וידויי

Rinati21

New member
וידויי

לא ממש יודעת איפה להתחיל. אולי בגן גנון בית ספר. קשה בדיעבד לשים את האצבע. אני לא הולכת לספר את "הכל" כי זה כבד מדי אפילו לפורום הזה אבל אני כן הולכת לספר על הדברים שאני זוכרת. לא יודעת בדיוק מתי התחיל אצלי הקטע הזה של כל הכעס המודחק הזה וההרס העצמי, נראה לי שבגיל מאוד צעיר. אני זוכרת במעומעם חברה שלמה של ילדים שהתעללו בי, זוכרת שחזרתי הביתה בוכה וזוכרת אמא ששלחה אותי "בחזרה לקרב" אח"כ זוכרת שחטפתי מכות אבל גם את הקטע הזה לא זוכרת בדיוק. רק זוכרת את החולשה שלי, או יותר נכון את השיתוק שלי, את הכעס שהלך וגדל. כעס על אלו שהרביצו וכעס על מי שלא הבין שהייתי צריכה עזרה קצת יותר גדולה מלחזור לשם. בשלב מאוחר יותר אני זוכרת כעס מודחק, את האמא שמעודדת להמשיך ולהדחיק אותו בברכה ש"ככה קונים חברים" ואת "החברים" שמזה מזה לא מצטערים על מה שהם עשו, ומזה לא שמים עליי, לא רואים אותי ממטר, ולא מסנטימטר ואני בטוחה שאם היתה להם את ההזדמנות הם היו עושים את זה שוב פעם.ושוב פעם ושוב פעם. אפשר להגיד שזה הסוג הכי גרוע של "צידה לדרך" שילד יכול לאחל לעצמו לקבל. ואני עם התמימות שלי קיבלתי ככה מכל הלב. אבל בשלב מסויים זה נפסק או שיותר נכון אפשר להגיד שפשוט נשברתי, נפלתי ואיבדתי את הכוח ואת הרצון להמשיך וללכת. נתתי לשיתוק הנעים והמערפל הזה להשתלט על כל חלקת יכולת שהיתה לי. ורק אז הצלחתי באמת לשנות משהו.רק אז התחברתי סוף סוף לעצמי. אני לא יודעת בדיוק מה קרה אח"כ אני רק זוכרת שזה לא היה מספיק. הייתי צמאה ליותר מזה ולא הסכמתי בשום פנים ואופן להסתפק רק בלהתחבר לעצמי, זה כבר כל כך כאב ונמשך כל כך הרבה שנים שפשוט רציתי יותר, רציתי להיות בטוחה באלף אחוז שזה בחיים לא הולך לקרות לי שוב פעם. היתה לי הרגשה שאם אני לא יעזוב את המקום הזה משהו נורא הולך לקרות לי, עכשיו אני יכולה לקרוא לזה אינטואיציה חזקה שלא הייתי בטוחה בה, בסך הכל הייתי בת 14... ביקשתי מההורים שלי לעבור לפנימיה. במשך משהו כמו שנה וחצי שמעתי כל הזמן שהעניין בטיפול ושזה לוקח זמן. לא רציתי להודות אפילו בפני עצמי שהם משקרים לי למרות שהרגשתי בזה. שאלתי כמה פעמים מה קורה עם העניין וכל פעם התשובה היתה זהה "העניין בטיפול", "אלו דברים שלוקחים זמן", ועוד כל מיני דוגמאות שלא בא לי להיזכר בהם כרגע. בסופו של דבר, שבועיים לפני