וידוי מעצמי לעצמי

וידוי מעצמי לעצמי

כל ערב אני שוכב במיטה וחושב על עצמי, על מה שהיה היום ומה שיהיה מחר, אני די מרוצה שם במיטה, מאיך שאני נראה, מהציון הטוב שהוצאתי בפסיכומטרי ובכלל. תמיד אני מדמיין איך מחר אני אצליח במה שאעשה, אני רואה את עצמי הולך ברחוב עם חיוך, נכנס לחנויות, יושב בבתי קפה , מדבר עם אנשים ונהנה, כל ערב אני אומר לעצמי שכך יהיה מחר. כל זה רק בלילה, בסוף היום, אחרי כל הסבל שאני עובר ביום. בבוקר הכל נעלם, אני פותח את העיניים ורואה את היום בהיר, הציפורים מצייצות וכל מה שראיתי בחושך עובר. אני מסתכל על עצמי במראה ורואה עיניים קצת נפוחות, החולצה לא מחמיאה לי והג'ינס בכלל נוראי, איך אני אצא ככה לרחוב? ואני יוצא, קשה לי ללכת ברחוב מול כולם כשרק מסתכלים עלי והחסרונות שלי קופצים לכולם לעיניים, אני נראה כל כך רע עכשיו וכולם בוהים בי, אז אני הולך בצד, לפעמים אני אפילו מצליח להרים את הראש לנסות להראות שאני בסדר, שיפסיקו לשפוט אותי. במכון כושר בכלל זה סיפור, אם הוא ריק אני אתאמן בכיף, אבל אם מלא, איך אני יכול להיות שם שכולם עם שרירים ואני, המסכן, עדיין בהתחלה, אני מרגיש כאילו גם שם רק מסתכלים עלי וצוחקים, אז מה אני אתחיל לפתוח בשיחה? מילא לא יאהבו אותי... אני עוד מעט בן 22, חייב לעשות עם עצמי משהו, להתקדם לאנשהו, אבל את כל זה אני חושב רק בלילה כשאני לבד ולא מבין איך התנהגתי ככה היום, אני מסיק מסקנות ואומר שזהו, מחר הכל משתנה. אבל לא משתנה, אני מסתכל על עצמי ומרכין ראש, אולי לזכר מה שיכלתי להיות אם... יש לי חברים, הם אומרים שאני נראה טוב, שאני נחמד וחכם וחברותי כשאני רוצה, עכשיו הרבה יותר מהתיכון ואני משתפר כל רגע, ואני אומר לעצמי שהם חברים שלי, הם אומרים את זה רק בשביל לנסות לעלות לי את הביטחון, לא באמת. אני מרגיש שהייתי יכול להגיד משהו אחר, למה לא אמרתי את זה? למה יצאתי מופסד? למה לא עשיתי את זה? רק אחר-כך אני חושב על הכל. ומה יהיה איתי? מה עם האוניברסיטה? התקבלתי למה שרציתי,ופתאום אני לא רוצה, הציון בפסיכומטרי פתאום נראה לי מגוחך, יכלתי לקבל הרבה יותר, אני אעשה עוד אחד ואדחה את הלימודים בשנה, אולי אני אוכל ללמוד משהו יותר טוב שיותר יעניין אותי? אני מקווה ששנה הבאה זה לא יראה מגוחך שוב. אני חושב על זה, על עצמי, זה די פתטי, עובדה שאני מודע להכל, אז למה לסבך, למה לא לשנות? אבל זה פשוט ככה, אין לי הסבר זה לא יגמר לא משנה מה אעשה, ככה אני. אני לא אצליח להציל את עצמי!

2shani

New member
תקשיב

אפשר להבין לגמרי מה עובר עלייך, מעבר לעובדה שיש לך חוש ביקורת עצמי מפותח מאוד, אתה רואה במרה שחורה, אתה חושב על עצמך במונחים לא ראויים, דע לך שלא תמיד חברים יגידו לך כך וכך כדי לעודד אותך, לעיתים הם יגידו את מה שבאמת עולה להם לראש בהקשרך. עצה שלי, להתקדם תוך כדי תנועה, מה שאומר שאם תמשיך לשכב במיטה ולחשוב איך יכולת אם, שוםם דבר לא יקרה, להמשיך ללכת למכון, לחשוב תוך כדי שהמטרות שלך במרחק נגיעה, לצאת לעולם ולהרים מבט. הכל מתחיל בך, נדוש אומנם אבל מציאות קיימת, תעשה החלטות, תתחיל ליישם, תגרום לעצמך להתעורר בבוקר ולחייך למראה, זה לא בגדר שמיים

היי

תודה על התגובה... אני יודע שחברים שלי אומרים לי מה הם באמת חושבים (לפחות חלק מהם) ואני מודע מבפנים לדברים הטובים שבי, אבל אני לא מצליח להוציא את זה החוצה וזו הבעיה, אני תקוע עם עצמי וגם כשאני יודע שנותנים מחמאות מכל הלב וממחשבה אמיתית, אני לא מאמין בזה בעצמי. זה נשמע ממש מתוסבך, כי אני מודע לכל זה אבל עדיין לא מצליח להתקדם הלאה.

