וזה הסיפור שלי...

guyusha

New member
וזה הסיפור שלי...

הריונית יקרות שלי, להתחיל לחייך כי כמעט סופשבוע..... ולסיפורי, אני מחר בשבוע 16
עם בולבלון בבטן.
מתחילת ההריון יש לי סיפור לא מובן ולא ברור של CMV ,
נשלחתי לתל השומר לפגישה עם מומחה ל CMV - ד"ר אדריאן. שם נאמר בצורה מאוד מיקצועית וגם מאוד קרה, שכנראה שכן נדבקתי בוירוס ובין השורות הוא אמר לי (כמובן הוא לא רוצה להתחייב)שזה היה לפני ההריון ןרוב הסיכויים שהעובר לא נדבק
אבל, למרות הכל הוא מבקש שאני אעבור דיקור מי שפיר...למען הסר ספק ומפה התחלתי קצת לדמוע... מי שמבצע את הדיקור בתל השומר הם- ד"א אדריאן או ד"ר פלדמן. ומה דעתכן עליהם ובכלל, מי חוותה את חווית התעתוע של ה CMV (שלפני ההריון אף אחת לא שמעה על עליו...) שתפו אותי קצת..וקצת עידוד לא יזיק... שבת שלום.

uti

New member
../images/Emo24.gif סורי גמאני לא מכירה, שיהיה

בהצלחה בכל מקרה

shira 25

New member
גם אני עם סיפור CMV

התוצאות של הבדיקות דם מראות הידבקות בוירוס, הרופאה שלי די רגועה ואמרה שנראה לה שההידבקות היא ישנה ולא צריך להלחץ. למרות זאת היא רוצה שאני אגש ליעוץ עם מומחה. אני מניחה שהוא ישלח גם אותי לעשות מי שפיר, אבל לא נראה לי שאני אעשה את הבדיקה. אם כולם אומרים לי שאני יכולה להיות רגועה וההידבקות נראית ישנה אז אני חושבת שהמי שפיר מיותר...

talyeled

New member
אני לא מומחית, אבל עד כמה שהבנתי

צריך לראות אם התוצאה החיובית היא ב- cmv - igg (שאז אם אני לא טועה - זה אומר שיש רק נוגדנים ואין מחלה פעילה), ובין CMV-IGM (אז המחלה פעילה). בכל מקרה, תשתדלי לא להילחץ, מקסימום תעשי בדיקת מי שפיר (שטובה גם לאיבחון דברים נוספים). עד הבדיקה ממילא לא תדעי אם יש לך סיבה להילחץ, אז בשביל מה סתם להקשות על עצמך? (כן, כן , אני יודעת שהרבה יותר קל לייעץ מאשר להירגע, אבל שווה לנסות...)

לא מנסיון אישי

אבל שני השמות צצו כאן בפורום בתור מומלצים. תעשי חיפוש אחורה, או אפילו בארכיון על השמות שלהם ותקבלי די הרבה תגובות. אני מכירה את השמות מהתדירות שבה הם הופיעו בפורום. שיהיה בהצלחה ותרגישו טוב!

ofik

New member
אני עשיתי מי שפיר אצל פלדמן

בזמנו בררתי על שנייהם כי גם לי אמרו שזה או זה או זה ושניהם מומלצים, אם כי פלדמן במיוחד. אני הזזתי את התור למי שפיר ביום מסיבות טכניות ואז אמרו לי שביום הזה רק פלדמן עושה. לגבי ה CMV אין לי נסיון אישי אבל כמה שהבנתי הרבה פעמים רואים שהעובר לא נפגע והכל בסדר, ואם חס וחלילה כן חשוב לדעת. בכל מקרה שיעבור לך הכי בקלות ואפשר עופיק

אני עשיתי דיקור אצל ד"ר פלדמן

הוא היה מקסים. לא הכאיב עשה את הבדיקה במהירות הרגיע אותי , הצחיק אותי. והיה פשוט 10. כבר כתבתי פעם כאן שנכנסתי לבדיקה רועדת ויצאתי מחייכת.

