וידאו eeg

וידאו eeg

שלום לכולם
חייבת להגיד שוב שאני שמחה שמצאתי פורום זה.
מאז שמצאתיו לומדת הרבה משאלות ותשובות החברים.
ניקבע לי תור לוידאו eeg . נאמר לי שלמשך 7 ימים אני אהיה מחוברת 24 שעות למצלמה ולמכשיר eeg ובמידה ויתרחש התקף אז הוא בו זמנית יצולם ובו זמנית יבוצע eeg [בזמן התקף ] ובדיקה זו מאשרת סופית נוכחות של מחלת אפילפסיה או שוללת אותו. האם זה נכון? כי אני מטופלת בתרופות אנטי אפילפטיות למרות שבדיקות eeg כולן היו תקינות [בערנות ובהתקף] . אז? לא אצטרך יותר ליטול הפנוטין וטרילפטין ? מישהו מכם ביצע בדיקה זו? אשמח לשמוע.
תודה

אחרי 3 eeg בוידאו של בעלי

מדביקים לראש אלקטרודות ואחכ עוטפים את ראשך בכובע ססגוני ואת הקופסא שמחוברת להן את מחזיקה כמו תיק צד תמידי וכבל ארוך מאוד כדי להתהלך וכך את מחוברת לעמדת אחיות כל הזמן ןמצולמת /מנוטרת. באיכלוב יש חדר פרטי לכול מטופל וגם שהולכים לשירותים שבחדר עדיין מחוברים בכמות הימים שנדרשת ומומלץ לקרוא או טלויזיה או כל פעילות שכזו אם את מרגישה אאורה מזמזמת לאחות ובמקרה של התקף האחות מעד באה אם זה ניתוק היא מנסה לתקשר איתך . אצל בעלי כל הזמן עשו כמן בייבסטר כל בני המשפחה המורחבת. הרופא מקבל ןרןאה את כך השהות שהיתה מול מצלמות ואת אי אי גי עצמו ןלפי זה מנסים לומר איך לפעול הלאה.
מקווה שעזרתי;)

הבדיקה עזרה לבעלך?

הוא אובחן כחולה באפילפסיה לפי הeegתנודות חשמליות במוח או רק לפי הצילומים בוידאו של הפירכוסים ?.......הבעיה שלי היא שבדיקת eeg בזמן התקף וגם בזמן ערנות היו תקינות [ועשו לי הרבה] ...אז מה הערך המוסף של הבדיקה הזו בשבילי?
תודה תודה

אחרי הבדיקה הרבעית

הצליחו לאתר מוקד אפילפטי. סופסופ.
ןאחרי הרבה הרבה שנים.
אני מקווה שהשמיים יתבהרו בשבילך וידען בדיוק מה מתרחד

רחל666

New member
eeg וידאו

היי

אני לא יודעת לגבי כמה ימים של וידאו EEG , אני יודעת על יום, זאת אומרת לילה שלם של צילום + חיבור ל-EEG , אני חייבת לעשות את הבדיקה לביתי, כי היא מועמדת להשתלת קוצב.......זה כנראה הליך מחייב.

אני מעדיפה שלא בגלל שיש מספיק בדיקות של EEG כדי לספק לי את המידע, אבל התור מאוד רחוק, לכן אני רוצה לעבור ישירות לזירוז הניתוח.

דובי1401

New member
אזזזזזזזז

אני עשיתי וידאו איאיג'י... תוך כדי אישפוז שם מורידים לך את המינון עד להורדה מלאה , כך שאת לא בהשפעת כדורים ואז מחכים להתקף....
לצערי לא יצא לי יותר מדי מהאישפוז הזה(אגב,הייתי מאושפזת שבועייםםםםםםם ) בגלל שבזמן ההתקף לא הצליחו לתפוס מה שרצו לתפוס במצלמות כי הייתי על הבטן באותו רגע או לא יודעת מה... זה היה מזמן...
בכל אופן, שווה לעבור את זה, קחי איתך הרבה תשבצים ,ספרים וכל מה שהוא לא אלקטרוני כי אי אפשר לפתוח אפילו פלאפון שם.
אה, והאוכל לא משהו...חחח טוב זה בית חולים מה אפשר לצפות ;)
אבל סה"כ הם מקסימים(איכילוב)

בהצלחהההה

היי דובי1401

את אומרת "לצערי לא יצא לי יותר מדי מהאישפוז.." אז מה כן יצא? איך אובחנת כחולה באפילפסייה? לפי הeeg שהראה פעילות חשמלית תואמת אפילפסייה?
תודה תודה

דובי1401

New member
וואלה....

