וותק ועצמאות

אם "אף אחד לא טועה",

אז גם "אף-אחד לא צודק" - ואז למה שמישהו יתקן לך טעויות? רק בגלל שהוא המורה שלך? השאלה "מי צודק?" היתה צריכה להיות מלווה ב-
. כשאני רואה שאדם X זז אחרת מאדם Y, ושניהם זזים אחרת ממני, זה ממחיש לי שיש אחרים שזזים אחרת ממני - לא יותר, לא פחות. זה נותן לי הזדמנות לשאול את המורה על דקויות, שקודם לא שמתי לב אליהן - והדקויות הן ההבדלים בין צורת התנועה שלי, לצורת התנועה של אחרים. אילו לא הייתי רואה את ההבדל בין אחרים לביני, לא יכולתי לשאול על כך. מי ש"צודק" הוא המורה - ברגע שאחשוב שהוא טועה ואני צודק, לא יהיה לי יותר מה ללמוד אצלו. אני סומך עליו שיידע להבדיל בין תנועה לא-נכונה, לבין עניינים של מבנה גוף.

orii

New member
אף אחד לא צודק.

כמו שאני מבין את זה לבצע תבנית מושלמת - זה בלתי אפשרי. זה אומר שתמיד אפשר להמשיך ולללמוד, להתקדם. יש רמות שונות של קירבה אל האידיאל - ומי שיותר קרוב יכול ללמד את מי שפחות. כל אחד צריך לעשות את התבנית הכי נכון שהוא מבין ומסוגל, כמובן בהתאם לגוף שלו. כמו שדוד אמר, התפקיד של המורה הוא לאפשר לתלמיד ללמוד - לעשות את התבנית נכון יותר. אצלנו מתקנים מעט מאוד - את רוב הלימוד עושה התלמיד עם עצמו. תלמידים כמעט ולא מקבלים הערות. הם כן מקבלים דוגמאות ונדרשים לפתח תשומת לב ולהתחיל לתקן את מה שהם מגלים. השיטה הזו לא מתאימה להמון חבר'ה והם עוזבים.

orii

New member
למורה שלי זה לקח משהו כמו 13 שנים

של לימוד יומיומי, "full time job", עם המורה שלו. וכל זה אחרי רקע עשיר של לימוד אינטנסיבי באומנויות לחימה אחרות... ורק אז המורה שלו אמר לו שהוא יכול ללכת להמשיך את ההתפתחות שלו... וכמובן גם אחרי זה הוא חזר והמשיך ללמוד

הבעיה העיקרית בזה......./images/Emo12.gif

שאתה עלול ללמוד לא נכון לבצע טכניקה מסויימת : ניקח לדוגמה קאטה... ואז בגלל ש 10 שנים התאמנת לבד הטעות הזאת נגררה והשפיעה עליך באופן כזה שעוד 10 שנים יהיה לך קשה מאוד מאוד לצאת מההרגל הלא נכון, משום שככה התאמנת כל הזמן... לכן אני נגד על אימונים לבד! מאמן צריך להכיר היטב את התלמיד שלו על כל מגרעותיו וחסרונותיו, ללכת למסטר פעם בשנה בשביל שיתקן אותך, זאת לא הדרך, כי סביר להניח שיש הרבה מה לתקן שאותו המסטר כביכול לא יבחין בכל, כאשר באימונים הסדירים מתגלים כל הזמן טעויות וחידודים של תנועות שחייבים תיקון אם רוצים להתקדם נכון ושלא לדבר על יריבים שונים ומשתנים בכל אימון, שכל יריב הוא עולם ומלואו המאפשר לך כמתאמן לגלות כל הזמן דברים חדשים על עצמך! מה שאין באימון פרטי יניב

אממ, ייתכן כי לא הובנתי היטב

אי אפשר ללמוד ללא מורה מעולם לא טענתי אחרת. "ללכת למסטר פעם בשנה בשביל שיתקן אותך, זאת לא הדרך" ייתכן וזו אינה הדרך, אך היא הפיקה לפחות מסטר אחד שאני יודע עליו.

orii

New member
אז זו התקופה שלאחריה הוא לדעת המורה

שלו כבר לא היה צריך מורה. בתקופה שהוא היה צמוד למורה הוא היה ממש צמוד למורה. חיים אמר שחלק ניכר ממה שהוא למד עבר רק במגע הפיזי בלימודים - בלי ה"מסה" של השנים ביחד הוא לא היה מקבל את מה שהוא צריך כדי להמשיך לבד.

