וותק ועצמאות

crane

New member
אוף, רן,אני לא יכול להגיב לכזו מסה

אז אני אגיב רק למה שקפץ לי לעין: א. אגו חבול זה טוב. הוא עוזר לך לזכור שהוא שם. אני נוטה להזכר באגו שלי רק אחרי שהוא כבר פגע במישהו. ב.זה לא אני אמרתי, זה ההגדרות שהמאסטר שלנו קבע- אני ממליץ לך לבדוק את העובדות בשבע עיניים, לישון על זה כמה ימים ורק אז, כשאתה באמת באמת בטוח במה שאתה אומר, להוציא כזה משפט מהמקלדת. ג. סגירה היא סוף ההתעסקות במודע כנושא ראשי. אני כבר לא חושב על הזוית הנכונה של כל אגרוף, ואני כבר לא בודק את רוחב העמידה בשיקו. לא בגלל שהם מושלמים (הם ממש לא), אלא פשוט בגלל שאני צריך להתחיל להתעסק בדברים יותר מתקדמים. אני מקווה שאכן הדברים הבסיסיים ישתפרו וימצאו את עצמם טבעית לאורך הזמן. לדעתי פספסת פה נקודה חשובה. העלייה בדרגה אמורה גם להצביע על התפתחות מנטלית. אתה אמור להיות מסוגל להתעסק במודע בכל רבדי התנועה בזמן המצומצם שהקרב או הקאטה או הקיהון מקצים לך.אל תצפה שהשיקו דאצ'י שלך יתקן את עצמו. אם יש לך זמן, תשאר אחרי האימון שלך ותצפה באימונים שלנו. משום מה נראה לי שקיבלת מושג לא נכון לגבי מה שמצפה לך בהמשך התפתחותך בשיטה. אגב, המאסטר כן מתקן אותנו לגבי זויות ותנוחות גוף. זה רובד שצריך להשמר במודעות שלנו במקביל לרבדי הזרימה, המיקוד, השחרור, הנשימה והרכות/ קושי. זה מה שהופך אומנות לחימה לדבר כ"כ מורכב- השימוש במוח.

Kenshinkan

New member
זה עניין של הרגשה אישית

אם השאלה עולה ואתה מרגיש שאתה צריך את זה - כנראה שהגעת לנקודה שאתה מוכן וצריך את זה. אני נותן "שיעורי בית" לתלמידים שלי - ילדים ונערים כאחד. בעז

instr

New member
כל אחד

ירוויח מעצה טובה שבאה בזמן. צוותים שלמים משרתים את ספורטאי על. בכל שיטה ספורטיבית=תחרויות מאמן חובה. יחד עם זאת, בשיטה "קרבית" בתנאי שמלמדים הוגן מספיק מספר שנים תלוי בכישרון ע"מ להגיע ליכולת להתאמן עצמאית. או שה"סודות" נשמרים לשנים ארוכות? יש כאלה שמפתחים תלות במורה... דעתי כי על המורה להכין את הקרקע להתנתקות אם כי לשמור על הקשר מקצועי ו/או אישי.

instr

New member
כל אחד

ירוויח מעצה טובה שבאה בזמן. צוותים שלמים משרתים את ספורטאי על. בכל שיטה ספורטיבית=תחרויות מאמן חובה. יחד עם זאת, בשיטה "קרבית" בתנאי שמלמדים הוגן מספיק מספר שנים תלוי בכישרון ע"מ להגיע ליכולת להתאמן עצמאית. או שה"סודות" נשמרים לשנים ארוכות? יש כאלה שמפתחים תלות במורה... דעתי כי על המורה להכין את הקרקע להתנתקות אם כי לשמור על הקשר מקצועי ו/או אישי.

למעלה