התחלת הלימודים, שאלתי שוב את אמא שלי לגביי העניין ורק אז הבנתי שאני מזה לא הולכת לשום פנימיה. שאם זה תלויי בהורים שלי זה לא יפריע להם שאני יישאר במקום הזה עד סוף החיים שלי ושאני יהיה לגמרי אומללה. הם פשוט חשבו שזה קטע חולף ושזה יעבור, וכמה שזה לא היה נכון.... אחרי שחזרתי ללימודים עוד פעם התחילה כל ההידרדרות. הרגשתי שכל הזמן משקרים לי (בעיקר ההורים שלי) ושאני לא יכולה לסמוך על אף אחד, אבל ממש לא ידעתי מה לעשות עם זה. חשבתי כמה פעמים לברוח מהבית אבל כל פעם דחיתי מחדש את הבריחה בטענה שזאת תהיה סתם בריחה דבילית ושזה לא יעזור לי. עכשיו אני יודעת שאולי אם הייתי עושה משהו קצת יותר בולט (לא ממש משנה מה) שהיה מראה בצורה חד משמעית כמה שסבלתי במקום הזה אז לא היו מזלזלים במצוקה שלי. בכל מקרה, לאט לאט התחלתי ליפול למין תחושה של שינה עמוקה. כמו ערפל נעים שנמצא בכל מקום שאליו הלכתי, לא ממש שמתי לב שאני לא רואה שום דבר חוץ מזה. לאט לאט, התחלתי להבריז משיעורים, זה התחיל משיעור פה ושם עם חברות, אח"כ זה הפך לסיגריות בהפסקות והמשך של סבבה ל"הפסקת הסיגריה" שארך כל השיעור. בסופו של דבר ההברזות הפכו לשינה של סבבה עד שעה מאוחרת והפסד שלם של יום לימודים. הייתי עייפה, תשושה, הרגשתי שנגמר לי הכוח, שזה דורש ממני יותר מדי וויתרתי - פשוט ויתרתי, בשלב מסויים הרמתי ידיים. נשארתי במיטה איפה שהיה לי נוח והלכתי לישון. הפסקתי ללכת לבי"ס כי זה היה בשבילי יותר מדי. פשוט הלכתי לישון. הייתי ערה בלילות וישנה בימים.הכל עושה הפוך, לא היה בא לי להיות כמו כולם, שנאתי אותם את כולם – כל בני האדם ורציתי כל הזמן להוכיח שאני יותר מהם. ובדרך האירונית של החיים דווקא אז התקרבו אליי הכי הרבה אנשים. אבל את מי זה עניין כבר? לא היה בא לי לראות אף אחד - לא חברים, לא הורים ובטח שלא העזתי אפילו לחשוב על חבר. שנאתי את כולם ואמרתי לעצמי שהם לא מבינים כלום והלכתי לישון. השינה הזאת נמשכה משהו כמו חצי שנה ואני זוכרת שכל הזמן כתבתי. היו לי יומנים והיו לי כל מיני מחברות וככה הרגשתי קצת יותר "מוגנת" מפני המחשבות שלי. כי ברגע שעלתה לי לראש מחשבה שאי אפשר לקטלג אותה בתור "הגיונית" הלכתי, רשמתי אות והרגשתי סבבה. הרגשתי שניקיתי את עצמי. אבל אף פעם זה לא הספיק לי, הרגשתי שאני מנקה את עצמי אבל אני לא באמת טהורה. התאווה הבלתי נשלטת שלי להצליח