וחיפה שאלות

baba116

New member
וחיפה שאלות

עידו עידן בן רותם אנדרה אבאדא קאזה כל המילים האלו מה קורה בכלל לא הבנתי כלום חיפשתי פרטים והבנתי שיש בלאגן בין הקבוצות מישהו יכול לעשות לי סדר קבוצות נגד / בעד מי התותחים ממי שציינתי איך הולך רק בלי לריב :)

baba116

New member
ו..

ותסבירו לי איך הולכות הקבוצות בבקשה קורדו אבאדא אין לי מושג לאן שייך עידו? רותם והבן? אנדרי? ועוד..?

טפיוקה

New member
אוקי...פירוט:

1.עידו הוא מאמן של קורדאו ג'י אורו בחיפה של לו אקדמיה והוא לוקח 250 ש"ח ל2 שיעורים בשבוע. 2.בן מאמן בקבוצת אבאדה בחיפה יש לו אקדמיה בחיפה ובקיבוץ החותרים הוא לוקח 250 ל2 שיעורים +סדנא (ואפשר לבוא יותר, כמה שיש). זה למבוגרים, יש לו גם שיעורים לילדים, עליהם אין לי פרטים. 3.רותם היא אישתו והיא מאמנת (מקבוצת אבאדה) בטירת הכרמל ילדים ונוער, בנוסף היא מאמנת ילדים בחיפה ובהחותרים(באקדמיות). 4.פבאו= אנדרי מאמן מקבוצת אבאדה בכפר מסרק ואין לי מושג איפה עוד...

baba116

New member
מתחבר לי לאט - תודה

ועכשיו מה המשמעות של אבאדה , קורדאו ג'י אורו והאם יש עוד קבוצות? האם זה שונה בטכניקות? או שהשמות זה סוג של טכניקות? איך מדרגים בכללי את עידו מול רותם ומול בן ומול אנדרי? סתם לשם מקצועיות וסקרנות.

Arrogante

New member
אממממ ככה...

חח עדיף שתמספרי ת'שאלות יהיה יותר קל לענות חח קיצר אבאדה היא קבוצה (אחת הגדולות בעולם!!) והרשי תיבות שלה זה "ארגון ברזיליאני לתמיכה ופיתוח אמנות הקפואירה", או באנגלית: Brazilian Association for the Support and Development of the Art of Capoeira". לא יודע לכתוב את זה בפורטוגזית.... קורדאו ג'י אורו אומר חבל הזהב אבל אין לי מושג מזה עוד מסמל... יש עוד מלאאא קבוצות בארץ ובעולם חלקן יותר גדולות חקלן פחות...בעע הטכניקות דיי שונות...יש קבוצות שנוטות יותר לכיוון פלוריאו (אקרובטיקה) ויש שנוטות למשחק עם יותר טכניקות הפלות וכו'... בין הקבוצות יש דברים רבים ששונים כמו השירים, החוקים, החגורות ושמות התרגילים....אבל התרגילים עצמם זהים כמעט בצורה שווה...!!!!!! את עידו אי אפשר לדרג מול בן רותם או אדרה מפני שאלו קבוצות שונות...אבל את בן רותם ואנדרה אפשר לדרג אחד עם השני לפי קורדות (חגורות) אם את רוצה עוד מידע אז באיסיקיו כי קצת מבאס לחפור פה :) בעייי

