קצת קשה למסור את כל המידע הזה דרך
האינטרנט. (זה באמת המוווווווווווווווון מידע, ממש הרבה) אבל ננסה לתמצת: 1)נתנו לך את המשמעות של אבאדה, ואני רק רוצה להוסיף שהיא כנראה הקבוצה הכי גדולה בעולם, או השניה בגודלה (אבל בארץ זה קצת מחוץ לפרופורציה כי יש לה הרבה פחות מורים מלC.D.O). עכשיו לקורדאו דג'י אורו - כפי שנאמר המשמעות המילולית היא חבל הזהב. בתקופת "ימי האופל" של הקפוארה (יש לזה שם יותר מגניב ששכחתי, אז אני קורא לזה ימי האופל, בעיקרון זאת התקופה שהקפוארה הייתה לא חוקית, לאחר שחרור העבדות, אין הרבה תיעוד על הקפואריסטים באותה תקופה, אבל זאת תקופה מאוד חשובה להתפתחות הקפוארה) - לא היו דרגות, ולכן כל קפואריסט ממש טוב היו מכנים "קורדאו דג'י אורו" (זה הגיע מתפיסת אנטי למזרח ולחגורות שם שסודרו על פי שחור לבן ובצבעים וכיוב, הקפואריסטים טענו שהדרגה הכי גבוהה אצלם היא זהב... לך תבין ברזילאים
) ומכאן גם שם של אדם אחד, שכונו קורדאו דג'י אורו (כי הוא היה כנראה קפואריסט טוב, וכאלה) לאדם הזה היו עוד שמות כגון "ביזורו מגנגה" (ביזורו זה סוג של מעיין חיפושית ענקית כזאת, שקיימת רק בברזיל על פי הבנתי. מגנגה זה חרק) ו"ביזורו פרטו" (פרטו = שחור, נחשי למה
) לא נרחיב בסיפורים עליו יותר (כי אנחנו מתמצתים
) - אבל הוא היה ממש "גבר גבר" אמיתי, והמסטרים שהקימו את הקבוצה קראו לה קורדאו דג'י אורו על שמו, גם כדי "לפאר" את הקבוצה, וגם כדי לשמר את זכרו. 2)יש עוד קבוצות כמו שאמר ארוגנצ'י, ופה זה מתקשר לשאלה השלישית: 3)ברמת העיקרון, הבדלים תמיד נובעים מהמורה. אבל - יש דברים מסויימים בקבוצות, מעיין יסודות שאמורים להיות דומים ברוב הקבוצה. ההבדל העיקרי הוא בפילוסופיה - ודרכו כל מורה מפרש אחרת ואו מתקרב לדרך של המסטרה הראשי של הקבוצה או שואב השראה ממקומות אחרים (שוב, תלוי במורה או בפילוסופיה של הקבוצה, והאם היא מאפשרת את זה) 4)אי אפשר לתת דירוג ממשי למישהו בקפוארה ידידה שלי מתתתתתתה על קפואריסטים מסויימים שאני לא סובל (היא רואה יותר טוב, אני רואה יותר רע - זה הכל אישי) אבל את יכולה לשאול אנשים מסויימים דעתם על עידו, רותם וכל מי שמכיר אותם - ואם את סומכת על דעתם לפעול על פי זה. וזה סוף החפירות להיום!
מקווה שעזרתי - ואם לא הבנת כלום, זה בסדר, קשה להבין את רוב מה שכתבתי על רגל אחת, ואפילו על שתי רגליים - לוקח זמן לקלוט את זה