וטרינריה

וטרינריה

שלום לכם, אני רוצה להתייעץ בקשר ללימודי וטרינריה. הבנתי שוטרינריה אפשר ללמוד רק לתואר שני ורק באוניברסיטה העברית. ושמעתי שיש ממש קצת מקומות בחוג. כתוב במידעת שאחד מתנאי הקבלה הוא: "תואר בוגר בארץ במוסד אקדמי מוכר בציון ממוצע 85 לפחות, באחד מהתחומים : חקלאות, ביולוגיה, רפואה, רפואת שיניים, מדעי הרפואה הבסיסיים או רוקחות". נגיד, שאת זה הצלחתי להשיג. עדיין יש ממש קצת מקומות! יש לי 747 בפסיכומטרי, מה הסיכוי שזה יהיה מספיק כדי להתקבל ללמוד וטרינריה? כי אני לא ממש רוצה ללמוד בחו"ל... ואני גם לא ממש רוצה ללמוד אחת מהמקצועות הקשורים לזה סתם, ובסוף לא להיות וטרינרית. ועוד שאלה - אילו חוגים נכללים ב"מדעי הרפואה הבסיסיים"?

ועוד משהו:

עוד דרישה היא: "הקורסים : ביוכימיה, ביולוגיה, כימיה, גנטיקה, מיקרוביולוגיה, מתמטיקה, סטטיסטיקה, פיזיולוגיה של בעלי חיים או אדם, אימונולוגיה, אנדוקרינולוגיה, ופיזיקה נכללו בתכנית הלימודים, והציון בכולם חיובי" איפה אני מוצאת באילו חוגים אפשר ללמוד את כל הקורסים האלה?

tmaz

New member
בכל חוג מתחומי הביולוגיה,חקלאות,

רפואה וכו' שציינת בהודעתך הראשונה. מהדרישה הזו אין מה להיבהל בכלל.

וטרינריה

747 בפסיכומטרי זה בהחלט מקום לאופטימיות. עם זאת שימי לב נאמר "בציון ממוצע 85 לפחות". פרושו של דבר שבעל ממוצע גבוה יותר מגדיל את סכויי קבלתו. רשימת הקורסים בכל חוג מופיעים בשנתון האוניברסיטה הנמצא באתר האוניברסיטה.

Shimiz

New member
שירשור וטרינריה בפורום השכן

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=72&msgid=49392324

Shimiz

New member
ודרך אגב

הפסיכומטרי לא ממש עוזר לך כתנאי קבלה, כל מה שחשוב זה שהוא יהיה 640 ומעלה. הציון של התואר הראשון הוא העניין הקריטי.

tmaz

New member
ב"מדעי הרפואה הבסיסיים"

של האוניברסיטה העברית יש חוג אחד, שהוא החוג למדעי-הרפואה הבסיסיים. בתארים מתקדמים יש חוגים נוספים (ביוכימיה, אנדוקרינולוגיה, פיזיולוגיה ועוד ועוד) שכולם שייכים ל מכון למדעי הרפואה של בית-הספר לרפואה בירושלים. אגב, מי שמעוניין בוטרינריה יכול ללמוד מדעי הרפואה, אבל מומלץ ללכת לביולוגיה "רגיל", ולא למדעי-הרפואה, פשוט בגלל הממוצעים הטובים יותר בד"כ. הממוצע הדרוש לוטרינריה הוא הרבה מעל 85, בגלל הביקוש הגבוה. על פחות מ-90 חבל להגיש בקשה בכלל.

למעלה