וזה ש...

וזה ש...

עוד לא כבשתם את מעוז האינג'ירה בתחנה המרכזית בת"א... זה פשוט ב-ו-ש-הההההההה ... רק רציתי להגיד שאני פשוט התמכרתי לדבר הזה שקוראים לו אינג'ירה, ואני לא מפסיק לקנות שם מידי שבוע את הלחם האתיופי הטעים טעים הזה. אני כבר מכין לבד מילויים בבית, וקונה רק את ה"פיתות" הללו. יחידה אחת עולה 4 ש"ח, והיא מספיקה לסועד אחד בממוצע. אני צורך שתי אינג'רות בארוחה, בגלל שאני אוכל כמו גדוד שלם. צריך להיפגש שם פעם ביחד.

shavririt

New member
אלון- היכן בדיוק?

בתחנה המרכזית הישנה???? תן סימני דרך בבקשה ..(או בחדשה?) ומה שם החנות?

להלן המיקום.

זהו בית קפה/בר אתיופי עם אווירת רגיי והיפ הופ. הוא נמצא בתחנה המרכזית החדשה על הצלע החיצונית שלה (כלומר לא צריך להיכנס אל תוך התחנה) ברחוב לוינסקי. הכוונה היא לצלע הצפונית של התחנה. בתוך צלע זו - הוא ממוקם ליד הרמזורים של הצלע המערבית שלה. במלים אחרות, מגיעים על הר ציון (תחנה מרכזית ישנה) דרומה, ברמזורים עם לוינסקי - פונים שמאלה (לכיוון המרכזית החדשה); ממשיכים ישר עד לרמזורים הבאים וזה ממש שם, מצד ימין.

limim

New member
ולמה אתה לא מכין אינג'רה לבד בבית?

יןצא הרבה הרבה יותר זול וזה קלי קלות. הנה מתכון שנתנה לי בחורה אתיופית בעבודה שלי: מתכון: אינג'רה של זיוה רכיבים: קילו קמח טף 1 כפית שמרים מים - כמה שצריך, שיהיה קצת סמיך. אופן הכנה: משאירים את התערובת ליום-יומיים, אפשר אפילו יותר, מכוסה -לא במקרר-. כעבור הזמן הזה, מערבבים ומוסיפים מעט מים ע"מ שתהיה תערובת כמו של פאנקייק. מוסיפים 1 כפית אבקת אפייה. מטגנים על מחבת טפלון. הערות: מקור המתכון: זיוה - קולגה ממעון ויצ"ו הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

? אינג'רה לא מכיל גלוטן? יש

משהו חדש - אינג'רה לחולי צליאק? אנא הסבר, כי אנחנו אוהבים אוכל אתיופי אבל בעלי לא נוגע באינג'רה עצמה..

הקמח עצמו אינו מכיל גלוטן

ומהאינג'ירות שאני קונה לא קורה לי דבר. כעת אני לא מכין קמח טף כי עוד לא מצאתי את החנות שבה מוכרים אותו.

אז מה כן מכיל קמח טף? זה דגן מיוחד?

לנו כאן במחנה יהודה יש כמה חנויות אתיופיות שאני מאמינה שיש בהן קמח טף, אבל אני מבינה שאתה מאוזר המרכז...

למעלה