אורי, אם אני זוכר נכון, סיפרת פעם

שעד שהמורה של המורה שלך מת, המורה שלך היה מגיע אליו מדי תקופה, ללמוד עוד; וכן סיפרת, שאחרי שהמורה של המורה מת, המורה שלך הגיע אל אחד מתלמידיו, וממשיך ללמוד אצלו; ועוד סיפרת, שבעקבות המעבר ממורה למורה, צורת התנועה שלכם השתנתה מאוד. (הכל מהזיכרון העלוב שלי, אנא תקן מה שצריך) איך זה מסתדר עם הטענה שהוא "כבר לא צריך מורה"?

orii

New member
תיקונים

נתחיל בעיקר- "לא צריך" זה עדיין לא אומר שלא כדאי או לא חשוב. בוודאי שיש לחיים עוד המון מה ללמוד והוא אכן כל הזמן עושה את זה. השאלה שאני התיחסתי אליה היא מתי תלמיד זוכה בעצמאות והופך לאמן שיכול לקחת אחריות על הדרך שלו ולצאת מתחת לכנפי המורה. זה כמובן לא סותר להמשיך ולקבל עוד מהמורה או אחי קונג פו. הדגש שלי הוא על כמה זמן חיים היה צמוד למורה שלו עד שהוא הגיע לשלב הזה. אם הוא היה רואה את המורה שלו כל שנה למשך חודש, הוא היה צריך משהוא כמו 156 שנים כדי להגיע לשלב הזה. מעבר לשלב הזה חיים באמת חזר לביקורים כדי להמשיך ללמוד מהמורה ומאח הקונג פו הבכיר וואנג ג'י ג'י (שהוא ברמה גבוהה ממנו - יש מלא תמונות שלו באתר שלנו). הביקור האחרון של חיים אצל המורה שלו היה מאוד חשוב כי בעקבותיו התחולל מהפך. את המהפך רקמו המורה ווואנג ג'י ג'י וישמו וואנג ג'י גי' וחיים לאחר שהמורה מת.

twc

New member
Neko Neko Neko...

כמה נקודות: א. אתה לא מוסמך להדריך - אתה אפילו לא Assistant Instructor (אתה Junior או עדיין Training?) זה אומר שסיימת קורס הדרכה, ואתה יודע את התיאוריה של הדרכה נכונה - לא את המעשה, הטכניקה או הניסיון. ספציפית בשיטה שלך אתה יכול לקבל תעודת מדריך מלא בדאן 2 וגם אז רק תחת תנאים מסוימים. כרגע מה שאתה אמור לעשות זה להצמד בשיעורים בהם אתה סמפאי למדריך, ללמוד ממנו איך ללמד מעשית, ובקבוצה שלך לתרגל את הטכניקה. ב. חגורה שחורה משמעותה הבנה מלאה של הטכניקה (הבסיסית) ותחילת המחקר העצמאי והפיתוח של הטכניקה מעבר לטכניקה (אם זה מסובך שאל את המורה שלך לכוונה). רק בחגורה שחורה נדרשת שליטה מלאה בטכניקה, וברמה מספקת(שים לב לאגרוף פשוט שלך ושל חגורה שחורה - האם הם אותו דבר? למה לא? כי יש בטכניקה מעבר לנראה במבט ראשון) ג. זרימה נדרשים ללמוד בירוקה. אם רק כעת אתה מתחיל לתרגל זאת מצבך רע. היעד של חומה זה פיתוח מיקוד, השפעה ועוצמה, שהזרימה היא בסיס טבעי להם. ד. מה שכן, כל אחד, החל מחגורה לבנה רצוי שיתאמן לבד וישפר דברים, אבל יש כברת דרך ארוכה מאוד בין "מתאמן"- שזה על מה שלימדו אותך ואתה שב ומתרגל, לבין "מאמן את עצמי" (לטענתך - "לא סביר שישתרשו לך טעויות בהן", "ממציא לי תרגילים") שזו יצירה חדשה מתוך ידיעה והבנה. ה. והכי חשוב - לא להזריק אטרופין!