febes73

New member
לי היה סיפור עם CMV

שלמזלי הרב נפתר עי"בדיקת דם מוקפאת מתקופה קודם לכן... אבל אכן התראתי עם דר' פלדמן... אמנם לא עשיתי מי שפיר לCMV כי כבר היה מאוחר מדי ... (עשיתי מי שפיר בשבוע 17 ואז עוד לא בדקו אפילו...)... אבל אני יודעת מה ההרגשה של הלא נודע הזה... מי שפיר די בטוח ויכול להרגיע אבל קחי בחשבון שגם עם העובר נידבק, הוא לאו דוקא חולה... ופה הקושי בלהחליט מה לעשות!... מה אמרו לך ולמה חושדים? מה היו התוצאות בדיקת דם? IGG ו IGM? זה משמעותי!

the sleepy one

New member
אני חוויתי

ליבי ליבי איתך. מתחילת ההריון, כשחזרו בדיקות הדם שלי, התוודעתי לנודניק הזה CMV . נפגשתי עם פרופסור גליה רהב, ראש מחלקת מחלות זיהומיות בתל השומר וגם אצלי הווירוס הראה הידבקות ישנה אבל המלצתה הייתה לעבור דיקור מיי שפיר. (אני מספרת בקיצור). רק עכשיו (שבוע 27) קיבלנו תשובה סופית, מוחלטת וכתובה שאין CMV אצל הנסיך שלנו. אבל עד עכשיו, חיי היו גיהנום. אז אני ממליצה: א. לעבור דיקור מיי שפיר- זה לא נורא כ"כ, וזה מרגיע אותך 200% ב. לא לדאוג. חלילה אם כן הגיע הווירוס לעובר וכן צריך לבצע הפסקת הריון, להסתכל על זה ככה: חייו של העובר הזה לא יהיו חיים. הווירוס גורם למומים מאוד קשים ועדיף בעיקר למען העובר לא להמשיך את ההריון. (הרופא שלי אמר לי: עדיף שיהיה לכם קשה חצי שנה ולא חיים שלמים...) אני באופן אישי בנאדם לא אופטימי בכלל, מי שכן, עוברת את זה בקלות רבה הרבה יותר. אני מחזיקה לך אצבעות, כמי שהייתה עד לפני 4 ימים בסרט הזה אני יכולה לאמר שזה לא קל אבל זה גם לא נורא כמו שזה נראה עכשיו. תהיו חזקים ובהצלחה, נטי.

הנה עידוד../images/Emo41.gif

אם אכן ההדבקות הייתה לפני ההריון, כמעט וודאי שהעובר לא נדבק. עם וירוס כה נבזי לא מתעסקים ויש לשמוח שכיום יש דרך לאתר אם העובר נדבק או לא. שני המדקרים שציינת מצויינים ואת בידיים טובות מאוד. הדיקור יתן לך תשובה טובבה ותוכלי להיות רגועה (למען הפרוטוקול, אחרי הלידה יבדק גם היילוד לוודא שאכ לא נדבק). דיקור מי שפיר אינו הוא קשה בעיקר בצד הרגשי ופחות בצד הביצועי. הזכירי לעצמך שאת בידיים מצויינות, עשי את הדיקור (סביב שבוע 21) וחכי לתוצאות הטובות (תוצאות ראשוניות יש כבר אחרי כ-48 שעות. לפי מיטב ידיעתי טרם היה מקרה בתל השומר בו התוצאות הראשוניות סתרו את התוצאות הסופיות). אני יודעת שהמתח והדאגה גדולים, אבל אם סביר שההדבקות הייתה לפני ההריון (מה היה הAvidity? באיזה שבוע היית כשנבדקת לראשונה?) ואם בדיקות האולטהסאונד עד כה היו תקינות, סביר שהכל הכל בסדר ובעוד 32-36 שבועות תלדי בן בריא
.

למעלה