וטרינרים טובים בדרום?

שירלי317

New member
וטרינרים טובים בדרום?

היי חבר'ה,
אני מתכננת מעבר לנגב (קיבוץ טללים) בעוד כמה חודשים
תהיתי אם יש באזור הנידח וטרינר שיודע דרכו בעולם החמוסים.. בתקווה שלא נצטרך, אבל תמיד חשוב לדעת ליתר ביטחון :]
אפילו באר שבע והסביבה זה סבבה (הכי דרומה שאני מכירה זה ברחובות עיר הולדתי ושעה נסיעה זה קצת יותר מדי במקרה וקורה משהו חס וחלילה..)
אודה לעזרתכם =]

שירלי317

New member
ואם כבר אז...כדור משחק מסוג אחר - דעה?

מה דעתכם?
התעללות או שימושי?

שירלי317

New member

http://www.amazon.com/Fantastic-Ferret-Exercise-10-Inch-Diameter/dp/B0002AQ0F2

http://www.thefind.com/pets/info-ferret-exercise-ball

WTR

New member
לא הבנתי למה אתם חושבים שזה התעללות

לנו יש כדור כזה

הם יכולים להכנס ולצאת חופשי ולהסתובב בתוכו או שאפשר לחבר צינורות לחורים של הכדור כמו כאן
http://www.roxiespetden.com/Ferretrail-Roll-About-Ball-10-Inch-_p_10432.html

בתכלס הם אוהבים את זה בגיל גורות אח"כ זה נמאס להם די מהר
שלנו לא בשימוש כבר שנים (אם מישהו רוצה אשמח למסור לחמוס צעיר והיפראקטיבי)

WTR

New member
אם אין להם אפשרות בחירה מתי לצאת ולהכנס

אז כן לדעתי זה התעללות

Misha180

New member
זה לא נראה ככ כיף

נראה שהיא פשוט מנסה להבין איך לצאת משם

Misha180

New member
התעללות

מילא אוגרים או עכברים שאחרת לא יכולים לשחרר אותם, אבל אם הוא גם ככה משוחרר- למה? אני לאחרונה קניתי כדור ים גדול מגומי וזה להיט השבוע (הוא לא מצליח לתפוס אותו אז הוא פשוט רודף אחריו וקופץ עליו בכל הבית)

שירלי317

New member
הממ

בעקרון הכוונה הייתה כאופציה לשחרור בחצר ללא רתמה
בבית מן הסתם הוא תמיד משוחרר
אבל באמת שאני תוהה אם זה יהיה לו מעניין ונחמד או ממש מלא סטרס ומיותר...
כי בתכלס, יש אפילו מתקן דומה לילדים כמשחק חווייתי.. אבל אני פשוט לא מצליחה לדמיין זווית ראייה של חמוס בתוך דבר כזה..
מצד אחד זה יכול לתת לו יותר חופש להתרוצץ ולגלות ריחות ומקומות חדשים בגינה כשאני יכולה להשאר בראש יחסית שקט..
ומצד שני זה באמת נראה קצת כמו התעללות, אבל אנחנו לא באמת יכולים לדמיין איך הם מרגישים במצב כזה.. חוץ מאם מנסים ואז רואים את התגובה.
אז תהיתי אם מישהו ניסה או ראה ויש לו חוויה מהדבר הזה..
תודה

Misha180

New member
תכלס תלוי בחמוס

אבל בשונה מילדים אין להם הבנה מה זה ושזה "מגניב וכיף" ורוב הסיכויים שזה יגרום לסטרס רב.
אני קניתי אחד כזה לגרבילים שלי פעם, קיוויתי להיות מסוגלת לשחרר אותם לשחק בבית. השתמשתי בו לפעם אחת קצרה וזרקתי כי הגרביל בפנים כל כך נלחץ שהוא פשוט נשכב ולא זז.

Misha180

New member
ואני אוסיף

שאי אפשר להיות רגועים עם חמוס משוחרר, תני לו עשרים דקות בלי השגחה והוא ילמד לפתוח את זה:)

שירלי317

New member
שעה וחצי נסיעה ממקום המגורים?

נכון לעכשיו אני גרה ברחובות וכל חי נהדרים (כבר שנים שאני אצלם עם כל החיות וכבר בת בית..)
אבל עם המעבר הקרב לנגב (אזור שדה בוקר)
גדרה רחובות והסביבה יוצא מרחק של כשעה וחצי, שמילא פעם בשנה לטיפולים שגרתיים, אפשר לתזמן עם ביקור אצל אמא..
אבל במקרה חירום זה קצת פחות מועיל..
מן הסתם שמקסימום נעזרים בוטרינר חיות קטנות שגרתי..
אבל שאלתי הייתה מופנית לוטרינרים המתמחים או מנוסים לפחות בחמוסים שחברי הפורום יכולים להמליץ עליהם באזור באר שבע ודרומה יותר (באר שבע גבול צפוני כלומר..)
יש סיכוי שאני באמת הוזה וחיה בארץ הפלאות עם הרעיון שאני אצליח למצוא אחד כזה.. (כשבמקביל אני גם בחיפושים אחרי וטרינר סוסים טוב באזור - אבל זה יותר פשוט האמת..) אבל שווה לנסות.
תודה =]

WTR

New member
בגלל שאין הרבה וטרינרים שמבינים בחמוסים בארץ

אז כן, לפעמים זה דורש נסיעה ודלק....
כשהייתי גרה בעפולה הייתי מגיעה פעם בחודש להרצליה (שעה וחצי בערך) לטיפולים לחמוסה שלי
מבינה אותך לגמרי, זה ממש מתסכל

laalaalalala

New member
הוטרינר שלי -

הוא לא מתמחה ספציפית בחמוסים אבל הוא מטפל בחיות אקזוטיות (ד"א קיבלתי עליו המלצה כאן בפורום) ד"ר אייל אברהם במרפאת ברנע שבב"ש טלפון - 086421848

למעלה