zappon

New member
אגב סעיף ה. אני שמח שאני לא המפגר

היחידי שעושה שטויות כאלה

neko

New member
תגובה לך, ולכולם קודם כל:

לא טענתי שברגע הזה אתה כבר "לא צריך מדריך". אני בהחלט מסכים שחייבים מורה טוב כדי להמשיך להתקדם וללמוד (למעט במקרה של "עילויים" מסויימים, או במקרה של הפריה הדדית שברמות מסויימות תהיה מספקת). למעשה, הכוונה שלי הייתה די הפוכה: הכוונה הייתה שעד אותו רגע, אסור בשום אופן להתאמן ללא מדריך, ושזה בוודאי יגרום יותר נזק מתועלת. א. לגבי הקורס מדריכים - מעבר לרעיון הכללי של טכניקת הדרכה, גם שנתיים של ניסיון בלימוד הטכניקה הבסיסית מקנה איזשהו בסיס יציב שעל גביו אפשר לעבוד בלי לשרש טעויות. אני בטוח שאתה מסכים שאם אני עכשיו מפסיק להתאמן בקבוצה ומתאמן רק לבד, התנועות הבסיסיות לא "יתעקמו" להן פתאום... ב. מסכים איתך, יש הרבה מה לשפר בכל דבר שעושים, גם הכי בסיסי. אבל זה לא אומר שאם אני מפסיק אימונים אצל מורה אני לא אתקדם יותר (אלא פשוט אתקדם מאד מאד מאד מאד מאד לאט) ג. הזרימה שלי בעייתית יחסית לדרגה שלי, אני מודע לזה ועובד על זה. זה מה שקורה כשמשקיעים את רוב הזמן בלימוד חומר שמעל לדרגה שלך (אל תנסו את זה, ילדים, זה לא עובד) במקום החומר שאתה אמור לעבוד עליו. ד. לא מסכים כ"כ. חגורה לבנה שיתאמן לבד (ללא הנחיות אישיות ממדריך טוב כיצד לעשות זאת) בהחלט עלול להשריש טעויות. ודווקא בשיטה שלנו (אני מבין שגם אתה משלנו?) בהחלט נהוג להמציא טכניקה חדשה ולחשוב "מעבר" למה שמלמדים אותך נטו.

אצלנו בשיטה המצב מעט שונה

הכוונה הייתה שעד אותו רגע, אסור בשום אופן להתאמן ללא מדריך ללא אימון אישי יומי לא ניתן להתקדם. זהו אימון מעבר לאימון השבועי עם המדריך, ומצפים מהתלמיד שיחל בו מהיום הראשון ללימודים. אני בטוח שאתה מסכים שאם אני עכשיו מפסיק להתאמן בקבוצה ומתאמן רק לבד, התנועות הבסיסיות לא "יתעקמו" להן פתאום... גם לזה לצערי איני מסכים. אבל זה לא אומר שאם אני מפסיק אימונים אצל מורה אני לא אתקדם יותר (אלא פשוט אתקדם מאד מאד מאד מאד מאד לאט) לא שחור/לבן, אבל בגדול - אתה לא תתקדם באותה אמנות. אתה תתקדם באיזו אמנות חדשה שהיא פרי פיתוח עצמאי שלך, ולא בהכרח טובה יותר מהאמנות הקיימת בה קנית לעצמך בסיס. לא מסכים כ"כ. חגורה לבנה שיתאמן לבד (ללא הנחיות אישיות ממדריך טוב כיצד לעשות זאת) בהחלט עלול להשריש טעויות שוב, עניתי בהתחלה - מתחיל אמור להתאמן לבד. מטרת האימון עם המדריך לתקן (או לישר קו) עם החומר שהתלמיד אמור לדעת, כמו גם לימוד חומר חדש. מצופה מתלמיד שיתבונן בשאר התלמידים והמדריך, וישים לב להבדלים בינו לאחרים. אין זה בא על חשבון אימון יומי אישי.

Teo Toriatt

New member
תגובה.