להתמודד עם כל החרא שהיה בחוץ הרס לי באותו זמן את הפנים. לא הרגשתי את זה אבל אני יודעת שזה קרה. הייתי כל כך מרוכזת בלמצוא פיתרון כוללני שיעזור לי להתמודד יותר טוב עם כל הכאבים האלה שכבר לא ממש שמתי לב שבעצם זה שנתתי לכאבים האלה מקום כל כך גדול בחיים שלי זה היה מה שהכי פגע בי. עשיתי בלי לשים לב את הדבר שהכי לא רציתי - גרמתי כאב לעצמי. אני לא מדברת על כאבים פיזים, יותר בקטע נפשי. וככה עברה בערך חצי שנה או קצת יותר שבה אני יושבת בבית, שונאת את כל העולם ולא רוצה לשמוע מאף אחד. באותה תקופה היו לי כל הזמן ריבים עם ההורים שלי. הרגשתי שהם לא מבינים אותי, לא מעריכים אותי, לא מקבלים אותי, מזלזלים בי ומשקרים לי. כל משפט שלהם היה יוצא בדרך פתלתלה ומסובכת תוך כדי הובלה לאן שהם רוצים להגיע. לא היתה שאלה שלא ניסתה להביא למסקנה מסויימת ולא היה משפט שלא היה בו מסר סמויי. הם לא שמו לב לזה, אבל אני כן, וזה עינה אותי. כל הזמן אמרתי לעצמי שאם זה מישהו אחר הייתי מזה נכנסת בו, אבל זה היה ההורים שלי! איך אפשר להיכנס בהורים שלך? מה גם שראיתי כמה שכאב להם על זה שהפסקתי ללמוד וכמה שהם היו מאוכזבים ומיואשים ופשוט סובלים ולא יכולתי לעמוד בזה. לצערי הרב הם קלטו את הקטע הזה. הם פשוט ראו שבכל פעם שאמרתי להם משהו והם נפגעו (וזה קרה הרבה) אז שתקתי. הייתי מרגישה אשמה על זה שפגעתי בהם ושותקת. אז הם פשוט ניצלו את זה ובמילים אחרות – שיחקו לי על המצפון. הם גרמו לי להרגיש אשמה כל הזמן ועשו לי פרצוף מאוכזב. אני לא יודעת אם כזה שינתה להם התוצאה של המעשים שלהם כי זה הכי הרבה מה שהרס אותי ואני חושבת באמת שהם ראו את כל הקטע הזה כמו מלחמה. הם חשבו שאני איזשהי ילדה סוררת שצריך להילחם בה בכל הכוח (וזה דבר שמאוד מתאים להשקפת החיים שלהם) אז הם פשוט יצרו חזית מאוחדת נגדי. ובמלחמה כמו במלחמה לא לוקחים שבויים. במלחמה הורגים.וזה מה שקרה בסוף. אני זוכרת ששיקרתי לעצמי וכל הזמן אמרתי לעצמי שזה כלום ושזה לא איכפת לי. שזאת בחירה שלהם ושזה לא מעניין אותי. אבל זה כאב לי, בלי הסבר מפורש, ראיתי שאני פוגעת בהם וזה פשוט כאב לי. בסופו של דבר התפוצצתי. אני לא רוצה להגיד לאן הלכתי משם, אבל הלכתי. פשוט יצאתי. אבל זה היה מאוחר מדי. השאריות של השינאה על זה שהם בחרו ברגשי אשמה כדי להשתיק אותי הידהדו לי כל הזמן בראש. פשוט שנאתי. שנאתי את הכל.

