פשששש
אז לקיצור גם כן : לנו אין חופש ? גם להם אין חופש. אנחנו נרוסס באוטובוס ? גם הם ירוססו באוטובוס (ע"י צה"ל) אם אתה רוצה להמשיך את המעגל לנצח - הימין זו בהחלט הדרך שלך. "לעם יש זכות להתגונן בכל האמצעים" לא ! לעם אין זכות להתגונן בכל האמצעים ! יש לנו זכות להתגונן , אבל צריך להישאר בני אדם ! ", אני צריך להיזהר, בעוד שהם לא נזהרו?" כי אתה בן אדם ! כי אתה גדלת עם ערך לחיי האדם ! כי אתה חי בדמוקרטיה שכל אדם חשוב ! למה אתה צריך להיזהר ?! כי אתה יותר טוב מהם ! וכן , המשפט של "לא לרדת לרמה שלהם" מתאימה פה מאוד ! כי אני לא מוכן שהעם שלי יעשה לינצ´ים ואני לא מוכן שהעם שלי יתפוצץ באוטובוסים ! הפלשתינאים הם עם חילוני וחבל שאתה לא יודע את זה , הם דוגלים בהקמת מדינה פלשתינאית חילונית , לא איסלמית. אבל מי אתה שתתמודד עם עובדות ? הם לא מתנגדים לקיום יהודים , אבל אתה ועובדות זה לא הולך ביחד. ומה הקשר לזהות הדתית פה בכלל ? הדת לא מעורבת בו כלל , אלא הרצון של שני עמים לשני מדינות. ועוד משהו : גם האיסלאם לא מתנגד למדינה יהודית או ליהודים בכלל. אבל כמובן שמשפטים "יפים" כמו : "ארוך וצולע מול קצר וקולע " נשמעים כל כך טוב. ודמגוגיה זולה כמו : "כשהפלסטיניים, שזהותם הדתית מבוססת על האיסלאם, רוצים בהשמדת ישראל, בעוד שישראל, המבוססת על הציונות, רוצה רק ליישב את הארץ הזאת" יופי , הפכת אותם לפאנטים איסלאמים שהם לא , והפכת אותנו לתמימים שאנחנו לא. זאת נקראת דמגוגיה. תתחיל לנהל ויכוח כמו שצריך. שמדברים קצר ו"קולע (רק לא למטרה)" , אז מדברים סיסמאות. שמדברים ארוך , נוסעים קצת דרך אילת במקום ישר למטרה , אז נוגעים בהכל ומבינים שיש לזה עומק. אולי אתה לא ברמה של עומק , אני כן.