תגובה לCRANE ולכולם...
1. לא קישרתי במיוחד בין ההדרכה שלי לנושא של "הרגע שבו אתה מוסמך להדריך", אלו היו שתי אנקדוטות שונות לחלוטין. התכוונתי בעיקרון להסמכה להדרכה מלאה (של קבוצה). 2. "סגרתי את הנושא" זה לא אני אמרתי, זה ההגדרות שהמאסטר שלנו קבע, ובכ"ז הסתייגתי מכך (ואמרתי "עקרונית בלבד"). אמרתי גם בהודעה המקורית שיש עוד מה לתקן ולשפר גם בבסיס. 3.
אני יכול להעיד על עצמי שעם כל רובד חדש שרכשתי במהלך האימונים, נאלצתי להאבק כדי להתאים את הרבדים הקודמים לידע החדש ולא לאבד אותם. כמעט כל סוג חדש של מיקוד או שחרור שרכשתי, שינה במשהו את הבסיס והטכניקה שלי וגרם לי להרגיש כמו חגורה לבנה לזמן מה. כלכך מוכר, בייחוד מעכשיו, שעברתי לקבוצה של החומות, ופתאום אני מרגיש כלכך... לא מבין מה אני עושה
משפט כמו: "סגרתי את נושא X", נוגד את הבנתי את אומנויות הלחימה. משפט יפה (
), אבל ה"סגירה" אינה אטימה במיכל בואקום וזריקה לים. סגירה היא סוף ההתעסקות במודע כנושא ראשי. אני כבר לא חושב על הזוית הנכונה של כל אגרוף, ואני כבר לא בודק את רוחב העמידה בשיקו. לא בגלל שהם מושלמים (הם ממש לא), אלא פשוט בגלל שאני צריך להתחיל להתעסק בדברים יותר מתקדמים. אני מקווה שאכן הדברים הבסיסיים ישתפרו וימצאו את עצמם טבעית לאורך הזמן. בדיוק כמו שהיום, בשנה השנייה ללימודי מדעי המחשב, אני לא מתעסק במודע בשמות משתנים משמעותיים או בבחירת FOR או WHILE אופטימלית... 4. לDELETE - אני לא בטוח עד כמה אימון של חגורה לבנה לא ישריש טעויות, אלא אם כן הוא מתאמן באופן ספציפי שהומלץ לו ע"י המדריכים שלו, שיודעים על מה הוא צריך לעבוד וכיצד. לא חסרים מקרים של נערים מתלהבים שהלכו ונתנו אגרופים לקיר עד זוב דם בשביל לחזק את האגרוף, למרות שהמורה שלהם בחיים לא היה מאשר דבר כזה. 5. Teo Toriatt - חשוף את עצמך
FULL INSTRUCTOR יש אולי אחד בשיטה שלנו (עקירב), הלא כך? 6. אני חושב שהגעתי למצב שבו אני כבר לא אגרום לעצמי נזק באימון עצמי. זה לא אומר שמחר אני עוזב את המכון ופותח מכון משל עצמי, זה פשוט אומר שאם אני אאלץ למשל לעזוב לתקופה, או אסע לאנשהו, אני אמשיך להתאמן לבד ולנסות להתפתח וללמוד מעצמי. לא יודע עד כמה זה יהיה יעיל, אבל אני אזכיר לך שפעם, די מזמן, כל אמנויות הלחימה הומצאו, ובסופה של כל שרשרת מסורתית עומד מהפכן שהמציא את אותה מסורת (לא שאני חושב שאני עשירית כשרוני כמותם, אבל העיקרון הוא המשמעותי כאן). 7.
סיום הטכניקה הוא שחורה ולא חומה - מה שאתה מרגיש זה טוב לאגו אבל לא נכון טכנית. מיקוד וזרימה מסתמכים על טכניקה וכל עוד אתה צריך לחשוב עליהם וללמוד אותם הם טכניקה, כשזה יהיה טבעי - אז זה לא יהיה טכניקה מיקוד וזרימה לא מוגדרות אצלי כטכניקה, אבל אולי ההגדרה שלך יותר נכונה.