Rinati21

New member
המשך

עברתי סוף סוף לפנימייה ושנאתי את כולם. את המדריכים, את הילדים, את המנהל. בכל אחד ראיתי את הצד המכוער שלו. כולם היו נראים לי אינטרנסטים ומכוערים. הייתי יושבת ומדברת איתם וכל הזמן מחפשת מסתכלת מסביב (כמו שההורים שלי עשו כשהם דיברו איתי) כאילו מחפשת משהו להיתפס בו, כל דבר אחר חוץ מהשיחה. לא רציתי יותר להיכנס עמוק מדי לתוך שיחות נפש. רציתי להיות כלבה, קרה ואובייקטיבית, בלי שום רגשות. להרוג את הרגש. לא ראיתי בו טעם יותר. וריחמתי על עצמי בטירוף. אח"כ זה היה ממש נראה כאילו ההיסטוריה חוזרת על עצמה, או שאולי יחס מכוער, מנוקר וחסר רגש חוזר אליך כמו בומרנג.וזה חזר, בכל העוצמה. שוב פעם היה את כל הקטע של ההתעללות, שוב פעם כולם נגד אחד (נגדי) ושוב פעם אף מבוגר לא עזר. הפעם זה היה קצת יותר רציני, המכות כבר לא היו מכות ממשיות כי משהו שהקרנתי החוצה אמר בתוך כל השקט שלי שאני מסוכנת. הקרנתי סכנה, ריחוק, סנוביות. אני דיי בטוחה כשאני חושבת על זה עכשיו שאם לא הייתי מקרינה כלפי חוץ את הדברים האלה הייתי חוטפת מכות ואולי אפילו יותר מזה כי בפנים הייתי ממש חלשה. אז זה לאט לאט עבר, למדתי לאט לאט להקרין משהו יותר בסגנון של "קשוח" כלפי חוץ ולקבור את השינאה, את ההתנשאות ואת הסכנה. הקטע הכי דבילי זה שמאז מה שהיה, כבר לא סתם הרגשתי שאני לבד - פשוט ידעתי את זה. ומהרגע שידעתי את זה אז גם פחות או יותר ידעתי איך לפעול לפי זה. לאט לאט חזרתי לחייך, להקשיב יותר אבל לא הפסקתי עם החשדנות. ידעתי שאם אני לא אהיה ברורה מספיק או חזקה מספיק ידרכו עליי עוד פעם ולא הרשתי לעצמי לעשות את זה שוב. הקטע הכי דבילי זה שרגש כ"כ חזק כמו שינאה הוא לא עובר, זה נישאר וזה אוכל אותך מפנים כמו מחלה, כמו סרטן. ברגע שמוציאים את זה החוצה התגובות של הסביבה בהתאם וברגע שכולאים את זה בפנים התגובות שלך בהתאם. היום אני חושבת שיש בשנאה המון כוח, אבל גם המון חולשה ואם יש משהו אחד שאני לא רוצה להרשות לעצמי לעשות יותר בחיים זה להיות כל כך חלשה כמו שהייתי. בסופו של דבר אפשר להגיד ש"העברתי את הזמן" בפנימייה. לא עשיתי כלום כל היום, הלימודים היו ברמה שהיה יותר מעניין להיות בחוץ או כמובן לישון. ופשוט שיחקתי עם זה, ידעתי כבר מה היכולות שלי, ידעתי איפה