מצפ"ה ?
שאלת על מצפ"ה מה משמעות ראשי התיבות. ואני מאמין שבפתרון של ראשי התבות הזה, ייפתר לך גם שאלתך אודות צפת הנמצאת בשורה השניה. אין לי תשובה חד משמעית, אבל ברור שהכיוון הוא כזה: הוא היה שוכן לשבטיו בעיר בוטושאן כאמור, ועד כאן הכל מובן. אבל לאחר מכן נדד והמשיך לכהן פאר בעיר צפת. ורק מה שנותר הוא לאתר מה כוונת הממציא של ראשי התבות מצפ"ה. ומיכיון שאין זה ר"ת מקובל, אלא שכנראה יצא לאור לכבוד הנושא העכשווי, אז אין לי מושג, רק ההשערה הכללית. אין לי בעיה "להמציא-להדביק" ר"ת למצפ"ה לפי הצורך, אבל אין זה מנהגי. העיקר שהנושא ברור ומלובן כנראה. ומימילא ברור לך כבר מדוע קודם בוטושאן (ברומניה) ורק אח"כ צפת. השנת ששו"ן, זו השנה למנין בריאת העולם. היינו, היום אנו בשנת תשס"ג. שזה 763. ששו"ן הוא 656. ז"א שהספר הודפס לפני 117 שנה. צא ובדוק בתאריך הלועזי שם, נכתב 1896. ולמרות שהספרה 6 מחוקה, הריני יודע שזה 6 ואוליי 5. ומששאלת על הששו"ן. אז לאחריו כתוב לפ"ק. שהרי שם נכתב 656. ז"א שזה הודפס 5656 שנה למנין בריאת העולם, רק שאם נכתב לפ"ק = לפ'רט ק'טן, אז לא נכללים האלפים. והיה כשנכללים האלפים, הרי זה נקרא לפ"ג = לפ'רט ג'דול. ובד"כ, מיכיון שאמרו חכמינו הדגש|סימנא מילתא לכן משתדלים לתת סימן טוב במנין השנים כמו בדברים אחרים, ששו"ן מילה נרדפת של שמחה. וכעין ברכה שהשנה תהיה שנת ששון ושמחה. ומאותה סיבה אוכלים את כל הסימנים הטובים בראש השנה מיכיון שאמרו חז"ל סימנא מילתא. מקווה שביארתי. שבת שלום.