וטרינריה

וטרינריה

היי, אני מעוניין ללמוד וטרינריה בארה"ב. אני יודע שזה תואר שני ולכן התואר הראשון, כדאי שיהיה קשור (ביולוגיה, מדעי בע"ח וכו'). למרות זאת, רציתי לדעת אם אפשרי לעשות תואר בפיזיולוגית מאמץ,קיניזיולוגיה,אתלטיק טריינינג וכו' ועדיין לעמוד בקריטריונים לבי"ס לוטרינריה? בנוסף, האם יש העדפה ללמוד גם את התואר הראשון באוניברסיטה בה אני מתכנן ללמוד וטרינריה?

GeJuFan

New member
הידע שלי מאד לוקה בחסר

לגבי לימודי וטרינריה בארה"ב, אבל בזמנו כששקלתי את זה גיליתי את האתר התאחדות הוטרינרים האמריקאית: http://www.avma.org איפשהו יש שם מידע על לימודי וטרינריה לפי בתי ספר. היה עוד אתר אחד אבל לצערי כל הלינקים שהיו לי בנושא נמצאים על המחשב הישן ששבק חייו בערך לפני שנתיים. מה שכן בהחלט יכול להיות שכל בית ספר לוטרינריה יבקש קורסים נוספים מעבר לרגיל. לגבי השאלה האחרונה, כן ולא. זה משתנה. זה מאד יהיה תלוי בציונים שלך, אם מי התחברת מהפקולטי (לא בבחינת התחברות של חברות אלא מקצועית) שיכול לתת לך המלצות טובות שיתקבלו בראייה טובה. את מי אתה מכיר ברמות היותר גבוהות (קשה אבל לא בלתי אפשרי אם אתה מוכן להקריב את שעות הפנאי שלך) במידה ותחליט לנסות להתקבל לבית הספר לרפואה באותה אוניברסיטה. קשרים יביאו אותך רחוק. בכל מקרה, בנושא של לימודי וטרינריה דווקא הייתי מסתכלת לכיוון של בריטניה אם כלכלית אתה מסוגל לעמוד בכך. אם לא אז מבחינת בית ספר לוטרינריה קורנל נחשבים לבין הטובים ביותר אם לא הטוב ביותר בארה"ב, בטאפט יש גם בית ספר מעולה (ויש וטרינר בריטי אחד, די ידוע - שגם מתנגד לעקירת ציפורניים- שמלמד שם או מפעיל את המרפאה הוטרינרית שלהם). אמממ מעבר לזה לא עולים לי עוד מוסדות. אם אתה בארץ שווה לך בהחלט לגשת לקרן חינוך ישראל ארה"ב ולבקש לעבור על הספרייה שלהם, יש להם ספרים עם פרטים על מוסדות מה שיוכל לעזור לך בהתחלה. מה שכן, קח בחשבון, שלמרות שוטרינריה הוא מקצוע די מוכר ויש לו המון מלגות לסטודנטים הן לתואר ראשון והם ללימודי DVM כמות המלגות בשבילו לסטודנטים זרים היא מעטה יחסית. מעבר לזה המיקום שבו אתה רוצה ללמוד גם לתואר ראשון שלא לומר לתואר השני מאד משתנה בהתאם לסוג הוטרינר שאתה רוצה להיות. האם אתה רוצה לעבוד עם חיות בית? זוחלים וחיות מיוחדות? חיות משק?

תודה רבה לשניכם

אני רוצה להיות וטרינר חיות גדולות (סוסים). אני אזרח אמריקאי, ואני יודע שעלות הלימודים תהיה נמוכה משמעותית אם אחשב תושב של הסטייט בה האוניברסיטה. איך אני יודע איפה להתחיל תהליכי התיישבות (ממה שראיתי לוקח שנה-שנתיים) אם אני מגיש בקשות למוסדות בסטייטים שונים (טקסס,קליפורניה,קולורדו)?

GeJuFan

New member
אוקי, אם ככה רצוי

להתמקד בתוכניות וטרינריה עם התמחות בחיות גדולות. אני יודעת שלקורנל יש תוכנית לחיות גדולות ויש עוד אוניברסיטה בוויסקנסון אני חושבת שיש להם תוכנית לחיות גדולות. לגבי אזרחותך ותושבות של הסטייט אם תלך לאוניברסיטה פרטית זה פחות ישנה כי אוניברסיטה פרטית לא שמה לב לזה. האמת אם מה שגידי אומר נכון הייתי בודקת אם אולי לא יהיה לך עדיף להתחיל את הלימודים בארץ, כלומר ללמוד את הקורסים שצריך ואז לנסות ולהתקבל לתוכנית וטרינריה בארהב. זה יוזיל לך את העלות גם כאזרח אמריקאי.

אני חושבת שהעניין של שכר הלימוד

משתנה בעקבות תושבות רק אם זו אוניברסיטה ציבורית. כך שאני מניחה שאתה צריך לבדוק איזה מן המקומות שמעניינים אותך הם אוניברסיטאות ציבוריות - אם בכלל.