2shani

New member
כמוני כמוך

וזו הסיבה שאני לא באמת יכולה למרוד על זה, אבל אוביקטיבית, כדאי מאודדדד לסגל גישה נכונה, ולהתחיל למצוא את המחמאות האלו", כאמת שבאה אך ורק ממך, כשתאמין בזה, כולם יאמינו, לא רק חברים שלך

../images/Emo117.gif

ברור לי שאת צודקת. הבעייה היא איך להגיע למצב הזה, להפנים את הכל ולהאמין בעצמי לא משנה מה... צריך, כנראה, הרבה זמן וכוח, אולי בסוף אני אסתדר... ובהצלחה גם לך.

JudyWn

New member
הצעד הראשון בדרך לטיפול בבעיה

הוא ההבנה שיש בכלל בעיה. ואתה כבר שם. אני לא מבינה מספיק במה שקורה לך בחיים אבל אני כאן כדי לומר מה שאני חושבת - ואני חושבת שאולי כדאי שתתייעץ עם איש מקצוע, פסיכולוג. כרגע אתה עוד מבדיל בין היום - זמן ה"מרה השחורה" - והלילה - זמן ה"אני בעצם אחלה", אני חוששת שתגיע למצב בו ההפרדה הזו תהפוך למטושטשת. בעצמך אמרת שיש פעמים שאתה לא מאמין למה שחברים שלך אומרים לך - אולי זה הזמן לפנות למישהו עם מבט מבחוץ?

תודה על התגובה

אני מתאר לעצמי שייעוץ אצל פסיכולוג יכול לעזור למרות שאני קצת חסר ניסיון בתחום, אבל כרגע זה לא בא בחשבון בגלל המחירים של פסיכולוגים נורמלים. אולי אני אצליח לפתור את זה עם עצמי. תודה...

kzzz

New member
יש פתרון!

האמת... אני שמחה שמצאתי את ההודעה שלך.. כי אני עוברת עכשיו מה שאתה עובר- רק המצב שלי במצב הרבה יותר מוזנח ומפחיד משלך. ועכשיו מצאתי בן אדם עם משהו במשותף שאני יכולה לצעוק לו "יש פתרווווווווןןןןן!!!!". אני די בטוחה שמה שיש לך זה "חרדה חברתית" או "פוביה חברתית". תכנס לאינטרנט ותקרא בעצמך.. אם תזדהה סימן שכן. ואם כן, אז יש טיפול. והקטע הוא שאתה מודע ולא יכול לשנות זה מתסכל עוד יותר וגורם לך לרצות לברוח למקום שטוב בו ונוח בו. פשוט תלך לטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי דרך קופת חולים שזה יעלה לך הרבה יותר זול. אם אתה תמשיך לחיות ככה אתה יכול להזניח את המצב ואז יהיה יותר קשה להחלים. אני מקווה מאוד שתמצא את המקום המתאים לשיפור המצב שלך.

היי

אני לא יודע אם אני שמח שיש עוד אנשים שמרגישים כמוני כי זו לא תכונה חיובית, אבל אם כבר את כאן אז אני שמח. מה את עושה כדי לפתור את זה? פסיכולוג? במה זה עוזר לך? בהצלחה...

kzzz

New member
אהלאן

קודם כל כמו שאמרת- זאת תכונה ותכונות אפשר לשנות... ולזה צריך לשאוף כל עוד זה לא טוב. יש עוד מיליונים של אנשים שמרגישים אותו דבר פחות או יותר ובעוצמות שונות.. אנחנו ממש לא היחידים.. כל אחד אוכל את זה בצורה אחרת פשוט... אני עדיין לא בטיפול אצל פסיכולוג.. התחלתי מפסיכיאטר כי המצב שלי קצת מוזנח מדי... קצת כדורים נגד חרדות ולהוריד את הפחד ואז שיחות עם פסיכולוג אני מאמינה שיועילו... וחוץ מזה אני מנסה כל הזמן להיות מודעת למה שגורם אצלי תגובה כזו או אחרת ולהתמודד עם זה...המון דברים מפחידים אותי ואני מנסה להתמודד עם הפחד.. זה עדיין קשה ולא הולך אבל רק התחלתי.. ואני מקווה מאוד שאתה גם תצא מזה ותחיה חיים אמיתיים גם ביום וגם בלילה, בלי סרטים... אבל עדיף ללכת לפסיכולוג.. אתה יכול לחשוב שזה לא יעזור כשבעצם זה כן וכל רגע כבר יכול להיות מנוצל כדי להתמודד ולתן את התכונה המעיקה... המון בהצלחה... וכן אפשר לשנות הכל.. המון אמונה!

למעלה