החולשות של כל מי שקרוב אליי ובעיקר איך לעבוד על מדריכים. כשהייתי מתמרדת הייתי סוחפת אחרי הרבה מאוד אנשים. הילדים שהיו שם נמשכו לכוח שהיה לי כשהייתי מורדת, הם ידעו שזה מה שאני אוהבת לעשות והם ידעו שאם הם יילכו אחריי תמיד יהיה להם גב. היום כבר אפשר להגיד שגם זה היה משחק, פשוט מאוד לא רציתי ליפול לשיגרה המשעממת של הפנימיה ולסגירות שבה היו שומרים אותנו. רציתי כל הזמן לברוח וכשעשיתי את זה בדר"כ זה היה מאוד בשקט, תוך כדי תיכנון מוקפד על כל הפרטים הקטנים. אני חושבת שמאותו הקטע שהיה לי מאוד קשה שם רק התחזקתי. איך שאני רואה את זה זה פשוט היה בחירה או לחיים או למוות ואני בחרתי בחיים. רק מאז שבחרתי לחיות התחלתי לחייך שוב ולהקשיב. אבל בן אדם שאכול שינאה כמוני זה לא עובר לו כל כך מהר, זה לא שביום אחד אני פותחת את העיניים ואומרת לעצמי "אוקיי כולם סבבה ואני לא שונאת אף אחד"... אני גם לא רוצה לעשות את זה יותר. אני רוצה תמיד לזכור את זה, כדי שאני יידע מה קורה למי שועצם יותר מדי את העיניים. במשך הזמן הפנימייה נהייתה ליותר ויותר קשה בשבילי ושנאתי את האנשים כל מי שהיה בה. היו כל מיני התעללויות "קטנות" כל הזמן שם, כמו הטרדות מיניות, חרמים, מכות ואונס שאף אחד לא טיפל בהם. הרגשתי שהמדריכים לא מתייחסים לדברים האלה בחומרה שצריך להתייחס אליהם ואם אפשר להגיד אז גם לא המשטרה. הדוגמא הכי דבילית לאירוניה המטורפת שהיתה שם זה שילד אחד שאנס ילד אחר בשירותים הלך לחקירה במשטרה וחזר באותו יום וקיבל משהו שלא היה נראה כיותר מאזהרה (מה גם שקטין מוחקים לו את כל התיקים הפליליים שלו עם זה לא עבר מספר מסויים עד גיל 18) והיתה ילדה אחרת שרצתה לאכול קצת אחרי "השעות הרגילות" ופרצה למטבח כדי לקחת אוכל, אז פתחו לה תיק. והקטע האירוני הוא שהילד שאנס חזר לפנימייה כאילו כלום, לא יודעת אפילו אם הוא קיבל עונש על מה שהוא עשה ובעובדה הוא פשוט המשיך לעשות את זה אבל הילדה שגנבה אוכל מהמטבח, אחרי שהיא חזרה מהחקירה במשטרה קיבלה מלא עונשים. ואם אתם שואלים למה, אז אני יכולה להגיד שהיא קיבלה יותר עונשים פשוט בגלל שזה עבד עליה יותר. הוא לא התייחס לעונשים והמדריכים ידעו את זה אז ויתרו לו, מה כבר הם יכלו לעשות? וככה בפנימיה הזאת ובעיקר בחסר מעש העברתי את ההתבגרות שלי.

