ויאפקס, מישהו?

ויאפקס, מישהו?

הלכתי למרפאת כאב כדי לקבל אישור לסימבלתה, אבל היא לא יכלה לתת לי (מחשב ארור!). אז היא הציעה ויאפקס. שעה. שעה תחקרתי אותה על התרופה הזו וכל מה שהיא אמרה היה שזה בדיוק אותו דבר כמו סימבלתה רק שם גנרי שונה כי שייך לחברה אחרת. רק אחרי ששילמתי על התרופה, ראיתי שכתוב שאסור לנהוג בהשפעת התרופה. יעני, תרופה מרדימה. וזה כשאני נאבקת כבר כמה חודשים טובים בתשישות. כן, היא ידעה את זה כי אמרתי לה.. לא, היא לא חשבה שיש עם זה בעיה, ככל הנראה. וזו תרופה שצריך לקחת ממנה כדור אחד בבוקר וכדור אחד בערב. מה אתם אומרים? יש לי עדיין מרשם לסימבלתה (ואצטרך לשלם עליו מעל 100 ש"ח). להשתמש בו? או לנסות לחודש את הויאפקס? אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות..

11161

New member
לדעתי

יש הבדל בין אותה תרופה רק עם שם מסחרי/חברה שונה (ואז בבית מרקחת אם יש לך מרשם לתרופה אחת, לא תהיה להם בעיה להביא אם התרופה עם השם מסחרי השונה - כי זה אותו דבר) לבין תרופות שונות, שהם מאותה משפחה, ומשמשים בגדול למטרות דומות - אבל עדיין לא אותו דבר 1:1. הכי טוב זה להסביר לרוקח שאת צריכה בדיוק את התרופה סימבלטה בשביל פיברומיאלגיה, ולשאול אותו אם התרופה ויפאקס זה בדיוק אותו דבר - אני מנחש שהוא יגיד שזה לא אותו דבר - אבל תשאלי. (לדעתי, אם זה היה בדיוק אותו דבר, במקום לשלוח את החולים לקנות תרופה יקרה כמו סיבמלטה - רופאים היו ממזמן ממליצים להשתמש בסימבלטה. אבל תשאלי כדי לוודא. מה שכן האזהרה לגבי נהיגה כתובה גם בסימבלטה, ועד כמה שזכור לי בכל תרופה שראיתי שאמורה להקל על כאב). גם אם זו לא אותה תרופה בדיוק, אם מבחינתך המחיר מצדיק לנסות תרופה שאולי תשפיע טיפה פחות טוב (ותיאורטית אולי מסיבה כלשהי טיפה יותר טוב), זה סביר לבצע ניסוי ולראות. לדעתי אם מבצעים ניסוי כזה, יכול להיות שכדאי גם לחשוב על התזמון שלו (אולי כדאי לחכות שתעבור התקופה של התשישות נניח).

11161

New member
ותכלס

לדעתי אם סימבלטה משפיעה עלייך טוב, וזו לא אותה תרופה - עדיף להמשיך עם הסימבלטה, בתנאי כמובן שאת יכולה להרשות לעצמך כלכלית.

etigoddess

New member
גם אני קיבלתי לזה המלצה

הרופא לא אמר שהן זהות גנרית. רק הציע זה או זה. לגבי הנהיגה, על המון תרופות כתוב. אאל"ט גם על אלטרול. גם על טרמדקס. נראה לי פשוט צריך לבדוק בבוקר אם את כשירה לעלות על ההגה. מי כמונו מכירות את הגוף שלנו? זה לא כמו אלכוהול שגם מערער את השיפוט...

וייפאקס

קראתי ברשת שכתב פסיכיאטר מוכר בפורום פסיכיאטריה שסימבלטה ווייפאקס הן באמת זהות, אבל ההבדל הוא שאת הוייפאקס צריך לקחת במינון יחסית גבוה על מנת להגיע לאותה תוצאה שנותנת הסימבלטה 60 מ"ג. אולי כדאי לך לנסות בכל זאת? כתבת שבחודשים האחרונים התשישות החמירה... אולי הוייפאקס תשפיע עלייך קצת יותר טוב? לגבי הנהיגה, זה באמת משהו שכתוב בעלונים של המון תרופות... יש גם את האיקסל והאפקסור שהן אמורות להיות דומות לסימבלטה.