שאלה ממש טובה....... לפי תוצאות הבדיקה זה תקין אבל כשהפרופסורית מסתכלת על הדיסק היא אומרת שהיא רואה איזה מוקד קטן בצד שמאל... ולפי ההתקפים שהיו לי אי אפשר להגיד שזה לא אפילפטי (למרות שיש מי שיגיד שזה בכלל נפשי) בקיצורררר אני לא חיה לפי תוצאות אני חיה את המצב הנוכחי והמצב הנוכחי מראה לי שהכדורים מייצבים אותי , אז מה איכפת לי? :)

אז הכדורים עוזרים לך

וזה מה שבעלי אומר לי. זו השנה השנייה שאני נוטלת כדורים.התחלתי עם סוג אחד וכיום אני נוטלת שני סוגים של כדורים.והאמת טפו טפו טפו יש הטבה מסויימת בעוצמה של ההתקפים. אז בעלי אומר לי שלא משנה אם זה נפשי או אפילפטי, מה שחשוב זה שההתקפים הפכו להיות יותר "קלים". פחות סוערים.......ואני קורא כאן שיש עוד אדם שזו את, שבעצם באותה דעה כמו בעלי.
אז אולי בהמשך הדרך אני אעכל זאת...אבל כרגע אני כן נוטלת הכדורים אבל האבחנה קשה עלי.....
תודה רבה על ההתייחסות.

דובי1401

New member
שבת שלום

כן, יש דברים שכמה שהרפואה שלנו מתקדמת אנחנו לא מצליחים למצוא להם שם מדויק, אז פשוט זורמים עם זה ומנסים לטפל כמה שיותר. אגב, הייתי אצל הפרופסורית שלי השבוע והיא אמרה לי שתוצאות הבדיקה האחרונה שעשיתי הן שכבר אין מוקד בצד שמאל תודה לאל אבל כן יש בצד ימין פתאום חח וזה לא אפילפטי אלא נקודה קטנה שיש אנשים שיכולים לחיות עם זה ולא יקרה להם כלום.... קיצר זה מורכב, אבל אין מה לעשות אלא להשלים עם המצב לטפל ובע״ה לקוות שיהיה בסדר:) תהיי אופטימית, יהיה בסדר ;)

נגיקו

New member
וידאו EEG לתינוקת

בקרוב בתי בת השנה צריכה לעשות וידאו EEG של שבוע באיכילוב. לפי מה שהבנתי, הבדיקה של הילדים מתקיימת במקום אחר.
היא זוחלת והולכת בתמיכה.

רציתי לדעת למה עלי לצפות, מהם התנאים, האם מותר לצאת איתה מהחדר?
אני חוששת מהאתגרים ששבוע כזה מציב בפנינו: שבוע עם תינוקת סגורה בחדר ללא יכולת לזוז כמעט עם אלקטרודות מציקות, תינוקת בריאה (טפו טפו) שרגילה להיות פעילה מאוד, אני אהיה איתה לבד רוב הזמן ולא אוכל להשאיר אותה לבדה לרגע ולכן גם אני לא אוכל לצאת, ועוד כהנה וכהנה.
אשמח לשמוע מהורים שחוו את הבדיקה.

דרך אגב, כשהתקשרתי נאמר לי שאפשר להשתמש בטאבלט וכו' - ראיתי שכאן מישהו כתב אחרת. מה נכון?

תודה רבה והרבה בריאות לכולנו!

דובי1401

New member
אם אמרו לך שמותר טאבלט אז מעולה!

כשאני עשיתי לפני 4 שנים לא הרשו לי להדליק את הפלאפון אפילו.. כך שהייתי די מנותקת מהעולם... אז בגלל זה אני יודעת שאסור.
אבל שוב, אם אמרו לך אחרת מה טוב!

