וזה בשביל רא"ם ערן

ראם ערן

New member
אין מילים בפי../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

לא יאמן זהו ספרו של סב סבי!!!. תודה לך ספרן. ישנם שם ראשי תבות אשר איני מבין, אשמח אם מביני העניין יבארו לי אותם. האם זו הגדה עם פירושים של סב סבי? נראה לי שאנסה לקנותה. (אתם חושבים שיש עדיפות לקרובי משפחה
). תודה ערן

א77

New member
ראשי תבות

מו"ה = מורינו הרב בעהמ"ס = בע'ל המ'חבר ס'פר בק"ק = בק'הילת ק'ודש יע"א = י'בנה ע'יר א'לוקים האב"ד = הא'ב ב'ית ד'ין ור"מ = ור'אש מ'תיבתא דעה"ק = דע'יר הק'ודש שנת ששון = 656 ש=300 ו=6 נ=50 אם יש לך ר"ת בתוך הספר, מוכן לסייע כפי יכולתי.

ראם ערן

New member
עוד קושיות../images/Emo12.gif

א) מדוע מופיעה צפת והגליל העליון,בתחתית החלק העליון? ב) מה הכוונה בשנת ששון לפ"ק. ג)מהם ראשי התהות של מצפה? אני מקווה שאני לא נשמע בור מדי תודה ערן

א77

New member
מצפ"ה ?

שאלת על מצפ"ה מה משמעות ראשי התיבות. ואני מאמין שבפתרון של ראשי התבות הזה, ייפתר לך גם שאלתך אודות צפת הנמצאת בשורה השניה. אין לי תשובה חד משמעית, אבל ברור שהכיוון הוא כזה: הוא היה שוכן לשבטיו בעיר בוטושאן כאמור, ועד כאן הכל מובן. אבל לאחר מכן נדד והמשיך לכהן פאר בעיר צפת. ורק מה שנותר הוא לאתר מה כוונת הממציא של ראשי התבות מצפ"ה. ומיכיון שאין זה ר"ת מקובל, אלא שכנראה יצא לאור לכבוד הנושא העכשווי, אז אין לי מושג, רק ההשערה הכללית. אין לי בעיה "להמציא-להדביק" ר"ת למצפ"ה לפי הצורך, אבל אין זה מנהגי. העיקר שהנושא ברור ומלובן כנראה. ומימילא ברור לך כבר מדוע קודם בוטושאן (ברומניה) ורק אח"כ צפת. השנת ששו"ן, זו השנה למנין בריאת העולם. היינו, היום אנו בשנת תשס"ג. שזה 763. ששו"ן הוא 656. ז"א שהספר הודפס לפני 117 שנה. צא ובדוק בתאריך הלועזי שם, נכתב 1896. ולמרות שהספרה 6 מחוקה, הריני יודע שזה 6 ואוליי 5. ומששאלת על הששו"ן. אז לאחריו כתוב לפ"ק. שהרי שם נכתב 656. ז"א שזה הודפס 5656 שנה למנין בריאת העולם, רק שאם נכתב לפ"ק = לפ'רט ק'טן, אז לא נכללים האלפים. והיה כשנכללים האלפים, הרי זה נקרא לפ"ג = לפ'רט ג'דול. ובד"כ, מיכיון שאמרו חכמינו הדגש|סימנא מילתא לכן משתדלים לתת סימן טוב במנין השנים כמו בדברים אחרים, ששו"ן מילה נרדפת של שמחה. וכעין ברכה שהשנה תהיה שנת ששון ושמחה. ומאותה סיבה אוכלים את כל הסימנים הטובים בראש השנה מיכיון שאמרו חז"ל סימנא מילתא. מקווה שביארתי. שבת שלום.