Gidi Shemer

New member
כמה תשובות

אין חובה לבחור בשום תואר ראשון ספציפי. למעשה, באופן רשמי אין הכרח בתואר ראשון (זה אחד מהמקרים הבודדים למיטב ידיעתי). כמובן שאתה צריך לעשות קורסים מסויימים, אבל אין חובת תעודת סיום תואר. אם אתה עושה את התןאר בפיזיולוגית מאמץ (או לצורך העניין בהיסטוריה) אתה כן תצטרך לשים לב שאתה לוקח את הקורסים הנדרשים כמו ביולויה בסיסית, גנטיקה, מיקרוביולוגיה, כימיה כללית, כימיה אורגנית וכו'. אני רוצה להוסיף להמלצות שניתנו כאן ע"י GeJuFan את NC State, אוניברסיטה שכנה לזו שלי. היא אמנם לא אוניברסיטה בטופ ברמת התואר הראשון, אבל בית הספר לוטרינריה שלה חזק מאד. חשיבות גדולה יש לנסיון מחקרי. כמה שיותר יותר טוב. לא חיב להיות רק נסיון מחקרי בתחום בעלי חיים, אבל כמובן שרצוי גם הרבה מזה. אני מצרף שלשה לינקים שיעזרו לך להכיר את הדרישות הכלליות והספציפיות. הראשון של האגודה שמאגדת את כל בתי הספר הוטרינריים בארה"ב, השני של האוניברסיטה שלי שמפנה לדרישות הכלליות של בתי הספר, והשלישי של בית הספר שעליו המלצתי: http://archive.constantcontact.com/fs019/1104002974357/archive/1106126014584.html http://preprofessionaladvising.unc.edu/pre-health/veterinary-school http://cvm.ncsu.edu/studentservices/admissions.html

FPNH

New member
שלושת השמות שאני מכיר כמובילים לאורך השנים

קורנל, פן, דייויס. אבל באמת שמעתי גם על נורת' קרולינה סטייט ועל קולורדו סטייט שהן מבתי ספר לוטרינריה המובילים בארה״ב. ספציפית לגבי סוסים אני מניח שהאוניברסיטאות החקלאיות (קורנל ודיוויס) יהיו מובילות. אולי גם טקסס אי אנד אם בזכות האופי והמיקום. אבל את זה כדאי לברר ספציפית עם וטרינרים של סוסים. בכל מקרה. יש יחסית מעט בתי ספר לוטרינריה בארה״ב (פחות משלושים) ורובם נחשבים טובים. אל תפסול מקום רק בגלל שהוא לא בחמישייה או עשירייה ראשונה באיזה דרוג שמצאת באינטרנט.

לא מומלץ כדירוג בלעדי

זה דירוג שסוקר בעיקר סטודנטים וקהל רחב, לא מומחים בתחום, כלומר מעונות יותר טובים והסברת פנים להורים המבקרים, וכל מיני גורמים שלאו דווקא קשורים בהחלט משוקללים שם.

squalus

New member
אף פעם לא צריך להסתמך על מקור אחד

אבל בכל אופן, הם מסבירים איך מתבצע הדירוג - הסקר נערך בקרב דיקנים, חברי סגל ואדמיניסטרטורים במוסדות אחרים, לא בקרב סטודנטים.

rtenne9

New member
תשובה

היי, שנה שעברה התקבלתי לתוכנית MPH/DVM דרך Colorado State. התוכנית דורשת שהשנה אני אסיים את ה MPH ובאוגוסט אני מתחילה עם הלימודי וטרינריה. זה לא משנה מה אתה לומד בתואר הראשון כל עוד אתה לוקח קורסים שעונים על pre-vet. הבעיה היא שלכל בית ספר לוטרינריה יש דרישות שונות אז ברגע שאתה מחליט לאן אתה רוצה ללכת תתכן בהתאם. לפי הבנתי אין העדפה לעשות תואר ראשון באוניברסיטה בה אתה מתכנן ללמוד. אני למדתי באוניברסיטה אחרת והתקבלתי לקולרדו. אבל- אם אתה מחליט ללמוד באוניברסיטה ציבורית יהיה לך יותר קל להתקבל אם תהיה תושב של המדינה אז אולי כן כדי לך לעבור לשם קודם. בנוסף, אוניברסיטאות שיש להם בית ספר לוטרינריה קרוב לוודאי גם יהיה להם יותר הזדמנויות לסטודנטים של תואר ראשון לעשות מחקר או לעבוד עם בעלי חיים. הניסיון הזה עם בעלי חיים ממש ממש חשוב לתהליך קבלה גם כן. לגבי לאן ללכת לפי איזה סוג רפואה אתה רוצה להתמקד בה- בקולורדו יש המון מומחים לסוסים וחיות משק. אני לא עומדת ללכת לכיוון הזה למרות זאת בחרתי ללמוד שם כי יש להם דגש על מחקר של מחלות מדבקות, מרכז מחקרי של סרטן ואורטופדיה..אז תנסה להתסכל על זה מכל הכיוונים. הבתי ספר הכי טובים הם קורנל, קולורדו וUC Davis. אחרי זה יש גם את Tufts, UPenn, Texas A&M. אם יש לך עוד שאלות- אשמח לעזור. רעות