"... שאפשר להצמיד את הרגע הזה לרגע בו אתה מוסמך להדריך (לפי המורה שלך). זה הרגע שבו אתה יודע שלפחות בעקרונות היסוד של השיטה אתה שולט ברמה סבירה, ולא סביר שישתרשו לך "טעויות" בהן." נכון, הבעיה היא שאתה עדיין לא מוסמך להדריך, על כן אתה נוגד את עצמך. מוסמך להדריך הוא Full instructor, אתה עדיין בשלבים הראשונים מוסמך ללמוד להדריך, בהמשך תוכל לעזור להדריך ורק בסוף תוסמך להדריך, יש לך עוד כמה שנים עד אז. אם אתה מסכים עם זה --> מכאן נובע שאתה עדין לא מדריך, ולכן אתה עדיין יכול ללמד עצמך טעויות, להשריש טכניקות לא נכונות, ולגרום לעצמך יותר נזק מתועלת אם תאמן את עצמך ולא תתאמן בעצמך (על פי האבחנה שTWC עשתה) "אני מרגיש שהרגע הזה בשבילי הגיע לא מזמן (עם החגורה החומה), גם מכיוון שקבלתה מסמנת את כך ש"סגרתי" (מן הסתם לא לגמרי, אבל עקרונית) את הנושא של בסיס ותנועה, ושעלי להתחיל לעבוד על מיקוד, זרימה, תחכום ושאר בלגאנים." סיום הטכניקה הוא שחורה ולא חומה - מה שאתה מרגיש זה טוב לאגו אבל לא נכון טכנית. מיקוד וזרימה מסתמכים על טכניקה וכל עוד אתה צריך לחשוב עליהם וללמוד אותם הם טכניקה, כשזה יהיה טבעי - אז זה לא יהיה טכניקה (ואז גם תקבל את החגורה השחורה) "אני כבר מוצא את עצמי ממציא לי תרגילים, ומגלה בעצמי "טריקים" " סחתיין עליך. זה יפה לחשוב ולהתעמק בנושאים ולנסות לפתח אבל הדבר דומה לסטודנט תואר ראשון שעושה צעדים ראשונים במחקר, אם תגלה משהו נכון - כנראה שגילו אותו לפניך, אם תגלה משהו חדש - סביר להניח שהוא טעות. עד כמה שאפשר למצוא לכך יוצאי דופן של סטודנטים תואר ראשון שכן תרמו למדע ומצאו רעיונות חדשים, בתחום אומנויות הלחימה טעות שכזו שאתה עושה בלי לשאול לאחר מכן לעצת המורה, עשויה לגרום לך להמון טעויות. שורה תחונה: החטא העיקרי שבגללו החלטתי לכתוב לך, ולשבור שתיקה ארוכת שנים בפורום הוא חטא הגאווה. אתה קיבלת חגורה חומה ועברת קורס הדרכה. אתה עדיין לא מדריך מלא ועדיין לא חגורה שחורה. דיבורים גבוהה גבוהה מראים או התיימרות להיות משהו שאתה לא או חוסר הבנה בסיסית. בחר אתה את התשובה הנכונה - בכל מקרה , לדעתי, זו גישה אשר תאט את ההתקדמות שלך מאחר והיא מובילה לכיוון של " אני יודע יותר וצריך ללמוד פחות" ולא "אני יודע יותר - וצריך ללמוד הרבה יותר" שהיא הגישה שתעזור לך להתקדם מעבר לשודאן. keep Safe