(ואז גם תקבל את החגורה השחורה) אתה אופטימי, אה?
8.
"אני כבר מוצא את עצמי ממציא לי תרגילים, ומגלה בעצמי "טריקים" סחתיין עליך. זה יפה לחשוב ולהתעמק בנושאים ולנסות לפתח אבל הדבר דומה לסטודנט תואר ראשון שעושה צעדים ראשונים במחקר, אם תגלה משהו נכון - כנראה שגילו אותו לפניך, אם תגלה משהו חדש - סביר להניח שהוא טעות. משפט טוב, אני אשתמש בו
עד כמה שאפשר למצוא לכך יוצאי דופן של סטודנטים תואר ראשון שכן תרמו למדע ומצאו רעיונות חדשים, בתחום אומנויות הלחימה טעות שכזו שאתה עושה בלי לשאול לאחר מכן לעצת המורה, עשויה לגרום לך להמון טעויות. אולי באמת הגיע הזמן להתחיל לשאול את המורים לגבי תרגילים שיוצאים לי... 9.
שורה תחונה: החטא העיקרי שבגללו החלטתי לכתוב לך, ולשבור שתיקה ארוכת שנים בפורום הוא חטא הגאווה. וואו, אני גאה בעצמי שהצלחתי לגרום לך לשבור שתיקה
אתה קיבלת חגורה חומה ועברת קורס הדרכה. אתה עדיין לא מדריך מלא ועדיין לא חגורה שחורה. דיבורים גבוהה גבוהה מראים או התיימרות להיות משהו שאתה לא או חוסר הבנה בסיסית. לא היו לי כוונות כאלה, אני בהחלט מודע למקומי ומעולם לא ניסיתי לטעון שאני משהו אחר.
בכל מקרה , לדעתי, זו גישה אשר תאט את ההתקדמות שלך מאחר והיא מובילה לכיוון של " אני יודע יותר וצריך ללמוד פחות" ולא "אני יודע יותר - וצריך ללמוד הרבה יותר" שהיא הגישה שתעזור לך להתקדם מעבר לשודאן. קודם שנגיע לשודאן, אח"כ נדבר על מעבר.
10. TWC -
*. אשר לסעיף ב' - לא, את לא תתקדמי יותר. את תתקדמי שונה, במשהו אחר, ולטובה? בכלל לא בהכרח. תלוי עם מי תתאמני (חברים, לא מורים). אני אתקדם לכיוון אחר בהחלט, מסכים. כמו שציינתי, כל אמנות לחימה, ולו העתיקה ביותר, התחילה כי מישהו הלך, ניסה, שיחק ועשה דברים שלא נעשו לפניו. ושוב, אני לא מתיימר להיות ברמה קרובה לשלהם - למעשה האהבה שלי לתחום נובעת ברובה מכך שהוא הפוך לחלוטין לכל הכישורים והנטיות הטבעיות שלי, ולכן אני רואה בו כמשלים אישיות. --- לסיכום, יצאתי עם אגו חבול ופצוע
, ואני מקבל את רוב הדברים, אבל הנחרצות שבה הם נאמרים לא בהכרח תואמת את המציאות - גם אם הם נכונים במקרה הספציפי שלי. יש בהחלט עילויים שמסוגלים לפתח דברים בעצמם, ויש בהחלט כאלה שיוכלו להתקדם גם בלי מדריכים (אם כי כנראה שלא בשיטה קיימת). איפשהו, אני חושב שכל הקטע של "האללת" (מלשון אליל) המורים נובעת מסיבות חינוכיות (השקטת אגו אצל צעירים פוחזים), פרקטיות (אבדן הכנסה למדריכים) ולעיתים אף פוליטיות, ולא מתוך נכונות אוניברסלית.