נגיקו

New member
לגבי שימוש בסלולרי / וויפי

רק רוצה להבהיר, למקרה שמישהו יעשה חיפוש וימצא את השרשור:

עברנו EEG באיכילוב בשבוע שעבר, ואכן ישבתי עם הסלולרי ממש צמודה למכשיר. שאלתי במיוחד את הטכנאית והיא אמרה שאין בעיה בשימוש בסלולרי.

רק בריאות!

כמהאפשר

New member
ווידאו EEG

אני הייתי כל הזמן מחוברת לפלאפון(שמחובר אליי בערך לווריד:)) ולא הסכמתי להורדת תרופות מלאה.
אני יודעת שהמטרה היא בעצם "לתפוס פרכוס מבוקר בזמן אמת", אבל איכשהו הרעיון של לחטוף פרכוס לאחר שנים ללא.. לא מצא חן בעיניי:)

בכל אופן-
כפי שכתבו כאן, את נמצאת בחדר זוגי(לפחות כך זה היה ברמב"ם),
מנוטרת רוב הזמן.
אצלי כן אפשר היה להסתובב די חופשי למקלחת, פעם ביום, שירותים, מבטח, לצאת החוצה מדי פעם.
לא הייתי צריכה להיות כל הזמן בחדר או מיטה.
אשפוז של עד שבוע- הייתי 3 ימים.

שלום לך

תודה על המענה.

אני בתחילת הדרך בטיפול התרופתי, ועדיין במציאת התרופה/תרופות שיעזרו לי.
מבינה אותך מאוד בחוסר הרצון לחוות התקף לאחר זמן ממשוך ללא התקף.
נאמר לי כי בדיקה וידאוו eeg מומלצת לאנשים שהרופאים לא בטוחים שההתקפים שלהם הם ממקור אפילפטי.ורציתי לדעת:
1. האם זה כך אצלך?
2..האם אובחנת כחולה באפילפסייה לפי הממצאים של EEG או CT או MRI?
3. סיימת הבדיקה לאחר שלושה ימים, כי הרופאים שחררו אותך או שאת שיחררת עצמך?
4. האם "תפסו" התקף?
5. במידה ולא "תפסו" התקף מה זה אומר?

תודה על ההתייחסות

כמהאפשר

New member
אהלן:)

בשמחה:)
אני מאוד מקווה שתמצאי את התרופה המתאימה לך במהרה, ללא יותר מדיי נסיונות וניסויים.
בכנות, אין לי בעיה עם בדיקות דם, נפילות ובכלל כל הנוגע לדברים נשלטים- פירסינג, קעקועים ושאר דברים כואבים, אבל שיש ל-י שליטה עליהם.
בהתקף, חוויתי סוג של פחד אחר, סוג של משהו שזורק אותך מעבר לכל גבול של שליטה. ואין לי רצון בזה יותר:)

הנוירולוג התעקש על ווידאו ה-EEG לי כדי להבין בעצם היכן אני עומדת באותה התקופה מבחינת המחלה(גם היום אני בהמתנה לבדיקה, לאחר שמשום מה המזכירה החליטה לא להתקשר אליי פעמיים והתור התפספס. ההמתנה ברמבם בכל פעם היא כחצי שנה).
הייתי ללא התקפים, הEEG היה מאוזן ונלחצתי מאוד ממה שקראתי ברשת על הטופמקס- התרופה שאני נוטלת. סימסתי לו בבהלה והוא לא הסכים(תודה לאל, בדיעבד) לעשות כל שינוי ללא בדיקה מעמיקה ווידאו EEG, מכיוון שכל שאר הבדיקות היו מאוזנות, ללא התפרצויות.

אובחנתי כחולה באפילפסיה לפי פרכוס ולאחר מכן EEG שאישר זאת.
כמו כן, היו לי מספר אפיזודות בילדות, שהיום הסתבר שלא היו אפילפטיות(פשוט מיגרנה של ילדים), אך טופלתי בתרופות אנטי- אפילפטיות שלא לצורך במשך מספר שנים.

הרופאים שחררו אותי, ללא התקף.
אם לא "תופסים" התקף- עדיין ישנה סריקה, עדיין ישנם ממצאים, עדיין ישנה אבחנה.
מה שלא יהיה- שיהיה בהצלחה ותשמרי על עצמך:)

למעלה