וידוי ובקשת עזרה

Afikli

New member
וידוי ובקשת עזרה

קודם כל אני מצטער מראש אם הדברים שלי קצת לא ברורים או שהם נשמעים מטופשים מאוד. אני בן 15 מירושלים. בזמן האחרון (מלפני חודשיים בערך) התחילו לעלות לי לראש כל מיני מחשבות שלא הטרידו אותי קודם, וכל המחשבות האלה באו ביחד, בבת אחת ובלבלו אותי לגמרי. עכשיו אני חושב שאני פתאום לא יודע מה טוב בשבילי, מה אני רוצה ומה אני לא רוצה, כשקורה לי דבר משמח מאוד אני כבר לא מתרגש וכשקורה לי דבר מאוד עצוב אני הרבה פעמים לא מצליח להיות עצוב גם כשאני מתאמץ - לעומת זאת אני לפעמים נכנס לדיכאונות בלי שום סיבה. אני כבר לא מצליח לעשות דברים לפי הרצונות שלי ועושה רק את מה שאני צריך לעשות: כל דבר שאני עושה אני מוצא סיבה כזאת או אחרת שאסור לי לעשות אותו. למשל: כשאני נוסע עם המשפחה לטיול/אירוע אני כל הזמן חושב רק על זה שרוב הילדים בכיתה שלי היו באותו זמן עם החברים וזה אומר שאני לא בסדר... עד לפני כמה שנים הייתי דחוי מבחינה חברתית ובשנים האחרונות זה הצליח להשתפר אוטומטית, אבל עם המחשבות האלה הגיעו כל מיני מחשבות אחרות: שאם אני אהיה יותר מדיי עם חברים אז אני אהפוך להומוסקסואל או אגלה שאני הומו, (אני יודע שכולם אומרים שאין שום דבר נורא בלהיות כזה, אבל די ברור שזה קשה מאוד) וכל פעם שאני חושב על זה אני מסתכל על בנים ובנות וחושב מי נראה/אית לי יותר מושך/כת, ולמרות שעד שהמחשבות הגיעו הייתי בטוח שהבנות, עכשיו אני כבר לא בטוח בשום דבר. אולי בכלל זה שאני מגלה לכולם את הסודות שלי כאן זה משהו שרק בנות עושות וזה אומר שיכול להיות שאני הומו? עוד משהו שנורא מציק לי זה שאני נמצא פחות מדי עם החברים ויותר מדי עם המשפחה (לפי מה שרוב אלה שבגיל שלי חושבים, אף פעם לא אמרו לי את זה אבל די ברור לי). אני תמיד חושב שזה ישפיע על החיים שלי בעתיד ושכל משבר קטן שיקרה לי במשפחה ימוטט אותי. אבל גם כשאני מנסה להיכנס לחברה אני עושה את זה כבר מתוך חובה ולפעמים בלי רצון (ובגלל זה בדרך כלל לא הולך לי טוב) וגם מפחידות אותי המחשבות שהזכרתי קודם. כבר דיברתי על הנושא הזה כמה פעמים עם ההורים שלי, אבל אני לא יכול לשגע אותם כל פעם מחדש (למרות שהם דווקא שמחים לעזור לי) ושוב, אני מרגיש שאסור לי להיות תלוי בהם כי זה יפגע בי בהמשך. או שאני סתם מקבל את זה כ"איסור" כי אני מנסה להיות שווה לחברים שלי ש(אני חושב)פחות קשורים להורים שלהם ויותר עם שאר החברה. מצטער על האורך ותודה רבה על העזרה, אפיק

SסוכןT

New member
אהלן!

קודם כל אני חייב להגיד שזה ממש שטויות שזה שאתה מפרסם את המחשבות שלך זה מעשה נשי, אין שום קשר...אתה בן 15 ועכשיו במיוחד יש את כל הקטע של בנים-בנות וזהות מינית, זה יהיה קשה, כולנו עברנו את זה. הבנים בעיקר משחקים אותה מאצ'ואים (ולהרבה זה לא עובר בכלל...) ואולי בגלל שאתה לא מתחבר לזה זה אתה מרגיש בחוץ. אני בגיל 15 חשבתי על כל הדברים שקורים לי בחיים כמשהו רע, "ידעתי" שרק אני לא בסדר וכל החברים שלי נהנים מהחיים ואני תקוע עם אבא ואמא בחופשה באילת, אבל כולם ככה, רק לא ששים לספר את זה (שמע אחי, אמא נתנה לי נשיקה בבוקר, אמרה שהיא אוהבת אותי והכינה לי סנדביץ', זו בטח לא השיחה היומית) אולי יש כאלה שכבר בגיל 12 יודעים מה הם רוצים ואיך להשיג את זה, אבל הרוב רק הרבה יותר מאוחר מצליחים להבין את עצמם, אל תילחץ מזה שאתה קרוע בין העולמות. אם אתה חושב שאתה הומו זה בסדר גמור, אם אתה לא בטוח יהיה לך מספיק זמן בשביל לחקור את העולמות ולראות מה מתאים לך, אבל בטח זה משהו שאי אפשר להתייעץ עם חברים בגיל 15 כי כולם לחוצים. אני מתאר לעצמי שזה קצת יותר קשה בחברה, במיוחד בתיכון, אבל תמיד חברים שלך יאהבו אותך (אם אתם חברים טובים). תחשוב קצת עם עצמך- מה אתה אוהב, איזה תחביב יכול להעביר לך את הזמן בכיף, לא צריך לחשוב על עתיד ועל איך תהייה בגיל 25, זה יגיע כבר לבד, אל תקשה על עצמך. אם השתפרת מבחינה חברתית ומשתפר עוד לאט לאט זה כבר אומר שאתה בסדר גמור, אל תשפוט את עצמך לחומרה, כולם עוברים את מה שאתה עובר, רק במקרה אתה כאן מדבר על זה. אם קשה לך לדבר על כל הדברים האלה עם החברים, דבר עם ההורים שלך, הם בטוח שמחים לעזור, ובטוח שאתה לא משגע אותם, הם הכי אוהבים שבאים להתייעץ איתם, שירגישו חשובים. ותמיד אתה יכול לכתוב כאן, בכל פורום אחר ולהתקשר לכל מיני מרכזים ששם סתם בשביל לדבר איתך באנונימיות. בהצלחה בהכל...

Afikli

New member
תודה רבה!

נראה לי שלא הבנת אותי נכון. אני לא חושב שאני הומו. בזמן האחרון מכל דבר שיש אפשרות לדאוג ממנו אני דואג, וכשגיליתי שהסיכוי להיות הומו הוא גבוה הרבה יותר ממה שחשבתי התחלתי לדאוג.

SסוכןT

New member
אהמ...

מה זאת אומרת "הסיכוי להיות הומו", זה לא כאילו תלך ברחוב וזה פתאום ידבק בך. אני לא כל כך מבין איך אתה רואה את זה? או שאתה הומו או לא. אם כן- בסדר, אם לא- בסדר אם אתה לא בטוח בעצמך, תן לזה זמן ותדע...

כ י ס ו ף

New member
לדעתי....

הדברים שסיפרת מאפיינים את לבטי גיל-ההתבגרות. מחפשים זהות [גם מינית], משמעות, נכנסים לדכאון, מבולבלים...וכו' וכו' פעל לפי התחושות שלך, ועם הזמן, לכשיושלם תהליך ההתבגרות שלך, לא יטרידו אותך בעיות מעין אלה.

למעלה