וזה למה

אתה רואה, ענבר...

כשמציגים לך עובדות אתה פשוט לא יכול להרחיב, לא יכול להסביר.. הנה, העובדה מול עינייך, עיוור!!! פלסטינים מחזיקים בדגל עם צלב קרס!!! מתי אתה מתכוון להתעורר?! אה...ועוד משהו...בקשר לאינטרסים הדתיים שאתה כל כך רוצה לשמור... תקרא את הידיעה על הכותל , כאן

EverMan

New member
אני לא קורא חדשות "קצת" נטויות

מועצת יש"ע מפרסמת שקרים וגסויות בכמויות. פלשתינאים מחזיקים דגל עם צלב קרס ? יופי להם , זה מייצג את כל הציבור להם שאתה קורא להם פלשתינאצים ?! לא ! בקשר לאינטרסים הדתיים שניסית להראות שיש בכתבה שם - לא הבנתי מה את רוצה. אני יודע טוב מאוד שיש רצון לשמור על חברון וחברותיה - ואין לי בעיה עם זה , מה ניסית להראות שם בדיוק ?

EverMan

New member
קראתי, ותקרא מול זאת

את העובדה שזה לא יקרה , כי יש סיבה שיש ראשות עיר לירושלים , ורשות העתיקות , ומשרד הדתות , וראשות הממשלה שתדאג שזה לא יקרה. מה הקשר בין זה לבין זה שהם "נאצים" , נראה לך שהם מנסים להפיל את הכותל ?

אין קשר

כמו שנראה להם שאנחנו מנסים להשתלט על אל-אקצא, לגיטימי ביותר שיראה לי שהם מנסים להפיל את הכותל. כמובן שהם לא עושים זאת במכוון, אבל לא אכפת להם אם הכותל יקרוס. אבל שכחתי, בעינייך הם עם של מתחשבים, הם כל כך כל כך תמימים, שמה פתאום שהם יתנו לכותל שלנו לקרוס? הם הרי תמיד התחשבו בנו, גם כשרצחו וטבחו בנו בלי הרף, נכון חכם שלי?

EverMan

New member
בבקשה ממך תפסיק להגיד הם

כי הם זה לא אותם טרוריסטים שהורגים בך. ותאמין לי , בדיוק כמו שלך לא אכפת שתיפול על מכה פצצה , וכמו שלא אכפת לך שמדינה תעלה באש , ובדיוק כמו שלא אכפת לך שמסגד אל-אקצה יפול , כך גם להם לא אכפת מהכותל. אבל בטח שאין קנוניה להפיל את הכותל , בדיוק כמו קנוניה לכבוש ולהשמיד את מקדש אל-אקצה.

La Gamba

New member
זו גזענות לשמה!

אתה רואה יהודי עם אף ארוך- מכאן נובע, לכל היהודים אף ארוך. אתה רואה שני פלסטינים עם דגל נאצי- מכאן נובע כל הפלסטינים נאצים. אתה רוצה להגדיר את המושג מחדש?

יופי תמים קטן...

אתה רואה יהודי עם אף ארוך- הסיכוי שתתקל ביהודי אחר עם אף ארוך אחרי שבוע, הוא קטן. אחרי עוד שבוע- עדיין קטן. וכן הלאה. אתה רואה פלסטינים עם דגל נאצי. אחרי שבוע אתה רואה פלסטיני שמתפוצץ בבית קפה. אחרי עוד שבוע אתה רואה פלסטיני שמתפוצץ במועדון. אחרי עוד שבוע אתה רואה פלסטיני שמתפוצץ בקניון. אחרי עוד שבוע אתה רואה פלסטיני שמתפוצץ באוטובוס. אחרי עוד שבוע אתה רואה פלסטיני שנכנס לבית והורג ילדה בת 5 וחצי, כאשר הוא מודע לגמריי שהוא מפסיק חיים של ילדה תמימה שלא עשתה לו כלום. אחרי עוד שבוע אתה רואה שני פלסטיניים שכופתים צעיר בן 20 ומשהו, ויורים לו בראש מטווח אפס כאשר הוא כפות. מבין את ההמשך?