twc

New member
הצורך במדריך והסיכון שבלימוד עצמי

ראשית כל, ח"ח לדלית ו-Teo Torriate. אמת לאמיתה. אשר לדבריך,Neko: *. חייבים מורה לא רק כדי להתקדם, אלא גם כדי לא לסגת. גם עילוי זקוק לעזר כנגדו לצורך האימון. *. הטענה שאם תפסיקי כעת להתאמן ותתאמני רק לבד התנועות הבסיסיות לא יתעקמו לדעתי מוטעית. גם לאנשים המתאמנים למעלה מ-10 שנים יש טעויות 'בסיסיות', אם לעיתים ואם בצורה קבועה. לשם כך נדרש התיקון המתמיד של המתבונן מהצד - המורה. ולאורך זמן תנועות 'מתעקמות' - כמו שלאורך זמן כתב יד משתנה, ולא תמיד לטובה. *. אשר לסעיף ב' - לא, את לא תתקדמי יותר. את תתקדמי שונה, במשהו אחר, ולטובה? בכלל לא בהכרח. תלוי עם מי תתאמני (חברים, לא מורים). *. "לימוד החומר שמעל הדרגה שלך" - את מתיחסת לקאטות ופורומים? כי אם כן, הרי טעות ביסודה. גם חגורה לבנה יכולה לבצע ספאי או קורורונפה ע"י שינון. טכנית. אז מה? זה אומר שהיא ברמה מקבילה לדאן 2? 3? 4? זה ה"איך" לא ה"מה" שחשוב. *."אימון לבד" - הכוונה לתרגול בין שיעור לשיעור, שבוע לשבוע, לא שנה לשנה - על מנת "לזכור" את התרגילים, ולחזור עליהם כמיטב יכולתך. אם אין תרגול של sequence של פורום/קאטה (בצורה גורפת) ידרש המורה לחזור עליו פעם אחר פעם, שיעור אחרי שיעור, ברמה הבסיסית מבלי להגיע לעיקר => טחינת מים. *. המצאת טכניקה חדשה? יופי לך. גשי למדריך, או לשחורה הבכירה ביותר או המסיבית ביותר ונסי את התרגיל עליה. עובד? יופי. נסי על מישהו שונה במאפיינים. לא עובד? לא מפתיע. *. נהוג להמציא טכניקה חדשה כאשר הגעת לרמה הנכונה. שחורה +. מתחת לכך הכוונה היא לעיבוד הידע והתאמתו לנסיבות. ---------------------------------------------------------------- אתה מאסטר? אז למה סתם????

crane

New member
../images/Emo45.gif מחזק ומוסיף:

בתקופת ההפסקה הארוכה שלי (כ-4 שנים) התאמנתי לבד. התועלת שקיבלתי מכך הייתה האטת הנסיגה ביכולת, לא יותר מכך. בנוסף, אני סבור שאין אדם שמתרגל אומנויות לחימה (מאלו שאני מכיר לפחות), שיכול לומר :"סגרתי את הנושא של בסיס ותנועה". עקרונית או לא עקרונית. אני יכול להעיד על עצמי שעם כל רובד חדש שרכשתי במהלך האימונים, נאלצתי להאבק כדי להתאים את הרבדים הקודמים לידע החדש ולא לאבד אותם. כמעט כל סוג חדש של מיקוד או שחרור שרכשתי, שינה במשהו את הבסיס והטכניקה שלי וגרם לי להרגיש כמו חגורה לבנה לזמן מה. השילוב הזה של החדש עם הישן יוצר בך מכלול שונה ומשתנה- אינך יכול לעשות את אותה קאטה פעמיים. משפט כמו: "סגרתי את נושא X", נוגד את הבנתי את אומנויות הלחימה.

neko

New member
תגובה לCRANE ולכולם...