הראל CDO

New member
קצת קשה למסור את כל המידע הזה דרך

האינטרנט. (זה באמת המוווווווווווווווון מידע, ממש הרבה) אבל ננסה לתמצת: 1)נתנו לך את המשמעות של אבאדה, ואני רק רוצה להוסיף שהיא כנראה הקבוצה הכי גדולה בעולם, או השניה בגודלה (אבל בארץ זה קצת מחוץ לפרופורציה כי יש לה הרבה פחות מורים מלC.D.O). עכשיו לקורדאו דג'י אורו - כפי שנאמר המשמעות המילולית היא חבל הזהב. בתקופת "ימי האופל" של הקפוארה (יש לזה שם יותר מגניב ששכחתי, אז אני קורא לזה ימי האופל, בעיקרון זאת התקופה שהקפוארה הייתה לא חוקית, לאחר שחרור העבדות, אין הרבה תיעוד על הקפואריסטים באותה תקופה, אבל זאת תקופה מאוד חשובה להתפתחות הקפוארה) - לא היו דרגות, ולכן כל קפואריסט ממש טוב היו מכנים "קורדאו דג'י אורו" (זה הגיע מתפיסת אנטי למזרח ולחגורות שם שסודרו על פי שחור לבן ובצבעים וכיוב, הקפואריסטים טענו שהדרגה הכי גבוהה אצלם היא זהב... לך תבין ברזילאים
) ומכאן גם שם של אדם אחד, שכונו קורדאו דג'י אורו (כי הוא היה כנראה קפואריסט טוב, וכאלה) לאדם הזה היו עוד שמות כגון "ביזורו מגנגה" (ביזורו זה סוג של מעיין חיפושית ענקית כזאת, שקיימת רק בברזיל על פי הבנתי. מגנגה זה חרק) ו"ביזורו פרטו" (פרטו = שחור, נחשי למה
) לא נרחיב בסיפורים עליו יותר (כי אנחנו מתמצתים
) - אבל הוא היה ממש "גבר גבר" אמיתי, והמסטרים שהקימו את הקבוצה קראו לה קורדאו דג'י אורו על שמו, גם כדי "לפאר" את הקבוצה, וגם כדי לשמר את זכרו. 2)יש עוד קבוצות כמו שאמר ארוגנצ'י, ופה זה מתקשר לשאלה השלישית: 3)ברמת העיקרון, הבדלים תמיד נובעים מהמורה. אבל - יש דברים מסויימים בקבוצות, מעיין יסודות שאמורים להיות דומים ברוב הקבוצה. ההבדל העיקרי הוא בפילוסופיה - ודרכו כל מורה מפרש אחרת ואו מתקרב לדרך של המסטרה הראשי של הקבוצה או שואב השראה ממקומות אחרים (שוב, תלוי במורה או בפילוסופיה של הקבוצה, והאם היא מאפשרת את זה) 4)אי אפשר לתת דירוג ממשי למישהו בקפוארה ידידה שלי מתתתתתתה על קפואריסטים מסויימים שאני לא סובל (היא רואה יותר טוב, אני רואה יותר רע - זה הכל אישי) אבל את יכולה לשאול אנשים מסויימים דעתם על עידו, רותם וכל מי שמכיר אותם - ואם את סומכת על דעתם לפעול על פי זה. וזה סוף החפירות להיום!
מקווה שעזרתי - ואם לא הבנת כלום, זה בסדר, קשה להבין את רוב מה שכתבתי על רגל אחת, ואפילו על שתי רגליים - לוקח זמן לקלוט את זה

Ze Colmeia

New member
ביזורו מנגנגה

אתה בטוח שהוא קשור לקורדאו, ממה שזכור לי בשנה שעברה עשיתי את הפרוג'קט שלי באנגלית על מאסטרה בימבה (ד"א אם מישהו רוצה בכייייף זה עדיין אצלי במחשב, זה עוזר יותר למי שבאבאדה אבל אם לא עדיין יש הרבה מידע על בימבה) חברתי עמוק עמוק באינטרנט למצוא מידע, ובזמנו מצאתי איזה אתר אמין שסיפר סיפורים נגיד על בימבה שלא מצאתי בשום מקום אחר (לדוגמא מקור הכינוי בימבה, שאם שאתם רוצים אני העשה לכם שעת סיפור ואספר) ודיברו גם על ביזורו מאנגגה, שהיה קפואיריסט אגדי ברמות מטורפות וזה אבל לא נאמר שום קשר לכינוי שהיה לו בתקופה או איזה שיוך לאיזו קבוצה (שבאותם זמנים בכלל לא היה קיים המונך קבוצות שונות). ד"א הוא משויך בשירים גם באבאדה, אולי אם יהיה לי ממש משעמם אני אמצא את האתר הזה שוב והעלה פה מחדש את המידע, אקיצר עם הזמן מתפתחות כל מיני אגדות ומשייכים כל מיני דברים לכל מיני דברים.

Ze Colmeia

New member
לא שמשעמם לי או משהו...