La Gamba

New member
אתה רק מצדיק אותי!

ברשימה שלך כתוב רק פעם אחת נאצי. אז בגלל הפעם הזאת כולם נאצים, לא! אולי רוצחים, אבל אתה גם יכול להגיד שכל ישראל עשירים. (לפני שבוע מישהו קנה מכונית, לפני יומיים מישהו טס במחלקה ראשונה אל על, אתה מבין את ההמשך.)

כרגיל, ראייה מעוותת ומטושטשת

זה שקונה מכונית, זה שטס באל-על, לא עושים זאת בשביל מטרה מסויימת, והם גם לא מצביעים על שאר האוכלוסייה. אבל כל אלה שמתפוצצים עושים זאת למטרה אחת ויחידה- השמדת ישראל, הם מאוגדים תחת מטרה אחת- להעיף אותנו מכאן

EverMan

New member
אהה .. כמובן ...

שזה בונה לך את התיק אז אפשר להשתמש בזה - אבל שזה בונה למישהו אחר - זה אסור ! זו גזענות ! שיהודי רוצח הוא לא מעיד על כלל האוכלוסיה. שערבי רוצח כל העם שלו רוצחים. גזען.

ענבר ענבר, כרגיל אתה פשוט לא מבין

תזכיר לי, כמה פעמים יהודים רצחו ערבים במשך שנתיים? יופי, עכשיו תזכיר לי כמה פעמים ערבים רצחו יהודים? יפה! מממ, מעניין מאוד אם בכלל אפשר להשוות! רק שונא ישראל כמוך מסוגל... בכלל, במשך שנתיים העם הזה חוטף טרור, טרור, ועוד טרור מהפסלטינאצים. העובדה שמימדי ההתנגדות היהודית הם קטנים עד אפסיים, כבר ראוייה להערכה. אבל שאתה תתמוך בעם היהודי? שאתה תפסיק עם הביקורת הלא מוצדקת שלך? שאתה תודה בטעות שעשה הגורו שלך בהסכם אוסלו? חס וחלילה! השמאל תמיד צודק, הימין הוא "לא אינטילגנטי, אלים". הימין לא מבין. ענבר, תמשיך לתמוך בשמאל, ובכך- תביא עלינו במו ידיך עוד 7 שנים של טרור, וכרגיל, תפיל הכל על הימין. זה רק מצביע כמה אתם שם בשמאל המתנשא והגאוני- עלובים.

EverMan

New member
כמה ?

3000 אלף הרוגים פלשתינאים לא מספיק ? כמה פעמים הפוך ? 600 אלף. תעשה בעצמך סטטיסטיקה ! "רק שונא ישראל כמוך מסוגל..." אני שונא ישראל ? מי שפה שונא את עם ישראל הוא אתה , ואתה רק מוכיח זאת שוב ושוב. "העובדה שמימדי ההתנגדות היהודית הם קטנים עד אפסיים, כבר ראוייה להערכה." נכון ... רק בחרו בשרון שבזכותו 3000 פלשתינאים. רק עשו לינצ´ים בערבים ... רק הרסו חנויות של ערבים אחרי מהומות אוקטובור כנקמה ... ממש - ראוי לשבח. אנחנו אלו שבסגר תמידי .. אנחנו אלו שאין להם חופש לנוע ברחובות .. נכון ?! "אבל שאתה תתמוך בעם היהודי? שאתה תפסיק עם הביקורת הלא מוצדקת שלך?" אני תומך בעם היהודי , אבל אני לא תומך בפעולות שלו עכשיו. ולהפסיק עם הביקורת ?! מהי דמוקרטיה ללא ביקורת ?! ללא ביקורת מה בדיוק ישתנה ?! "שאתה תודה בטעות שעשה הגורו שלך בהסכם אוסלו?" או אולי אתה תודה שהגורו שלך הרס את הסכמי אוסלו ובגללם התחיל הטרור. תראה את המפה של הסכמי אוסלו ותראה עד כמה היא טובה. תראה את המפה של הסכם וואי , ותבין שהוא החליף שטח אסטרטגי תמורת גושי שטח. תראה את הבן אדם שאמר שהשמאל הוא אנטי ציוני כי הוא מוסר שטחים ואיך שעלה חתם על וואי שנתן להם עוד שטח ומסר להם את חברון ! ואחרי זה צריך לתת כבוד לבן אדם כזה ? ועוד בחברה ערבית שהכבוד הוא הכל ? "ענבר, תמשיך לתמוך בשמאל, ובכך- תביא עלינו במו ידיך עוד 7 שנים של טרור, וכרגיל, תפיל הכל על הימין. זה רק מצביע כמה אתם שם בשמאל המתנשא והגאוני- עלובים" כן ? מתוך ה7 שנים האלה כמה מתוכם של הימין ? אני מאמין שאפילו בחצי יחידה מתמטיקה יוכלו להגיד לך... מי שהביא את ה7 שנות טרור שלך , הוא אותו אדם שהלך והרס את כל התקוות לתקן את זה , היא אותה דרך שמאמינה שצריך מלחמה ולא שלום. אל תדבר על שמאל מתנשא וגאוני שעוד שאתה מעיז להחזיק בידך את האמת. ולא .. אני לא אפיל את זה על הימין .. זה רק שהימין (או התוצאות) היה בשלטון אז קרו דברים כאלה... צר לי שאני מראה לך את האמת ...

