וידוי - מצוקה, דחוף.

וידוי - מצוקה, דחוף.

שלום, שמי אן ואני בכיתה י"א. היה לי מבחן בהיסטוריה לפני שבועיים, ולא ניגשתי אליו כי ידעתי שאני לא מספיק מוכנה למבחן, כלומר הגעתי לבית הספר- אך אמרתי למורה שאינני מרגישה טוב, שכואב לי הראש (זה נשמע כמו תירוץ של ילדה בכיתה ד', אני יודעת) ואיכשהו, בלחץ, היא הסכימה וביקשה שאביא לה אישור רפואי. אז הלכתי לרופא, ואכן הוצאתי אישור רפואי כפי שביקשה. מחר המועד ב'. שוב פעם, נפלתי במעגל המזוכיסטי של חוסר הלמידה והמוטיבציה, והנה אני לא יודעת מילה אחת מתוך 40 עמודים שאני צריכה לדעת. אני מתוסכלת ובוכה כבר שעתיים, אני לא יודעת מה יש לי, אני לא יודעת מה לעשות. אם יש לכם תירוץ גאוני, אנא כתבו לי. נ.ב- בלי "הצעות אמא" בבקשה. אין לי חרדת בחינות, דפוסי המחשבה שלי הגיונים. שיהיה לכם שבוע נפלא, דמעה מלוחה.

קודם כל- תרגעי!

ולא, זו לא התחלה של בדיחה... ממרומי גילי המופלג, כשאני מסתכלת אחורה לתק' התיכון אני מבינה כמה כל זה שטויות. כל הלחץ, האימה, ה"מה יגידו" ואיזה לא נעים מהמורה... פשוט בולשיט! לא זוכרים אח"כ כלום. היה לי 97 בהיסטוריה (אני זוכרת את זה כי זה היה הציון מבחן אחרי מבחן. קצת מוזר, לא?), וביום אם תשאלי אותי על העליה או על תאריכים/אישים וכו' אני פשוט לא זוכרת כלום. לעומת זאת תשאלי אותי על אותו יום שעשינו מדורה בכיתה או על הנפצים שזרקנו על המורים או על ההברזות ההמוניות- ואני אתן לך פרטים מדוייקים. זה רק מראה לדעתי כמה הלחץ מיותר- בסוף בלאו הכי זוכרים רק את הכייף
אז אני לא אומרת אל תלמדי, אבל אני כן אומרת- כנסי לפרופורציות ותהני! חוצמזה, מה, אין יותר 'שליפים'?

Rinati21

New member
תנסי

לקרוא את כל העמודים כמה פעמים (משהו כמו פעמיים או עד שאת מרגישה שאת יותר "שוחה בחומר"). אח"כ תשבי עם מישהו שיבחן אותך על החומר. זה מה שעזר לי.

linu2

New member
הכל שטויות

אם תיכשלי מה יקרה? יהרגו אותך? ירביצו לך? יצעקו עליך? זה פאקינג מבחן! מבחן מסכן ולא משנה כמה הוא גדול ומקיף. עכשיו תפסיקי לבכות, תלכי ותקראי את כל 40 העמודים. אם תצליחי לקרוא את זה יותר מפעם אחת זה יהיה טוב. אל תלמדי שום דבר בעל פה כי מרוב לחץ וחוסר זמן את לא תצליחי. תשבי, תקראי, בלי לחץ. ככה תעברי על כל החומר ועם זה תלכי למבחן ומה שיהיה יהיה. בפעם הבאה תלמדי לא לדחות דברים כאלה לרגע האחרון ותחלקי את הזמן שלך בחוכמה כי אין מה לעשות - אם את רוצה להצליח את צריכה ללמוד. בכל מקרה תגשי למבחן. תזכרי שזה לא מבחן חייך. כולה מבחן... בהצלחה!

טוב תודה לכולם!

בסוף עשיתי את המבחן ומעל 40 בטוח יש לי (או או! איזה רף...!), גג 60. שבוע טוב לכולם ואתם צודקים. מה שבטוח, החיים שלי זיפת. (סתאםם

למעלה