Rinati21

New member
המשך 2...

אחרי שסיימתי את הפנימיה היתה לי הרגשה כזאת שהדרך שבה בחרתי ללכת היא, איך להגדיר את זה? לא ממש הדרך הנכונה.... ידעתי שאני חוצפנית ושאני יכולה תוך פחות משניה לשגע פילים וידעתי שאם אני ימשיך להרשות לעצמי לעשות את זה במסגרת של עבודה אז אני מזה הולכת לאכול אותה.אז ברחתי להיפך, הבחירות שלי בחיים תמיד היו בחירות של בריחה, אף פעם לא של התמודדות. הקטנתי את עצמי לגודל של כלום, לא מדברת, בקושי מסתכלת לאנשים בעיניים (שוב) וגם... כאילו לא מקשיבה, לא קולטת את העבודה. לא ידעתי שזה יהיה כל כך גרוע, אבל זה ממש ככה היה. אנשים היו הולכים וצוחקים עליי בעבודה והיו קוראים לי סתומה בלי לדעת כמה שזה פשוט לא נכון. אבל לא ידעתי איך להוציא את זה החוצה, הייתי רגילה יותר מדי למרדנות, יותר מדי לחוצפה, יותר מדי לחוסר תרבות שפשוט לא ידעתי איך להתנהג במסגרת שבה צריך להיות יותר מאופקת. כשעזבתי את הפנימייה חזרתי להורים, מן הסתם , אני לא ממש חושבת שזאת היתה בחירה טובה, אבל לא ראיתי שום ברירה אחרת. זה לקח משהו כמו חודש עד שהם נמאסו עליי שוב ואז בהתראה של בערך שבוע פשוט קמתי ועזבתי. ראיתי עוד פעם את ההלם והאכזבה על הפנים שלהם, כאילו הדרך היחידי שהם יכלו לאחל לי לדרך זה להמשיך לאכזב אותם. אז עזבתי, שכרתי דירה ובחצי שנה הראשונה היה לי את החופש הכי גדול שאי פעם רציתי לעצמי. בעבודה זה לא תמיד הסתדר אבל זה לא הפריע לי עד כדי כך, לא רציתי לייחס לזה יותר מדי חשיבות, ייחסתי את החשיבות הכי גדולה לחופש שלא היה לי אף פעם. ושוב פעם, כשמגזימים במשהו ועושים אותו במידה מטורפת חוטפים מכות. לא ממש רוצה לפרט איפה המכות היו הפעם, אבל הם היו, והם ממש כאבו. לקח לי משהו כמו חצי שנה בערך רק כדי להעמיד את עצמי עוד פעם על הרגליים. וגם אז זאת היתה עמידה חסרת ביטחון כזאת. אני זוכרת שהייתי בוכה כל היום ורושמת שירים ושפשוט לא ידעתי איפה להוציא את כל מה שהרגשתי. בסופו של דבר פגשתי מישהו שעזר לי לצאת מזה. הוא היה גבר כזה חזק פיזית ופשוט ספג את כל הפחדים שלי, את כל האסונות שלי, הרעידות שלי והסיוטים שלי. אבל לא אהבתי אותו. לא רציתי לפגוע בו אבל פשוט לא אהבתי אותו. לא רציתי לפגוע אבל לא ידעתי איך לעזוב אותו. בסופו של דבר עזבתי, אבל כשכבר עשיתי את זה הוא היה ממש פגוע ממני. הוא לא שכח את הפגיעות שלי ולא סלח עליהן אף פעם. אני זוכרת שהוא היה בא אליי בוכה ותמיד חיבקתי אותו וניסיתי להסביר לו שהוא חייב להתנתק ממני אבל זה לא עזר. הוא כל הזמן היה חוזר. בסופו של דבר הוא פגש מישהי אחרת וכשהוא פגש אותה אני בשבילו הייתי לא יותר מסתם מישהי שהיתה איתו פעם. זכרתי את ההבטחות שלו שאני אף פעם יותר לא יהיה לבד ושהוא לא ייתן יותר לאף אחד לפגוע בי והרגשתי נבגדת. כעסתי עליו שהוא לא ידע להבחין בהבדל מתי אני מתקשרת אליו סתם ומתי אני באמת צריכה את העזרה שלו. עזרה פשוטה שהוא קיבל ממני תמיד בשפע. בסופו של דבר עברתי עוד מלא עבודות, לפעמים הסתדרתי עם האנשים קצת יותר, לפעמים קצת פחות אבל בסופו של דבר לא החזקתי בהם יותר מחצי שנה לכל עבודה. זה היה הכי הרבה שהצלחתי. ותמיד עזבתי אותם בכעס. אח"כ הלכתי ללמוד ואפשר להגיד שזה היה משהו בסגנון של "חוויה מתקנת". דבר ראשון דיי הצלחתי בלימודים, המורים שלי תמיד אמרו לי שאני טובה בזה, והאנשים שלמדו איתי היו אנשים בראש טוב שפשוט היה לי להיות איתם. באמצע השנה של הלימודים עזבו יותר מחצי מהתלמידים אבל אמרתי לעצמי שלא איכפת לי איך, את הלימודים האלה אני מסיימת! וככה זה היה סיימתי. אי אפשר להגיד שסיימתי בהצטיינות, אבל סיימתי. מה גם שהשיעורים הממש אחרונים היו נראים במתכונת ממש מצומצמת כי כבר כמעט לא היה אף אחד בכיתה והרגשתי טוב על זה שאני תמיד באתי. עכשיו זה אחרי הלימודים, עדיין בלי עבודה וגם לקחתי לעצמי קצת חופש מכל הבלאגן. השאלה שאני הכי הרבה שואלת את עצמי כרגע זה : אוקיי מה עכשיו? והאמת שזה לא כזה משנה לי, בעבודה אחת או אחרת, עם אנשים כאלה או אחרים, בסביבה כזאת או כזאת ועם לימודים או בלי. אני פשוט רוצה להרגיש טוב. נראה לי שזאת פחות או יותר "המטרה" כרגע. אה והכי חשוב, אם לא טוב לי, לא מתאים לי, לא יודעת מה לא איכפת לי - פשוט לקום וללכת. לא רוצה יותר להישאר איפה שרע לי. וזהו. אפשר להגיד...