ארוך וצולע מול קצר וקולע

לנו אין חופש להסתובב ברחובות. אלא אם כן למוות מהיר מרסיסים באוטובוס אתה קורא חופש. לעם יש זכות להתגונן בכל האמצעים. לפלסטינים , כשהם פתחו באינתיפאדה, לא היה אכפת שיפגעו חפים מפשע. לארצות ערב שפתחו במלחמת 6 הימים ובמלחמת השחרור, לא היה אכפת שיפגעו חפים מפשע. למה כשאני צריך לקום ולהגן על עצמי, אני צריך להיזהר, בעוד שהם לא נזהרו? ענבר, כאן אין מקום למשפט "אסור לרדת לרמה שלהם", כי לא מדובר כאן על ריב של ילדים בני 4. מדובר כאן על סכסוך בין שני עמים, כשהפלסטיניים, שזהותם הדתית מבוססת על האיסלאם, רוצים בהשמדת ישראל, בעוד שישראל, המבוססת על הציונות, רוצה רק ליישב את הארץ הזו. כל כך פשוט.

EverMan

New member
פשששש

אז לקיצור גם כן : לנו אין חופש ? גם להם אין חופש. אנחנו נרוסס באוטובוס ? גם הם ירוססו באוטובוס (ע"י צה"ל) אם אתה רוצה להמשיך את המעגל לנצח - הימין זו בהחלט הדרך שלך. "לעם יש זכות להתגונן בכל האמצעים" לא ! לעם אין זכות להתגונן בכל האמצעים ! יש לנו זכות להתגונן , אבל צריך להישאר בני אדם ! ", אני צריך להיזהר, בעוד שהם לא נזהרו?" כי אתה בן אדם ! כי אתה גדלת עם ערך לחיי האדם ! כי אתה חי בדמוקרטיה שכל אדם חשוב ! למה אתה צריך להיזהר ?! כי אתה יותר טוב מהם ! וכן , המשפט של "לא לרדת לרמה שלהם" מתאימה פה מאוד ! כי אני לא מוכן שהעם שלי יעשה לינצ´ים ואני לא מוכן שהעם שלי יתפוצץ באוטובוסים ! הפלשתינאים הם עם חילוני וחבל שאתה לא יודע את זה , הם דוגלים בהקמת מדינה פלשתינאית חילונית , לא איסלמית. אבל מי אתה שתתמודד עם עובדות ? הם לא מתנגדים לקיום יהודים , אבל אתה ועובדות זה לא הולך ביחד. ומה הקשר לזהות הדתית פה בכלל ? הדת לא מעורבת בו כלל , אלא הרצון של שני עמים לשני מדינות. ועוד משהו : גם האיסלאם לא מתנגד למדינה יהודית או ליהודים בכלל. אבל כמובן שמשפטים "יפים" כמו : "ארוך וצולע מול קצר וקולע " נשמעים כל כך טוב. ודמגוגיה זולה כמו : "כשהפלסטיניים, שזהותם הדתית מבוססת על האיסלאם, רוצים בהשמדת ישראל, בעוד שישראל, המבוססת על הציונות, רוצה רק ליישב את הארץ הזאת" יופי , הפכת אותם לפאנטים איסלאמים שהם לא , והפכת אותנו לתמימים שאנחנו לא. זאת נקראת דמגוגיה. תתחיל לנהל ויכוח כמו שצריך. שמדברים קצר ו"קולע (רק לא למטרה)" , אז מדברים סיסמאות. שמדברים ארוך , נוסעים קצת דרך אילת במקום ישר למטרה , אז נוגעים בהכל ומבינים שיש לזה עומק. אולי אתה לא ברמה של עומק , אני כן.

