וידאו מאחורי הקלעים

Reshef 914

New member
וידאו מאחורי הקלעים

זוכרים שציינתי פה כמה פעמים שהיינו עושים במכללת ספיר מהדורות חדשות פעם בחודש שמשודרות ב LIVE?

את הלימודים כבר סיימתי ושכחתי להתעסק עם קבצי הוידאו שנשארו...
אתמול נזכרתי שהם קיימים, ערכתי אותם למשהו קצר.

שימשתי כעורך במהדורה הזו. זו המהדורה האחרונה של השנה והיחידה שבה יוצאים מהאולפן לצלם ולהגיש. המהדורה מכסה את פסטיבל "קולנוע דרום" שמתרחש כל שנה בעיר שדרות.
במהלך היום צילומים, הסתובבתי עם ה DSLR שלי ופה ושם צילמתי. לא מת על וידאו ב DSLR אגב.
Canon 600D
18-55mm
50 mm 1.8

https://www.youtube.com/watch?v=woXt_RGhn5M&list=UUNgWFMTAiU--Kz21KOZxmJg&feature=c4-overview

IdoShkedi

New member
נחמד מאוד

הצילומים הרועדים זה בסדר בשביל סרטון "מאחורי הקלעים". למקרה שתרצה לצלם משהו דומה לשימוש מקצועי, הנה טיפ קטן שגיליתי לאחרונה: לצילומי handheld יש פוטנציאל להיות יפים מאוד בזכות התנועה החופשית של היד (יותר חופש מחצובה, דולי או אפילו סטדיקאם). למשל הקטע שצילמת באולפן/חדר עריכה, שהמצלמה סוקרת את ההמכשירים - זה היה יכול להיות צילום יפה מאוד. הבעיה היא כמובן הרעידות, ומסתבר שאפשר להתגבר על זה בצורה לא רעה בכלל בעזרת פונקציית ייצוב בעריכה, שהופכות פשוטות וקלילות יותר (באפטר אפקטס CS6 הוסיפו כלי שמייצב בלחיצת כפתור).

Reshef 914

New member
מכיר את הכלי

חשבתי על זה אבל זה קליפ שנערך בשעה-חצי שעה ולא הייתה לי את הסבלנות.

ניסיתי (בקליפ שהעלתי לא מזמן מהקיץ) לעשות יצוב ומשום מה זה לא עבד להיט...

תיכף אפתח את הפרוייקט הזה שוב ואנסה לפתוח רצועה מהטיים ליין באפטר אפקטס ולייצב, מעניין מה זה יתן באמת.

Reshef 914

New member
ואגב

טריק יותר פשוט ליצוב, בלי עזרים טכנים ובלי שום דבר בעצם...
שים את הרצועה של המצלמה על הצוואר, תעמוד בפוזיציה שאתה רוצה לצלם אבל אז, קח צעד אחורה ותחזיק את המצלמה באותו מקום.
בפשטות - תמתח את הרצועה מהצוואר שלך. זה ייתן יותר יציבות ותנועה חלקה למצלמה.

עצם הפעלת הכוח הנגדי (הצוואר שמושך והידיים שדוחפות) מונעת את הרעידות הקטנות של הידיים במיוחד בעדשות לא מיוצבות שבכלל גורמות לנו לגלות שעם הידיים שלנו... צלפים לא נהיה...

IdoShkedi

New member
חח, באמת ויתרתי על חלום הצליפה..

טריק מעניין, אנסה בהזדמנות.

פייפן

New member
מי הטמבל שתיכנן ככה את הקונטרול?

השקיעו 120000 שח בסוויטשר
אבל קיר מסכים נורמלי לא יכלו לתכנן?

Reshef 914

New member
חשוב לזכור

זה קונטרול של מכללה... לא משהו עשיר בתקציבים. דברים שמה עובדים לאט ובחלקים...
רק השנה עברו למצלמות HD על כרטיסים אגב.
הסוויטשר הוחלף חודש לפני שהסרטון צולם אגב. (הקודם היה שונה).
לפניו, הביאו Kpro אגב.
אני שדברים יוחלפו ויתאימו לעצמם. לאט לאט זה יקרה.

בתכלס, המסכים מעולם לא הובילו לבעיות (ושאתה חסר תקציב - אם זה לא עושה בעיות=זה מצויין). אתה משדר SD וזה הספיק לנו.
דווקא מבחינת רמת האולפן, התחזוקה וכו' העבודה הייתה תענוג.

פייפן

New member
הבעיה היא הארגונומיה ולא טכנית

אני מסתכל על זוית הראש של הצוות.

Reshef 914

New member
דווקא זה לא היה בעיה

להיפך, בגלל המסכים הגבוהים למדת את מיקום הכפתורים אוטו'. כמו הקלדה עיוורת.

למעלה