טוב נו קצת משעמם לי....אומנם זה לא האתר שדיברתי עליו בהודעה הקודמת, אבל גם פה מצאתי לא קצת מידע על ביזורו בימבה ועוד מאסטרה אההה וגם זומבי (כן אני יודע ששמעתם עליו בקפואירה פייטר) זה גם איזה קפואיריסט אגדי. טוב קיצר האתר. אם למישהו יש כוח לתרגם משם משהו זה יהיה נחמד כבל אופן כרגע אין לי כוח לקרוא הרבה באנגלית.

הראל CDO

New member
כן, אני מאוד בטוח שהוא קשור

האתר שהבאת מספר אגדה אחת שלו, אני מכיר כמה אחרות.

SniperwolF

New member
קצת מידיעותי על ביזורו מגאנגה....

בעיקרון ביזורו מגנגה אכן היה בעל הכינוי קורדאו ג'י אורו, אבל זה לא מעיד לשום כיוון, לא היו קבוצות בזמנו, למעשה אפילו לא היה קפואירה אנגולה או קפואירה רג'יונאל, הייתה רק קפואירה. יש עליו המון אגדות וסיפורים כיוון שהוא היה קפואריסט מאוד מוכר ומאוד חזק, בחלק מהסיפורים טוענים שהוא היה בלתי מנוצח. אין לו שום קשר או ייחוד בנוגע לאף קבוצה אלא פשוט לקפואירה ולכן יש כל-כך הרבה שירים שמזכירים אותו.

Arrogante

New member
צודק סניפר וולף

ביזורו מגנגה היה ידוע גם בשם ביזורו קורדאו ג'י אורו וזה אומר ביזורו של חבל הזהב כלומר היה בקורדה הכי טובה שיש בכללי וזה בגלל שהיה קפואריסט שהגן עליו מן כישוף כזה.....בסוף הם נרצח ע"י סכין מגולפת מעץ הצ'יקום שהוא העץ החזק ביותר וצבעה של הסכין היה שחור והסכין הייתה מקוללת...... אחלה סיפורים יש על האגדה הזאת חשוב לציין שהוא לא היה קיים באמת אבל לא חסר קפואריטסים בלתי מנוצחים אחרים כמו זומבי וכו'...אין לי כח להרחיב !!!!

SniperwolF

New member
אלא אם פיספסתי משהוא בהיסטוריה.....

זומבי היה מלך של קילומבו, הקילומבו הגדול ביותר למיטב ידיעתי (ששמו פרח מזכרוני), הוא לא היה קפואריסט........ ובנוגע לטוקום....... אם משהו צריך יש לי בקטות מטוקום שניתן בהחלט לרצוח איתם אנשים, מוהאהאהאהאהא!!!

הראל CDO

New member
קצת תיקון בקשר לעידו

על מי מיטב ידיעתי, הוא לוקח 250 ל2 שיעורים בשבוע כל עוד אתה מתחיל. אחר כך זה הופך ליותר שיעורים (ככה כל המורים בקבוצה שאני מכיר עושים, זה מונע מתלמידים מתחילים להעמיס על עצמם בהתחלה)

baba116

New member
תודה עניתם לי

ושאלות בסיסיות, כן.. קצת דפוקות אבאדה מול קורדאו ג'י אורו - בסוף מגיעים לאותו מקום ומצב , נכון? יש טעם להתלבט לאיזו קבוצה ללכת? למשל או עידו או ובן ורותם ואנדרה שכל אחד שייך ל"ארגון" אחר וכל אחד ברמתו מה לבחור? אני אלך לעידו ואני אצא כלי כי האימונים שם כבדים או לבן שהם בקו אחר או אנדרה שזה יותר נעים מישהו היה אצל כולם? איפה אפשר להתקדם באמת אבל לא בכח וכמובן שזה תלוי בי ההתקדמות

הראל CDO

New member
תלוי בך

אני לא יכול להגיד לך שתהנה יותר או תתקדם יותר אצל אחד מהם, כי אין לי מושג איך בן או אנדרה... אני יכול לתת רק המלצות טובות (ואפילו טובות מאוד) על עידו, הוא אחד המורים הותיקים והחזקים בארץ וקפואריסט מאוד טוב בעצמו. תנסה ולך על מה שנראה לך.

baba116

New member
אוקי תודה - עדיין התלבטות קשה

אם ללכת על כיף יותר ועדין או להכנס למקום עם משטר חזק כמו אצל עידו שזה קצת קורע ומאיים בפן האישי יש פחד כזה ומתח אדיר

למעלה