אם אתה כל כך רוצה לוותר להם

תוותר על השטחים שאתה חיי בהם. אל תוותר על חשבונינו, אין לך זכות לכך. הדרך שלך לסיים את המעגל הזה היא ע"י ויתור מהצד שלך. הדרך שלי היא לגרום להם לוותר, לגרום להם להבין שבטרור לא משיגים כלום. התנחלויות הן לא טרור. תגובות צבאיות גם הן אינן טרור. טרור הוא טרור- מחבלים מתאבדים הם טרוריסטים. ומה לעשות, כשמעל למחצית מהעם הפלסטיני תומך בפיגועים- כן, רוב העם הפלסטיני הוא טרוריסט.

EverMan

New member
בלה בלה בלה , דמגוגיה.

אני מסתכל על הריאליות : הם לא חיים בכרמיאל. לא יעזור לך , הפלשתינאים לא חיים בכרמיאל , הם חיים ביש"ע - שם אתה בחרת להתיישב ! לכן אתה צריך להתפנות ,כי ידעת מראש שהם יושבים שם - ועדיין בחרת להתיישב שם. "הדרך שלי היא לגרום להם לוותר, לגרום להם להבין שבטרור לא משיגים כלום. התנחלויות הן לא טרור. תגובות צבאיות גם הן אינן טרור." הדרך שלהם היא להעיף אותם מפה , לא לגרום להם להבין שטרור לא משיג כלום. אם היית רוצה לגרום להם להבין שטרור לא משיג כלום - היית הולך בדרך רבין. דואג להעביר כספים ישירות לחינוך ודואג להרוס את תשתית הטרור ואז לתת להם מדינה , לא מעיף אותם מפה ! וכן , פעולות צבאיות הן טרור. טרור הוא זריעת פחד. פשוטו כמשמעו טרור = זריעת פחד , איום. ואתה גורם לפגיעה בעם שלהם על ידי כך שאתה עושה פעולות צבאיות כמו סגרים והפצצות של פצצות 1טון וירי על חפים מפשע וזה פוגע לא פחות מפיגועים. "ומה לעשות, כשמעל למחצית מהעם הפלסטיני תומך בפיגועים- כן, רוב העם הפלסטיני הוא טרוריסט." ולא , קשה לך לקרוא סקר במילותיו ? אתה חייב לפרש אותו? רשום שחמישים אחוז תומכים בפעולות נגד ישראל - כל פעולה. בדיוק כמו ש100% מהישראלים תומכים בפעולות נגד הרשות ! ככה זה שיש מצב של יריבות הדדית , כל אחד רוצה להיכנס בשני. וכן ! אם אני חושב שאני יכול לשבור את המעגל - אני אעשה את זה. אני לא חייב לחכות שהשני יעשה את זה ! אפשר להיות הצודק פעם אחת ולא להיות ה"מנצח" כביכול.

בלה בלה בלה, חוסר הבנה ידועה מראש

מה קדם למה, ענברוש, הטרור לכיבוש או הכיבוש לטרור? לפני שנת 67 לא היה טרור? לפני שנת 67 הפלסטינים אהבו את מדינת ישראל, ולא רצו להשמיד אותה? כמה שאתה תמים, ילדון, כמה שאתה תמים.

למעלה