adam33

New member
ואז?

דומה שבעצם את מודעת למה שקורה סביבך.. אין אני מאשים אותך על כל מה שקרה לך כי בעצם גם עליי עבר משהו דומה אך שונה.. אמנם התחספסת עם השנים אבל בתוכך נשארת בלב אישה בשלה ורגישה.. את מגנה על עצמך במעטפת שנראת לכאורה אלימה אבל בלב שלך את כן רוצה שיקטפו אותך ויעניקו לך את תשומת הלב והאהבה והחום שאת זכאית לו.. כן תבני הכל כאילו מהתחלה.. תראי שבעצם ולמרות הכל אפשר להביט קדימה ולראות את האור.. אני מאמין שאת מסוגלת ויכולה ואל תתני לעבר להעיב עלייך את הרבה יותר עם אמביציה ומלאת רצון לנצח..לא?

kzzz

New member
הי...

די כאב לי האמת לקרוא את הוידוי שלך... הצטערתי שנאלצת לעבור את מה שעברת.. אבל --- שום דבר לא קורה סתם! החיים הם מסע, הרפתקא, וחשוב ללמוד מכל דבר שקורה בחיים.. ותמיד לשאוף הלאה, קדימה, ולפרוץ.. להתגבר על הקשיים, לפחות לנסות.. בדיוק כמו שסיפרת שסיימת את הלימודים - נכון שהרגשת טוב, הרגשת חזקה, הרגשת שאת מנצחת! תמשיכי בדרך הזו!! אל תיהיה אדישה לסביבה! תחשבי כמה חוויות אנחנו יכולים לחוות כשאנחנו חיים כל רגע במלואו.. תחשבי על כל רגע בחיים שלך כמתנה שצריך לנצל אותה! ולכי על זה - תפתחי גם לאנשים ולאט לאט תלמדי להקרין אהבה וכך גם לקבל אהבה.. מאמי- את פשוט נפגעת בחיים שלך בשלב מוקדם מדי והמשכת ככה.. אבל זה לא צריך להמשך! תשלימי איכשהו עם העבר שלך, תקבלי אותו לגמרי.. וזה קשה, ולפעמים גם כואב.. אבל יש לך המון מודעות ואת בחורה חכמה - את צריכה פשוט להתחבר לרגש הטוב שבך! תתחברי לאהבה ולאט לאט תתני לשנאה ללכת.. את יודעת פעם הייתי הכי האוט מבחינת התחברות עם אנשים - פשוט לא הייתי מגיעה לרמה אישית עם אף אחד.. אבל - כשאת מקבלת את עצמך ואת אוהבת את עצמך ואוהבת את הסביבה, מעניקה לה- אנשים כן מעניקים לך בחזרה. וכן- לא כולם.. יש אנשים רעים, ויש אנשים פוגעים, ויש אנשים שלא מודעים למעשים שלהם שלא שמים לב כמה שהם יכולים לפגוע וכמה שזה יכול לחתוך את הלב לחתיכות קטנות, אבל בתוך המון כאלה מספיק שיהיה בן אדם שכן יעניק לך את האהבה בחזרה וזה ירפה אותך, וזה יתן לך להרגיש טוב.. והכי חשוב - תיהיה בך אהבה!!!! תתחברי לטוב, תתחברי לאהבה, תתחברי לדברים האמיתיים בחיים, תשאפי לאושר ולשמחה ותשתחררי לאט לאט מכל נקודה קטנה של שנאה שנשארה בך ואל תיהיה אדישה!!! ממש לא!! ואם את צריכה עזרה או הקשבה -- אז בכיף, באמת אשמח מאוד לעזור.. רק תגידיייי!!! אז זהו, שוב פעם -- המון המון אהבה בחיים - את לא יודעת כמה שזה כיף וכמה שזה חשוב!!!

Rinati21

New member
האמת...

אני לא ממש יודעת מה להגיד... אפשר להגיד שזה פשוט מרגש אותי. עכשיו אני מרגישה קצת כאילו חזרתי לילדות באופן מסויים, כאילו מאדישות, קרירות, ריחוק, חוסר רגישות והתחשבנות מוגזמת חזרתי עכשיו הביתה ולאט לאט גם חזרתי לעצמי. אני לא זכרתי את עצמי עד כדי כך רגישה, אבל אני כן, מאוד. אני חושבת שהמילים הקטנות כמו "תודה" או "מכל הלב" הם אלו שמגיעות אליי הכי הרבה. אז פשוט רציתי להגיד לכם שקראתי את מה שכתבתם ובלי הרבה הסברים, פשוט: תודה

kzzz

New member
הי שוב..

רציתי להגיד לך שאני מזדהה עם התחושה שלך שכאילו חזרת לילדות.. גם לי זה קרה, פעם כשיצאתי מדכאון כבד, והרגשתי כאילו התחלתי לחיות מהתחלה.. היו לי פרפרים בבטן מהתרגשות מהדברים הקטנים שלא שמתי לב אליהם לפני ופתאום כן ראיתי אותם. התרגשתי. והתאהבתי בהרגשה הזאת - תחושה של הלחיות. אני מתארת לעצמי שזה מה שעובר עליך כרגע בערך... פשוט תהני מזה, מההתחדשות הנפלאה הזאת, סוג של לידה מחדש, תחשבי שניתנה לך הזדמנות לחיות אחרת את החיים ולראות את כל הדברים הנפלאים שלא ראית קודם, ולחוות אותם.. אז, שוב פעם (מקווה שלא נמאסתי עם המילים האלה :))- תמשיכי להיות את, ותגלי את עצמך האמיתית כרגע ותחיי חמודה!! שוב -- המון אהבה בחיים!!!

למעלה