GeJuFan

New member
האם אפשר לשאול באיזה

סוג רפואה וטרינרית בחרת ומהי תת התמחות שאת מתעניינת בה?

rtenne9

New member
אין לי מושג

בנתיים אני מתעניינת במחקר של מחלות זואונוטיות, אורטופדיה והתנהגות בע"ח. אבל עד שאני אסיים את הלימודים זה יכול להשתנות..

GeJuFan

New member
מעניין אותי, האם כשהסתכלת

על היכן ללמוד, יצא לך להיתקל בלימודי וטרינריה שיש בהן התמקדות מאד גדולה בתזונה אצל בע"ח? ואם כן ידוע לך מי היו אלו שלימדו ואולי, בתקווה, מה היה חלק מהסליבוס של הלימודים/ הקורס הזה?

תודה רבה על התגובה

שמתי לב שצריך מעל 180 שעות של עיסוק עם בע"ח, איך אפשר לסדר כזה דבר במידה ועושים תואר שאינו עוסק בבע"ח? בינתיים, ראיתי שבדיוויס יש תואר אקסרסייז ביולוג'י, שכתוב שם שהמסיימים ממשיכים גם לוטרינריה, אבל חוץ מזה לא ראיתי באוניברסיטאות אחרות אופציות כאלה (כמו שאמרתי קודם, אני מתעניין בתואר הקשור לספורט בתור תואר ראשון). בנוסף, אשמח אם תמליצי לי על וטרינרים/חוקרים ידועים ומוכרים בתחום הסוסים, אם את מכירה. תודה מראש

GeJuFan

New member
וואל אפשרות אחת כל עוד אתה בארץ

זה לראות אם תוכל להתנדב בבית דגן יש להם מחלקה לחיות גדולות עם סוסים. אולי באחת מחוות הסוסים או עם וטרינר אחר שמטפל בחיות גדולות.
אם אני לא טועה יש עמותה אחת או שתיים שכולה מוקדשת לטיפול בסוסים (גם בחמורים אני חושבת), אולי שווה לדבר איתם ולבדוק אם תוכל להתנדב אצלהם וככה לקבל את ה-180 שעות שאתה צריך.

עבודה בחוות סוסים זו גם אופצייה.

אגב האם יש לך איזהשהוא ניסיון שקשור לטיפול וגידול בע"ח?
וטרינריה זה מקצוע מבין הקשים ביותר שיש, לא רק פיזית אלא גם נפשית (שזו הסיבה שבגללה נכון לעכשיו החלטתי לוותר עליו). אני לא יודעת איך עובד הצד של החיות הגדולות אבל בחיות הקטנות זה קשה, מאד קשה. מכירה כמה וטרינרים שעזבו את המקצוע (זמנית כי זה מסוג המקצועות שקשה לעזוב לתמיד אם אתה אוהב חיות אמיתי) פשוט כי זה נהייה קשה מנשוא ההחלטות של חיים ומוות

אני מנסה להיזכר בוטרינרים שאני מכירה בארץ שלמדו בארה"ב. אבל אני לא חושבת שהוטרינרים שאני כן מכירה יש להם מידע על לימודי חיות גדולות.
לדעתי הכי כדאי לך זה לבדוק בבית דגן, במחלקה שלהם, לראות אם יש להם מידע כלשהו, אולי מי מהוטרינרים שלהם למד בחו"ל ויידע לכוון אותך. משמה, תן לאצבעות ללכת, פתח דפי זהב (או דפי זהב באינטרנט) חפש שמות של וטרינרים וספציפית כאלו שמתמחים בחיות גדולות תנסה לראות מי מהם למד בארה"ב ואם יש מישהו מהם שיכול לתת לך מידע על מוסדות.

אפשרות נוספת היא לחפש מרפאות וטרינריות בארה"ב שמטפלות בבע"ח גדולים. זה כמובן לא מושלם אבל אני בטוחה שבמרוצי הסוסים עובדים וטרינרים שמתמחים בסוסים.

יש לי חוות סוסים,זה נכנס ל-180 שעות?

כבר היו מקרים מאוד לא נעימים שהייתי צריך לעזור בהם לוטרינרית (כולל בבי"ח בבית דגן)- האמת שבגלל זה החלטתי שזה מה שאני רוצה עשות..

ודוד שלי למד וטרינריה בקולורדו,אבל הוא כבר לא זוכר יותר מדי, אבל התכוונתי לוטרינרים שאפשר לקרוא על מחקרים שלהם באינטרנט וכו'

תודה בכל מקרה, אבדוק את האפשרויות

למעלה