נימ 1

New member
ויאפקס - כנראה השם החם שחוזר לכותרות -

היי כלנית, (בתור מישהו שמכיר את התרופה ויאפקס באופן אישי - אכתוב לך תיכף מניסיוני) אני יודע שויאפקס בעיקר מותווית לחרדה ,ודיכאון. רשמית , היא לא אמורה להיות קו ראשון לכאב כרוני. א ב ל אני כן יודע בודאות שהגישה אליה השתנתה לאחרונה והרבה מרפאות כאב מדווחות (ככה אמרו לי בכמה מרפאות כאב) שהתרופה מסייעת גם לכאב כרוני, ואף רושמים את התרופה להתוויה הזו. קודם כל - אני לא יודע אם ויאפקס וסימלבתה זהות גנרית לחלוטין , למעשה אני די בטוח שהן לא (גם ויאפקס שייכת למשפחת האפקסור הישנה יותר , וונלה אם אני לא טועה) - אבל אני כן יודע ששמים אותן ביחד באותה קבוצה פעמים רבות - אם אני זוכר ה"משותף" להן ששתיהן פועלות על שני קולטנים ביחד נוראדרנלין וסרוטונין ,ולא רק על אחד, כמו שתרופות נוגדות דיכאון אחרות. בכלל אני די משוכנע שרוב התרופות ה"פסיכיאטריות" / (סליחה על המילה )/נוירולוגיות - מאוד צריך להיזהר בלהמיר אותן - במובן הזה , שגם אם תרופות יחסית זהות ,אנשים יכולים להגיב ממש אחרת. טוב לתרופה אחת , רע לתרופה אחרת - על אף ששתי התרופות אמורות לפעול על "העלאת הסרוטנין" במוח, למשל. בגלל זה יותר מזה - נראה לי ממש מוזר שרופא/ה לא נתנה אישור לתרופה, רק בגלל ש"המחשב לא נתן". מדובר פה באיכות חיים של אדם (יכול להיות אגב, שהויאפקס היא זו שתשפר את חייך, אבל עדיין - נראה לי משונה כל העניין של ויתור על תרופה בגלל עניין כזה). מה שכן אני יודע על ויאפקס וסימבלתה - זה ששתיהן נחשבות תרופות שקשה לרדת מהן, אפילו קצת יותר מהתרופות האחרות . אבל :א. כשתגיעי לגשר הזה.... ב. כל התרופות מהמשפחות הללו, צריך לרדת בהדרגה, ככה שזה משותף כמעט לכל תרופה. לפני שנים , הרבה לפני מה שקרה לי , ויאפקס עזרה לי בצורה מדהימה עם התקפי חרדה. לא רק עזרה - חיסלה אותם. היא לא "נגעה" בכלל בדיכאון שהיה לי , ולקח כמה חודשים והתאמות מינון לעבוד . אבל התרופה הזו הצילה אז את חיי. עד כדי כך ששקלתי כבר זמן רב אם לקחת אותה. למרות שהיא לכאורה לא לכאב הספציפי שלי. אבל גם זה הועלה. אגב - שינוי לצורת לקיחה של "שחרור מושהה" XR - היא זו שהביאה לתוצאות המיטביות בסופו של דבר ! מאידך - וזו רק מחשבה אישית לגמרי שלי , היו תקופות שעלו בי חשדות ,שאולי השימוש לפני שנים בויאפקס , "שיבש" משהו במוח, והמוח התרגל לתרופה , וכל הכאב העצבי (כנראה עצבי) שנגרם לי הוא מזה שהגוף הורגל למשהו והמשהו הזה נלקח ממנו. בקיצור - אני די מסורבל, ומגושם בתקופה הזו בניסוחים. מקווה שמשהו תרמתי. בהצלחה

ריפנזל

New member
אני מניחה שכמו לסימבלתה תהיה תקופת הסתגלות

שבמהלכה תהיי מטושטשת ומנומנמת יותר מהרגיל, ולכן שמים את האזהרה על הנהיגה. אבל, בעצם זה אומר שאת אמורה עכשיו להיגמל מסימבלתה ולעבור לוויאפקס ולהעלות מינון וכל זה? כי *זה* חתיכת כאב ראש!

אני כבר לא יודעת מה לעשות בקשר לסימבלתה

ואיך לקבל אישור בשבילה... אוף!!!! למה הכל משתבש לי?!?!?!?!

11161

New member
אני גם

הבנתי שלא שווה לי אפילו לבזבז זמן בלנסות להשיג אישור. זה לא בסל בשבילי וזהו.

למעלה