1. לא קישרתי במיוחד בין ההדרכה שלי לנושא של "הרגע שבו אתה מוסמך להדריך", אלו היו שתי אנקדוטות שונות לחלוטין. התכוונתי בעיקרון להסמכה להדרכה מלאה (של קבוצה). 2. "סגרתי את הנושא" זה לא אני אמרתי, זה ההגדרות שהמאסטר שלנו קבע, ובכ"ז הסתייגתי מכך (ואמרתי "עקרונית בלבד"). אמרתי גם בהודעה המקורית שיש עוד מה לתקן ולשפר גם בבסיס. 3.אני יכול להעיד על עצמי שעם כל רובד חדש שרכשתי במהלך האימונים, נאלצתי להאבק כדי להתאים את הרבדים הקודמים לידע החדש ולא לאבד אותם. כמעט כל סוג חדש של מיקוד או שחרור שרכשתי, שינה במשהו את הבסיס והטכניקה שלי וגרם לי להרגיש כמו חגורה לבנה לזמן מה. כלכך מוכר, בייחוד מעכשיו, שעברתי לקבוצה של החומות, ופתאום אני מרגיש כלכך... לא מבין מה אני עושה
משפט כמו: "סגרתי את נושא X", נוגד את הבנתי את אומנויות הלחימה. משפט יפה (
), אבל ה"סגירה" אינה אטימה במיכל בואקום וזריקה לים. סגירה היא סוף ההתעסקות במודע כנושא ראשי. אני כבר לא חושב על הזוית הנכונה של כל אגרוף, ואני כבר לא בודק את רוחב העמידה בשיקו. לא בגלל שהם מושלמים (הם ממש לא), אלא פשוט בגלל שאני צריך להתחיל להתעסק בדברים יותר מתקדמים. אני מקווה שאכן הדברים הבסיסיים ישתפרו וימצאו את עצמם טבעית לאורך הזמן. בדיוק כמו שהיום, בשנה השנייה ללימודי מדעי המחשב, אני לא מתעסק במודע בשמות משתנים משמעותיים או בבחירת FOR או WHILE אופטימלית... 4. לDELETE - אני לא בטוח עד כמה אימון של חגורה לבנה לא ישריש טעויות, אלא אם כן הוא מתאמן באופן ספציפי שהומלץ לו ע"י המדריכים שלו, שיודעים על מה הוא צריך לעבוד וכיצד. לא חסרים מקרים של נערים מתלהבים שהלכו ונתנו אגרופים לקיר עד זוב דם בשביל לחזק את האגרוף, למרות שהמורה שלהם בחיים לא היה מאשר דבר כזה. 5. Teo Toriatt - חשוף את עצמך
FULL INSTRUCTOR יש אולי אחד בשיטה שלנו (עקירב), הלא כך? 6. אני חושב שהגעתי למצב שבו אני כבר לא אגרום לעצמי נזק באימון עצמי. זה לא אומר שמחר אני עוזב את המכון ופותח מכון משל עצמי, זה פשוט אומר שאם אני אאלץ למשל לעזוב לתקופה, או אסע לאנשהו, אני אמשיך להתאמן לבד ולנסות להתפתח וללמוד מעצמי. לא יודע עד כמה זה יהיה יעיל, אבל אני אזכיר לך שפעם, די מזמן, כל אמנויות הלחימה הומצאו, ובסופה של כל שרשרת מסורתית עומד מהפכן שהמציא את אותה מסורת (לא שאני חושב שאני עשירית כשרוני כמותם, אבל העיקרון הוא המשמעותי כאן). 7. סיום הטכניקה הוא שחורה ולא חומה - מה שאתה מרגיש זה טוב לאגו אבל לא נכון טכנית. מיקוד וזרימה מסתמכים על טכניקה וכל עוד אתה צריך לחשוב עליהם וללמוד אותם הם טכניקה, כשזה יהיה טבעי - אז זה לא יהיה טכניקה מיקוד וזרימה לא מוגדרות אצלי כטכניקה, אבל אולי ההגדרה שלך יותר נכונה. (ואז גם תקבל את החגורה השחורה) אתה אופטימי, אה?
8."אני כבר מוצא את עצמי ממציא לי תרגילים, ומגלה בעצמי "טריקים" סחתיין עליך. זה יפה לחשוב ולהתעמק בנושאים ולנסות לפתח אבל הדבר דומה לסטודנט תואר ראשון שעושה צעדים ראשונים במחקר, אם תגלה משהו נכון - כנראה שגילו אותו לפניך, אם תגלה משהו חדש - סביר להניח שהוא טעות. משפט טוב, אני אשתמש בו
עד כמה שאפשר למצוא לכך יוצאי דופן של סטודנטים תואר ראשון שכן תרמו למדע ומצאו רעיונות חדשים, בתחום אומנויות הלחימה טעות שכזו שאתה עושה בלי לשאול לאחר מכן לעצת המורה, עשויה לגרום לך להמון טעויות. אולי באמת הגיע הזמן להתחיל לשאול את המורים לגבי תרגילים שיוצאים לי... 9. שורה תחונה: החטא העיקרי שבגללו החלטתי לכתוב לך, ולשבור שתיקה ארוכת שנים בפורום הוא חטא הגאווה. וואו, אני גאה בעצמי שהצלחתי לגרום לך לשבור שתיקה
אתה קיבלת חגורה חומה ועברת קורס הדרכה. אתה עדיין לא מדריך מלא ועדיין לא חגורה שחורה. דיבורים גבוהה גבוהה מראים או התיימרות להיות משהו שאתה לא או חוסר הבנה בסיסית. לא היו לי כוונות כאלה, אני בהחלט מודע למקומי ומעולם לא ניסיתי לטעון שאני משהו אחר. בכל מקרה , לדעתי, זו גישה אשר תאט את ההתקדמות שלך מאחר והיא מובילה לכיוון של " אני יודע יותר וצריך ללמוד פחות" ולא "אני יודע יותר - וצריך ללמוד הרבה יותר" שהיא הגישה שתעזור לך להתקדם מעבר לשודאן. קודם שנגיע לשודאן, אח"כ נדבר על מעבר.
10. TWC - *. אשר לסעיף ב' - לא, את לא תתקדמי יותר. את תתקדמי שונה, במשהו אחר, ולטובה? בכלל לא בהכרח. תלוי עם מי תתאמני (חברים, לא מורים). אני אתקדם לכיוון אחר בהחלט, מסכים. כמו שציינתי, כל אמנות לחימה, ולו העתיקה ביותר, התחילה כי מישהו הלך, ניסה, שיחק ועשה דברים שלא נעשו לפניו. ושוב, אני לא מתיימר להיות ברמה קרובה לשלהם - למעשה האהבה שלי לתחום נובעת ברובה מכך שהוא הפוך לחלוטין לכל הכישורים והנטיות הטבעיות שלי, ולכן אני רואה בו כמשלים אישיות. --- לסיכום, יצאתי עם אגו חבול ופצוע
, ואני מקבל את רוב הדברים, אבל הנחרצות שבה הם נאמרים לא בהכרח תואמת את המציאות - גם אם הם נכונים במקרה הספציפי שלי. יש בהחלט עילויים שמסוגלים לפתח דברים בעצמם, ויש בהחלט כאלה שיוכלו להתקדם גם בלי מדריכים (אם כי כנראה שלא בשיטה קיימת). איפשהו, אני חושב שכל הקטע של "האללת" (מלשון אליל) המורים נובעת מסיבות חינוכיות (השקטת אגו אצל צעירים פוחזים), פרקטיות (אבדן הכנסה למדריכים) ולעיתים אף פוליטיות, ולא מתוך נכונות אוניברסלית.

