וידוייה של מכורה

• פותח הנושא NeMy
  • פורסם בתאריך

NeMy

New member
וידוייה של מכורה

חשבתי, אם אני כבר פה, אז אספר על עצמי. אז אני נמי. נמי בלבד. זהו שמי האינטרנטי ואני מתכוונת להשאיר אותו כזה, ולא לתת לשמי האמיתי לדלוף לרשת. אני נמי, ואני מכורה. לפני כשנה היה לנו אינטרנט, והייתי.. איך נקרא לזה.. מכורה מתחילה. ואבל הייתי תלויה באינטרנט. חברים היו לי רק באייסיקיו, וחוויות צברתי רק מהודעות נבחרות בפורום. אבל זה היה עוד בסדר. למרות שכבר אז ניכרו סימנים של בעיות. אחר כך עברנו דירה, והיו קשיים כספיים, ונאלצנו לוותר על הנט, למשך עשרה חודשים. עשרת החודשים האלה היו עינוי בשבילי. דכאונות מתמשכים, ירידה בציונים, ובעיקר המון בכי. אחרי עשרת חודשים הייסורים האלה, החזירו לי את האינטרנט הקדוש, ישר בשוונג של אינטרנט מהיר בכבלים המחובר 24/7. שמחתי כל כך שהתחלתי לשבת כל דקה פנויה. הרגשתי שכל רגע שהמחשב פנוי ואני לא לידו זה "זמן אינטרנט מבוזבז". פיתחתי תלות הרסנית ביותר באינטרנט ובמייל, אבל בעיקר באייסיקיו. אני בודקת מייל חמישים פעם ביום, ושלא נדבר אפילו על מספר הפעמים שאני מרפרשת את הפורומים. יש לי כבר דיפלומה לריפרוש. בבצפר אני כל הזמן מתגעגעת לאייסיקיו שלי ולריפרוש. אחרי הבצפר אני טסה מתחנת האוטובוס וגם אם אני מתה לשירותים או הולכת למות או משהו אני קודם כל בודקת מייל. והכי גרוע, בגלל שאני לא נוהגת להסתובב בהרבה אתרים, מהר מאוד נגמרים לי הדברים לעשות. אז מה אני עושה? ממציאה לעצמי עיסוקים, הכל רק כדי להשאר בנט. אני (כמובן) מרפרשת שוב ושוב, ממציאה דומיינים רק כדי לבדוק אם קיים כזה דבר, מחפשת משפטים שטותיים בגוגל, ואפילו קוראת (בעניין רב) את הספאם שלי. מ-כו-רה. והלימודים שלי סובלים מזה. וכנראה גם העיניים. וכנראה הגב, והתזונה והכושר. ולא, לא הייתי רוצה להתנתק מזה. לא הייתי רוצה להפסיק. הייתי רוצה רק שזה יחיה בשלום עם הציונים שלי. ופאק על כל השאר. @נמי.

amiak

New member
אחותי החביבה ../images/Emo39.gif

"לא הייתי רוצה להפסיק. הייתי רוצה רק שזה יחיה בשלום עם הציונים שלי". מנסיון - זה מאוד קשה. המטרה בגמילה מאינטרנט, לפחות כפי הבנתי, היא לשלוט בתלות שיש בשימוש באינטרנט. לא להפסיק לגלוש. האינטרנט הוא כלי מועיל. הבעיה היא התלות, או כמו שאת אומרת - האובססיה לרפרש. אין לך מושג כמה כל מה שתיארת מוכר לי. הדבר החשוב הראשון הוא שאת מכירה בזה שאת מכורה. ושבשלב מסויים אין לך מה לעשות עוד בנט. אולי מתוך ההבנה הזאת תגיע היכולת להתנתק כשאין עוד מה לעשות. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה. עמיה

NeMy

New member
אני, כמו רבים (וטובים)

מכורה ליחסים הבינאישיים באינטרנט. זה נובע מכך שכשאני באינטרנט וזהותי חסויה, אני יכולה להיות באמת אני, ואני יכולה למחוק מילה בהודעה, רגע לפני שאני שולחת אותה. יש לי זמן לחשוב ולהפוך בראשי את השיחה. כשאני מדברת בטלפון או נפגשת פייס טו פייס אני תמיד מתחילה לדבר שטויות ותמיד מתחרטת על זה. ועד עכשיו, לא התחרטתי על אף הועה או מייל או פוסט באיזה פורום. זאת אני, ככה אני. וכשאני בחיים אף אחד לא יודע איך אני ומה אני, כי פתאום כל המילים מתבלבלות לי. @נמי.

lady_anne

New member
נסי להתייחס לזה כאל תקופת למידה

בה את מתרגלת את הכישורים האישיים שלך, ובייחוד את כישורי השפה, באינטראקציות עם אנשים. לא כל מה שנכון לאינטרנט יהיה נכון גם ל"חיים האמיתיים" כדוגמת מכנה משותף ספציפי (AKA סקס), חשדנות מופרזת לפרקים וכד´, אבל אם יש לך מה לומר באינטרנט סביר שיש לך גם מה לומר פנים אל פנים. עם הזמן תצברי בטחון וזכרי שבשיחה פנים אל פנים יש משמעות גם למחוות ולאינטונציה, שמוסיפות מימד נוסף על המילים. קצת סבלנות והכל יסתדר בסוף.

e-magine

New member
ל"א, אמירה נפלאה לטעמי

כבר שכחתי את החדות ואת המיקוד של האמירות שלך.

NeMy

New member
הו הו, יש לי הרבה מה לומר

אבל אני פשוט לא יכולה להגיד כשאני פוגשת מישהו. או שאני אומרת באופן שאחר כך אני לא אוהבת.

למעלה