ראם ערן

New member
תעלומה

שיחה מהירה עם סבי (94 ועדיין חד וצלול - חמסה,חמסה). העלתה כי סבו חיים טאובס אכןתכנןלעלות ארצה ואף השיג אישור אך חלה באותה שנה ולא זכה לעלות ארצה. סבי, דרך אגב, נקרא על שמו. אז צפת עדיין נותרת תעלומה. שבת שלום ערן

א77

New member
עוד אפשרות,

אבל השערה רחוקה... וזאת לאור ממצאיך. אוליי הוא נשא בעול ותפקיד רשמי למען יהודי צפת, כגון ראש כולל, המגייס כספים בחו"ל עבורם, או שנתמנה לכהן משהו בצפת ל...כשיבוא. הכל פתוח. רק צריך לתפוס את החבל לא מקצה החוט. אלא מהקצה השני או ממרכזו. ואז נגיע לתחילתו ולקצהו הראשון... אם תגלה בהקשר לסב סביך המדובר, מילה בת שלושה אותיות שהן צ'פ'ת' אזיי ננסה להמשיך. אבל וודאי יש משהו מסתורי ונעלם שנקשר בינו ובין צפת. ו... לולא דמסתפינא אמינא, אפשרות נוספת. אוליי פירושו להגדה של פסח, הוא על הגדה מקורית שיצאה בצפת או בוארה בצפת... לך תדע, כמו שאומרים.

א77

New member
והנה מצאתי עוד הגדה

בשם עטרת ישועה. צריך לבדוק אם שם החיבור של הרב טויבש היה עטרת ישועה, או שהוא כתב ביאור על הגדה של פסח - עטרת ישועה. אם כי, עדיין לא בדקתי, ונראה כי סב סביך היה לפני בעל העטרת ישועה השני.

friend9

New member
בשביל ראם ערן ובשביל כולם

אוצר בלום של מידע גנאלוגי נמצא כידוע בספרים, לאו דווקא אלה העוסקים בגנאלוגיה. למרבה הצער רבים מזניחים זאת. מקור מצוין למידע על מחברים וספרים ועל מיקום של ספרים בספריות - הוא הקטלוג המאוחד (libnet, מלמ"ד), שאפשר להגיע אליו דרך קישורים : ארכיונים וספריות : מלמ"ד. במקרה של ערן, יש 3 ספרים (לפחות) של חיים טויבש, שניים מהם (כולל ספרא דאגדתא) נדפסו מחדש בשנים האחרונות. כבל מקרה, כדאי לטרוח, לבוא לספריה המתאימה, ולעיין בספר.

אתה צודק במאה אחוז, אבל...

אני מניח שערן התלהב מאוד לראות את הספר כך סתם, פתאום. ואולי גם מהאפשרות לרכוש אותו ולהחזיק עותק מקורי ממנו בבית... ארנון

א77

New member
הרהרתי בשבת

וחשבתי, אוליי אוליי... לצפת היו מורי צדק גדולי תורה בחו"ל. ואיני מצליח להזכר אם בכללם היה גם רבי שלום מקאמינקא, או רבי שמואל מקאמינקא, [רבי שמואל מקאמינקא, היה יותר מאחד]. מצפ"ה יכול לשמש כראשי תבות של מ'ורה צ'דק פ'רי ה'לולים. או מ'ורה צ'דק פ'אר ה'קודש, וכו'. וקשה לקבוע בוודאות כל זמן שהנושא לא ברור. ואגב. לפני מספר חודשים התעניין בפורום מישהו על קרוביו מהעיר פיאטרא ניאמץ שברומניה. הפניתיו לרב העיר קדימה. לפנייתו הטלפונית הגיבה הרבנית שהיתה בבית באותה שעה, בעלה נעדר אז מהבית. היא בתו של הרב וסרמן, גם הוא מרבני רומניה בדור האחרון. הרבנית הפנתה את חברינו מכאן לאחיו של בעלה, גם הוא רב ידוע ומוכר. והוא נתן לחברינו מהפורום את מלוא הפרטים, ואף הכיר טוב את המשפחה מפיאטרא ניאמץ. ולעניינינו. אותו רב, לענ"ד מכיר טוב את שושלת הקרני רא"ם. ולא הכרתי עד היום מישהו שיודע טוב ממנו. אמליצך לפנות אליו, ולו טלפונית. נראה לי שהוא יוכל לסייע גם בנידון המצפ"ה. כמו בעוד הרבה דברים. [אביו היה רבה של אותה עיר עליה התעניין אותו חבר. שבוע טוב.

א77

New member
אם תרצה פרטים נוספים

כמספר טלפון וכו' אז תודיע לי...

ראם ערן

New member
א77 היקר (כתמיד)

מחר יש לי בחינה חשובה שאחריה אתפנה במלוא המרץ להמשך מסעותי בנבכי השורשים. נדבר בקרוב תודה, שבוע טוב ערן

למעלה