וידוי

s h i r k u s h

New member
וידוי ../images/Emo122.gif

בחרתי בפורום הזה לכתוב את הוידוי הזה לעצמי ולכם, כי זה פורום שמדבר על התמודדויות בחיים ומה שמתקשר לוידוי הזה זה משהו שמתמודדת איתו תמיד. מאז ומתמיד קינאתי באחותי ולא סתם, הייתה לזה סיבה בהחלט מוצדקת ואני לא היחידה שחושבת ככה: אחותי בתור אחות בכורה תמיד קיבלה את הטופ שבטופ, תמיד התייחסו אליה כקדושה, לא משנה כמה היא הייתה מגעילה ורעה, אם הייתה צריכה משהו היו רצים ועוזרים לה, היו עושים למענה הכל כמו איזו מלכה. לעומת זאת- אני קיימת פה כדי לענות על טלפונים, להקשיב לאימא שלי אחרי המריבות עם אבא שלי וכו',ואח שלי- לתמיכה במחשב. אני והוא מרגישים מאוד מקופחים, מרגישים שמתייחסים אלינו כמובן מאליו. אפשר בגדול להבין למה מתייחסיים בצורה מיוחדת אל אחותי, היא גרה בחו"ל אבל גם כשהיא הייתה גרה בארץ הם היו מתנהגים אליה ככה כאילו היא קדושה וזה עוד יותר החדיר בי חוסר ביטחון, עוד יותר הדימוי העצמי שלי שנמוך גם ככה, ירד. בכל מקרה, כל פעם כשאחותי באה לביקור, אני נהיית מתוחה, העצבים שלי גוברים, אני מעוצבנת כל הזמן כי זה כאילו המלכה מגיעה, פתאום רק היא קיימת, אני קיימת רק כדי לדאוג שהכל יהיה בסדר, אם היא ישנה- כולנו צריכים לסתום ולא לנשום אבל אם אני ישנה- אפשר לריב, אפשר לצעוק אפשר הכל. אז כן, אני כאן מתוודה, אני מקנאת בה על היחס שהיא קיבלה, על האהבה שהיא קיבלה מהוריי ואני מרגישה שלא מקבלת,על זה שהכל מצליח לה בחיים ואצלי לא, על זה שיש לה בעל מדהים ובן מקסים ואני לא זכיתי לדעת מהי אהבה באמת משני הצדדים. אני מתוודה.

חיבוק, הזדהות, הירהור

קודם כל, המון תודה על ששיתפת. זה פשוט ריגש אותי לקרוא. הזדהיתי עם חלק מהדברים, למרות שהמצב לא לגמרי דומה אצל משפחתי. יש לי אח אחד. גדול ממני. אני תמיד הייתי (ועדיין) המועדפת וזו שקיבלה יותר אהבה. אלא מה? לאחי יש הרבה בעיות, והוא תמיד משך אליו תשומת לב. משך אש, כמו שאומרים. גם היום, כשאנחנו בוגרים. תמיד ההורים עוזרים לו. תמיד יש מה לעשות. ואני...בד"כ הפנמתי את הבעיות שלי מאחורי "כספת". אף אחד לא ידע. חשבו שיש על מי לסמוך. היא תסתדר. וזה לא היה המצב. גם לי היו בעיות וסבל וכו'... גם היום קשה לי לבקש עזרה מההורים. אקסטרה ממה שהם עוזרים. זה קשה. התכוונתי לשאול אותך אם מישהו בבית יודע איך את מרגישה? אם יודעים שאת מרגישה קיפוח, וחוסר תשומת לב, ואהבה. התכוונתי לשאול ואז שאלתי את עצמי. ואני לא חושבת שההורים שלי יודעים מה אני מרגישה. טוף. זהו לעכשיו. לא מסוגלת יום לפני הבלאגן שלי בלימודים להתעמק בנפש. זה יותר מדי. אבל אני עוד אחזור

s h i r k u s h

New member
הם יודעים ותמיד אומרים שזה לא נכון

אבל עובדה שאני לא היחידה. אם אני אבקש משהו מהוריי- הם יעשו לי את המוות ויעשו לי סצינות, אם אחותי או גיסי יבקשו- תוך שנייה זה יתבצע!

מזדהה.

בדיוק על זה חשבתי כל היום. אני כמעט במצבך,רק שיש הבדל אחד וזה שהיא יותר קטנה.מקנאה,לא בדיוק,אבל כועסת ובצדק. גם אני הייתי תומכת במשפחה אחרי מריבות,והרבה יותר. לא פלא שאני מתוסבכת היום.אבל בוא נאמר שזו היא שמקבלת הכל על מגש של כסף ואני לא,ולא משנה כמה אני מקריבה מעצמי. הם מבינים ויודעים,אבל ממשיכים עם זה וכמובן בגלוי. רוצה לקבל עצה? הדבר הכי טוב שלמדתי במשך השנים בעקבות המצב הזה,הוא להתנתק.בתוך הלב,פשוט להתנתק,להרגיש שאת ייחודית ואין עוד מישהי כמוך ששוה יותר.כן,גם לא אחותך.

למעלה