"ווסת לחץ דלק"

zakiboy

New member
"ווסת לחץ דלק"

אני לא בטוח בקשר לשם, אבל חבר שלי שם את זה ב- 205gti ואמר שהוא מרגיש שיפור רציני בתאוצה רציתי לדעת יותר על הדבר הזה והאים זה שווה את המחיר(400 שקל) והאים זה גורם נזק למכונית ZAKIBOY,מנסה להפיק את המקסימום מ-75 כ"ס

sronis

New member
נתחיל בווידוי - אין לי ווסת לחץ דלק

נמשיך במה שאני יודע - בחלק מהמכוניות זה עוזר די הרבה, בחלק פחות עד בכלל לא. זה לרוב עוזר בעיקר בתגובת המנוע ובנשימה בסל"ד נמוך, לרכבים שיש להם בעיה כזו. נזק זה לא יגרום אם תשתמש בזה בהתאם להוראות. האמת שאני שוקל לנסות את זה אצלי מתישהו, למרות שאין לי בעית נשימה בסל"ד נמוך, פשוט כי יותר ויותר אנשים שמשתמשים בזה אומרים לי שזה עושה שינוי לטובה, ואפילו אם השינוי לא גדול, זה יכול להיות נחמד, וזה זול. אולי תכנס ל-205 של חבר שלך ותבקש ממנו להראות לך את ההבדל בתאוצה, ואז תראה אם באמת יש לזה משמעות לגביך. ושאלה קטנה למבינים באמת - האם השיפור הוא באחוזים? כלומר אם המנוע גדול וחזק יותר, אז השיפור יהיה גדול יותר? רוני

Turbomini

New member
ווסת לחץ

מזיק? לא. משפר? גם לא. אתה באמת מצפה מחברך שהשקיע 400 ש"ח על "שיפור" זה או אחר שיודע בטעות שלו? לא נראה לי. לרוב האיש יעדיף להזכיר את ה"שיפור" לטובה בכל הזדמנות אפשרית, הרי אחרת הרכב שלו ייחשב כסטנדרטי והדבר לא ממש מכובד ביומינו. תקרא כמה ספרים על אופן פעולת מערכת ההזרקה ותבין בעצמך. על מנועים עם קרבורטורים אני בכלל לא מדבר. במקרה הזה כל תוספת לחץ מעל הנדרש תגרום לשינוי לרעה בלבד. אז למה צריך ווסת לחץ דלק תשאל... התשובה היא שכאשר מחליפים מחשב ומזרקים, הלחץ אותו מספק הווסת המקורי יכול לא להספיק לפעולה תקינה של מזרקים, ואז באמת צריך להעלות אותו. אבל כל עוד לא מחליפים מזרקים - יותר זול לקנות מדבקה "טורבו" או "4X4", אותה אם לא תרגיש בביצועים, אז לפחות אחרים ייראו ואולי ייתרשמו באמת.

למעלה