינות-בגרות|, ארז.

חשבת אולי לפנות לאחיך? ../images/Emo8.gif

ובכן, בזמן שאני מוריד בעצלתיים את השיר "בראשית" של גלי עטרי, הנה דעתי: שינון, שינון ועוד פעם שינון. לא יעזור בית דין. זה לא חינוכי, לא מדליק ולא כף, אבל כל שחקן יגיד לך: ככה מתחילים, זו הדרך אין בִּלתה. שיטת הכרטיסיות טובה, וכמוה גם הצעידה הלוך ושוב בחדר. אפשר ורצוי כמובן לשתף בין השתיים. בנוסף, עדיף שותף. ולא רק בשביל החרוז. השותף: א. שומע את הרצאתך, פעם ועוד פעם, ומעיר הערות. ב. בוחן אותך על הכרטיסיות, כאשר הוא מחזיק בידיו את הכרטיסיות. זהו. כל שאר הטריקים נוטים תמיד איכשהו להתפשל. קשה למצוא תחליף אמיתי לעבודה קשה (מלבד כשרון גדול, כמו זכרון פונדמנטלי). אני חושש, עם כל זאת, שתגובתי באה קצת באיחור.
מה לעשות? נותר לי רק לאחל לך בהצלחה. תני להם בפקאן!

maayan15

New member
ואני אומרת- תאלרי במקום!

תרשמי לך על דף ראשי פרקים של מה שאתה רוצה לומר, תלמדי את החומר עליו את מרצה בבית ומול כולם פשו תגידי מה שאת זוכרת...

adidas^

New member
תודה לכולם!!

ובכן, היה לא רע, בסוף זכרתי הכל, בלי טריקים, פשוט הצצתי מדי פעם לדף, אבל לא קראתי ממנו. השיטה, אגב, של ללכת מצד לצד לא היתה ישימה במיוחד מכיוון שהיינו במעין חדרון קטנטן שכזה. בכל מקרה, שוב תודה לכולם!!

zimes

New member
../images/Emo45.gif

בפעם הבאה, במקום עצות, נגיד לך "אל תדאגי יהיה בסדר, את תזכרי - מה יש לך?"

זיו25

New member
אפילו ארז טל

מעביר את הכספת, ואת רק בישראל עם כרטיסיות. אם הוא יכול , גם את יכולה
בהצלחה! זיו.

למעלה