amir_aikido

New member
../images/Emo2.gif "סיום הטכניקה הוא שחורה"

אני רוצה לצאת חוצץ
כנגד ההצהרה הזו
לימוד הטכניקות איננו מסתיים אף-פעם. לא בשו-דאן, לא בני-דאן וגם לא אח"כ. כל עוד לומדים אמנויות לחימה, נשאר המקום ללמוד ולשפר את הטכניקה. ואני אומר זאת בתור אדם שכבר קיבל את החגורה השחורה שלו, ואשר ומע את המורה שלו, שהוא אחד הותיקים בענף, מדבר על כך שהטכניקות שלו רחוקות מלהיות מושלמות. אם כבר, ככל שמתקדמים ועולים ברמה (ובדרגות ורצוי בסדר זה), אנו מבינים יותר טוב עד כמה הטכניקות שלנו רחוקות ממושלמות. כל הנ"ל איננו אומר שאין מקום ללימוד עצמי, כשהוא נעשה עם בקרה של מורה. תכיפות הבקרה ושיטתה, הן חלק משיטת/תורת הלימוד של השיטה הנלמדת והמורה המלמד. יש מורים שידרשו הרבה לימוד עצמי, אחרים יעדיפו לימוד רק בקבוצה. אזכיר רק כי בסופו של דבר, בכל שיטה, יש מספר מורים להם נשאר ללמוד רק מתלמידיהם (לאחר שמוריהם כבר נפטרו). וכי רוב המורים הבכירים בארץ, פוגשים את המורה שלהם, מספר פעמים ספורות בשנה לכל היותר. דבר הרומז על כך, שככל שעולים ברמה, היכולת ללמוד באופן עצמאי בהתאם לרוח השיטה אמורה להתפתח. אמיר

למעלה